Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Esiniz Hollandadan Basvuru yapacaksa ?

Yorum için giriş yap 18 mesaj · 3.805 görüntülenme
Arkadaslar merhabalar benim esim hollandadan basvuru yapacak MVV , eger aranizda esi hollandadan basvuru yapan varsa bana esine hangi evraklari esime gonderecegini anlatabilirmi cok acil , pazartesi basvuru yapacagiz cok acil bu bilgiye ulasmam lagim. Simdiden tesekkürler
Hatice25 arkadasim galiba senin esin hollandadan basvuru yapacakti onlinesin galiba eger esin yurt disindan basvuru yaptiysa hangi evraklari gonderdin
Nufus kayit ornegi

Formul A

Formul B

Ve de sinav belgesi
asheke yazdı:
Nufus kayit ornegi

Formul A

Formul B

Ve de sinav belgesi

peki teşekküre ederim ama birşsey daha soracağim , forum a belgesini tercüme ettirip noter tastiğine gerek yok çünkü çok dilli olarak geçiyor değilmi ? veya söyle sorayım hangisini tercüme ettirip noterden onaylatıp göndereceğim arkadasım
asheke yazdı:
Nufus kayit ornegi

Formul A

Formul B

Ve de sinav belgesi

peki teşekküre ederim ama birşsey daha soracağim , forum a belgesini tercüme ettirip noter tastiğine gerek yok çünkü çok dilli olarak geçiyor değilmi ? veya söyle sorayım hangisini tercüme ettirip noterden onaylatıp ve apostillettirip göndereceğim arkadasım
arkadasım noterde onaylatmana gerek yok, formul a ve b yi apostil yaptır, birde arkadasımız bi tane eksik yazmıs pasaport bütün sayfalar fotokopisi olacak. gerek yokmus sanırım ama ben yinede nufus kayıt örnegi ve ikametgah da yolladım. eşinize demişlerdir zaten sunlar lazım diye sen onları yollarsın.
Turkiyeden Hollandaya Gonderdiklerim:

1- Pasaportumun butun sayfalarının fotokopisi

2- Formul A (apostil muhurlu)

3- Formul B (apostil muhurlu)

4- Aile Nufus Toplum Kagidi (apostil muhurlu)

5- Sinav Sonuc Belgemin Fotokopisi

Esimin Hollandada Hazırladigi Evraklar:

1- Formul A (Belediyeden Aldi)

2- Formul B (Belediyeden Aldi)

3- Pasaportunun Fotokopisi (Tum Sayfaların)

4- Kontrat

5- Maas Bodrosu Son 3 aylık

6- Esimin İnd den siparis ettigi Form

7- Evlilik Cuzdani Fotokopisi

8- Oturum Kartı Fotokopisi
gulnur55 yazdı:

4- Kontrat

anladım teşekkür ediyorum ben bugun bu işlemlerle uğraşmıştım ancak artık Hollanda , fransa , belçika , portekiz , danimarka , isviçre vs.. gibi yerlere giden kişilerden aldığı Formul A ve evlenme ehliyet belgesini artık Apostil yaptırılmıyormuş kaymakamlık söyledi bi anlaşmadan dolayı , aile nufus toplum kağıdına Apostil yaptırılıyor , diğer evraklara yapılmıyor. Ve eşim belediyeye gitti o bahsettiğiniz eşimin hazırlaması gereken formul A ve formul B belgesini istemiyorlarmış yani öyle bi belge yok diyorlarmış , o yazdığınız belgenin hollandaca farklı olarak geçiyor olabilir. (bide ben samenwonen olarak basvurudan bahsediyordum baslıkta yazmayı unuttum)
Dediginiz dogru, bazı ülkeler apostil istemiyor. fakat, bazıları yinede apostil diye tuturabilir.

Formul A dedigimiz Dogum belgesidir.

Formul B ise evlenme belgesi

Bunlar butun ulkelerde formul A ve B olarak gecerler.

Eşinizden mutlaka formul A isterler. formul B icin. Eger hollandaya kayıt ettirdiyseniz evliliginizi Formul B verirler veya evlenme cuzdanıda aynı işi görür.

Dip not: kaymakamlıgın ne söyledigi herzaman cok önemli degil. Öyle bir karar var fakat ind Ben apostil isterim diyebilir.
serdariscan yazdı:
Dediginiz dogru, bazı ülkeler apostil istemiyor. fakat, bazıları yinede apostil diye tuturabilir.

Formul A dedigimiz Dogum belgesidir.

Formul B ise evlenme belgesi

Bunlar butun ulkelerde formul A ve B olarak gecerler.

Eşinizden mutlaka formul A isterler. formul B icin. Eger hollandaya kayıt ettirdiyseniz evliliginizi Formul B verirler veya evlenme cuzdanıda aynı işi görür.

Dip not: kaymakamlıgın ne söyledigi herzaman cok önemli degil. Öyle bir karar var fakat ind Ben apostil isterim diyebilir.

evet haklısınızda kaymakalmiktaki beyfendiye siz ne olur ne olmaz diye yapin dedim oda gerek yok yapamayiz dediler cok ilginc bende anlamadım. İste baslikta bi hata yaptim biz evli degiliz beraber yasama samenwonen olarak oraya basvuru yapacagiz , esimin bilmiyorumda ne istediklerini IND nin sitesinden ne istiyorlarsa hepsini hazirladık bakalım artık bekleyecegiz.
Tam ismini bilmiyorum fakat sizden evlenme ehliyet belgesi ismi altında bir belge istiyebilirler.

Bence nufus mudurlugun o belgeyı alın.

Sizin bekar oldugunuzu gosteren bir belge.
Anladım teşekkür ederim evet benden evlenme ehliyet belgesi istiyorlar almak zorunlu bakalım ya bu evrak işleri gerçekten karman çorman karışık
gulnur55 yazdı:

4- Kontrat

Kardes eline sağlık verdiğin bilgiler için ve

daha sağlıklı olması bakımından sunu sorabilirmiyim?

IND ye gönderilecek pasaportun tarihi vize bitiminden 90 gün sonrasına kadarmı olmalı,

yoksa pasaportun süresini vize almaya giderken uzatsak olurmu?
arkadaşım kaymakamlıkta çalışan görevli,ben bunu yapamam diyemez,

onlar kanunen apostil yapmak zorundalar,

eğer yapmam diyerek ısrar ederse.onu şikayet edeceğini söyle,

o zaman paşa paşa yapacak!!!

unutma apostil konusunda yasalar senden yana..

Allah işlerini açık eylesin..
kaymakamlıkta çalışan görevliler apostil yapmak zorunda değiller çünkü ; Hollanda , belçika , lüxemburg , ispanya , portekiz vs.. vs.. gibi ülkerelere T.C Cumhuriyetinden alınan belgeler 1973 (tarihte yanlışım olabilir) anlaşmaya göre uluslar arası işlem yapabilir damgası yapmak zorunda değiller çünkü anlaşmaları var yani buradan alınan belgeler anlaşmalı ülkelerde geçerliliği var. Anlaşma olmayan italya fransa gibi ülkeler için apostil gerekiyor. Yani görevliye yapmak zorundasın gibi birşey deme hakkımız yok. Görevli derseki italya ülkesine yapmıyorum (ki öyle birşey demezler) o zaman diretme hakkımız doğuyor. allah cümlemizin işlerini açık eylesin
Arkadaşım apostil kuralları 6 Ekim 1961 tarihli lahey konvensiyonu üyesi ülkeler tarafından kabul edilmiştir ve apostil kanunu lahey konvensiyonu ülkeler arasında geçerlidir(sadece).

senin yukarıda bahsettiğin ülkeler zaten adı geçen lahey konvensiyonu üyesi ülkeler,

buda demek oluyorki eğer bu konvensiyona bağlı ülkelerden herhangi birisi,

apostil talep ediyorsa ,taraf olan diğer ülke makamları apostili uygulamak zorundadır..

ve bu karar 19-09-1984 tarihli ve 18517 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir..

Ben şahsen Aydın'da ve İzmir Konak kaymakamlığında ayrı ayrı olmak üzere 5 evrak apostil yaptırdım!!

eğer dediğin gibi olsaydı ,bu makamlar benim evraklarımı apostil yaparak suç işlemiş olurlardı ve haklarında yasal işlem yapılması gerekirdi!!
arkadaslar peki nüfus kayıt örneğinin cevirisini yaptırdınız mı? yaptırdıysanız hangı dıle cevırdınız?
Arkadaşım hiç bir belgenin çevirisini yaptırmana gerek yok. Nufus müdürlüğünden belgelerini alıp kaymakamlıktan aporstil yaptırarak -zaten nufus müdürlükleri kaymakamlık binalarında bulunuyor- eşine gönderiyorsun ve eşin Hollanda'dan başvurunuzu yapıyor..Şimdiden hayırlı olsun..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol