Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

dersler hakkında yardım istiyorumm

Yorum için giriş yap 41 mesaj · 16.250 görüntülenme
fazla falan olmadin arkadasim, senin yasadiklarini bizde yasadik, yani ayni damdan dustuk. seve seve yardimci oluruz, yeterki soru sorulsun ;)

Calistiklarinin aklinda kalmasi icin durmadan yaz,

kagida yazarsan boylelikle aklinda daha iyi kalir ve bu arada yazdiklarini sakin atma, odanin duvarina, masana, evde skca nereye gidip geliyorsan oralara as..! boylelikle, unuttugun seyleri o astigin yerlerde gorup aklina iyice yerlestirebilirsin(sadece tavsiye, bende boyle yapardim dili ogrenirken :) )

asagidaki bilgi, programlari indirmende belki isine yarar ;)

asagidaki anlattigimiz konu bu link icin uygulanmistir..

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=44

bunlari sirasina gore yaparsan, indirebilirsin programi..!

kolay gele

tavsiyelerine teşekkür ederim canım bende zaten evin her yerine asmıştım onları ama ben sadece zıtlıları astım bide kelime anlamlarını neyse genede tekrar bi deniycem gösterdiğin yerede tıkladım önüme bi sayfa açılıyo prenium ve free diye iki bölümlü bişey çıkıyo tıklıyorum pasport felan yazıyo ooofff yaaww açamadım bi türlü anlayışınada çok teşekkür ederim bu arada biraz özel oluyo ama ben çok meraklı bi kızım sen nerelisin yada bana biraz kendinden bahseden mi bacım
ayy gelukcum dikkatsizliğime denk geldi kusuruma bakma görmedim alt tarafı çok çok çok teşekkür ederim canım yardımın için
slm gelukcum uzun zamandır siteye girmemiştim nasılsınız ya geluk benim sınavım yaklaştı fakat ben hiç ders çalışamıyorum napcam 11 gün sonra eşim geliyo ama ben hala ders çalışmıyorum bu durum beni çok bunalttı bi tavsiye verseeeeennn...

:(
selam arkadasim

sukur ben iyiyim, dugun telasi sardi biraz :) umarim sende iyisindir..!

Esin gelcekmis gozun aydin ama sinavina az kalmis, neden calisamiyorsun?

sitedeki sinav sorularini indirmedinmi? veya sinava hazirlik paketi yokmu elinde?

arkadasim sitede sinava hazirlik icin bi cok kaynak var, onlarla ve paketle gunde 3 saat calissan kafi, bir gunde hepsini ogrenemezsin, aklinda hic bisey kalmaz, bence kendine guzel bi ders programi hazirla ve o programa uymaya calis..!!! sinavi stres etme, sinav umdugun kadar zor degil ama biraz calismak lazim.!!!

aman arkadasim, biraz calis ve sende mujdeli haberi ver bize

kolay gele
arkadaşlar hollandaca sayıları yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler
gokhann yazdı:
arkadaşlar hollandaca sayıları yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler

SAYILAR

• Sıfır - nul

• bir - een=eyn

• iki - twe=tuvey

• üç - drie=diri

• dört - vier=fiyir

• bes - vijf=fayf

• altı - zes=zes

• yedi - zeven=zeyfin

• sekiz - acht=aght

• dokuz - negen=neygin

• on - tien=tin

• on bir - elf=ELIF

• on iki - twaalf=tuvalif

• on üç - dertien=dertiin

• on dört - veertien=fiyirtin

• on bes - vijftien =fayftin

• on altı - zestien=zestin

• on yedi - zeventien=zeyfintin

• on sekiz - achttien=aghttin

• on dokuz - negentien=neygintin

• yirmi - twintig=tivintig

• yirmi bir - eenentwintig

• otuz - dertig

• kırk - veertig

• elli - vijftig

• altmış - zestig

• yetmis - zeventig

• seksen - tachtig

aradakiler eentachtig

tweentachtig gibi devam ediyo

• doksan - negentig

• yüz - honderd

• bin - duizend

• bir milyon - miljoen

umarim yardimci olur arkdsm kolay gelsin,,,
slm gelukcum ben gül güzeli uzun zamandır girememiştim siteye hem siteyi kaybettim şükür şimdi buldum hemde eşim gelmişti o yüzden giremedim ben sınava girdim fakat kaybettim inanılmaz üzülldüm ilk bölümden 93 aldım ikinciden kokrtuğum gibi oldu 12 puan aldım çok şaşırmadım çünkü 2. bölümden hep korkmuştum ama yinede insan üzülüyo şimdi tekrar gircem ama yine çok korkuyorum ve heycanlanıyorum napmam gerek 2. bölüme nası çalışıyım yardımını bekliyorum canım

bide kontrollü ders çalışamıyorum çok çabuk sıkılıyorum napııııııııımmm ben yaa yeniden hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum
selam arkadasim aramiza tekrar hosgeldin

sinavi kaybettigine uzuldum ama hani derlerya hayirlisi olsun..! insallah 2. denemede alirsin..!

sinav hakkinda sinava girmis arkadaslar benden daha bilgilive tecrubeli, bence bu sorunu onlara soralim..!

derslere calisirken cabuk skiliyorum demisin, biraz azim ve sabir sart..! sabredip azimle calisirsan caninin skilmasina kulak asmicaksindir..! biraz disini skmak lazim..! ama sana tavsiyem bi gunde bi kez calismak yerine bunu gunde planli bisekilde bi kac keze bolersen daha iyi olur. caninin skildigi zaman kendini zorlama, zorlasanda kalici bisey ogrenemezsin..!

Allah zihin acikligi versin

kolay gele
inşallah be gulukcum bunda kazanırım sağolasın herşey için bu arada sanırım sınavım bu hafta eşim parayı dün yatırcaktı korkularımı sayende birazda olsun attım üstümden ve müthiş bi hızla ders çalışmaya başladım bu sefer size ve eşime hayırlı havadisler vercem bu arada diğer arkadaşlarla nası görüşebilirim :?: bilmiyorum onlarında fikirlerini almak istiyorum ALLAH hepinizden razı olsun :ugeek:
slm geluk nasılsın beni sorma heç ii değilim sınavım önümüzdeki hafta ve ben çok gerginim kendime çok stres yaptım bişey sorcam biras fazla oldum ama acaba hani sınavda eğer hikayede anlamazsam ne hakkında konuşsam etkili olur mesela kendimi mi anlatım ne bilim nelerden bahsediyim bilemedim şimdiden sağolasın

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol