Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Çocuklarının Din Dersi Almasını İsteyen Velilerin Başvuru...

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 2.053 görüntülenme
Hollanda'da Çocuklarının Din Dersi Almasını İsteyen Velilerin Başvuru Yapması Gerekiyor

Hollanda'da Belediye İlkokuluna Devam Eden Öğrenciler, Haftada Bir Saat Din Dersi Alabilecek. Veliler, Rijnmond Müslüman Kuruluşlar Platformu (Spıor) ve Müslümanlar ve Hükümet İletişim Kurulu Tarafından Verilen İslam Derslerini de Seçebiliyor.

Hollanda'da belediye ilkokuluna devam eden öğrenciler, haftada bir saat din dersi alabilecek. Veliler, Rijnmond Müslüman Kuruluşlar Platformu (SPIOR) ve Müslümanlar ve Hükümet İletişim Kurulu tarafından verilen İslam derslerini de seçebiliyor.

SPIR danışmanı Mesut Dişli, derslerin ücretsiz olarak verildiğini belirterek, isteyen velilerin 15 Nisan'a kadar okul müdürlerine başvuru yapabileceğini söyledi.

Hollanda'da veliler; çocuklarına Hıristiyan din dersi, Hümanist yaşam dersi veya İslam din dersinden birinin verilmesini isteyebiliyor.
sansli yazdı:
Hollanda'da veliler; çocuklarına Hıristiyan din dersi, Hümanist yaşam dersi veya İslam din dersinden birinin verilmesini isteyebiliyor.

Sevgili Sansli, kanun boyle mi? Okulda cocuklara ya Hristiyan ya Musluman ya Humanist

felsefe mi ogretiyorlar,secme hakki taniyorlar?

Baska secenek yok mu?Paganist,budist,ateist gibi..?

Eger baska secenek yoksa bu cok sacma.

Nasil Turkleri asimile etme calismalarina tepki veriyorsam,

Bazi inanclarin kayirilip,digerlerinin soyutlanmasinada tepki veriyorum.!

Rezalet bir durum.

Herkesin inancina saygi duyulmali.Marti kusunada tapsalar saygi duyulmali.

O hak taninmali,yada hickimse kayirilmamali.

Benim canim ulkem nasil mi?Sorunu kokten cozuyor.

Yani secenek yok :)
elciye zeval olmaz arkdsm ne diyeyim,,,

:)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol