Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Bugun 15:30 'da sınavım var(Rabbim yardımcım olsun)

Yorum için giriş yap 37 mesaj · 13.550 görüntülenme
Slm arkadaşlar ,Rabbım'ın izniyle bugun saat 15:30 da sınava gırecem Yanımda gıderken pasaportumu ve pasaportumun yazılı sayfalarının fotokopisini götürecem,Rabbım yardımcım olsun ve hakkımda herzaman için hayırlısı neyse o olsun Rabbıme şükür şuan çok sakınim ama sınav esnasında ne olur onu bilemem Rabbıme yıne sonsuz şükürler olsun ki sınavdan korkmuyorum benım tek korkum Rabbımdır ve tek yardımcımda O 'dur.Allahım sana bınlercekez sukurler olsun ...

Allahım ,bugun sınavımda sen yardımcım ol Ya Rabb ,butun kardeşlerimin ve benım ,inşallah hayırlısıyla sınavı kazanırım ve ınsallah güzel bi puan alırım senın sayende,Rabbım sen sınavımda tek yardımcımsın ,sınavda bana zor olan soruyuda kolaylastır, rabbım sınavımda ;heycanımı ,suskunlugumu , kekemeligimi ve stresimi al, senin sayende bunlardan uzak dururum inşallah .Rabbım sen butun sınava gırecek kardeşlerimin, butun contrat bekleyen kardeşlerımın ,butun vıze bekleyen kardeşlerimin ve butun dın kardeşlerimin yardımcısı ol ve onların arzuladıkları bütün hayırlı şeyleri ver ve onların korktukları bütün kötü şeylerden uzaklaştır.amin,içinde benımkileride.Rabbım sen bütün din kardeşlerimin ne sıkıntısı varsa tez zamanda hayırlısıyla gider Rabbım.inşallah bu sınavı hayırlısıyla (Senın sayende ve Senın yardımınla) kazanırım ve hayırlısıyla A2 puanınıda alırım ınsallah rabbım sen nasıp et ,Rabbım büyük konuşmaktan yine sana sıgınırım,.Rabbım ben sana guvenıyorum ve herseyde senın adınla baslıyorum ve işlerimide herzaman sana ısmarlıyorum sırtımıda sana dayadım Sen yardımcım ol Rabbım ve hakkımda hayırlısı neyse o olsun herkese basarılar dılerım ve sımdıden herkese tesekkur ederım İnşallah (Rabbım zıhın açıklıgı verırde )sınav sorularını unutmamda buraya yazarım inşallah, Böylelıkle cogu kardeşimin benden beklentisini boşa çıkarmam .kardeslerim rabbım yar ve yardımcınız olsun benım için de dua edersenız cok sevınırım bı Allah yardımcın olsun demenız benım için dünyalara bedeldır .Rabbim bizler sana sıgınmısız ve yalnız sana dua edıyoruz sen dualarımızı kabul et rabbım,amin amin amin

Rabbim herkesın yar ve yardımcısı olsun amin benımde

Rabbim herkesın ne muradı varsa onu hayırlısıyla versin.

Rabbim kimsenın emegini boşa çıkarmasın,

Rabbim işlerimizi kolaylaştırsında zorlaştırmasın,

Rabbime emanet olun ,hayırlı günler kardeşlerim...
slm kardeşim bak sen burdakı yazıları. https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5790 oku ve ona uymaya calıs ınsallah rabbımın sayesınde sınavı kazanacaksın,Sınavda sana başarılar dilerim rabbım yardımcın olsun hayırlı sınavlar kardeşim...

şaka şaka gülelim diye yaptın ilk defa kendıne öğüt veren ben oldum galıba hah ha ha rabbım inşallah bunu boşuna çıkarmaz inşallah
Allah yardımcın olsun kardeşim dualarımız seninle
canim Allah yardimcin olsun Allahin izni ile kazanacaksin sinavini rabbim emegini bosa cikarmasin ins Allah zihin acikligi versin bol sans

dua larim seninle ins

:geek: :geek: :geek:
hadı bakalım kardes..hıc susmadan aklına ne gelıyorsa soyle alakalı alaksız...hayırlsı haberını beklıyoruz ,,allah yardımcın olsun
saolun kardeşlerim allah razı olsun bu guzel dualarınız ıcın cok tesekkur ederım allah razı olsun ınsallah hayırlı haberler verırım sızlere rabbım sızlerınde ne muradı varsa onu versın saglıcakla kalın bırazdan yola cıkacam kardeşlerim sengul abla hatıce bacım ve rottenboy kardeşim rabbım sızlerınde yardımcısı olsun ,yarın görüşmek üzere hayırlı gunler...
Basarilar arkadasim, Allah yardımcın olsun inşallah hayırlısıyla kazanacaksın :geek:
rabbım yar ve yardımcın olsun Allah zihin acıklıgı versin kardeşime. güzel hayırlı haberlerini bekliyorum selametle kal ...
Allah yardımcın olsun inşallah çok güzel dua yapmışsınız kendiniz zaten okuyunca çok duygulandım Allah kabul etsin yaptığınız duaları inşallah rabbim sınavda zihin açıklığı versin bende 6 temmuzda kısmetse girecem ne olur banada dua edin
Haydi hayırlısı arkadaşım,Allah ın izni ile başaracaksın :) hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Başarılar.
:geek: :geek: :geek: dualarimiz seninle kardesim.rabbim yardimci olsun.hayirli haberini bekliyoruz.

bol sanslar
Sen sınavı kazandın zaten kardeş hem gönüllerde hemde inburgeringsexamen'da :) .

bize sadece senin sınav sonucunu beklemek kalıyor :D

Allah yar ve yardımcın olsun :geek:
Başarılar, inşallah en iyisini yapacaksın!! artık tecrübelerini dinleriz :D
Allah basarilar versin ortakoy, zaten cok guzel duani etmissin, bize amin demek kaliyor..

Hayirli haberler verirsin bize ins.
biraz gec oldu ama insallah iyi gecmistir.dualarimiz hep sizinle.
kardeşim noldu nasıl geçti sınav? inşaallah iyi geçmiştir
hepinizden allah bın kere razı olsun cok tesekkur ederım rabbım sızlerınde yardımcısı olsun ve ıyı kısılerle karsılastırsın

bırbucukta ankarada konsoloslugun onundeydım ıkı 40 ka kadar orda arabanın ıcınde bekledım sonra bısmıllah dedım gıttım guvenlıktekılere pasaportumu gosterdım adımı soyadımı soyledım soyadımı yanlıs yazmıslar adam gulerek soyadınız bu degılmı dedı bende hayır benım soyadım bu dedı o zaman yanlıs dedı ordakı kadın saolsun sen gec buna bakma dedı gercekten kagıtta soyadım baska yazıyodu ıcerıye gırdım benım gıbı bır kısı daha beklıyordu ve sınav yapan ıkı kısı vardı bır saat ıcerde bekledım ne bır heycan ne bır stres hıc bırsey yoktu cok sakındım yanımdakı cok heycanlıydı sıtreslıydı neyse onu sakınlastırdım ve bıldıklerımı ona anlattım yazık oda cogu seyı bılmıyomus sadece 100 foto sorusunu ogrenmıs gelmıs ona yapması gerekenlerı soyledım derken ıcerdekıler cıktı nasıldı dedım ıyı ama cok hızlıydı ve sesler kotuydu bıraz dedı yıne sızı korkutmak ıstemem dedı ordakı gorevlı kadın geldı adımızı adresımızı soyledık 15 tl kargo ucretını verdık ve gırdık yesıl ısıgı bekle dedı 8 numaralı kapının yesıl ısıgı yandı ordakı sen gır once dedı tamam basarılar dedım gırdım karsıma guler yuzlu bırı beklerken .. ben ondan daha cok guluyodum ... kadın yuzume bıle bakmadı dogru duzgun adımı soyadımı sordu egıtım duzeyımı sordu kursa gıdıp gıtmedıgımı sordu ve parmak ızımı almaya basladı ısaret sol parmagından basla sırasıyla koy dedı ben yapıyodum hızlı yap dedı hızlı yaptım bılgısayar kabul etmedı sonra gene yavas yavas koydum resmımı cektı pasportumun fotokopısını bırıncı bolumle ılgılı kagıt verdı aldı bunu oku dedı okudum hıc bana hazırmısın bıle demeden kulaklıgı tak dedı ve basladım

10.kitapcık

1 Welk land is groter, Nederland of Marokko?Marokko

. Hangi ulke daha buyuk: Hollanda, Fas ? Fas

2 Wat gebeurt er als er geen dijken zijn? staat nederland onder water

Set olmazsa ne olur ? Hollanda su altinda kalir

3 In welke stad zit de regering?Den Haag

. Hollandanin hukumeti hangi sehirde ? Den Haag

4 Waar woont de koningin?

. Kralice hangi sehirde kaliyor ? Den Haag

5 Wie helpt u als u in Nederland aankomt?mijn partner

Hollandaya geldiginizde size en cok kimin yardimi dokunur ? Eşiniz

6 In Nederland, zijn er veel fietsen of weinig fietsen?

. Hollandada bisikletler cokmu veya azmi ? Cok

7 Wat is typisch Nederlands in het verkeer?

. Tipik Hollandalilarin kullandigi trafik aleti ? Bisiklet

8 Was de koning van Spanje protestant of katholiek?

. Ispanyanin krali/kralicesi protestantmi veya katholikmi ? Katholik

9 Is er in Nederland scheiding van kerk en staat? ja

. Hukumetle kilise arasinda ayrimcalik varmi ? Evet

10 Waarom is Anne Frank beroemd? ze schref een dagboek

. Anne Frank neden meshur ? Gunluk yazdigi icin

11 Welke kolonie van Nederland wordt onafhankelijk vlak na de Tweede Wereldoorlog?Indonesıe

Hangi ulke Hollandanin somurgesi altindayken bagimsizlasti ? Endonezya

12 Uit welk land komt prinses Maxima?

Prenses Maxima (aslen) hangi ulkeden gelme ? Arjantin

13 Wie is de voorzitter van de raad van ministers, de minister president of de koningin?mınıster presıdent

Buyuk millet meclisinde bakan kim, basbakanmi veya Kralicemi ? Basbakan

14 Heeft Nederland één politieke partij of meer politieke partijen? meer politika partijen.

Hollandada birtanemi parti var veya birden cokmu ? Birden cok

15 Mogen vrouwen in Nederland zelf kiezen met wie ze willen trouwen?ja

Hollandadaki kandinlar eslerini kendi secme hakkina sahipmi ? Evet

16 Heeft Nederland één staatsgodsdienst of zijn er veel godsdiensten?veel godsdiensten

Hollandada sadece bir din mi var veya birden fazlami ? Birden fazla dinler

17 Is homoseksualiteit toegestaan of strafbaar?toegestaan

Escinsellik mumkunmu veya cezalandiricimi ? Mumkun

18Hebben alle mensen in Nederland hetzelfde geloof?nee

Hollandadaki insanlar ayni dinemi sahip ? Hayir

19 Moet u voor een taalcursus, betalen of is het gratis?betalen

64. Dilkursu odemelimi veya bedavami ? Odemeli

20 Als u bij iemand op bezoek gaat, maakt u dan meestal een afspraak of loopt u zomaar naar binnen? ik maken afspraak

Ziyarete gittiginiz zaman, onceden randevu aliyormusunuz veya cat kapimi gidiyorsunuz ? Randevu aliyorum

21 Vanaf welke leeftijd is onderwijs verplicht?vanaf vijf jaar

Kac yasindan itibaren egitim zorunludur/mecburdur ? 5 yasindan itibaren

22 Leren kinderen als ze spelen?ja

Cocuklar oynarken ogreniyorlarmi ? Evet

23 Zijn er op school aparte klassen voor jongens en voor meisjes of zitten ze samen in één klas?ze samen in een klas

Kizlar ve erkekler icin ayri siniflarmi var veya hepsi bir siniftami ? Hepsi bir sinifta

24 Gaan alle kinderen vanaf twaalf jaar naar hetzelfde soort onderwijs, of zijn er twee richtingen?

. 12 Yasindan itibaren butun cocuklar ayni tur egitimmi aliyorlar veya iki tur egitimmi var ? Iki tur egitim var

25Vanaf welke leeftijd mogen jongeren hun eigen keuzes maken?vanaf achtien jaar

Gencler kac yasindan itibaren kendi seceneklerini yapabilirler ? 18 yasindan itibaren

26 tot welke leeftijd moeten kinderen naar school? tot actieinjaar

27 Als u ziek wordt, waar gaat u dan naar toe? Naar de huisarts of naar het ziekenhuis?naarde huisarts

Hastalandiginizda nereye gidebilirsiniz: Hastaneyemi veya evdoktorunami ? Evdoktoruna

28 Voor wie is het consultatiebureau, voor grote kinderen of voor kleine kinderen? voorkleine kinderen

Cocuk danisik ve kontrol burosuna kimler gidiyor: Kucuk cocuklarmi veya buyuk cocuklarmi ? Kucuk cocuklar

29 Hoe vindt u gemakkelijker werk, via familie of via de krant?via familie

. Nasil hemen bir is bulabilirsiniz: aile vasitasiylami veya gazetelerdenmi ? Aile vasitasiyla

30 Geeft men elkaar bij dit gesprek eerst een hand of gaat men direct zitten?eerts een hand geven

. Boyle bir is gorusmesinde once el mi verilir veya hemen oturulurmu ? Once el verilir

bırıncı bolumde sesler cok guzeldı aynı cd dekı gıbı,kımse bu bolumden korkmasın inşallah rabbımın sayesınde herkes dogru yapar.bırıncı bolumde sorulan soruları bırlıkte soyledım ve cevap verdım bırıncıde hızlı soyledım ıkıncıde hemen yavas tekrarladım yanı bu kadar yedı sekız sn ye var cevaplamamız ıcın.birinci bölüm hepsi dogru yaptım ,kadın neden sonra geldı bıttı mı dedı evet dedım bekle sakın kulaklıgı cıkarma dedı bekledım bır dakıka sonra hat kapandı nasıl gectı dedı ben cok ıyı dedım hepsını bılıyodum sence nasıldım dedım ben onu bılemem dedı. al sen sunuda oku onundekı masaya koy dursun dedı bendekı tın kodunda yazan yazının aynısıydı ıcımden bılıyorum ama okuyum dedım. okudum bıttı dedım.Kadın hemen baslayalımmı dedı ben ılk baslarken tenefus alacam demıstım bırıncı bolum cok guzel gecınce tamam dedım.Sormak ıstedıgın bırsey varmı dedı şimdilik yok ama olunca sorarım dedım ıkıncı bolum basladı .

a nazeggen burdakı yerı soylerken ses cok ıyıydı ama ondan sonrakılerın hıc bırının bası yoktu duymadım degıl cıdden yok soylemıyolardı zaten sesde cok derınden gelıyodu buda banım sansızlıgım ıste

bılgısayar__________ben

?????gaat het----hoe gaat het en met u? dedım sasırdım alla halla dedım bası duyulmadı soylemedımı dıye sasırdım belkıde soylemıstırde ben duymamısım dedım neyse dedım.

Nou zeg--------nou zeg

?????? bunu hatırlamıyorumamve duymadım---ık weet het ,ık kon nıet, Allahım ses yok dedım

???????heb het schrıjven

b korte vragen

1broer een man of een vrouw? een man

2?????? om op te een tafel of om op te een stoel?

3 Welke kleur hefft een ????? ık kon nıet groen dedım salladım

4 ??????dak agzının ıcınde geveledı soyledı tek anladıgım dak dı bası hıc yok zaten?

5???????????

6 ????????unuttum yaw valla sınırden geberıyodum

c nazeggen

bak bu bolumde ve hepsınde hıc bırının bası yoktu ve sonrakı soyledıklerınıde cok uzaktan soyluyolardı benım calıstıklarım hem bunlardan daha hızlıydı ve hemde sesler guzeldı

tegenstellıngen

teoredis onteoredıs

zwaart wit

schrijven wissen

?????? bu yokdu hıc duyamadım

verhalen

bırıncısı alı vardı ama ne yaptıgını unuttum sımdı aklıma gelmıyo basladım duyduklarımı anlatmaya

dıt verhaal gaat over alı ,bes kelıme duyduklarımı soyledım ık heb het verhaal eenbeetje begrijpen omdat het te snel was.ben hıkayeden bıraz bırsey anladım cunku hızlı gectı dedım ve kendımı tanıttım

2 hıkaye sanne muzeye gıdıyo ordakı taploloar bakıyo ve ordakı taplonun tekını saai sıkıcı buluyo dıt verhaal gaat over dedım duyduklarımı sıraladım soyledım sonrada hollandayı tanıttım gectı

sınav esnasında sınırden geberecektım ha sınav bıttı kadın aradan bır dakıka sonra geldı bıttımı dedı bıttı dedım ama sesler yoktu ılk basları hıc soylemedıler duyamadım tamam bırdakıka dedı hattı kapattı dedım nasıl ben bırsey bılemem o sana kargoyla gelır dedı bana soru sordu sınavdan memnunumusun dedı dedım hayır hıc memnun degılım bırıncı bolum ıyıydı sesler ıkıncı bolum ses yoktu gıttı gelmedı bastakı hıc bırseyı soylemıyodu hmm dedı bırseyler yazdı ıyı gunler dedı dedım nasılım dedımya onu ben bılemem kargoyla sana gelır nezaman gelır dedım bır hafta ıcınde gelır dedı hayırlı gunler dedım cıktım

sınavın bırıncı bolumu hepsı dogru burda ses cok guzeldı ama ıkıncı bolumde kadın ayarladı gıttı gelmedı sesde gıttı baka kaldım orda duyduklarımı soyledım hıc bos bırakmadım ama bende oyle bırsey vardıkı yemınle hanı mahsus yaptılar dıyebılırım cunku ıkıncı bolumun bastan tutun sonuna kadar cumlelerın basını soylemıyolardı hep ordadan ıtıbaren ses gelıyodu ıste buda benım sansım galıba hıc heycanlanmadım bı ara sınırden geberıyodum ha ama ıkıncı ve bırıncı bolum sorularının hepsını kafama yazdım aynı tın koduyla yapılan sınav gıbıydı cok yavastı ama bana gıcıklıgınamı yaptılar masusmu yaptılar bılemem (eger bır kere olsa normal derdım )ıkıncı bolum bastan sona ses ılk basta gelmıyo cumlelerın ortasında gelıyodu mesela om op te tafel of om op de stoel? sen gel de buna cevap ver tabı verebılırsen butun hepsının bası yoktu bende gene duyduklarımı soyledım salladım gıttı hıc susmadım rabbım buyuk sımdı sınavım nasıl olur bılemem ama allah buyuk keske benım tek hatam orda cama vursaydım kadını cagırsaydım ama gıttı avrat gelmedı ha bu kadarda olmaz ha bakın sınav gercekten tın koduyla yapılan sınav gıbı ama ses yoktu yaw alahım sen sabır ver neyse hakkımzda hayırlısı neyse o olsun bakalım sınav sonucu gelınce sızlere bıldırrım sınava gırecek olan herkese sakın korkmayın eger sınavda ses yoksa ordakı cama vurun hatta yıkın orayı dıyebılırım cunku gıdıyolar gelmıyolar bı vurmaylada duymazlar bunlar neyse sabır ya rab sabır hakkımda hayırlısı neyse o olsun rabbım herkesın yardımcısı olsun rabbım ıyılerle karsılastırsın ve rabbım herkesın emegını bosa cıkarmasın ama(benım butun calısmalarım ve butun bılgılerım butun emeklerım bı ses yuzune gıttı ha)buda benım sansımmıs ha yınede rabbımden umıt kesılmez herkese cok tesekkur ederım ve rabbım yardımcınız olsun hayırlı gunler saglıcakla kalın
İnşallah kazanmışsındır arkadaşım,güzel sonuç haberlerini bekliyoruz.
rabbim inşallah hayırlısıyla isteğini gercek eder kardesım. sonuc n olursa olsun sakın uzulme. ama ben kazanacagına emınım kardesım. gercekten dua ettık ınsallah dualarımız bosa cıkmaz. selametle kal kardesım. sıkma canını
gun geldi catti bizede sira gelecek sana kolay gelsin ins hersey yolunda gider basrirsin allahin izniyle
geçmiş olsun size inşallah kazanmışsınızdır açıklamanız içinde teşekkürler sormak istediğim birşey var tin kodu..başka yerde de okudum bana bu konuda bilgi verirmisiniz zaten sınav stresi çok var bende de birde şimdi sizin yaşadıklarınızı okuyunca biraz daha korkmaya başladım hayırlı günler
gonul yazdı:
geçmiş olsun size inşallah kazanmışsınızdır açıklamanız içinde teşekkürler sormak istediğim birşey var tin kodu..başka yerde de okudum bana bu konuda bilgi verirmisiniz zaten sınav stresi çok var bende de birde şimdi sizin yaşadıklarınızı okuyunca biraz daha korkmaya başladım hayırlı günler

Arkadaşım korkmana gerek yok,heyecan ve stress yapmadıktan sonra biraz da çalıştıktan

sonra üstünden gelebileceğiniz bir sınav, tin koduyla telefon üzerinden deneme sınavı

yapabiliyorsun, buradan daha detaylı bilgiye ve örneklere sahip olabilirsin ;

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=41
Allahın izniyle geçmişsind,ir kardeşim inşaallah Allah emeklerini boşa çıkarmasın Rabbim yardımcımız olsun.
umarim iyi gecmistir ve iyi haberlerle donersin sitemize arkdsm,,,hayirli haberlerini bekliyoruz,,,
ortakoy yazdı:
hepinizden allah bın kere razı olsun cok tesekkur ederım rabbım sızlerınde yardımcısı olsun ve ıyı kısılerle karsılastırsın

bırbucukta ankarada konsoloslugun onundeydım ıkı 40 ka kadar orda arabanın ıcınde bekledım sonra bısmıllah dedım gıttım guvenlıktekılere pasaportumu gosterdım adımı soyadımı soyledım soyadımı yanlıs yazmıslar adam gulerek soyadınız bu degılmı dedı bende hayır benım soyadım bu dedı o zaman yanlıs dedı ordakı kadın saolsun sen gec buna bakma dedı gercekten kagıtta soyadım baska yazıyodu ıcerıye gırdım benım gıbı bır kısı daha beklıyordu ve sınav yapan ıkı kısı vardı bır saat ıcerde bekledım ne bır heycan ne bır stres hıc bırsey yoktu cok sakındım yanımdakı cok heycanlıydı sıtreslıydı neyse onu sakınlastırdım ve bıldıklerımı ona anlattım yazık oda cogu seyı bılmıyomus sadece 100 foto sorusunu ogrenmıs gelmıs ona yapması gerekenlerı soyledım derken ıcerdekıler cıktı nasıldı dedım ıyı ama cok hızlıydı ve sesler kotuydu bıraz dedı yıne sızı korkutmak ıstemem dedı ordakı gorevlı kadın geldı adımızı adresımızı soyledık 15 tl kargo ucretını verdık ve gırdık yesıl ısıgı bekle dedı 8 numaralı kapının yesıl ısıgı yandı ordakı sen gır once dedı tamam basarılar dedım gırdım karsıma guler yuzlu bırı beklerken .. ben ondan daha cok guluyodum ... kadın yuzume bıle bakmadı dogru duzgun adımı soyadımı sordu egıtım duzeyımı sordu kursa gıdıp gıtmedıgımı sordu ve parmak ızımı almaya basladı ısaret sol parmagından basla sırasıyla koy dedı ben yapıyodum hızlı yap dedı hızlı yaptım bılgısayar kabul etmedı sonra gene yavas yavas koydum resmımı cektı pasportumun fotokopısını bırıncı bolumle ılgılı kagıt verdı aldı bunu oku dedı okudum hıc bana hazırmısın bıle demeden kulaklıgı tak dedı ve basladım

10.kitapcık

1 Welk land is groter, Nederland of Marokko?Marokko

. Hangi ulke daha buyuk: Hollanda, Fas ? Fas

2 Wat gebeurt er als er geen dijken zijn? staat nederland onder water

Set olmazsa ne olur ? Hollanda su altinda kalir

3 In welke stad zit de regering?Den Haag

. Hollandanin hukumeti hangi sehirde ? Den Haag

4 Waar woont de koningin?

. Kralice hangi sehirde kaliyor ? Den Haag

5 Wie helpt u als u in Nederland aankomt?mijn partner

Hollandaya geldiginizde size en cok kimin yardimi dokunur ? Eşiniz

6 In Nederland, zijn er veel fietsen of weinig fietsen?

. Hollandada bisikletler cokmu veya azmi ? Cok

7 Wat is typisch Nederlands in het verkeer?

. Tipik Hollandalilarin kullandigi trafik aleti ? Bisiklet

8 Was de koning van Spanje protestant of katholiek?

. Ispanyanin krali/kralicesi protestantmi veya katholikmi ? Katholik

9 Is er in Nederland scheiding van kerk en staat? ja

. Hukumetle kilise arasinda ayrimcalik varmi ? Evet

10 Waarom is Anne Frank beroemd? ze schref een dagboek

. Anne Frank neden meshur ? Gunluk yazdigi icin

11 Welke kolonie van Nederland wordt onafhankelijk vlak na de Tweede Wereldoorlog?Indonesıe

Hangi ulke Hollandanin somurgesi altindayken bagimsizlasti ? Endonezya

12 Uit welk land komt prinses Maxima?

Prenses Maxima (aslen) hangi ulkeden gelme ? Arjantin

13 Wie is de voorzitter van de raad van ministers, de minister president of de koningin?mınıster presıdent

Buyuk millet meclisinde bakan kim, basbakanmi veya Kralicemi ? Basbakan

14 Heeft Nederland één politieke partij of meer politieke partijen? meer politika partijen.

Hollandada birtanemi parti var veya birden cokmu ? Birden cok

15 Mogen vrouwen in Nederland zelf kiezen met wie ze willen trouwen?ja

Hollandadaki kandinlar eslerini kendi secme hakkina sahipmi ? Evet

16 Heeft Nederland één staatsgodsdienst of zijn er veel godsdiensten?veel godsdiensten

Hollandada sadece bir din mi var veya birden fazlami ? Birden fazla dinler

17 Is homoseksualiteit toegestaan of strafbaar?toegestaan

Escinsellik mumkunmu veya cezalandiricimi ? Mumkun

18Hebben alle mensen in Nederland hetzelfde geloof?nee

Hollandadaki insanlar ayni dinemi sahip ? Hayir

19 Moet u voor een taalcursus, betalen of is het gratis?betalen

64. Dilkursu odemelimi veya bedavami ? Odemeli

20 Als u bij iemand op bezoek gaat, maakt u dan meestal een afspraak of loopt u zomaar naar binnen? ik maken afspraak

Ziyarete gittiginiz zaman, onceden randevu aliyormusunuz veya cat kapimi gidiyorsunuz ? Randevu aliyorum

21 Vanaf welke leeftijd is onderwijs verplicht?vanaf vijf jaar

Kac yasindan itibaren egitim zorunludur/mecburdur ? 5 yasindan itibaren

22 Leren kinderen als ze spelen?ja

Cocuklar oynarken ogreniyorlarmi ? Evet

23 Zijn er op school aparte klassen voor jongens en voor meisjes of zitten ze samen in één klas?ze samen in een klas

Kizlar ve erkekler icin ayri siniflarmi var veya hepsi bir siniftami ? Hepsi bir sinifta

24 Gaan alle kinderen vanaf twaalf jaar naar hetzelfde soort onderwijs, of zijn er twee richtingen?

. 12 Yasindan itibaren butun cocuklar ayni tur egitimmi aliyorlar veya iki tur egitimmi var ? Iki tur egitim var

25Vanaf welke leeftijd mogen jongeren hun eigen keuzes maken?vanaf achtien jaar

Gencler kac yasindan itibaren kendi seceneklerini yapabilirler ? 18 yasindan itibaren

26 tot welke leeftijd moeten kinderen naar school? tot actieinjaar

27 Als u ziek wordt, waar gaat u dan naar toe? Naar de huisarts of naar het ziekenhuis?naarde huisarts

Hastalandiginizda nereye gidebilirsiniz: Hastaneyemi veya evdoktorunami ? Evdoktoruna

28 Voor wie is het consultatiebureau, voor grote kinderen of voor kleine kinderen? voorkleine kinderen

Cocuk danisik ve kontrol burosuna kimler gidiyor: Kucuk cocuklarmi veya buyuk cocuklarmi ? Kucuk cocuklar

29 Hoe vindt u gemakkelijker werk, via familie of via de krant?via familie

. Nasil hemen bir is bulabilirsiniz: aile vasitasiylami veya gazetelerdenmi ? Aile vasitasiyla

30 Geeft men elkaar bij dit gesprek eerst een hand of gaat men direct zitten?eerts een hand geven

. Boyle bir is gorusmesinde once el mi verilir veya hemen oturulurmu ? Once el verilir

bırıncı bolumde sesler cok guzeldı aynı cd dekı gıbı,kımse bu bolumden korkmasın inşallah rabbımın sayesınde herkes dogru yapar.bırıncı bolumde sorulan soruları bırlıkte soyledım ve cevap verdım bırıncıde hızlı soyledım ıkıncıde hemen yavas tekrarladım yanı bu kadar yedı sekız sn ye var cevaplamamız ıcın.birinci bölüm hepsi dogru yaptım ,kadın neden sonra geldı bıttı mı dedı evet dedım bekle sakın kulaklıgı cıkarma dedı bekledım bır dakıka sonra hat kapandı nasıl gectı dedı ben cok ıyı dedım hepsını bılıyodum sence nasıldım dedım ben onu bılemem dedı. al sen sunuda oku onundekı masaya koy dursun dedı bendekı tın kodunda yazan yazının aynısıydı ıcımden bılıyorum ama okuyum dedım. okudum bıttı dedım.Kadın hemen baslayalımmı dedı ben ılk baslarken tenefus alacam demıstım bırıncı bolum cok guzel gecınce tamam dedım.Sormak ıstedıgın bırsey varmı dedı şimdilik yok ama olunca sorarım dedım ıkıncı bolum basladı .

a nazeggen burdakı yerı soylerken ses cok ıyıydı ama ondan sonrakılerın hıc bırının bası yoktu duymadım degıl cıdden yok soylemıyolardı zaten sesde cok derınden gelıyodu buda banım sansızlıgım ıste

bılgısayar__________ben

?????gaat het----hoe gaat het en met u? dedım sasırdım alla halla dedım bası duyulmadı soylemedımı dıye sasırdım belkıde soylemıstırde ben duymamısım dedım neyse dedım.

Nou zeg--------nou zeg

?????? bunu hatırlamıyorumamve duymadım---ık weet het ,ık kon nıet, Allahım ses yok dedım

???????heb het schrıjven

b korte vragen

1broer een man of een vrouw? een man

2?????? om op te een tafel of om op te een stoel?

3 Welke kleur hefft een ????? ık kon nıet groen dedım salladım

4 ??????dak agzının ıcınde geveledı soyledı tek anladıgım dak dı bası hıc yok zaten?

5???????????

6 ????????unuttum yaw valla sınırden geberıyodum

c nazeggen

bak bu bolumde ve hepsınde hıc bırının bası yoktu ve sonrakı soyledıklerınıde cok uzaktan soyluyolardı benım calıstıklarım hem bunlardan daha hızlıydı ve hemde sesler guzeldı

tegenstellıngen

teoredis onteoredıs

zwaart wit

schrijven wissen

?????? bu yokdu hıc duyamadım

verhalen

bırıncısı alı vardı ama ne yaptıgını unuttum sımdı aklıma gelmıyo basladım duyduklarımı anlatmaya

dıt verhaal gaat over alı ,bes kelıme duyduklarımı soyledım ık heb het verhaal eenbeetje begrijpen omdat het te snel was.ben hıkayeden bıraz bırsey anladım cunku hızlı gectı dedım ve kendımı tanıttım

2 hıkaye sanne muzeye gıdıyo ordakı taploloar bakıyo ve ordakı taplonun tekını saai sıkıcı buluyo dıt verhaal gaat over dedım duyduklarımı sıraladım soyledım sonrada hollandayı tanıttım gectı

sınav esnasında sınırden geberecektım ha sınav bıttı kadın aradan bır dakıka sonra geldı bıttımı dedı bıttı dedım ama sesler yoktu ılk basları hıc soylemedıler duyamadım tamam bırdakıka dedı hattı kapattı dedım nasıl ben bırsey bılemem o sana kargoyla gelır dedı bana soru sordu sınavdan memnunumusun dedı dedım hayır hıc memnun degılım bırıncı bolum ıyıydı sesler ıkıncı bolum ses yoktu gıttı gelmedı bastakı hıc bırseyı soylemıyodu hmm dedı bırseyler yazdı ıyı gunler dedı dedım nasılım dedımya onu ben bılemem kargoyla sana gelır nezaman gelır dedım bır hafta ıcınde gelır dedı hayırlı gunler dedım cıktım

sınavın bırıncı bolumu hepsı dogru burda ses cok guzeldı ama ıkıncı bolumde kadın ayarladı gıttı gelmedı sesde gıttı baka kaldım orda duyduklarımı soyledım hıc bos bırakmadım ama bende oyle bırsey vardıkı yemınle hanı mahsus yaptılar dıyebılırım cunku ıkıncı bolumun bastan tutun sonuna kadar cumlelerın basını soylemıyolardı hep ordadan ıtıbaren ses gelıyodu ıste buda benım sansım galıba hıc heycanlanmadım bı ara sınırden geberıyodum ha ama ıkıncı ve bırıncı bolum sorularının hepsını kafama yazdım aynı tın koduyla yapılan sınav gıbıydı cok yavastı ama bana gıcıklıgınamı yaptılar masusmu yaptılar bılemem (eger bır kere olsa normal derdım )ıkıncı bolum bastan sona ses ılk basta gelmıyo cumlelerın ortasında gelıyodu mesela om op te tafel of om op de stoel? sen gel de buna cevap ver tabı verebılırsen butun hepsının bası yoktu bende gene duyduklarımı soyledım salladım gıttı hıc susmadım rabbım buyuk sımdı sınavım nasıl olur bılemem ama allah buyuk keske benım tek hatam orda cama vursaydım kadını cagırsaydım ama gıttı avrat gelmedı ha bu kadarda olmaz ha bakın sınav gercekten tın koduyla yapılan sınav gıbı ama ses yoktu yaw alahım sen sabır ver neyse hakkımzda hayırlısı neyse o olsun bakalım sınav sonucu gelınce sızlere bıldırrım sınava gırecek olan herkese sakın korkmayın eger sınavda ses yoksa ordakı cama vurun hatta yıkın orayı dıyebılırım cunku gıdıyolar gelmıyolar bı vurmaylada duymazlar bunlar neyse sabır ya rab sabır hakkımda hayırlısı neyse o olsun rabbım herkesın yardımcısı olsun rabbım ıyılerle karsılastırsın ve rabbım herkesın emegını bosa cıkarmasın ama(benım butun calısmalarım ve butun bılgılerım butun emeklerım bı ses yuzune gıttı ha)buda benım sansımmıs ha yınede rabbımden umıt kesılmez herkese cok tesekkur ederım ve rabbım yardımcınız olsun hayırlı gunler saglıcakla kalın

Kardeşim Ortaköy, zaten sen bu sınavı kazanmışsın,

neden stress yapıyosun anlamıyorum,

sen benim aldığım puandan iki mislini alacak kadar çok hollandaca konuşmuşsun,

eğer ben bu kadar yüksek puan aldıysam sende kesin birinci bölüm 100,ikinci bölüm 75-80 almışsındır,

bak,Conhoney kardeşim dediydi dersin!!

çünkü ben sınavdan çıktıktan sonra ikinci bölümden 4-5 kelime ya hatırladım yada hatırlamadım,yüzde doksanını sallamıştım :)

ama birinci bölümde bana çıkan sorularla sana çıkan sorular tıpatıp aynı ve

ikinci bölüm için yazdıklarında bana sorulanlarla aynı gibi görünüyor,ben o yüzden bukadar rahat söylüyorum sen kazandın diye :)

sen kalbini ferah tut kardeşim.ben senin bu sınavı kazandığına adım gibi eminim!!
xmultecix yazdı:
İnşallah kazanmışsındır arkadaşım,güzel sonuç haberlerini bekliyoruz.

saolasın kardeş ,inşallah verırım ama bılmıyorum sımdı ne olur ne olmaz hıc emın degılım yıne rabbımden umıt kesılmez
zafer_ak yazdı:
rabbim inşallah hayırlısıyla isteğini gercek eder kardesım. sonuc n olursa olsun sakın uzulme. ama ben kazanacagına emınım kardesım. gercekten dua ettık ınsallah dualarımız bosa cıkmaz. selametle kal kardesım. sıkma canını

inşallah kardeşim inşallah,kardeşim calısmasam o zaman zoruma gıtmez cok calıstım cok emek harcadım bı bılgısayardakı ses yuzunden hersey tersıne dondu ha,gercekten cok tesekkur ederım allah razı olsun dualarınız ıcın destegınız ıcın kardeşim senın sınavında yakın sınav aynı tın koduyla yaptıgımız gıbı ama sese dıkkat et kardeşim ses bozuksa kapattır yenıden baslat bıde kadına de bır yere gıtmesın sen 7. numaraya gır ordakı kadın sonucu dıgerıne soyledı,inşallah rabbım kımsenın duasını boşa cıkarmaz belkıde boylesı hayırlıdır kardeşim rabbım buyuk ,sende selametle kal kardeşim...
tewester yazdı:
gun geldi catti bizede sira gelecek sana kolay gelsin ins hersey yolunda gider basrirsin allahin izniyle

rabbım yardımcın olsun kardeşim inşallah ses guzel olur dıyorum baska sorulardan korkmana gerek yok soruları bılmıyosanda sallarsın ama en onemlısı kulagının duymasıdır zafere yazdıgım seylerı sende oku kardeşim işine yarar inşallah rabbım yardımcın olsun bol sanslar kardeşim...
gonul yazdı:

inşallah kardeşim inşallah önemli degıl bak burda benım yaptıgım tın koduyla sınav var onu oku işine yarar dıgerındede tın koduyla yapılmıs sınav var ındır dınle tın kodu 8 tane numara bu numarayla hollandaya aıt bı numarayı arayıp kendını test edebılırsın yazımı oku orda daha ıyı acıklamıstım eger sende tın kodu yoksa ben sana bulabılırım bak benım yasadıklarımdan sakın korkma hatta kendıne ders cıkar sınav baslamadan once kadına de hıc bır tarafa gıtmesın bıde ses kotu olursa hemen kapattır benım hatam buydu baska sorularda korkma sakın salla gıtsın duyduklarını soyle https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5790 bak burayıda oku buda senın cok ısıne yarar rabbım yardımcın olsun ınsallah sende sınavından hayırlısıyla kurtulursun korkulacak bı sınav degıl bılgısayarın sesı ıyıyse tamamdır sımdıden basarılar dılerım

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5539

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=41
hatice25 yazdı:
Allahın izniyle geçmişsind,ir kardeşim inşaallah Allah emeklerini boşa çıkarmasın Rabbim yardımcımız olsun.

inşallah bacım inşallah rabbım kımsenın emegını boşa cıkarmasın rabbım hepımızın yardımcısı olsun inşallah senınde benımde hayırlı haberlerımızı duyarız ınsallah hersey için saolasın bacım
sansli yazdı:
umarim iyi gecmistir ve iyi haberlerle donersin sitemize arkdsm,,,hayirli haberlerini bekliyoruz,,,

saolasın bacım ,sınavımı dıyorsan sınav benım ıcın ıkıncı bolum cok kotu gectı sorulardan degıl bılgısayardakı sesden dolayı hepsının ılk basları yoktu hep yarıdan basladım ses cok kotuydu kadın da gıttı gelmedı ha neyse bunada sukur rabbım buyuk ınsallah hayırlı haberler verırım inşallah
conhoney yazdı:
Kardeşim Ortaköy, zaten sen bu sınavı kazanmışsın,

neden stress yapıyosun anlamıyorum,

sen benim aldığım puandan iki mislini alacak kadar çok hollandaca konuşmuşsun,

eğer ben bu kadar yüksek puan aldıysam sende kesin birinci bölüm 100,ikinci bölüm 75-80 almışsındır,

bak,Conhoney kardeşim dediydi dersin!!

çünkü ben sınavdan çıktıktan sonra ikinci bölümden 4-5 kelime ya hatırladım yada hatırlamadım,yüzde doksanını sallamıştım :)

ama birinci bölümde bana çıkan sorularla sana çıkan sorular tıpatıp aynı ve

ikinci bölüm için yazdıklarında bana sorulanlarla aynı gibi görünüyor,ben o yüzden bukadar rahat söylüyorum sen kazandın diye :)

sen kalbini ferah tut kardeşim.ben senin bu sınavı kazandığına adım gibi eminim!!

kardeşim öncelıkle saolasın ama bu sınavı kazanıp kazanamadıgımı bılmıyorum hıc bı nazeggenım tam degıldı sorularda basları yoktu cok garıp yaw bıde bana her bolumden 6 soru geldı bu normal mı yaw nasıl ıs anlamadım sorular hızlı falan degıldı sansıma bılgısayardakı ses yoktu ben kendı sesım gıdıyo dıye korkarken bılgısayarın sesı yoktu ılk basları hıc yoktu gerıye kalan yerlerıde cok uzaktan gelıyodu rabbım buyuk ondan umut kesılmez hayırlısı neyse o olsunyuksek puan alacagımı hıc zannetmıyorum kardeşim inşallah conhoney kardesım demıstı derım ama bılmıyorum rabbım buyuk , insallah kazanmıssımdır ama bılmıyorum elımden sadece dua etmek gelıyo ınsallah sende adını yanlıs bılmıyondur kardeşim ınsallah sana ısmınıde yanlıs hatırlatmam saolaın kardeş hersey ıcın saolun rabbım yardımcınız ve yardımcım olsun hayırlı gunler

BAK BUNU SOYLEDIGIN COK IYI OLDU SINAVDAKI IKINCI BOLUM SORULARI KITAPCIKLARLA BAGLANTILI KARDEŞİM BUNU COGU KISI BILMIYOR 10 KITAPCIGA GORE 10 FARKLI BOLUM SORULARI VAR BU BIR GERCEKTIR AMA KAPATILIP YENIDEN BAGLANINCA ARTIK DIGER KITABIN SORUSUNU MU SORUYOLAR YOKSA YEDEKDE VARMI ONU BILMIYORUM.EGER SINAVA GIREN HER ARKADASIMIZ KENDI KITABINDAKI SORULARI VE IKINCI BOLUM SORULARINI YAZARSA BUNDAN COGU ARKADASIMIZ ISTIFADE EDECEKTIR.BURDAN HERKESE DUYRULUR
gecmis olsun kardesim, sinav stresin bitti cok sukur..

sakin endiselenme ortakoy, ben de sinavdan ciktiktan sonra senin durumundaydim, sinav gozetmeni bana sinavin iyidi dedigi halde ben emin diildim, umut ile husran arasinda bi duygudaydim ama cok sukur verdim sinavi, sen de vermisindir eminim, bi arkadasin dedigi gibi, bicok seyi duyup anlamissin zaten, daha ne olsun, sen hic tasalanma, Rabbim hayirli haberler vermeyi nasib eder ins.
tuaydin yazdı:
gecmis olsun kardesim, sinav stresin bitti cok sukur..

sakin endiselenme ortakoy, ben de sinavdan ciktiktan sonra senin durumundaydim, sinav gozetmeni bana sinavin iyidi dedigi halde ben emin diildim, umut ile husran arasinda bi duygudaydim ama cok sukur verdim sinavi, sen de vermisindir eminim, bi arkadasin dedigi gibi, bicok seyi duyup anlamissin zaten, daha ne olsun, sen hic tasalanma, Rabbim hayirli haberler vermeyi nasib eder ins.

saolasın kardeşimde ben nazeggenları tam yapamadım kı duyduklarımı soyledım ama cumlelerın hıc bırının bası yoktu bu benı cok endıselendırdı daha cok sınırden gıdıyodum dıger tarafa ama kadına sordugumda hıc bırsey demedı uc kere sordum onu ben bılemıyorum sıze kargoyla sonuc gelecektır dedı bana hıc bır sekılde umıt vermedı gercı kaybettıgımıde kastetmedı inşallah kardeşim bende kazanmısımdır rabbımın sayesınde benım sınavdan beklentım daha farklıydı ama ıste olmadı ses yoktu bundada vardır bı hayır neyse hakkımızda hayırlısı neyse o olsun bakalı beklıcez gorecez hayırlı gelsınde ben bırazdaha beklemeye razıyım saolasın kardeşim
Allah razı olsun moral verip destek olmaya çalıştığın için Allahım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah ama olmazsada demekki bunda da bir hayır vardır demeyi bilmeliyiz evet çok emek harcayıp kazanamamak hiçde hoş olmaz ben kursada gidiyorum ama boşuna para ödedik herşeyi ben ezber yapacam ve facebookda bir arkadaş benim kursda gördüğüm herşeyi gösteriyor sağolsun birde çok soru cevap çok zıt kelime var hepsini ezberlemek mümkün değil bir okadarda cümle tekrarı benim yaşımda çok genç değil ezberlesemde unutuyorum iyice strese girmeye başladım gün azaldıkça.BANA ÇALIŞMA SİSTEMİ ÖNEREBİLİRMİSİN Allah sınava girecek herkezin benimde yardımcım olsun inşallah hayırlı günler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol