Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Çok şükür ben de kazandım mmmmmmmmmmmm

Yorum için giriş yap 33 mesaj · 11.167 görüntülenme
Çok şükür Allahıma ben de geçtim sınavı. Daha şimdi yoldan geldik ve çok yorgunum ama inşaallah sabah çok detaylı bir biçimde anlatıcam yaşadıklarımı. eeee artık benide yeşillendirirsiniz demi.. Darısı gircek bütün arkadaşların başına.
hatice25 yazdı:
Çok şükür Allahıma ben de geçtim sınavı. Daha şimdi yoldan geldik ve çok yorgunum ama inşaallah sabah çok detaylı bir biçimde anlatıcam yaşadıklarımı. eeee artık benide yeşillendirirsiniz demi.. Darısı gircek bütün arkadaşların başına.

Selam arkadasım tebrikler.Allah vizende sıkıntı vermesin.Hadi hayırlı geceler...
Tebrikler... :ugeek: Yesilde yakisdi yani....

Tecrubelerini detayli bekliyoruz...

Allah vize islemlerinde utandirmasin :geek:
hadi gözün aydın kardeşim hayırlı ugurlu olsun senin adına çok sevindim inş vizenide sorunsuz alırsın...allah geride kalanlara :D yardımcı olsun tabi gidenlerede:D:D:d
çookkk sevindim.tebrik ederim...
Hepinize çok teşekkkür ederim arkadaşlar inşaallah darısı gircek olan herkesin başına..

Bu arada yeşil için teşekkür ederim gerçekten yakıştı :)

Sınav tecrübeme gelince son iki gün çok bunalmıştım inancım azlıyodu kendime olan. Sürekli ezber yapar haldeydim. Her neyse sınav sabahı sınav yerine gittiğim de başka giricek biri var mı diye bakındım. Ben gittiğimde birisi daha yeni girmişti sınava. Ön kayıt işlemlerim için içeriye girdim sora saatimi bekledim ama dışarıda bu arada ailemin de yanında olmak için. Ben tam içerden çıkarken annem sağolsun ordaki insanlarla konuşurken heycanını da paylaşmış ve genç bir hollandaca öğretmenimiz daha önce nette birçok defa karşılaştığım bir hocamız onla tanışmış ben çıkar çıkmaz hocayla tanıştım sana sınav yapcam dedi ve o kısacık zamanda başladı sınav yapmaya. düşündüğümden farklı geldi bana daha zor geldi. Ama o iyi yürekli hocamızın benimle ilgili yorumu belkide bu günkü bu mutluluğuma neden olmuştur. Pek başarılı bi uygulama olmadı ama hoca heycanlanmasam güzel attığımı başarabilceğimi söledi :) bu sözü sınavda en zorlandığım ve umudum kırıldığı anda aklıma geldi ve niye atmıyorum diye.

İlk bölümde resimi kısım çok kolaydı eğer karşı tarafa sesimin gitmesin de sorun olmadıysa o bölüm kesin 100dür. İkinci bölümde sesin az geliceğini düşünüyodum ve hep onun içinde sınavı kaynatma cümleleri hazırlamıştım ama tam aksine ses olması gerekenden çok daha fazlaydı kulaklığı uzaklaştırcam kulağımdan ama habire sesiniz gelmiyo diyip duruyom cevap veremediğim yerlerde :) ama çok hızlı yanılıyormuyum bilmiyorum ama bir hollandalı bile bazı soruları hiç anlamaz o kadar hızlı geçiyo. Tekrarlardan anladığım kelimeleri söledim cümle olarak hiçbirini söyleyemedim. zıtlarda ise zıtlı sorularda olduğumu anlamadım çünkü kağıtta bu bölümde sizden yalnızca 10 kelime söylemeniz istenicek diye yazıyodu bende öle yaptım onlar daha başlamadan ben başladım saymaya sora habire keimeler geliyo karşıdan bi an tekrar etmeye başladım son iki kelimede anladımki zıtlardayız. son iki kelimenin zıttını söyledim birisi langzoom du. Hikaye içinde bir metin hazırlmıştık eşimle beraber onu okuycaktım ama hikayelrden en az 6-7 keşime alabildim geri kalan sürede de o metinden aklımda kalanları söyledim ama hiç susmadım. Bu arada o metinde;

Gudomorhın

Hu hatıt (nasılsınız)

May naam is hatice

İk ben eyn Turk

İk woon in tokat

ik mis mij man om lat ik hau vaan mijn maan daroom ik will naar nederland gaan. yazım hatalarının kusuruna baknmayın. dedim yani daha önce giren bütün arkadaşların bütün önerilerini yaptım sınav bitince umudumda kırıldı kaybettim diye düşündüm ve aylardır yaşadığım stres o anda patlak verdi çok üzüldüm kıza cavep ta veremiyodum oda sinirlerin boşaldı galiba dedi ben yine cevap veremiyom sonra niye üzülüyon dedi bende duymadınızmı hiç birşey anlamadım dedim çok hızlıydılar ben bi daha sınav için gelmek istemiyorum dedim oda birdaha geliceğini kim söyledi dedi ama ben anlamadım o zaman ısrarla onu söylüyorum sınav için bidaha gelmiceğimi oda normalde yasak sonucu söylemem dedi ama sınavı kazandın dedi puanınıda sonuç gelincve görürsün dedi ve ozaman sarılmak istedim o bayana koşarak çıkıp eşimi aradım herkesin haberi oldu arayan arayana çok şükür. inşaallah darısı bütün arkadaşlarımın başına. Diğer arkadaşlların söylediği gibi sınavda hiç susmayın saçmalıyoda olsanız saçmalayın.

Sıra teşekkürlerime geldi. En başta hiç yılmadan beni destekleyen bana sürekli yardımcı olan sevgisini güvenini her saniye hissettiren eşime yürek dolusu sevgilerimle birlikte minnettarlığımı sunuyorum.

daha sonra www.forum.dilogren sitesinde emek veren destek olan siteyi kuran ben kazndım gerisinden banane deyipte gitmeyen herkese ama herkese çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin sizlerin sayesinde kursa gitmeden başardım Rabbim hepinizden binlerce kez razı olsun..
ben kesin kaldım sınavdan... hatice kardeşim sen nerden ögrendin 100/100 geçtigini ya ben aradım konsoloslugu telefonla bildirmiyoruz artık diyor kadınn anlamadım nasıl bişe bu illa posta yoluyla diyor.....
kardeşim ben çok üzüldüm sınav bitiminde bayanda beni sakinleştirmeye çalıştı sonra hem üzülmene gerek yok dedi sonuç zaten o bayanın bilgisayarında hemen önündeydi çünkü kargo poşetine ordan aldığı bişeyi koydu ve bana söylememiz yasak sonucu ama sen sınavı geçtin puanını söylemiyorum oda sürpriz olsun dedi.
alla allalaa bak benim sınavbittii ben baya bi sinirlendim sordum işte ordaki kadına nezaman sonuçu alabilirim die bana postayla yollucaz dedii bende dedim kaldım yani biliyorum ama en azından notlarımı ögrenim bana aynen şunu dedi gönlün rahat olsun ben sadece bunu diyorum dedii........
Bence bu iye işaret inşaallah Allahın izniyle geçmişsinizdir.
uglyser üzülme sende gectin sınavı allah vizende kolaylık versin kardesim...
inş geçmişimdir... ama benim pek umudum yok allah cümlemizin yardımcısı olsunn...:S:S:S
uglyser yazdı:
alla allalaa bak benim sınavbittii ben baya bi sinirlendim sordum işte ordaki kadına nezaman sonuçu alabilirim die bana postayla yollucaz dedii bende dedim kaldım yani biliyorum ama en azından notlarımı ögrenim bana aynen şunu dedi gönlün rahat olsun ben sadece bunu diyorum dedii........

arkadaşım bunun anlamı sende geçtin demek :))) tebrikler
Hatice tebrik ederim arkadaşım :ugeek: kazanmana çok çok çok sevindim rabbim vize işinde kolaylıklar nasip etsin..... :geek:

uglyser arkadaşım inş sizde kazanmışsınızdır sizinde bu mutlu haberinizi alırız ve hep birlikte seviniriz burada... :geek:
uglyser yazdı:
inş geçmişimdir... ama benim pek umudum yok allah cümlemizin yardımcısı olsunn...:S:S:S

İnşaallah kardeşim hayırlı haberlerini bekliyoruz. Esra70 kardeşimizde bu gün giricekti yanılmıyorsam Rabbim onunda yardımcısı olsun inşaallah.

sewgili ikra çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun hepinizden inşaallah.
Canım arkadasım cok tebrik ediyorum.Cidden cok sevindim.

İnşAllah bizde bu müjdeyi verebiliriz buraya :geek:

Detaylı tecrüben icinde cok tşkler.Artık bizde sizin tecrübelerinizden yararlancaz.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.Darısı bizlerin basına.Vize işlemlerinde kolaylıklar diliyorum.
uglyser inşAllah sende kazanmıssındır arkadasım seninde hayırlı haberini bekliyoruz.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Birde biz atsaydık şu stresi üzerimizden.

Darısı tüm sınava girecek olanların basına.
Hadi hayirli olsun hatice gozun aydinnnn insalalh bende bugun alicam sinav sonucu ilk bolumun sonucunu biliyorum ama ikinci bolumu soylemediler.....

uglyser eminim sende gecmişşsindir benim sınav tecrubem baslgini okursan anlarsin o kadin oyle demişşse gecmişşsindir ama sende benim gibi sonucu almadan inanmam dyen birisin belliki...bugun gelicek diye msj geldi kargodan saat sabah 6:20 ama uyku yok gelene kadar geslaagd yazısını okuyana kadar insallahhh.....eskiden bir darısıbasıma vardı simdi onun gibi oldum hatice gozun aydın vizenide tez zamanda alırsın insallah darısı basıma....
Allah razı olsun kardeşim hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.
:D:D:D:D: KAZANDIMMMMMMMMMMMMMMMM

YEŞİL İSTİYORUMM ACELE:d:d:d: Dün kosolosluktan bi mesaj geldi postanız elimize ulaşmıştır gibisinden bişe 17,09,2009 da teslim edilecektir yazıyorduu bugun bekledim bekledim ögleden sonra geldiiDDD........geçmişimmmmmmmmmmmmmm allahhh sınava girecek kardeşlerimize yardım etsinn bu arada hepinizin ilgisinden dolayı .ok çok tşkederim allah hepinizden razı olsun
tebrik ederim kardeşim hayırlı uğurlu olsun inşaallah. Bana da dün mesaj geldi bu gün alıcam diye ama gelmedi hala :( bi aksilik çıkmaz inşaallah.
tşkederim kardeşim allahın izniyle gelir kazandı cevabın ki kazandında bi aksilikte çıkmaz merak etme bak 1.adımı başardık sınavı geçtikk allahın izniyle vizelerimizide alıp burda sevincimizi paylaşıcaz dostlarımızla......
İnşaallah kardeşim. Bu arada siz yeni bir başlık açın kazandım diye sizide yeşil görelim böyle arada kaynadığı için farkedilmiyo mesajınız. Herkesi yeşil görelim bi.
:D:D açtım açtımm :D yeşillenmek içinn :D
Sinavi kazandigina dair bu basligi acan sevgili esimi buradanda yurekten tebrik ediyorum.

Ayrica esimin, bu sitedeki cok faydali bilgi ve tecrube paylasimlari sonucunda hic bir kursa gitmeden sinavi basarmis olmasindan dolayi; siteyi kurup yasatanlara, isim bitti deyipte kaybolup gitmeyenlere ve butun emegi gecenlere en derin minnet duygularimla tesekkurlerimi sunuyorum.

Son bir kac aydir sinava hazirlanan sevgili esimle birlikte hayli sitres yasarken, bu sitedeki paylastiginiz cok onemli bilgi ve birikimlerinizle desteklerinizi hep yanmizda hissettik. Allah hepinizden razi olsun İYİKİ VARSINIZ...

Bizlerde burada faydali olmak icin hep yaninizda olacagiz insallah.

Bu vesileyle Mubarek Ramazan bayraminizi en icten dileklerimizle kutluyor sevdiklerinizle birlikte oldugunuz saglikli, mutlu ve huzurlu bir gelecek diliyoruz.

Gorusmek umidiyle

Kalin saglicakla
Hoşgeldin sefalar getirdin. Sana bir ömür boyu hep minnettar kalıcam. Hayatıma kattığın her güzellikten dolayı sana binlerce kez teşekkür ediyorum. Senin ve sitede ki bütün kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. İnşaallah mübarek Ramazan Bayramı bizi ve eşlerinden sewdiklerinden ayrı olan herkesi hayırlısıyla tezden kavuştursun. Daha nice bayramları beraberce geçirmeyi nasip etsin Mevlam..
ne kadar güzel bir görüntü arkadaşlar mutluluğunuzun herzaman daim olmasını cenabı Allahtan dilerim.....

(ayrıca bu msj eşime yollicam izin verirseniz benim ruhsuz kocam beni böyle tebrik etmedi kıskandım şimdi sizi. :) :) tabiki şaka yapıyorum kıskanmak konusunda karşımızdaki kişiler için ne temenni ediyorsak rabbim bizim gönlümüzede öyle temennilerde bulunuyordur inşallah..hepinizin bütün dostların bayramını içtenlikle kutlarım...dua ile kalın....
ikra yazdı:
ne kadar güzel bir görüntü arkadaşlar mutluluğunuzun herzaman daim olmasını cenabı Allahtan dilerim.....

(ayrıca bu msj eşime yollicam izin verirseniz benim ruhsuz kocam beni böyle tebrik etmedi kıskandım şimdi sizi. :) :) tabiki şaka yapıyorum kıskanmak konusunda karşımızdaki kişiler için ne temenni ediyorsak rabbim bizim gönlümüzede öyle temennilerde bulunuyordur inşallah..hepinizin bütün dostların bayramını içtenlikle kutlarım...dua ile kalın....

Tesekkur ederiz kardesim. Rabbim herkese kendi rizasi dogrultusunda saygi, sevgi, huzur, mutluluk ve guven icerisinde sicacik bir yuva nasip eylesin.

Dunyada bana cenneti yasatan sevgili ve saygi deger esime ne kadar tesekkur etsem azdir. Butun evli kardeslerime tavsiyem o dur ki; Hayirda ve guzelliklerde yarışın. Rabbimizin hayırda ve guzellıkte yarışın tavsıyesı geregi eşimle ben hayır ve güzelliklerde yarış halindeyiz. Ben bir güzellik yapmışsam o iki yapar. O iki yaptıgında ben daha fazlasını yapmaya çalışrım. Bu böyle karşılık beklemeden devam eder. Sanırım bu da gercek mutlulugun ve evlilik yolculugunda karşılaşacagımız bütün sorunların üstesinden gelmenin tek anahtarı olsa gerek.

Unutmayalım evlilik benlikten bencilikten kurtulunup biz olmanın yaşatıldığı tek müessesedir.

Selam ve du ile
Tebikler Kardeşim.

Sevgili Ufos bende sınavı kazandım. Yeşillenmek benimde hakkım:)
beyzade yazdı:

Tesekkur ederiz kardesim. Rabbim herkese kendi rizasi dogrultusunda saygi, sevgi, huzur, mutluluk ve guven icerisinde sicacik bir yuva nasip eylesin.

Dunyada bana cenneti yasatan sevgili ve saygi deger esime ne kadar tesekkur etsem azdir. Butun evli kardeslerime tavsiyem o dur ki; Hayirda ve guzelliklerde yarışın. Rabbimizin hayırda ve guzellıkte yarışın tavsıyesı geregi eşimle ben hayır ve güzelliklerde yarış halindeyiz. Ben bir güzellik yapmışsam o iki yapar. O iki yaptıgında ben daha fazlasını yapmaya çalışrım. Bu böyle karşılık beklemeden devam eder. Sanırım bu da gercek mutlulugun ve evlilik yolculugunda karşılaşacagımız bütün sorunların üstesinden gelmenin tek anahtarı olsa gerek.

Unutmayalım evlilik benlikten bencilikten kurtulunup biz olmanın yaşatıldığı tek müessesedir.

Selam ve du ile

ya siz ne kadar birbiriniz için yaratılmış bi çiftsiniz.inanın yazılarınızı okurken içimden iyiki rabbim sizi birbirinize yazmış dedim.maşallah size nazar degmesin.inşallah bir ömür saglık mutluluk içinde yasarsınız.tabi en kısa zamanda da kavusursunuz.( tabi bende eşime :) )

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol