bu bızım ıcın nasıl arkadaslar yanı pasaportu degıstırebılıyoduk onceden boyle olunca degıstırebılırmıyız
alper68 yazdı:
bu bızım ıcın nasıl arkadaslar yanı pasaportu degıstırebılıyoduk onceden boyle olunca degıstırebılırmıyız
arkadaşım eğer ilk pasaport alacak olanlar için bu yeni çipli kırmızı pasaportlar verilecek.
fakat senin benim gibi 2007 yılı içinde ve daha önce pasaport alanlar ise şu andaki ellerinde mevcut olan lacivert pasaportları
2008 yılı sonuna kadar kırmızı renkli çipli pasaport ile değiştirmek zorundadırlar.
artık lacivert pasaport devri bitti. artık herkesin pasaportunun içinde bulunan kimlik bilgileri dijital ortamda yazılacak ve ayrıcada o bilgilerin hatta ve hatta fotoğrafımızında bir fotokopisi o küçük mikro çipin içinde bulunacaktır.
böylelikle artık sahte pasaport düzenliyemiyecekler !!!
pasaport polisi görevliside öyle iki saat pasaportu incelemiyecek ve zaman kaybı olmuyacak.
aynı alışveriş merkezlerinde bulunan lazer ışınlı el cihazları gibi. ve o cihazdaki lazer ışınını pasaportta bulunan çipin üstüne tutacaklar ve senin fotoğrafından tut tüm bilgilerin takır takır pasaport polisinin karşısındaki bilgisayarın ekranına dökülecek :)
umarım detaylı açıklayabilmişimdir :D
hadi kolay gele ;)
çok iyi düsünülmüs fakat bu sistem hemen geçermi ? uzun zaman alacagini düsünnüyorum.hayirli olur insallah...
gunaydin turkiye.
Merhaba arkadaslar.Benim yeni pasaportlarla ilgili bir sorum var;mesajda 2008 sonuna kadar degistirilmesi gerektigi yaziyor;bu yurtdisinda olanlar icin de gecerli mi acaba?Mesela benim pasaportumun suresi 2011 de bitiyor,2008 den sonra eger degistirmezsem Turkiyeye giris/cikislarda sorun yasar miyim?Bilgisi olan var mi?Konsoloslugun sayfasina baktim ama bu konuda herhangi bir bilgi yok.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol