Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Çok Dilli Evlilik Kayıt Örneği

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 5.189 görüntülenme
merhaba arkadaşlar

cuma günü vizemi almaya konsolosluğa gittim. vize müracatında bulunurken eksik diye bişey söylemediler.ama bügün gelen yazıda uluslararası evlenme ehliyet belgesi eksik diye yazmışlar ve onu götürmemi istiyorlar. bunu nereden ve nasıl alabilirim. ve ben evliyim zaten.bu evlenecek olan kişilerden istenilen bir belge değil mi.

yardımcı olacak arkadaşlar var ise aydınlatırsa sevinirim.

herkese iyi akşamlar...
sahin1 yazdı:
merhaba arkadaşlar

cuma günü vizemi almaya konsolosluğa gittim. vize müracatında bulunurken eksik diye bişey söylemediler.ama bügün gelen yazıda uluslararası evlenme ehliyet belgesi eksik diye yazmışlar ve onu götürmemi istiyorlar. bunu nereden ve nasıl alabilirim. ve ben evliyim zaten.bu evlenecek olan kişilerden istenilen bir belge değil mi.

yardımcı olacak arkadaşlar var ise aydınlatırsa sevinirim.

herkese iyi akşamlar...

arkadaşım nüfus müdürlüğüne gidiyorsun

formul a ve b yi istiyorum diyorsun onlar sana verir hepsi bu kadar ;)
efeler diyarı ben sana bişey sorabilirmiyim eşim benden önce bi evlilik yapmış ve boşanmış şimdi benden eşim adına ayrıldığı kişiden önceki medeni halini gösteren bi belge istediler evlilik dökümümü neymiş ben bunu nereden alıcam ve tam adı ne biliyomusun
sinoeko yazdı:
efeler diyarı ben sana bişey sorabilirmiyim eşim benden önce bi evlilik yapmış ve boşanmış şimdi benden eşim adına ayrıldığı kişiden önceki medeni halini gösteren bi belge istediler evlilik dökümümü neymiş ben bunu nereden alıcam ve tam adı ne biliyomusun

belgeyi kim istedi?

eşiniz Türk' mü yoksa Hollandalı' mı?

konuyu açabilirmisiniz?
eşim türk vatandaşı,konsolosluktan istediler ayrıldığı kişiyle evlenmeden önceki medeni halini gösteren kağıt yani bunu benmi türkiyeden alıcam yoksa eşim ordanmı gönderecek anlamadım belgenin tam adınıda sölemediler
sinoeko yazdı:
eşim türk vatandaşı,konsolosluktan istediler ayrıldığı kişiyle evlenmeden önceki medeni halini gösteren kağıt yani bunu benmi türkiyeden alıcam yoksa eşim ordanmı gönderecek anlamadım belgenin tam adınıda sölemediler

şimdi şöyle birşey var.

eşiniz önceden evlenip boşandıysa

önceki evlilik yaptığı kişinin ve eşinizin bilgileriyle birlikte bir tane öceden evlenmiş ve boşandığına dair gösteren bir evrak olur. onda ne zaman evlilik yaptığı ve evlendiği kişinin kişisel bilgileri ve ne zaman ayrıldılar, mahkeme kararı hepsi o evrakta belirtilir !

eşiniz o belgeyi nüfus müdürlüğünden almak zorunda !

isterseniz ve durumu açıklarsanız nüfus memurluğunda, o zaman size verebilirler bu evrakı !
ama bide şöyle bi durum var sanırım o zamanlar eşim boşandığını türkiyeye tanıtmamış bu yüzden türkiyedeki belgelerde bu görünmüyo evlenip boşandığı sanırım bu sorun olucak tekrar avukata verilip mahkeme açılınca bu durum düzelirmi türkiyeye tanıtılınca yani
sinoeko yazdı:
ama bide şöyle bi durum var sanırım o zamanlar eşim boşandığını türkiyeye tanıtmamış bu yüzden türkiyedeki belgelerde bu görünmüyo evlenip boşandığı sanırım bu sorun olucak tekrar avukata verilip mahkeme açılınca bu durum düzelirmi türkiyeye tanıtılınca yani

Hollanda' da belediye kayıtlarında önceki evliliği görünüyormu?
evlenip boşandığı görünüyo orda ama türkiyede görünmüyo bu sorun olucak sanırım
sinoeko yazdı:
evlenip boşandığı görünüyo orda ama türkiyede görünmüyo bu sorun olucak sanırım

o zaman orda boşandıysa,

sanırım Türkiye Konsolosluğundan alır ve size gönderir !

kolay gele
teşekkür ederim yardımın için
Formule B

Uluslar arasi Evlilik kayit ornegi

Bir cok dilli (Almanca,fransizca,ingilizce,Hollandaca,(ONCEKI EVLIKLE BILGILERIDE)Burda bosanma evlenme tarih verileri icerir!
Zaten işin garip tarafı,

arkadaşımızın eşi önceden evlilik yapmış ve boşanmış

bu boşanma bilgisi Türkiye' ye verilmemiş !

Sadece Hollanda' da boşanmış görünüyor, Türkiye' de değil
:)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol