:( :( :( selam arkadaslar ben schiedamda kaliyorum buraya 2006 haziranda geldim 3 ay sonra resmi olarak calismaya basladim ama ben belediyeyi ardikca beni hep atlattilar ama malesef onlar beni hic aramadilar ilginc. gecen sene ben basvuru yaptim okul icin ama bana okulu kendimin bulacagini ve masraflarimin kendim karsilkayacagimi soylediler ok dedim ama malesef rotterdam dail okul kalmadi hic biri beni kabul etmiyor sasirdim kaldim abakalim 4 yil sonra surem bitince ne olucak bilgisi olan lutfen yassin tsk ederim
BU OKUL BI BANAMI CIKMIYOR
arkadaşım hiç üzülme, ben de aynı durumdayım. ben de oturum kartımı aldığım gün belediyeye gidip okula gitmek istediğimi söylemiştim. (güya bir de onların beni çağırmasını bekleyip de zaman kaybetmemek iiçin.) belediyede gerekli işlemler yapıldı, 3,5 yıl sürem olduğu söylendi inburgering examen ı vermek için. ayrıca okulu da kendim bulmam gerekitği söylendi.
sanırım her belediyenin farklı uygulaması var. ben de anlamıyorum. ben en sonunda staatsexamen a hazırlayan bir grup buldum, üstelik kendim ödüyorum. 10 hafta için, grupdaki diğer kişiler 120 ödediler ben 450. üstelik bu kursu bulmak da çok zor oldu, hem yüzyüze görüştüm, hem mail gönderdim. telefonla da sürekli sordum bana uygun grup yok mu hala diye. sanırım ordaki kadın benden kurtulmak için buldu bu grubu :)
bence sen de okullarla tekrar görüş. aslında okuldaki herkes de iyi bilmiyor bence uygulamaları. belediyenin inburgering loketine tekrar gidebilirsin. ordan gelen mektup varsa onu görüştüğün okula gösterebilirsin. umarım uygun bir kurs bulursun biran önce.
sanırım her belediyenin farklı uygulaması var. ben de anlamıyorum. ben en sonunda staatsexamen a hazırlayan bir grup buldum, üstelik kendim ödüyorum. 10 hafta için, grupdaki diğer kişiler 120 ödediler ben 450. üstelik bu kursu bulmak da çok zor oldu, hem yüzyüze görüştüm, hem mail gönderdim. telefonla da sürekli sordum bana uygun grup yok mu hala diye. sanırım ordaki kadın benden kurtulmak için buldu bu grubu :)
bence sen de okullarla tekrar görüş. aslında okuldaki herkes de iyi bilmiyor bence uygulamaları. belediyenin inburgering loketine tekrar gidebilirsin. ordan gelen mektup varsa onu görüştüğün okula gösterebilirsin. umarım uygun bir kurs bulursun biran önce.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol