Arkadaslar burada vize başvurumdan sonuna kadar geçen sürede sizlerle tecrübelerimi paylaşacağım. 07.10.2008 Tarihinde sabah saat 08:30 da randevum vardı evraklarımı hazırladım.
AŞAĞIDAKİ LİSTE BANA İKS NİN VERDİĞİ LİSTEDİR. (eşim belçika ve tc vatandaşı)
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil 2. [ ] Geçerli pasaport 3. [ ] 3 adet vesikalık resim 4. [ ] 2 adet vize Başvuru formu 5. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı... 6. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların kopyası 7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi. 8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi 9. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı fotokopisi 10. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı 11. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı VE Yeminli tercümesi 12. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi - Formül B 13. [ ] Tüm dosyanın fotokopisi 14. [ ] İstanbul Vize Başvuru Merkezi adresi : İKS Plaza, Beyazdut sok no:6 Gayrettepe - Beşiktaş - İstanbul15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama birkaç haftadır. İstisna durumlarda uzayabilir
yukarıdaki evraklarımı 2 şer fotokopileri ile eksiksiz teslim ettim. Bana iks deki beyfendi sizi arayıp mülakat için konsolosluktan çağıracaklarını söyledi.
VİZE YOLCULUĞUMA BAŞLAMIŞ OLDUM.
Bu gün evraklarımı İKS ye teslim ettim. Bende VArım artık!
evrakları teslim ettiğim gün 07.10.2008 Saat 16:30 da konsolosluktan arayarak beni 08.10.2008 saat 11:30da mülakat için çağırdılar ne kadar hızlı oldu?
allah yardımcın olsunıns en kısa surede vızenı alırsın evet mulakata hızlı cagırıyolarda ondan sonrakı asama beklemeye kalıyo sabır ısı kolay gelsın sana
sağol alper kardeş insalah benimde biran evel çıkar vizem sizlerin başından geçti biliyorsunuz ben 2 senedir evliyim ve trde yasıyorum birde oğlum var eşim ve oğlum belçika vatandaşı ve oraya göçtüler beni bekliyolar bunlar benim için ekstra bir avantaj olurmu? birde benim bir arkadasım var evlendi müracat etti 18 gün içinde vizesi çıktı bu tamamen şansmıdır sizce .
arkadaslar mrb 08.10.2008 saat 11:30 da konsolosluğa gittim mülakat için 1 saat kadar görüşme oldu sorular çok basit ve herkesin bildiği şeyler.
1-Neden belçikaya gitmek istiyorsunuz?
2-Eşinizin geliri nerden?
3-Nerde evlendiniz vs.?
böyle çok basit sorular sonrasında EVRAKLARINIZI işleme aldık bakanlığa gndericez 2-3 gün içinde vizenizi takip edebilirsiniz denildi.
2.AŞAMADA TAMAM
1-Neden belçikaya gitmek istiyorsunuz?
2-Eşinizin geliri nerden?
3-Nerde evlendiniz vs.?
böyle çok basit sorular sonrasında EVRAKLARINIZI işleme aldık bakanlığa gndericez 2-3 gün içinde vizenizi takip edebilirsiniz denildi.
2.AŞAMADA TAMAM
slm arkadasim hayirli olsun isaalla vizen cabuk cikar benim ve alperin gibi uzun surmez isaalla.benimki 5,5 ayda alperinde 10,5 ayda ciktii isaalla 1 ay bile surmeden cikar ama cok sabirli olmalisin..basarilarrr
allah banada bu gunleri gösterir mi acaba ya kardeşim allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda vizen cıkar sende eşinin ve çocuğunun yanına gıdersın... :geek:
prenses haklı senın vıze cabuk cıkar ve saltuk sende sabret sende basaracaksın sabret cıkmsaydı benım kı cıkmazdııı allah buyuktur
prenses haklı senın vıze cabuk cıkar ve saltuk sende sabret sende basaracaksın sabret cıkmsaydı benım kı cıkmazdııı allah buyuktur
allah evliya sabrı versin bize alper kardeşim allah yardımcımız olsun :geek:
amın ınss sende bsaracaksın kardesım allah daıma bızımle bunu unutmaa
Arkadaslar iyi niyetleriniz için cok tesekkür ederim. Bugün 3. gün haftaya esim ve oglum gelecekler yanıma vizeyi birlikte bekliyeceğiz sizce bir problem olurmu?
sorun olmaz arkadasim cunku benim esim hep yanimdaydi
saol prenses. yalnız çekilmiyo hayat en azından ailemle beklemek daha mantıklı ne zaman çıkarsa çıksın önemli değil ailem yanımda olduktan sonra.
Pasaport UPS e Teslim Edilmistir
ARKADASLAR BU GÜN İKS YE GİRDİM BUNU DEDİ BANA BU NE ANLAMA GELİYO BİRİ AÇIKLAYABİLİRMİ BANA DAHA BASVURALI 1 HAFTA OLDU VİZEM CIKMIS OLABİLİRMİ?
ARKADASLAR BU GÜN İKS YE GİRDİM BUNU DEDİ BANA BU NE ANLAMA GELİYO BİRİ AÇIKLAYABİLİRMİ BANA DAHA BASVURALI 1 HAFTA OLDU VİZEM CIKMIS OLABİLİRMİ?
dostum ins vizen cikmistir dofide gordunmu vizenin ciktigini ondan sonra emin ol
arkadaslar ups den arkadas geldi pasaportumu teslim etti vizem çıktı.
hadi gozunaydin arkadasim senin isinde masallah hepsi cok cabuk oldu..hayirli olsun
saol prenses ya yazdıklarınızı okuyodum hep 3 ay felan öle bekliyodum 7. günde olması beni çok mutlu etti allahıma şükürler olsun.
bodamyali hayirli olsunda,nasil oldu bi is.1 haftada vizen cikti yani bumu?vallahi hem sevindim hem sasirdim be kardes.benim 76 gun oldu hala bi gelisme haber yok,ki alper 10.5 ayda aldi yeni,bu biraz sok oldu.hayirli ugurlu olsun.yeni hayatinda basarilar
bende bilmiyorum nevilen ama şansmıdır yoksa başka bişeymi bilemiyorum şuan pasaportum elimde vizeyi 90 günlük vermişler bende şaşırdım. Toplam 5 iş gününde çıktı bide böle hesapla yaa oo mülakattaki beyfendiyle sağlam muhabbet ettik belki ondandır baya samimi eylenceli bi sohbet oldu acaba ondanmı diye düşünüyorum.
bu iks ne tam bilmiyorum ama
hayırlı olsun arkadasım
allah herkeze nasip etsin mutlu haberleri
hayırlı olsun arkadasım
allah herkeze nasip etsin mutlu haberleri
İKS: Konsolosluğun işlemlerini takip eden şirket belçikaya yada herhangi bir ülkeye giderken eskiden konsolosluklara müracat edilirdi şimdi ücret karsılığında İKS firmasına müracat ediliyo arkadasım.
himm bilgilendirdiğin icin teşekkür ederim arkadasım sağol
ben evleneceğim için işyerimle sözleşmeyi yenilemedim
meslek kısmına doktor
çalıştığım işyerine eski hastanemi mi yazacağım yoksa boşmu bırakacağım
ya da o bölüme açıklamamı yazayım bilgi verirseniz sevinirim
meslek kısmına doktor
çalıştığım işyerine eski hastanemi mi yazacağım yoksa boşmu bırakacağım
ya da o bölüme açıklamamı yazayım bilgi verirseniz sevinirim
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol