Merhaba arkadaşlar.ben hollandalı bir bayanla evliyim.eşim rahatsız oldugu icin ömür boyu çalışması yasak,hasteneden ve devletten raporu var ama eşim sosyal maaş alıyor.eşim şimdi beni hollandaya götürmek istiyor,eşimin bu durumu benim visa almamda bir sorun yaratırmı acaba,bilgisi olan varsa lütfen beni biraz aydınlatabilirmi?
herkes saygılar ve iyi çalışmalar..
bir sorum var((Esim devletten yardim aliyor, Mvv basvurusu)
kardeş eşin çalışamaz raporu var değil mi yani afgekeurd sana özelden msn nemi verecem
ordan bana yaz cevaplıyım
ordan bana yaz cevaplıyım
Eşinizin daha önce Hollanda da çalışmışlığı varsa size istek yapabilir ama eğer hiç çalışmamışsa istek yapıp sizi getirmesi çok zordur ...
Yani daha önce çalışmışlığı olduğunda ve şimdi hastalık sebebiyle çalışmasına hiçbir şekilde müsade edilmiyorsa Uwv den arbeidsongeschiktheid (WAO, WIA, Wajong, WAZ) %80-100 afgekurd hastalık ödeneği alması gerekir.
Bu durumdaysa işiniz çok kolay...
Ancak sosyalden hastalık sebebiyle bir uitkering alıyorsa işiniz zor görünüyor...
Yani daha önce çalışmışlığı olduğunda ve şimdi hastalık sebebiyle çalışmasına hiçbir şekilde müsade edilmiyorsa Uwv den arbeidsongeschiktheid (WAO, WIA, Wajong, WAZ) %80-100 afgekurd hastalık ödeneği alması gerekir.
Ancak sosyalden hastalık sebebiyle bir uitkering alıyorsa işiniz zor görünüyor...
Eşinizin daha önce Hollanda da çalışmışlığı varsa size istek yapabilir ama eğer hiç çalışmamışsa istek yapıp sizi getirmesi çok zordur ...
Eşim Hollanda'da daha once uzun yıllar çalışmış zaten kendisi Hollandalı
geçmişde aldıgı maas ayda 4000-4500 euro civarıymıs,onda bir sıkıntı yok.
eşimin birden fazla raporu var hasta olduguna dair ve
bu raporlarıda 2 hafta once yaptırdı,raporların altına yazmışlar/omur boyu iyileşemez ve çalışamaz diye.
ve eşimin doktoruda esimin bisikletle dahi eczaneye gidip ilaç almasına izin vermiyor,
eczane ilaçları eve getiriyor. ama yanılmıyorsam esim sosyalden maas alıyor çunku
sosyalin imkanları ve parası daha fazlaymış esim boyle demisti.
Bir arkadaşım var. Oda hollandalı bir bayanla evli ve onunda calışamaz raporu var. Herhangi bir sorun çıkmadı. Tabi eger aldıgı maaş buraya gelmene yetiyorsa.
Maaş yeterli ise herhangi bir sorun yok.
Bir arkadaşım var. Oda hollandalı bir bayanla evli ve onunda calışamaz raporu var. Herhangi bir sorun çıkmadı. Tabi eger aldıgı maaş buraya gelmene yetiyorsa.
valla kardes eşim şu anda 1139 euro maas alıyor
yeterlimi bilmiyorum.
Tam emin olmamakla beraber, sanırım o maaş yetmez. En son 1300 euronun altına duştu maas ama. 1139 yetmez diye tahmin ediyorum. Eger bilen arkadaşlar varsa düzeltsinler lütfen.
Benim arkadasın eşi 1550 alıyor devletten. sizinki neden o kadar alıyor anlamadım.
Benim arkadasın eşi 1550 alıyor devletten. sizinki neden o kadar alıyor anlamadım.
alakası yok hastalık durumu farklı , o miktar çalışan için geçerli
Evet tony1453 arkadaşımız doğru söyledi,o maas çalışanlar için geçerli,
hasta olanlar için degil hem zaten eşim çalışabilseydi 4000 euro maaş alacaktı:((.
bu konuda bilgisi olan arkadaslar goruslerinizi bekliyorum!!
hasta olanlar için degil hem zaten eşim çalışabilseydi 4000 euro maaş alacaktı:((.
bu konuda bilgisi olan arkadaslar goruslerinizi bekliyorum!!
Tam emin olmamakla beraber, sanırım o maaş yetmez. En son 1300 euronun altına duştu maas ama. 1139 yetmez diye tahmin ediyorum. Eger bilen arkadaşlar varsa düzeltsinler lütfen.
Kardes o arkadaşın çocukları varsa çocuk parasınıda içinde söylemiş olabilir,
benim bildigim devlet Hollanda'da hiç kimseye bu miktarda yardım parası vermiyor,
yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar!!
Dedigim gibi, Tam emin degilim demiştim. Hollanda devleti diyorki gecinmek icin ( yeni kararla) 1290 civarı maasının olması lazım. Fakat buna kiradaoturanlar dahil. Eger eşinizin kendi evi varsa belki durum degisir.
Arkadasımın eşi net 1550 euro civarında para alıyor ve cocukları yok. Sanırım eski sistemde bu paralar veriliyormuş. Oda eski sistemden dolayı alıyor.
Arkadasımın eşi net 1550 euro civarında para alıyor ve cocukları yok. Sanırım eski sistemde bu paralar veriliyormuş. Oda eski sistemden dolayı alıyor.
Dedigim gibi, Tam emin degilim demiştim. Hollanda devleti diyorki gecinmek icin ( yeni kararla) 1290 civarı maasının olması lazım. Fakat buna kiradaoturanlar dahil. Eger eşinizin kendi evi varsa belki durum degisir.
Kardes bende bilmiyorum ne nedir,ne değildir ama
yakında öğreniriz.
Arkadaslar eşim bugün IND yi aramış ve
eşim sormus aldıgı maas problem olurmu vize için,
oradaki görevli benim ismimi ve dogum tarihimi sormuş benim hanıma,
Eşimin elinde 10 yıldır hasta olduguna dair raporları oldugu için vizenizde problem çıkmaz demişler,
ve benim Hollanda'ya yollamam gereken evraklar hakkında bilgi vermişler,
ve eşime bir form linki vermişler doldurması ve vize müracaatı için,
birde şu benim sınav sonucum gelse öyle rahatlıyacağım ki anlatamam!!
eşim sormus aldıgı maas problem olurmu vize için,
oradaki görevli benim ismimi ve dogum tarihimi sormuş benim hanıma,
Eşimin elinde 10 yıldır hasta olduguna dair raporları oldugu için vizenizde problem çıkmaz demişler,
ve benim Hollanda'ya yollamam gereken evraklar hakkında bilgi vermişler,
ve eşime bir form linki vermişler doldurması ve vize müracaatı için,
birde şu benim sınav sonucum gelse öyle rahatlıyacağım ki anlatamam!!
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol