Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ÇİPLİ PASAPORT DÖNEMİ BAŞLADI!

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 7.771 görüntülenme
Arkadaşlar bugün emniyet müdürlüğünden yeni pasaport için başvurumu yaptım.

İlk ben başvuru yapmış oldum :D ama

memur arkadaşın başvuru işlemini tamamlaması 4 saat aldı,sebebide sistemin henüz oturmamış olması,neyse konumuz bu değil..

Yeni çipli pasaportların harçları ve defter bedeli değişmedi ama yakında defter bedeli değişecek,harçlar biraz ucuzlayacak ama bugünden daha pahalı pasaport alınacağı aşikardır.

fotoğraflar biometrik olmalı ve fotoğraları fotoğrafçıda kestirmeyin arkadaşlar çünkü

fotoğraf ebatlarını tutturamıyorlar ve o zaman bilgisayar fotoğrafı okuyamıyor ve onay vermiyor.

ben iki yıllık pasaport aldım çünkü 5 yıllık pasaport türkiyede 375 euro civarı ama

Hollanda'da 5 yıllık pasaport bunun yarı fiyatına 180 euro.

eğer pasaportunuzun süresi yeterliyse ve 10 yıldan eski değilse,ben pasaportunuzu Hollanda'da değiştirin derim.benim pasaportum 10 yıldan eski olduğu için değiştirmek zorunda kaldım.

Pasaportu Hollanda'dan almanın daha karlı olduğunu düiünüyorum!!

BUDA BENİM PASAPORT TECRÜBEM.BİLGİLERİNİZE SUNARIM.

inşallah yardımı olur.
kesinlikle katiliyorum pasaportu hollandada turk konsoloslugunda degistirmek suresini uzatmak cok daha ucuz,,,,
aynen öyle daha ucuz
Yalnız arkadaşlar bundan sonra yeni pasaportların süresi uzatılamayacak,

süresi bittimi yenisiyle değiştirilecek ve istenirse 10 yıllık pasaportta alınabilecek.
benim pasaportumun süresi mayıs 2011 de bitiyo inşaallah vizem geldiğinde süresi yeterli olursa bende hollandada değiştircem
hayırlı olsun kardeşim bende sana katılıyorum burda pasaport almak cok pahalı bende gecen hafta aldım ve bes yıllık aldım esım ve aılesı daha ıyı olur dıye aldırdılar yol parası oydu buydu pasaportu 1000 tl yedık geldık ha gercekten nl de pasaport bunun yarısının yarısına alıyoduk ama neyse bundada vardır bı hayır hatıce bacım ınsallah senın vızende tez zamanda hayırlısıyla cıkar bacımda sende sevdıgıne kavusursun ınsallah yenıden hayırlı olsun saglıcakla kalın
Çipli pasaport dönemi başladı

Avrupa Birliği (AB)'nin Türklere vize kolaylığı için istediği çipli pasaportlar tamamlanarak bugünden itibaren vatandaşlara verilmeye başlandı. Vatandaşlar, çipli pasaport için Emniyet Pasaport şubeleri ile konsolosluklardan başvuru yapabilecek.

Kişiye ait bilgilerin yer aldığı çipli pasaportlar bundan böyle vatandaşların adreslerine teslim edilecek.

Kişiye ve kurumlara büyük kolaylık sağlaması planlanan çipli pasaportlar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü tarafından basına tanıtıldı. Yeni pasaportların son sayfasının içinde çip, ilk sayfasında barkot var. Yapılan değişikliğe göre pasaportlar, 'umuma mahsus', 'hususi' ve 'hizmet' olmak üzere 3 bölüme ayrıldı. Mavi pasaportlar yine mavi renkli olarak kaldı. Bordo renkli olan diplomatik pasaportların rengi ise siyah olarak değiştirildi. Diğer pasaportların renkleri ise aynı kaldı. Lacivert yerine bordo olan çipli pasaportların kullanım süresi ise 10 yıl. Vatandaşların ellerinde bulunan eski pasaportlar ise 24 Kasım 2015 tarihine kadar kullanılabilecek.

Yeni çipli pasaportlarda herhangi bir fiyat değişikliği bulunmuyor. Daha önce pasaport cüzdan defter bedelleri ve harçlar pasaport şubeden tahsil ediliyordu. Şimdi ise Maliye Bakanlığı'nın anlaşmaları bankalarında tahsil edilecek.

Lacivert yerine bordo olan çipli pasaportların kullanım süresi ise 10 yıl. Vatandaşların ellerinde bulunan eski pasaportlar ise 24 Kasım 2015 tarihine kadar kullanılabilecek.

Elinde halen geçerli lacivert pasaport bulunanlar da çipli pasaport için başvuruda bulunabilecek.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürü Hasan Akgün, çipli pasaportların hem vatandaşın hem de polisin işini daha da kolaylaştıracağını söyledi.

Çipli pasaportların müracaatlarının şubelerden alınacağını belirten Akgün, "Yeni pasaportlar, eski pasaportların yenilendiği veya çıkartıldığı ücrete yenilenip, çıkartılabilecek. Yeni pasaportları üç gün içinde adrese teslim edilecek. Çipli pasaportlar bugünden itibaren alınabilecek." dedi.

(CİHAN)
İlk biyometrik pasaport, Cumhurbaşkanı Gül'e

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uluslararası standartlara göre hazırlanan biyometrik pasaportunu aldı.

01 Haziran 2010 Salı Saat 20:00

Reklam

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Naci Koru, Cumhurbaşkanı Gül'e, kendisi ve eşine ait biyometrik pasaportlarını takdim ettiler.

Bakan Atalay, Çankaya Köşkü'ndeki kabulde, uluslararası ve AB standartlarına sahip biyometrik pasaportların hazırlanması için uzun süredir çalışıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumların iş birliğiyle bu hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini ifade eden Atalay, pasaportların basın tanıtımının yarın yapılacağını kaydetti.

Atalay, Cumhurbaşkanı Gül'e, kendisi ve eşine ait biyometrik pasaportlarını takdim ederken, "Artık diplomatik pasaportlar siyah renkte olacak" dedi. İçişleri Bakanı Atalay, Gül çiftinin, ilk biyometrik pasaport sahipleri olduğunu da dile getirdi.

Gül, Atalay ve Koru ile biyometrik pasaportun teknik ve güvenlik özellikleri hakkında sohbet etti.
Aradaki farka bakarmisiniz arkadaslar..

Benim çipli pasaportum yarın veya Cuma günü elimde olur diye düşünüyorum ;)

ben bu konu hakkında başlık açmıştım arkadaşlar,bu konuya oradan devam etseniz daha iyi olurdu ve böylece sitede başlık yoğunluğu yapmamış oluruz,

ve her başlık açarken buna dikkat edersek,ozaman anlatmak istediğimiz konularda dağılmamış olur.

Herkesin Takdirlerine. :!:
Pasaport cıkardılar, hemde 10 yıla kadar. fakat ne acayiptirki 10 yıllık pasaport istersen veremiyorlar. Çünkü mevzuatta en uzun 5 yıl görünüyor.

Önce mevzuatı degiştirin sonra pasaportu cıkarın.
serdariscan yazdı:
Pasaport cıkardılar, hemde 10 yıla kadar. fakat ne acayiptirki 10 yıllık pasaport istersen veremiyorlar. Çünkü mevzuatta en uzun 5 yıl görünüyor.

Önce mevzuatı degiştirin sonra pasaportu cıkarın.

Aha :lol: bunlar pasaport fiyatını değiştirmeden mevzuatı değiştirmezler kardeş,

Türkiye'ye hoşgeldin :D
Duyuru: Site duzeni nedeniyle ayni icerikte olan basliklari birlestiriyoruz..!

kolay gele
bak bı kadın elının degmesı ne guzel oluyo ha herseyı yerlı yerınce koyuyor saolasın geluk bacım
yaa bu cipli pasaportlara gecmek zorunlumudur ?gecmesek nolurki beeelki ben pasaportumdan memnunum kardesim ne karisiyolar yaa pasaport pasaport ayni pasaport ne yai ha bi cipi eksik ossun napalik yanee hehehehe
gül güzeli yazdı:
yaa bu cipli pasaportlara gecmek zorunlumudur ?gecmesek nolurki beeelki ben pasaportumdan memnunum kardesim ne karisiyolar yaa pasaport pasaport ayni pasaport ne yai ha bi cipi eksik ossun napalik yanee hehehehe

Kardeş pasaportunun süresi bitinceye kadar kullanabilirsin,

eski pasaportların miyadı KASIM 2015 yılında doluyor,

bu tarihten sonra eski pasaportunu uzattıramıyorsun,

ve hazır fiyatlarda yarı yarıya inmişken değiştir derim.

ama bu senin kararın tabiiki,

yeni pasaportlarda çok özel güvenlik şifreleri ve hologramlar var ve

bu uluslararası havacılık kuruluşunun kararı,

yeni pasaportlar teklit edilemez ve artık gümrük kapılarında esi pasaportlar için sadece bir geçiş olacak ve yığılmalara ve uzun zaman beklemelere neden olacak,

yeni sistem pasaport sahipleri çok kolay ve hiç zorlanmadan sınır kapılarından daha rahat geçebilecekler artık.(umarım)türküz ya biz buna pek aklım yatmıyor ama :roll: .

adamlar haklı biryerde ,hertürlü illegal işler türk kimliği taşıyanlardan çıkıyor nede olsa,

üstüne bide müslüman olunca e tabii hıristiyan memleketinde hoş karşılanmıyorsun.

Allah yardımcımız olsun.

ve hiçkimse türkün ve müslümanın yüzünü kara çıkaracak işler yapmasın arkadaşlar,bu para mal mülk ve itibar kaybettirse dahi,lütfen din kardeşlerimiz hertürlü kötü şeyden uzakdursun..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol