Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Dofi çevirisi hakkında yardım

Yorum için giriş yap 38 mesaj · 12.106 görüntülenme
Numéro de la demande de visa:

Date de la demande de visa: 04/02/2010

Date de l'enregistrement de la demande de visa par l'Office des étrangers: 08/02/2010

Décision: En traitement

Date de la décision: 08/02/2010

extra info1: Lorsqu'un dossier est encore en traitement ou s'il n'est pas encore traité parce qu'en attente des documents étayant la demande visa envoyés par valise diplomatique, la date indiquée est la date d'enregistrement de la demande de visa par l'OE.

extra info2: La décision est en principe envoyée le jour où elle est prise. Un délai de quelques jours peut cependant s'écouler avant sa réception effective par le poste diplomatique ou consulaire.

Arkadaşlar bir arkadaşımın dofi bilgisinde bunlar yazıyor çeviride yardım edermisiniz
edoxia herkesde aynı şeyler yazıyor önemli birşey değil evraklarınız işlemde gibi bir yazı.

önemli olan şurası

Décision: En traitement

Bu işlemde demek

burada Surseoir Yazarsa karar ertelendi demek

veya burada Refus yazarsa Ret cevabı demek accord yazarsa vizesi cıkmıs demektir
Çok Teşekkür ederim Barış,Bu sorunlu bir arkadaş Eşi 18 e yeni girdi,kendisi 25 yasında 1 evlilik gecirdi+birde cocugu var,Elçilik Bosanma kararı falan istedi.Durum ne olur bilinmez,Nasip diyelim Allah yardımcısı olsun..
Bende de aynısı yazıyor

Visumaanvraagnummer: ........

Datum visumaanvraag: 01/12/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken: 03/03/2010

Beslissing/Status Dossier: In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier: 03/03/2010

extra info1: Indien een dossier nog in behandeling is of indien het dossier nog niet behandeld is omdat gewacht wordt op de verzending per diplomatieke valies van de documenten die de visumaanvraag ondersteunen, verschijnt als datum, de datum waarop de visumaanvraag geregistreerd werd door de Dienst Vreemdelingenzaken.

extra info2: In principe wordt de beslissing verzonden op de dag dat ze getroffen wordt. Het kan echter soms enkele dagen duren voordat de diplomatieke of consulaire post de beslissing effectief ontvangt.

bu yazı yazıyor tamam ama bu yazı çıktıkdan tahminen ne kadar bir süre içinde vize çıkıyor bunu öğrenmek istiyorum...

Teşekkürler..

Martin 3 unde incelemeye almislar. Ortalama 10 hafta koy uzerine.
bendede in behandeling yazıyor... yani işlemde incelemede demek oluyormuş...
nevilen yazdı:

iyide ben o 10 haftayı çokdan doldurmuş olmam gerekiyor daha öncede ilk evrakları teslim ettiğim tarihler yazıyordu

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken yazan yerde 03.12.2009 yazıyordu şöyle söylim arkadaşım, ben ilk 26 Kasım 2009'da evraklarımı İKS'ye verdim 1 Aralık 2009 da mülakata gittim bana bi kaç evrağımın eksik olduğunu teslim etmem grektiği söylendi ve 3 Aralık 2009 da teslim ettim hatta eşim Türkiye'ye geldi onunla beraber teslim etmiştik. Daha sonra 23 Şubat da eşim Dofi'yi aradığında dosyamın açıldığını incelemede olduğu söylendi, eşim sürekli takip de olmasa haala eksik evrak olduğu söylenmeyecek neyse bi kaç evrak daha eksik denildi eşim dofi ye teslim etti ve o gün içinde beni de aradılar eşimden dofiden ne istendiyse benden de istediler bende ertesi gün teslim ettim, 2 gün önce eşim yine dofiyi aradı ve artık evrak istenilmeyecek denilmiş karar aşaması için beklemede olduğu söylenmiş.. Yanlız birşey daha var 8 Mart 2010 12 Mart 2010 tarihleri arasında polis göndermişler ve eşim o tarihde de Türkiye'ye yanıma gelmişti elinde ispatı var, polis Allah'dan tamam işlemlerini yapacam demiş ev arkadaşına ve haala karar çıkmaması benim canımı çok sıkıyor daha ne bekleniyor anlamış değilim.. kalkıpda bir 10 hafta daha çekilmez bu kadar şeyden sonra öyle değilmi?

iyide ben o 10 haftayı çokdan doldurmuş olmam gerekiyor daha öncede ilk evrakları teslim ettiğim tarihler yazıyordu

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken yazan yerde 03.12.2009 yazıyordu şöyle söylim arkadaşım, ben ilk 26 Kasım 2009'da evraklarımı İKS'ye verdim 1 Aralık 2009 da mülakata gittim bana bi kaç evrağımın eksik olduğunu teslim etmem grektiği söylendi ve 3 Aralık 2009 da teslim ettim hatta eşim Türkiye'ye geldi onunla beraber teslim etmiştik. Daha sonra 23 Şubat da eşim Dofi'yi aradığında dosyamın açıldığını incelemede olduğu söylendi, eşim sürekli takip de olmasa haala eksik evrak olduğu söylenmeyecek neyse bi kaç evrak daha eksik denildi eşim dofi ye teslim etti ve o gün içinde beni de aradılar eşimden dofiden ne istendiyse benden de istediler bende ertesi gün teslim ettim, 2 gün önce eşim yine dofiyi aradı ve artık evrak istenilmeyecek denilmiş karar aşaması için beklemede olduğu söylenmiş.. Yanlız birşey daha var 8 Mart 2010 12 Mart 2010 tarihleri arasında polis göndermişler ve eşim o tarihde de Türkiye'ye yanıma gelmişti elinde ispatı var, polis Allah'dan tamam işlemlerini yapacam demiş ev arkadaşına ve haala karar çıkmaması benim canımı çok sıkıyor daha ne bekleniyor anlamış değilim.. kalkıpda bir 10 hafta daha çekilmez bu kadar şeyden sonra öyle değilmi?

Merhaba Limeyda

Soylediklerin dogru.Soyle gerceklesiyordu ; Evraklari teslim ettikten 1 ay sonra evraklar dofiye gozukuyor ve orada Ornegin 01/01/2000 de basvuru yapilmis, 01/02/2000 de dofide incelemeye alinmistir yaziyor.. Sensen ek evrak yada eksik evrak istediklerinde sayfan gidiyor ve istedikleri evrak (yada bir kurumdan istedikleri belge-bilgi) gelince sayfayi tekrardan yeniliyorlar ve soyle oluyor ; Ornegin: 01/03/2000 islem tarihi 12/03/2000 incelemede. Yani bir asamada tarihleri degistiriyorlar.

Polis konusu biraz enteresan,guvensiz.Isi ciddiye almak gerekiyor.Son zamanlarda Polis Probleminin caydirici yol olarak kullanildigini goruyoruz.

Bir gelisme olursa paylasmayi unutma.
Merhaba Arkadaşlar, nevilen arkadaşım bana bir gelişme olunca paylaş demiştin artık bu gelişmemi yoksa işkencemi siz karar verin.. Dün İstanbul Belçika Konsolosluğunu aradım ve daha e kadar sürücektir diye bilgi almak istedim dediler ki biz bilgi veremiyoruz bize Belçikadan karar gelicek işlemleri yapacağız ok dedim kapadım teli, eşime söyledim eşim de DOFİ yi aradı ve onlarda bu hafta perembe yada cuma sonuçlanması gerekiyor yinede arayın diyorlar ve teli kapatıyorlar.. Eee gelelim sadete :) gülüyorum ama sinirden, bugün bakıyorum dofi'ye ve şu yazı çıkıyor..

Visumaanvraagnummer:..............................

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken: 03/12/2009

Beslissing/Status Dossier: Uitstel

Datum beslissing/Status Dossier: 22/02/2010

extra info1: Een beslissing tot uitstel wordt onder meer getroffen indien er bijkomende documenten moeten overgelegd worden of indien bijkomende informatie van de gemeente of de diplomatieke of consulaire post nodig is. De bevoegde diplomatieke/consulaire post zal meedelen wat de precieze reden van de beslissing tot uitstel is.

extra info2: In principe wordt de beslissing verzonden op de dag dat ze getroffen wordt. Het kan echter soms enkele dagen duren voordat de diplomatieke of consulaire post de beslissing effectief ontvangt.

Kısacası ertelenmiş ama niçin neden ertelenir ve bu yazı çıktıkdan sonra ki beklemem de neler ile karşılaşacağım bunu bilen var ise lütfen paylaşsın yardımcı olsun.. birşeye daha dikkat tarihler yine değişmiş...
Aklıma şimdi geldi bu Uitstel yazısı daha önce yine çıkmıştı ama beni ne aradılar mülakata çağırdılar ne de başka birşey oldu bi kaç gün sonra bu yazı da değişti yani 2. kez çıkıyor. Dün eşime bu hafta perembe yada cuma dedilerse bir cvp çıkar dimi olumlu ya da olumsuz..
bende de uitstel yazmıştı ek evrak istiyorlar yada eve polis geliyor. bekleyin 1 haftaya kadar cıkar ortaya ne istedikleri
ama daha önce de yazdı bu bende ertesi gün değişti bu yazı bir evrak falan da istemediler.. Polis olayına gelince eve gönderdiler 2 hafta önce eşim Türkiye'ye gelmişti gönderdiklerinde ve işlemlerini yapıcağını söyledi polis inanıyorum dedi.. Birşey daha var eşim dofiye evrak falan daha istenicekmi diye sorduğunda da hayır daha evrak istenmeyecek cevabı verildi.. az önce yine baktım hiçbir yazı yazmıyor.. Sanırım kafalarına göre birşey yazıyorlar.
dofi sayfası gene işlem basamaklarını anlatan forma döndü, inşallah vizelerden bi haber çıkar...
Limeyda yazdı:
Aklıma şimdi geldi bu Uitstel yazısı daha önce yine çıkmıştı ama beni ne aradılar mülakata çağırdılar ne de başka birşey oldu bi kaç gün sonra bu yazı da değişti yani 2. kez çıkıyor. Dün eşime bu hafta perembe yada cuma dedilerse bir cvp çıkar dimi olumlu ya da olumsuz..

Limeyda o zaman bu sadece basvuranlar ile ilgili olmuyor heralde.

Baska Kurumlardan bilgi beklediklerindede boyle yapiyorlar sanirim.

Belediyeden falan.

Yada ek evrak-polis kontrolu-maas belgeleri vs. icinde yapiyorlar.

Yani bunlarin sagi solu belli olmuyor.

Acaba ne yapsakta gelmesinler diye ugrasiyorlarda olabilir :P
Çok Çok Çok büyük bir gelişme :D gülüyorum ama güldüğüme bakmayın arkadaşlar.. Bugün İks de ek evrak için beklemede yazınca ben İstanbul Belçika Konsolosluğunu aradım ve bir evrakmı eksik diye sordum. Benden, benim Türkiye'de ki kendi geçimimi sağlayıp sağlayamadığım ile ilgili maddi gelir belgesi istediler, güya bunu isteyen Belçika imiş, ama eşim Belçika'yı yani dofiyi arıyor ve böyle birşey benden talep etmediklerini söylüyorlar, ama eşimden de yine ve yolladığı halde tekrar olarak maaş kağıtlarını istiyorlar. Daha sonra akşam üstü İstanbul Belçika Konsolosluğu evi arıyor ve aynı evraklarla ilgili taleplerini dile getiriyorlar, ben burda eşimin ailesi ile kaldığım için onlara ait gelir düzeyini belgeleyen tapu gibi yada kazanç gibi evrakların fotokopileri ve benim ağzımdan bir dilekçe yazılmasını istiyorlar... Bakalım daha neler isteyecekler.. bu gibi durumla karşılaşan var ise yazabilirmi??

Aile birleşimi için bunların istenmesi normal mi ben bu gibi evrakların daha çok turist olarak gidenlerden istenildiğini biliyorum..
saçmalamışlar sizin türkiyedekiki gelirinizi sormuyorlardaki allah allah uçmuş bunlar ya...
atabilgin yazdı:
saçmalamışlar sizin türkiyedekiki gelirinizi sormuyorlardaki allah allah uçmuş bunlar ya...

Sastim kaldim bu ise. Yani yanlislikla Turist Vizesine falan mi basvurdun diyesim geliyorda,

bunun Turisti yerlisi yok, Genel Vize diyorlar olay bitiyor.

Ya Sabir,,ya sabir..
slm bu En traitement yazarsa dofi sayfasında evrakların belçikada olduğumu anlaşılıo yani benim evraklarım şuanda ordamı???
elifce67 yazdı:
slm bu En traitement yazarsa dofi sayfasında evrakların belçikada olduğumu anlaşılıo yani benim evraklarım şuanda ordamı???

Evet.
evraklar konsolosluğa teslim edildikten 3-4 gün sonra belçikada oluyor arkadaşlar.
atabilgin yazdı:
evraklar konsolosluğa teslim edildikten 3-4 gün sonra belçikada oluyor arkadaşlar.

Oylede hemen isleme almiyorlar.Azami 2 hafta salliyorlar.

Haberlerde Vize Sartlari degisecek, 1 ay icinde cevaplanacak falan diyordu.

5 Nisan'da cikacakmis.. Acaba bu Aile Birlesiminide kapsiyor mu ki?
inş kapsar yeter artık çektiğimiz çile yawww
nevilen yazdı:

Oylede hemen isleme almiyorlar.Azami 2 hafta salliyorlar.

Haberlerde Vize Sartlari degisecek, 1 ay icinde cevaplanacak falan diyordu.

5 Nisan'da cikacakmis.. Acaba bu Aile Birlesiminide kapsiyor mu ki?
insallah kapsar nevilen.benim duyduguma gorede haberlerden almanya vizeyi kaldiriyomus galiba.insallah hollanda ve belcikada da kalkarda herkes rahat bi nefes alir
Yok be Zeyna ne kalkmasi . Ab den bir ulke hic vizeyi kaldirabilir mi.

Bir ulkeye Vizenin kalkmasi demek,butun Avrupanin vizeyi kaldirmasi demek.

Yada Turkler icin sinirlara tekrar Gumruk kontrolu yapmalari lazim :)

Bu adiler Turkiye icin bunlari yapar mi,yapmaz :)

Ama insallah su vize tarihleri olur. 3 ay baska 1 ay baska .

Bari insan ne kadar bekleyecegini bilir.
arkadaşlar vizenin kalkması sözkonusu değil zaten. siz haberlerin sunuş tarzına değil içeriğine bakın. Merkelin dediği şu sadece işadamı ve öğrenciler için vize sürelerinin uzatılmasını "değerlendirebiliriz". daha değerlendirecekler.... yani 6 aylık yerine belki 1 yıllık vize verecekler işadamı ve öğrencilere... durum bundan ibaret arkadaşlar malesef...
Visumaanvraagnummer: ...................

Beslissing/Status Dossier: Weigering

Datum beslissing/Status Dossier: 31/03/2010

extra info1: De reden van een negatieve beslissing zal meegedeeld worden door de bevoegde diplomatieke of consulaire post.

Ben bu sonuca nediyeyim :((

Dün en son evraklar yolluyoruz, evraklar iks ye varmak üzere iken eşim dofiyi arıyor ve red cevabını veriyorlar, bugün de böyle bu cevap dofi de görünüyor.. eşim avukat ile görüşücek ve Solvit denilen yere de danışacak, diyecek hiçbir şey bulamıyorum ben artık 4 ay bekle sonu bu olsun :((
ALLAH yardimcin olsun ne diyelim
arkadaşım allah yardımcınız olsun inşallah solvitten bir çözüm çıkar...
Gecmis olsun Limeyda

Sebep neymis ki. Sakin Polis Kontrolu deme .
çok geçmiş olsun çok kötü bi durum biliorum ama sizin durumunuz benden ii ben bide hamileyim düşünsene 7 aydan beri bekliorum ilki red ikinciye başvurduk takma kafanı dicem ama olmuo işte ben 2 gün boyunca ağlamıştım :( ALLAH yardımcımız olsun

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol