Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Bu hakkınızı biliyormusunuz? ( Belastingdiensten para alma )

Yorum için giriş yap 26 mesaj · 12.561 görüntülenme
Arkadaslar size bir ornek verip sahip oldugunuz bir hakkı anlatacagım. Belastingdiensten hollandaya geldiginiz zaman para alabilirsiniz. Nasılmı? Mesela ben 2004 yılında evledim ve 2007 yılında hollandaya geldim. 2005 ve 2006 yıllarında okulum dolayısıyla calısmadım. 2005-2006 yıllarında calısmıyordum turkiyede. Esimde hollandadaydı. 2007 yılında hollandaya geldigim zaman belastingdiensten 2005-2006 yıllarına ait C biljet siparis ettim ve doldurdum. Nedir C biljet? Eger onceden beri evli iseniz esiniz hollandada ama siz turkiyede iseniz ve o sure icinde turkiyede calısmamıssaniz bu C biljetle belantingdiensten para sorabiliyorsunuz. Senelik eger hic calısmıslıgınız yoksa 2000 euro para geri alabilirsiniz.Yada az calısmıslıgınız varsa bellibir miktar alabilirsiniz. Mesela ben 2005 yılı icin 1650 aldım ve para hesabıma geldi.2006 yılıda daha beklemede yani islemde. Bu konuda belantingdiensti arayıp sorabilirsiniz. Size onlar yol gisterecektir. Bu hakkınızdan yararlanın eger boylle bir hakkınız varsa.
verdigin bilgi icin cok tesekur edrim arkadasim bu odemeyi sadece nikahi olanlarmi alabiliyor
arkdsm verdigin bilgi cok guzel ama anlamadigim biyer var,simdi ben tr deyim haala ama esim orda nl vatandasi ve ben turkiyede hic calismadim,,,bu c biljets e basvurabilmemiz icin benim nl demi olmam gerekir,yoksa ben burdayken esim basvurabilirmi bu hakka,,,simdiden tskrler verdigin bilgiler icin,,,saygilar
evet sanslı bende o soruyu sorucaktım valla,,evet eşimiz basvurabılırmı buna???

bu arada arkadasım bu verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler
Evet evli nikahı olan alabiliyor. Arkadaslar hollandaya geldiginiz zaman siz kendi adınıza basvurup dulduruyorsunuz. Bu para esinizin degil sizin adınıza veriliyor. Siz turkiyede olupta esiniz alamaz bu parayı. Hollandaya geldiginiz zaman siz C biljet adı verilen belantingdienst dormu ile basvuru yapıyorsunuz. Tabi daha once belirttigim sartlarda uygunsanız.
arkadaşım verdiğin bigiler için çok teşekkürler sağolasın...
aynı şey çocuk paraı için de geçerli. türkiyede vize bekleyen arkadaşlardan çocuğu olan varsa -resmi nikah olmasa bile- hollandadaki eş çocuk parasını alabilir bu süre içinde, fakat hollanda'daki eşin çocuğuna baktığını ispat etmesi gerek, bunun yolu da banka yoluyla her üç ayda bir belli bir miktar para yollaması. biz maalesef bu para yollama işini banka yoluyla yapmadığımız için ispatlayamadık ve epeyce birikmiş çocuk parasını (hem de üç çocuk için :) ) alamadık. tabi sağlık olsun, sonunda hep biraraya gelmekti önemli olan bizim için. yine de var olan haklardan faydalanmak lazım, sonuçta bu paralar yine bizim ödediğimiz vergilerden geliyor.
bunun icin sofi nummer lazim mi.yoksa gelince hemen basvurulabiliyomu.
bilgi icin tesekkurler
Bilgi icin cok tesekkur ederim..

Aslinda biraz kafa kurcalayici,Birazdan kaynagini verecegim yerde Bu kanun Hollandada yasayan ama belli bir sureligine yurt disinda kalmis kisileri ilgilendiriyo.Eger alabildiysen ne mutlu sana tabii belastingdiensten kurallarini tam bilmiyorum.Ya verdiklerini geri alirlarsa..Bide bu kanun 30 yas alti icin gecerli...

Belastingdienste danismadan hareket etmeyelim...

http://www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2006/aangifte2006-09.html

http://www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2005/aangifte2005-18.html
bu konu hakkinda bugun muhasebecim ile irtibata gectim.evet boyle bir hakkimiz varmis ve bende bir miktar para alacagim.ama esinizin en az yillik 7 000 euro geliri olmasi lazimis
tesekkurler verdiginiz bilgi icin bu odeme nikahin olursa gecerli mi acaba birlikte yasiyorsaniz bu haktan faydalanila biliniyormu tesekkurler.
Arkadaslar ben 2006 da evlendim 2008 in 9.cu ayinda hollandaya geldim bende turkiyede calismadim yalniz simdi ben buraya geleli 6 ay oldu daha oturumu alamadim bu vergiye basvurmak istiyorum yararlanmak icin ama kartim olmada banka hesap numarasida cikartamiyoruz hic bisey yapamiyorum simdi bu hakkimizdan nasil yararlana bilirim? kartim geldikten sonrami basvuru yapmam lazim acil cevap yazar iseniz bilgisi olan arkadaslar rica etsem
emrahs yazdı:
Arkadaslar ben 2006 da evlendim 2008 in 9.cu ayinda hollandaya geldim bende turkiyede calismadim yalniz simdi ben buraya geleli 6 ay oldu daha oturumu alamadim bu vergiye basvurmak istiyorum yararlanmak icin ama kartim olmada banka hesap numarasida cikartamiyoruz hic bisey yapamiyorum simdi bu hakkimizdan nasil yararlana bilirim? kartim geldikten sonrami basvuru yapmam lazim acil cevap yazar iseniz bilgisi olan arkadaslar rica etsem

evet arkdsm oturum kartini ve sofi numarani istiyo belastinge gittiginde veya form doldurdugunda...ayrica 6 ay uzun bi muddet neden haala oturumunuz gelmemis en gec 3 ay icinde cvp vermeleri gerekir bildigim kadariyla...
bizde anlamadik neden oldugunu arkadasim hala beklemedeyim daha bir sonuc yok bekliyorum ama bu hakkimiz dogrumu boyle birsey varmi olurmu
emrahs yazdı:
bizde anlamadik neden oldugunu arkadasim hala beklemedeyim daha bir sonuc yok bekliyorum ama bu hakkimiz dogrumu boyle birsey varmi olurmu

arkdsm ins ins ins en kisa zamanda oturum kartini alabilirsin...

soruna gelince bunu bilmiyorum ama,hollandada bulunan ciftlerden biri calismiyosa calismayan kisi belastingdienst den algemeen heffingskorting adi altinda aylik belli bi miktar (degismediyse 174 €)alma hakki var.eger evlendiginiz senelerin formunuda doldurursaniz mesela 2006 evlenmisseniz 2006-2007-2008-formlarini doldurup alabilirisniz...ama once 2009 basvurusu yapip alma hakkiniz olup olmadigi arastirilir 2009 alma hakkiniz varsa geriye donuk yillarinkinide alip doldurabilirsiniz,ben boyle biliyorum yanlisim varsa arkdslar duzeltebilirsiniz...
arkadaslar ben sordum burda vergi isiyle ugrasan birisine bu konuyu bana dediki sen dedi 2006 da hollandada sofi numaran varmi dedi bende yok dedim o zaman alamazsin dedi bu olay nasil bende anlamadim kimisi aldim diyor ben soruyorum baska turlu diyorlar normalde evlendikten sonra hollandaya gelip sofi numarani alip tekrar turkiyede kadiysan ona gore aliyormussun ama sofi numaran yoksa alamiyormussun lutfen detayli bir bilgisi olan arkadaslardan aciklama istiyorum hakkimiz varsa alalim lutfen acil cevap ama bilgisi ve detayli bir aciklama lutfen
nasil yani yaa oyle sacmalik olmamali,,,ben 2008 mayisda geldim temmuzda oturum aldim sonra bu paraya basvurduk 2008 icin alma hakkimiz oldugunu soyledi belastingdienst daha sonra evlendigimiz tarihden itibren olan formulleri istedik yolladilar doldurduk tekrar yolladik 2006-2007-2008 aldik yani benim 2006 ve 2007 de sofi numaram yoktu hollandaya gelmemistim 2008 de geldim aldim geriye donuk yillarinkinide,,,,sen baska birine daha sor yada direk belastingdienstle temasa gecin arkdsm,,,
arkadasım pekı tr de calısmadıgını belgelemen gerekıyor mu .yada burdan herhangı bır belge almana gerek var mı .basvuruyu yapmak ııcn.tesekkurler
hayir arkdsm kanitlamana gerek yok hatta ben turkiyede calisip calisilmadigini sorulup sorulmadigini bile bilmiyorum biz sadece ben buraya geldigimde 2008 de basvurduk once hakkimiz varmi yokmu onu ogrenmek icin hakkimiz varmis ve 2008 de baslattilar aylik aylik yatirmaya sonra onceki yillarin formulunu istedik onlarida doldurduk yolladik onlar inceliyolar hakkin varsa yolluyolar ama neyi inceliyolar senin tr de calistiginimi yoksa baska biseyimi onu bilemiyorum gercekten...gidiyosun yada telefonla ismarliyosun formulleri eve geliyo icindeki bazi yerlerdeki bilgileri doldurup yolluyosun sonra bekliyosun arkdsm,,,,
sansli ben mesela 2006da evlendim ama hollandaya 2009da geldim suan bi yardim parasi aliniyor ama ama dediginiz bu geriye donuk olan paranin neoldugunu bilmiyorum bizde basvursak buna alma hakkimiz varmi varsa eger kimlen nasil kontaka gecebiliyoz bilgin varsa paylasrsan sevinirim bide bi sorum daha var bu alinirsa sonradan tekrar geri aliyolarmi ha bide bu 2007 ve 2008 toplumu veriyolar parayi saygilarimlaaa...
trbznlu yazdı:
sansli ben mesela 2006da evlendim ama hollandaya 2009da geldim suan bi yardim parasi aliniyor ama ama dediginiz bu geriye donuk olan paranin neoldugunu bilmiyorum bizde basvursak buna alma hakkimiz varmi varsa eger kimlen nasil kontaka gecebiliyoz bilgin varsa paylasrsan sevinirim bide bi sorum daha var bu alinirsa sonradan tekrar geri aliyolarmi ha bide bu 2007 ve 2008 toplumu veriyolar parayi saygilarimlaaa...

ayni para arkdsm algemeen heffingskorting ama evlendiginiz yildan itibaren alma hakkiniz oluyo ama biz once hakkimiz olup olmadigini ogrenmek icin geldigim seneninkine yani 2008 e basvurduk hakkimiz oldugu soylendi para yatirilmaya baslandi bizde evlendigimiz tarihden itibaren olan formulleri belastingdiensten aldik doldurduk yolladik 2006-07-08 aldik 2003 -2004-2005 alamadik henuz haala incelemedeymis sanirim vermemek icin ugrasicaklar,,,belastingdienst le kontaga gecmelisiniz,,,bu geri alma konusunda inanki hic ama hic bi bilgim yok simdiye kadar benden bisey istenmedi biz sana sukadar para verdik simdi sen geri oduceksin fln gibi ,,,ama verdikleri parayi gonderdikleri verginin icine ekliyolarsa mesela bize bu sene 300 euro ev vergisi 200 kusurde wc vergisi geldi normalde bu daha dusukde yapilan yardimlari bunun icinden cikartmak icin biraz yukselterek gonderiliyosa bizlere onu tabiki bilemem ama acik acik biz sana bu parayi verdik simdide geri istiyoruz denmedi acikcasi,,,,evet bu gecmise ait paralari eger hakkiniz varsa genelde toplu yatiriyolar,,,umarim yardimci olmusumdur arkdsm,,,
valla arkadsım bılgı ıcın sagol da benım kafam b ıraz karıstı galıba yorgun oldugumdan :P

ama bu tam nasıl oluyo benım esım de hollanda vatandası orada sımdı bende buradayı ve calısmıorum suan bu paradan bende yaralana bılır mıyım ayrıntılı bır bılgı verırsen cok iiii olur sımdıden cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tesekkurler
sen hollandadamisin belcikadamisin arkdsm,,,eger esin hollandali ve sende hollandada kaliyorsan tabiki alma hakkin vardir diye dusunuyorum,,,ama belcikadaysaniz onu bilemiyorum belcika kural ve kanunlari nasildir o dvlette veriyormu bu parayi...
sansli arkadasim verdigin bilgi icin tesekkur ederim bende senin gibi 2006 da evlendim 2008 de geldim hollandaya ama ben baska birisine daha soruyum ama sen kesin aldin mi bu c biljet formulunden bana da yardimci olursan sevinirim iyi gunler
c biljet formulu olarak bilmiyorum yani hangi formulu doldurdugumuza inan hic dikkat etmedim ama kesin biliyorum( cunku aliyorum)algemeen heffingskorting adi altinda aliyorum bu parayi ,,,sende belastingdienste gidip ben algemeenheffingskorting icin basvurmak istiyorum turkiyeden geldim diye belirtirsen onlar sana gerekli formulleri verirler arkdsm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol