Arkadaşlar merhaba
Ben Hollanda'ya 60 günlüğüne vize almıştım ve vizem bitti geri döndüm
İlk gidişim oldugundan bana polisle ilgili biryee gitmemi söylediler gittim ve pasaportuma '' aantekeningen/toezicht '' yazan
birşay yapıştırdılar üzerinde soguk damga bile war. Fakat bi tanıdıgıma sordum ve bana vize bitiminde konsolosluga gitmem gerektiğini
ve turkiyeye dönmüş oldugunu onlara göstermem gerektiğini söyledi.
Ankara büyükelçiliğini arayıp sormayı denedim fakat ulasamadım
bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin ne yapmam gerekiyor
ve Ankaraya gitmem gerekiyorsa kac gün içinde gitmeliyim
Ayrıca vizemin bir bölümünde '' BNL2/BNL5+3 DGN '' yazıyor bu yazı ile ilgili olarakta bilgisi olan varsa yardım ederseniz memnun olurum
şimdiden herkese tesekkür ederim
Biten vizem ile ilgili sorum var
Arkadaşlar merhaba
Ben Hollanda'ya 60 günlüğüne vize almıştım ve vizem bitti geri döndüm
İlk gidişim oldugundan bana polisle ilgili biryee gitmemi söylediler gittim ve pasaportuma '' aantekeningen/toezicht '' yazan
birşay yapıştırdılar üzerinde soguk damga bile war. Fakat bi tanıdıgıma sordum ve bana vize bitiminde konsolosluga gitmem gerektiğini
ve turkiyeye dönmüş oldugunu onlara göstermem gerektiğini söyledi.
Ankara büyükelçiliğini arayıp sormayı denedim fakat ulasamadım
bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin ne yapmam gerekiyor
ve Ankaraya gitmem gerekiyorsa kac gün içinde gitmeliyim
Ayrıca vizemin bir bölümünde '' BNL2/BNL5+3 DGN '' yazıyor bu yazı ile ilgili olarakta bilgisi olan varsa yardım ederseniz memnun olurum
şimdiden herkese tesekkür ederim
Hukuksal olarak yerel polis maddesi ile IND kanununa gore yetkili kisiye gorunmeniz gerekirdi , 3 gun icerisinde geldiginizi belirtmeniz
mecburdir
....esasen bu islem yurd disi edilmelerde bir gorevli nezdinde 3 gun icersinde ulkeyi terk ettirme (polis nezdinde-refakat)yurd disi etme kullanilirdi!!!
Yada Hava Limaninda Cikis Polisine cikis kagiti (terk ettiginize dair belge Cikis hava limani Polisine vermeniz)almaniz gerekir idi..halen hollandada kacakmisiniz?
Yoksa Turkiyee Kesin Dondunuzmu ?Ucak biletinizle pasaport beraberinizdeHollanda Konsolosluguna yada hollanda daki giris Yaptiginiz(referans)Adresine belediye /
Ucak Geri Donus Biletinizin giris/ cikis biletinizin kopyesini iletiniz Iade Ediniz Teahutlu, :lol: :lol: :lol:
selam arkadasim
hollandaya geldikten sonra uc gun icerisinde belediyeye gidip pasaportuna sticker (aantekeningen/toezicht). yapistirtman lazimdi ve belediye sana bi mektup(kart) vercekti sende o mektubu doldurcaktin. (bu mektup vizen bittikten sonra Turkiyeye geri donerken havalimaninda pasaport kontolu sirasinda o mektubu gorevliye vercektin.(burdaki amac: hollandayi zamaninda terk ettigine dair bi ispat). daha sonra havaalaninda bu karta bi muhur vurup, ind ye gondereceklerdi
anlamadigim nokta, sen simdi Turkiyedesin( ?) ve geri hollandayami gelmek istiyorsun?
kolay gele
hollandaya geldikten sonra uc gun icerisinde belediyeye gidip pasaportuna sticker (aantekeningen/toezicht). yapistirtman lazimdi ve belediye sana bi mektup(kart) vercekti sende o mektubu doldurcaktin. (bu mektup vizen bittikten sonra Turkiyeye geri donerken havalimaninda pasaport kontolu sirasinda o mektubu gorevliye vercektin.(burdaki amac: hollandayi zamaninda terk ettigine dair bi ispat). daha sonra havaalaninda bu karta bi muhur vurup, ind ye gondereceklerdi
anlamadigim nokta, sen simdi Turkiyedesin( ?) ve geri hollandayami gelmek istiyorsun?
kolay gele
ewet türkiyedeyim ve hollandaya tekrar gidebilmek için vize basvurusunda bana bir sorun çıkartırlarmı
dediğiniz gibi bende bir kart war ama bana onu dolduracagım söylenmedi ve neyapacagımıda bilmiyordum
şu anda bu kartla yapabileceğim bişey warmı
veya ne gibi bi sorun bekliyor beni
dediğiniz gibi bende bir kart war ama bana onu dolduracagım söylenmedi ve neyapacagımıda bilmiyordum
şu anda bu kartla yapabileceğim bişey warmı
veya ne gibi bi sorun bekliyor beni
o zaman o karti en kisa zamanda biletinin ve pasaportunun kopyasiyla birlikte ikamet ettigin yerdeki hollanda konsolosluga gonder. fax layabilirsinde. ama birde mektup yaz ve deki ben havaalaninda cikis kartini vermedim. cunku bilmiyordum. ben simdi ulkeme geri dönus yaptim ve bunlarda ispati..! dersen bi sorun cikmaz ;)
kolay gele
kolay gele
çok tesekkürler
ama bir sorum daha olacak
peki mektubu türkçe mi yazayım yoksa baska dildemi
ama bir sorum daha olacak
peki mektubu türkçe mi yazayım yoksa baska dildemi
Hollanda konsoloslugunda calisanlar Hollandali ama Turkceyi biliyorlar
Turkce yaz onlar anlar ;)
kolay gele arkadasim
Turkce yaz onlar anlar ;)
kolay gele arkadasim
Şimdi baktımda bende biletin rezervasyon kagıdı yok sadece biniş kartı ( boarding pass ) var
ve önce istanbul ordanda transit adanaya gectim bu biniş kartlarının ikisinide mi gönderim?
tesekkürler
ve önce istanbul ordanda transit adanaya gectim bu biniş kartlarının ikisinide mi gönderim?
tesekkürler
hollanda havalimaninda sana vermis olduklari boarding pass i gonderirsen yeterli ;)
kolay gele
kolay gele
ben birşey sormak istiyorum size.
şimdi anladığım kadarıyla gwer arkadaşımız
Hollanda' ya iki aylığına turist olarak gitmiş.
turist olarak gidenlerdemi polise gidip, ben turist olarak geldim bakın ben burdayım diye polise gidip tekmilmi vermek zorundaymış? :roll:
fakat bir hollandalı Türkiye' ye tatile geldiğinde polise gittiğini ben hiç görmedim ( hotelde çalıştığım için biliyorum !)
örnek, şimdi ben bir turizm acentası ile 1 aylığına hotelde full pansion tatile gideceğim Amsterdam' a
Amsterdam' a vardıktan sonra diyelim 60 kişilik turist kafilesi olarak,
Hotel' e yerleştikten sonra hayda yürü göz altına alınmışlar gibi polis bürosuna tekmil vermeye !
arkadaşlar bu çok saçma bir olay değilmi?
yoksa benim sizin konuştuklarınızdan yanlış anlamammı var?
yada gwer arkadaşımız vize günü bitmeden Türkiye' ye dönmediği ve kaçak duruma düştüğü içinmi
bu problemleri yaşadı ?
kusura bakmayın başınızı ağrıttım :twisted:
turist olarak gidenlerdemi polise gidip, ben turist olarak geldim bakın ben burdayım diye polise gidip tekmilmi vermek zorundaymış? :roll:
fakat bir hollandalı Türkiye' ye tatile geldiğinde polise gittiğini ben hiç görmedim ( hotelde çalıştığım için biliyorum !)
örnek, şimdi ben bir turizm acentası ile 1 aylığına hotelde full pansion tatile gideceğim Amsterdam' a
Hotel' e yerleştikten sonra hayda yürü göz altına alınmışlar gibi polis bürosuna tekmil vermeye !
yada gwer arkadaşımız vize günü bitmeden Türkiye' ye dönmediği ve kaçak duruma düştüğü içinmi
bu problemleri yaşadı ?
merhaba arkadaşlar.ben hollandaya bir çok sefer farlı kalış süreleri ile trustik seyahat yaptım ve partnerimin her vize için garanti anlamında davetiyesi vardı evraklarımın içinde ve bize söylenen de aynıydı,oraya gittiğinizde polis merkezi ya da belediyeye geldiginizi bildirin diye ama biz bunu hiçbir zaman yapmadık ve ben herhangi bir problem yaşamadım diger vizeler içinde,hatta kısa zaman önce mvv vzem de çıktı burdan yazmıştım.demek istediğim hollanda kurallar ülkesi gibi dururken bu konuda bi problem yok,sen sadece zamanında giriş çıkışını yap yeterli..benimde bir sorum var : bildiğiniz gibi mvv 6 aylık ve ben ilk 3 ayında türkiyeye sınırsız giriş-çıkış yapabilmem için iks in websitesinde de yer aldığı gibi (form var)6 aylık seyahat sigortası yaptırmam gerekiyormus,yoksa 6 ay boyunca orda kalmam gerekiyor dediler..bir bilgisi olan varsa sevinrim paylaşırsa..
ben hollandaya turist olarak gittim fakat uzun süreli oldugu ve otelde kalmadıgım için polis burosuna gitmem ve kalacağım yeri onaylatmam gerektiği söylendi. bu benim için de kaldıgım yer içinde en sağlıklı yol oldugu söylendi
eger herhangi bir olay olursa basım agrımasın diye bunu yapmam söylendi ve yaptım
ve vizem bitmeden türkiyeye dönüş yaptım vizem 20/11/2007 de baslıyor ve 04/02/2008 e kadar hala sürem bitmedi
ve ben 18/01/2008 de türkiyeye giriş yaptım ve hala türkiyedeyim
yaz aylarında tekrar turist olarak gitmeyi düsündüğüm için bana konsolosluga görünmemi söylediler
çünkü 2. vizeyi daha kolay alabileceğim söylendi
ve bende bunun için sizlere sorumu sordum saolsun arkadasımız cvpladı ve unuttugum bır kagıdı pasaport fotokopisi ve biletimi büyük elçiliğe postalamamı söyledi
hepsi bu kadar
eger herhangi bir olay olursa basım agrımasın diye bunu yapmam söylendi ve yaptım
ve vizem bitmeden türkiyeye dönüş yaptım vizem 20/11/2007 de baslıyor ve 04/02/2008 e kadar hala sürem bitmedi
ve ben 18/01/2008 de türkiyeye giriş yaptım ve hala türkiyedeyim
yaz aylarında tekrar turist olarak gitmeyi düsündüğüm için bana konsolosluga görünmemi söylediler
çünkü 2. vizeyi daha kolay alabileceğim söylendi
ve bende bunun için sizlere sorumu sordum saolsun arkadasımız cvpladı ve unuttugum bır kagıdı pasaport fotokopisi ve biletimi büyük elçiliğe postalamamı söyledi
hepsi bu kadar
Benim bir sorum daha olacaktı belçika bölümündede yazdım ama daha bi bilen çıkmadı
eger bilginiz warsa paylasırsanız sevinirim
Eşim Hollandalı ve Hollanda'da yasıyor ve bende Türkiye'de yasıyorum
Ve Belçika'da yasamak istıyoruz. Neler yapmamız gerekiyor
Eşim çalısmıyor ama belçikada evi var orada yasayabılırız dıye dusunduk
Eşimin orda yapması gerekenler ve benım burdan yapmam gerekenler hakkında bilginiz varsa
lütfen yardımınızı bekliyoruz
Ve ayrıca belirteyim ben daha önce hollandaya 2 aylıgına vize aldım bununda bı yardımı olurmu yanı ilk seferde vize aldım ret yok
tesekkürler
eger bilginiz warsa paylasırsanız sevinirim
Eşim Hollandalı ve Hollanda'da yasıyor ve bende Türkiye'de yasıyorum
Ve Belçika'da yasamak istıyoruz. Neler yapmamız gerekiyor
Eşim çalısmıyor ama belçikada evi var orada yasayabılırız dıye dusunduk
Eşimin orda yapması gerekenler ve benım burdan yapmam gerekenler hakkında bilginiz varsa
lütfen yardımınızı bekliyoruz
Ve ayrıca belirteyim ben daha önce hollandaya 2 aylıgına vize aldım bununda bı yardımı olurmu yanı ilk seferde vize aldım ret yok
tesekkürler
merhaba Geluk arkadaşım
mektupla ilgili bir sorum daha olacak
Nasıl baslıyacagım veya nasıl yazacagım hakkında pek bir bilgim yok cunku mektup yazan bir insan deildim
heleki bide resmi bişe olunca yardımını tekrar istiyorum
bana bi örnek gönderebilirsen çok sevinirim
basınıda agrıttıgım için kusura bakam
mektupla ilgili bir sorum daha olacak
Nasıl baslıyacagım veya nasıl yazacagım hakkında pek bir bilgim yok cunku mektup yazan bir insan deildim
heleki bide resmi bişe olunca yardımını tekrar istiyorum
bana bi örnek gönderebilirsen çok sevinirim
basınıda agrıttıgım için kusura bakam
ben birşey sormak istiyorum size.
bu problemleri yaşadı ?
Bu,durum grup operatorlerinin garantisi altinda ki olay(sorumluluk)Otel Rezervasyonu,
Arkadasimizinki ise ????
Suruden Ayrilani Kimse Korumaz,Bireysel Mecburiyetimiz ne ise ona-HEPIMIZ UYMALIYIZ,
Dogru Cevap Sirlar Kapisinda,Cunku Hollanda ya Giris ve Cikis Ucak bileti nasil kayip olabilir ?gidis donus tek bilet olmasi gerekir?
Polis Gozlem AltindaDir!Normal Kase ile iceri Garantili olsun Diye Kaseleme Vermisdir.
3 gun icinde Kaldigi Yerin Polis ind Bolumune(Belediyeye)bildirmesi Gerekirdi.
Yakalanan kisilere bu tur uygulama var!!! Garantor yada giris cikisda Elindeki Ek Belgeyi (kimligi Belirtmesi Mecburiyeti vardir.
yoksa ucak sirketleri de ceza alabiliyor!!normal 60 gunluk vize schengen icin gecer li bir kisa vize sekli miydi?,verilen vize ne icin alinmisdir hollandaya.. gelis sebepi ,belli Degil..Yapancilar polisi(hava limani) ind kanununa gore verilen uygulamaya uymasi gerekirdi,kotlama sonuclari zaten....Belirtilmis.geri donus aninda ki,polise (hava Limani/Belediye- mecburi kisi bildirmesi gerekir
AVRUPAYA GIRISLER COK DIDIZLIKLE UYGULANIR
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol