Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

eksik evrak ( bukadar olmaz ya artık!!)

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 3.673 görüntülenme
merhaba arkadaşlar.. sonunda sessizlikleri bozuldu eksik evrak var die mektup gönderdiler.. ama istedikleri evrak vergi ile ilgili nişanlım vergiyi arayıp evragı isemiş 4 hafta içinde gelir demişler.. verilen süre 2 hafta ind den.. şimdi nolcak.. bu konuda bilgisi olan, böyle tatsız bi deneyimi yaşayan varsa benle paylaşabilirse çok sevinirim..
insan olumlu cevap beklerken böyle tatsız bir durum sinir bozucu gerçekten. fakat ind sonuçta o verdiği sürede tepki vermenizi bekliyor. yani siz yazılı olarak bildirirseniz istenen evrak şu tarihte geçecek elimize diye, bir sorun olmaz inşaallah. kolay gelsin.
inşallah arkadaşım teşekkür ederim...
mms yazdı:
merhaba arkadaşlar.. sonunda sessizlikleri bozuldu eksik evrak var die mektup gönderdiler.. ama istedikleri evrak vergi ile ilgili nişanlım vergiyi arayıp evragı isemiş 4 hafta içinde gelir demişler.. verilen süre 2 hafta ind den.. şimdi nolcak.. bu konuda bilgisi olan, böyle tatsız bi deneyimi yaşayan varsa benle paylaşabilirse çok sevinirim..

slm mms yazını okudum. ben bu siteyi yaklaşık 2 seneden fazla süredir takip ediyor ve yazılanı okumaya çalışıyorum. senin bu yazını okuyunca aklıma geldi. bu olaya benzer bir olayı okumuştum. 15 gun verdiler evrak tamamlamak için ama kağıdımızı bu sürede yaptırmamıza imkan yok yazıyordu. inan benim o kadar zamanım yok araştırmak için site oldukça buyuk. sen bu sitede yazılanları ii oku bir yerde çok eminim senin durumunda olan birisi aynen senin gibi yazmıştı. o yazıyı bulmanı tavsiye ederim. belki de yazan o kişi siteden ayrılmamıştır. msn adresi vardır belkide. sen o yazıyı bulup o kişiye ulaş. onlardan yardım alabilirsin.
evt evet ben de yaklasık 2 yıldan beri takip ediyorum bende okumustum oyle biseyler sen bi araştır arkadaşım bu arada benm son 7 günüm kaldı hala daha cevap yok
madem oyle ind neden zamanında bu evrakları istemiyor

mesala bana red gelmisti cunku ıs yeri pirimleri yatırmamıs bır kac ay

benım vergımın yatmadıgını gormuslerde senınkının yattıgını gorememısler mı yani bu ınd bozuntusu. Allah yardımcın olsun...
igılbigıl yazdı:
madem oyle ind neden zamanında bu evrakları istemiyor

mesala bana red gelmisti cunku ıs yeri pirimleri yatırmamıs bır kac ay

benım vergımın yatmadıgını gormuslerde senınkının yattıgını gorememısler mı yani bu ınd bozuntusu. Allah yardımcın olsun...

valla onca ay beklediler son 15 gün kala eksik evrak istediler.. benim nişanlımın kendi üzerinde şirket gözüküyo. oyüzden seneden seneye vergi kağıtlarını istiyolar. biz başvuru yaptığımız zamanda bu istedikleri evrağa gerek yoktu çünkü dah akapatılmamış bi dönemi istemiyolardı şimdi beklediler beklediler onu istiyolar. ya hatta çok dilde yazılmış belgenin çevirisini bile istediler daha ben bişi diyemiyorum.. allahtan muhasebecimiz anlayışlı yardımcı oluyo ama işte avukat ne yapıcak bilmiyorum... bende sanki yazdıklarınız gibi bi yazıyı okudum ama onca bakındım bulamadım.. biraz daha ararım ama.. valla böle şeytan diyo yaz içinden ne gelirse postala bu adilere.. bunlar pusulalarını şaşırmışlar.. madem iistemiyosanız deyin kardeşim ben ülkeme adam almıcam die.. kıvırmaktan başka bi halt ettikleri yok.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
ya arkadaşlar ben de bakınıyorum ta ki saat 8 den beri bulamadım . ma eminim var böyle bir yazı.arama butonunu bile kullandım eksik evrak yazdım gelen tum iletilere baktım ama yok. yazıdan bir kaç net kelime aklımda olsaydı bulmamız uzun sürmezdi.
mms bozma moralini,,ind ye bi telefon acin,su gun evraki tamamliyabiliriz,su tarihte

istediginiz evrak elimize gecicek,onun icin ek sure talep etmek istiyoruz dersiniz,

onlar telefonda dilekce yazin isleme alalim diyorlar..zaten esin yada sen aradiginda ayrintili sorarsinda..yinede // tarihte istediginiz evrak(lari) is yogunlugu nedeni ile // tarihinde

teslim etmek istiyor,ek sure talep ediyoruz vs vs diye dilekce yaziyorsun,faxliyorsun,yada

posta ile yollayabilirsin..

(benden Belcikadan ek evrak istemislerdi 2 ay once,bende Hollandadan biriyle konustum nasil oluyor,zamani nasil,15 gun gecerse sorun oluyormu diye,,o arkadasinda basindan gecmis aynen benim ve senin gibi,kocasi aramis iste istediginiz belge 2 haftaya elime zor geccek,15 gunde ulastiramam,uzatabilirmiyiz diye,4 haftayi gecmemek sartiyla uzatmislar vakti..))

sikinti yapma kardesim,insallah sansiniz yaver gider,sorun yasamadan atlatirsiniz..

Allah yardimcin olsun.
iscimi esiniz! firmasi verir,yillik gelir belgesi ,, jaaropgave 2006 2007 2008 esinizde olmasi gerekir!beyanmanme gelir doldurmussa zaten elinde vardir!

firma fabrikasinda registratiebericht artik is veren firma tarafindan veriliyor!

orda ne kadar yil ,kac saat 38 saat ustu vardiyeli vardiyesiz gunduz nasil calismissa saglik issizlik primleri topluca yazar!

esinizin kendi firmasimi bulunuyor kendi muhasebecisi(mali gorevlisi)hazirlar aninda isder acil vakalarda ucretli olabilir!!

ne isdedigini yazmadiginiz icin bu kadar iletim!!!

onlara elinizdeki isenilek belgeler ne ise yolladik dedyin!eger elinizde bulunuyorsa ind evrak talep mektuplari www.iks.com bilgi aliniz

en son 3 ila 5 yillik geri gieebiliyorlar aksilik ya aylik gelir banka girdi belgeleri 13ylik

bu yuzden uzman kisi altinda yapilmis olursa size zorluk cektirmezler kolay gelsin
arar_55 yazdı:
iscimi esiniz! firmasi verir,yillik gelir belgesi ,, jaaropgave 2006 2007 2008 esinizde olmasi gerekir!beyanmanme gelir doldurmussa zaten elinde vardir!

firma fabrikasinda registratiebericht artik is veren firma tarafindan veriliyor!

orda ne kadar yil ,kac saat 38 saat ustu vardiyeli vardiyesiz gunduz nasil calismissa saglik issizlik primleri topluca yazar!

esinizin kendi firmasimi bulunuyor kendi muhasebecisi(mali gorevlisi)hazirlar aninda isder acil vakalarda ucretli olabilir!!

ne isdedigini yazmadiginiz icin bu kadar iletim!!!

onlara elinizdeki isenilek belgeler ne ise yolladik dedyin!eger elinizde bulunuyorsa ind evrak talep mektuplari www.iks.com bilgi aliniz

en son 3 ila 5 yillik geri gieebiliyorlar aksilik ya aylik gelir banka girdi belgeleri 13ylik

bu yuzden uzman kisi altinda yapilmis olursa size zorluk cektirmezler kolay gelsin

arar arkadasim benim nisanlimin taxi sirketi var. ona ait vergi kagidi istiyolar. oda suanda elimizde yok vergiyi aradik 4 haftada elinizde olur dediler. ind yide aramis nisanlim net bisi soylememisler.. nasil bir yol izlemek gerekir anlayamadik bizde. avukatla gorumus o da dilekce yaz faksla demis. bunca zamandan sonra red almak cok agir olcak!!! umarim bi yol bulunur..

hepinize tesekkur ederim arkadaslar.. Allah herkesin yardimcisi olsun inşallah..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol