Traş ol!=Scheer je!
Yıkan!=Was je!
Taran!=Kam je haar!
Telefon et! telefon edin!=Bel op!
Başla! başlayın!=Begin!
Bırak! Bırakın!=Hou op!
Yapma! Yapmayın!=Laat dat!=Mag niet
Söyle! Söyleyin!=Zeg dat!
Bunu satın al! Bunu satın alın!=Koop dat!
Asla eğri olma!=Wees nooit oneerlijk!
Asla küstah olma!=Wees nooit brutaal!
Asla saygısız olma!=Wees nooit onbeleefd!
Daima dürüst ol!=Wees altijd eerlijk!
Daima cana yakın ol!=Wees altijd aardig!
Hep kibar ol!=Wees altijd beleefd!
Sağ salim eve varın!=Wel thuis!
Kendinize dikkat edin!=Let u goed op uzelf!
Yakında bizi yine ziyaret edin!=Bezoekt u ons gauw weer!
Çok tembelsin – o kadar tembel olma!=Je bent zo lui – wees toch niet zo lui!
Çok uyuyorsun – o kadar uyuma!=Je slaapt zo lang – slaap toch niet zo lang!
Çok geç geliyorsun – o kadar geç gelme!=Je komt zo laat – kom toch niet zo laat!
Çok sesli gülüyorsun – o kadar sesli gülme!=Je lacht zo hard – lach toch niet zo hard!
Çok sessiz konuşuyorsun – o kadar sessiz konuşma!=Je spreekt zo zacht – spreek toch niet zo zacht!
Çok fazla içiyorsun – o kadar çok içme!=Je drinkt te veel – drink toch niet zo veel!
Çok fazla sigara içiyorsun – o kadar çok sigara içme!=Je rookt te veel – rook toch niet zo veel!
Çok fazla çalışıyorsun – o kadar çok çalışma!=Je werkt te veel – werk toch niet zo veel!
Çok hızlı gidiyorsun – o kadar hızlı gitme!=Je rijdt zo snel – rij toch niet zo snel!
Ayağa kalkınız, Bay Müller!=Staat u op, meneer Müller!
Oturunuz, Bay Müller!=Gaat u zitten, meneer Müller!
Kalkmayın, Bay Müller!=Blijft u zitten, meneer Müller!
Sabırlı olunuz!=Heeft u geduld!
Kendinize zaman bırakın!=Neemt u de tijd!
Bir saniye bekleyin!=Wacht een moment!
Dikkatli olun!=Wees voorzichtig!
Dakik olun!=Wees op tijd!
Aptal olmayın!=Doe niet zo stom!
Emir kipleri
merhaba Gülnur, Okula basladınmı? Haber geldimi?
mrb ilk once testimi oldum, okulla gorustuk hersey yolunda ve guzel gitti .. bugun esim kontrat ne zmaan imzalicaz diye belediyeyi aradi is belediyeye kaldi .. artik imza atmak icin oraya gitcez sanirim bu nisnada gecmeden basliya bilcem :) ee sen en yaptin ?
Ben 25 martta seviye testine girdim ve 2-3 hafta iceirisinde okuldan size davetiye gelecek dediler. Dün davetiye aldım okuldan ( AGENS DİYE BİR OKUL).
Pazartesi saat 13 de randevum var.
Fakat biz belediyeyi aramasaydık kimsenin bizi çagıracagı yoktu. Bir keresinde arayıp randevu almıstık ve onlardan mektup bekliyorduk, mektup gelmeyınce yenıden aradık sistemde yoksunuz dediler ve bir ay sonraya size randevu verelim dediler. Eşim kabul etmeyince mecburen iki gün sonrasına randevu verdiler ( 25 mart)
Tabi bu arada boş durmuyorum, internetten dil calışıyorum.
Pazartesi saat 13 de randevum var.
Fakat biz belediyeyi aramasaydık kimsenin bizi çagıracagı yoktu. Bir keresinde arayıp randevu almıstık ve onlardan mektup bekliyorduk, mektup gelmeyınce yenıden aradık sistemde yoksunuz dediler ve bir ay sonraya size randevu verelim dediler. Eşim kabul etmeyince mecburen iki gün sonrasına randevu verdiler ( 25 mart)
Tabi bu arada boş durmuyorum, internetten dil calışıyorum.
Bende 19 martta test oldum , bizede 3 veya 4 hafta icerisinde belediyeden size kontrat icin davetye gelecek dediler. 3 hafta olunca bizde bugun belediyeyi aradik . Esime dediklerine gore benim dosyayi hazirlayip belediyeye gondereck olan kisi hasta olmus o nedenle gecikmis .. dedim hep bizi bulur .. her neyse pazartesi gunu calismaya baslayacakmis .. bizde hemen mail attik .. tabiki durmak yok ..
Biz de belediyeyi aramasaydik kimse ne bilgi veren var ne bisey sap gibi bekliyor olacaktik ..
Neyseki sonuca yaklastik artik ...
Bende bu arada bos durmuyorum surekli olarak calisiyorum ..
Biz de belediyeyi aramasaydik kimse ne bilgi veren var ne bisey sap gibi bekliyor olacaktik ..
Neyseki sonuca yaklastik artik ...
Bende bu arada bos durmuyorum surekli olarak calisiyorum ..
ben seviye testini bitirdikten hemen sonra kontrat yaptım.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol