Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

BU KONUYA EN AZ 10.000 KİŞİ BAKAR...

Yorum için giriş yap 75 mesaj · 20.827 görüntülenme
:D forumda dini konu bölümü olmadıgı için b ende burada paylasayım dedim ....

biz forum sakinlerinin büyük bir sabır içerisinde beklememiz gerektigi için bende sabır ile alakalı bi ders işleyecegiz ... ALLAHCC cümlesinden razı olsun ...

RİSALE-İ NUR KÜLLİYATINDAN SABIR KONUSU

-1- de hikmet ve gaye nedir?

Elcevap: Cenâb-ı Hak, Hakîm ismi muktezası olarak, vücud-u eşyada, bir merdivenin basamakları gibi bir tertip vaz etmiş. Sabırsız adam, teennî ile hareket etmediği için, basamakları ya atlar düşer veya noksan bırakır, maksut damına çıkamaz. Onun için hırs mahrumiyete sebeptir. Sabır ise, müşkülâtın anahtarıdır ki,

-2- durub-u emsal hükmüne geçmiştir. Demek, Cenâb-ı Hakkın inâyet ve tevfiki, sabırlı adamlarla beraberdir. Çünkü sabır üçtür:

Biri: Mâsiyetten kendini çekip sabretmektir. Şu sabır takvâdır; . -3- sırrına mazhar eder.

İkincisi: Musibetlere karşı sabırdır ki, tevekkül ve teslimdir.

. -4- şerefine mazhar ediyor. Ve sabırsızlık ise Allah’tan şikâyeti tazammun eder. Ve ef’âlini tenkit ve rahmetini itham ve hikmetini beğenmemek çıkar.

Evet, musibetin darbesine karşı şekvâ suretiyle elbette âciz ve zayıf insan ağlar. Fakat şekvâ Ona olmalı; Ondan olmamalı. Hazret-i Yakup Aleyhisselâmın

.-5-

1 "Şüphesiz, Allah sabredenlerle beraberdir." Bakara Sûresi, 2:153; Enfâl Sûresi, 8:46.

2 "Hırslı olan kimsenin ümidi boşa çıkar ve hüsrâna uğrar." "Sabır, ferahlık ve genişliğin anahtarıdır." Münâvî, Feyzü’l-Kadîr, 6:298, no. 9318; Aclûnî, Keşfü’l-Hafâ, 2:21.

3 "Allah takvâ sahipleriyle beraberdir." Bakara Sûresi, 2:194.

4 "Muhakkak ki Allah tevekkül edenleri sever." Âl-i İmrân Sûresi, 3:159. "Muhakkak ki Allah sabredenleri sever." Âl-i İmrân Sûresi, 3:146.

5 " ’Ben derdimi de, üzüntümü de ancak Allah’a şikâyet ederim’ dedi." Yusuf Sûresi, 12:86.

demesi gibi olmalı. Yani, musibeti Allah’a şekvâ etmeli; yoksa Allah’ı insanlara şekvâ eder gibi "Eyvah! Of!" deyip "Ben ne ettim ki bu başıma geldi?" diyerek âciz insanların rikkatini tahrik etmek zarardır, mânâsızdır.

Üçüncü sabır: İbadet üzerine sabırdır ki, şu sabır onu makam-ı mahbubiyete kadar çıkarıyor, en büyük makam olan ubudiyet-i kâmile cânibine sevk ediyor.

Mektubat

evet haklısın sabretmek lazım. işte burda enson sen yazarsın.
:)) saol yaaa , en son sen yazmışsın ,, forum sakinlerine ne olduysa kimse bişi yazmıor bisey paylasmıyor :) uyuyonuz mu alowww :D
yazdığımın kokusunu mu aldın ne demin çevrimdışıydın baktım
:D cin gibisin heeee , hemen atıyorsun ablacummm ...

ama yemezler , son ben yazarım
sen kayserilisin yutmazsın
bu gidişle 10.000 e :D biz cıkartcaz abla dimi
ömrümüz olursa neden olmasın ben yazmazsam sen ne yapacaksın çok merak ediyorum
:)) güncel konu die mesaj atardım , yaa bide suraya degişik bi isim görebilcem mi acaba :)
kimseler gelmeyecek buralara
abla vize red gelirse turist vizesiyle gidebilirmiyim acaba bizi aydınlatabilirmisin ... Varmı bilgin
11 Şub 2009, 19:47 erkan arkadaş yazmış

Şunlara dikkat ediniz!

1) Uyum sınavına henüz girmediyseniz yada tarih almadıysanız (randevu)

2) Eşiniz tc vatandaşı ise ve sizi henüz nL deki belediye ye bildirmemişse (kaydettirmemişse)

3) Konsolosluğa turistik vize başvurunuzda nl den biriyle evli olduğunuzu özellikle belirtmezseniz.Eşinizin nl deki adresi yerine tr deki beraber kaldığınız adresi yazın.

Bu şartlarda turistik vize başvrusu yapmanızda herhangibir mahsur yoktur.

Ancak uyum sınavına girdiyseniz özellikle turistik vizeye asla başvuru yapmayınız !!!

Geçmiş bu hatayı yapanların enkazları ile doludur.

Bu uyarılara rağmen ''kendi düşen ağlamaz'' .

Dikkat:İmburgering examen sınavına girenler ve kazananlar turistik vize yerine mvv vizesine başvurmalıdırlar.Sınavı kazanamayanlarda asla turistk vizeye başvurup dönüşü olmayan bir yola girmemelidirler.

bu yazı aşagıdaki adresten alıntıdır

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=3507
cok tesekkür ederim yaa cok iyi oldu benim için ... varyaa en son yazı yazmak olmasaydı , bu mesajının altına bida yazmazdım , gElecegimi aydınlattın saol :)
tbr ederim gözün aydın yolun açık olsun.

EN SON YAZMAK OLMASAYDI..................
:)) saolasın darısı sizlerle gidemeyenlere ankaraya gelecegim salı carsamba galiba .. en son yazmak önemli degil zaten ben yazarım :P sen nerelerdesin bu arada :D kac zamandır
sitt uyumayin :))
bana da baktirdiniz bu konuya ama en son ben yazmişim buraya da ....
yazmicam sandiniz demi ahada yazdim iste sonuncu beniimmmm :D
hayırrrrrrr en son benimmmmm
:)) son gonderdiginiz mesajlar kalkinca milletin :) forumu arastirasi geldi heralde :)) ama kimseye birakmam bu oyun benim :))
bütün yorumları okudum yazmıycaktım ama dayanamadım tamam beeee :)))
yaaaa bende kıskanıorum valla ben ne zamn oraya gelıcemm off off darısı benımde basıma

AMINNN
umarim en kisa zamanda gelirsin arkdsm,,,
amin amin gelirsin zor degil .. ama ben yazarim en son :))
Uff ya sınav sonucum ne zaman gelcek, bu arada son ben yazdım :!:
:D diyosun
Evet dedim bile 8-)
sen yine de deme
Yok laf agızdan bi kez cıkar demi 8-)

Ya ufff sonuc beklemek daha zormus ya ne zaman gelecek bu sonuc, inşallah kazanmışımdır :geek: :!:
normalde 3 gun icinde geliyordu.. senin ki anormal oldu heralde :)) sorun etme zamaninnn tadini cikar nasil olsa gecmissindir insALLAHCC

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol