Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

EV SORUNUUUU

Yorum için giriş yap 21 mesaj · 7.190 görüntülenme
slm arkadaşlar başvuru için ev şartmı benim eşim ailesi ile birlikte kalıyor fakat ailesinden ayrı yaşamak için oturum kartını değiştermek için başvuruda bulundu sanırım oda yakın zamanda gelir başvuru yapalı 2,5 aya yaklaştı ben evin olması şart değil gb biliyorum ama okuduğum kadarıyla burdan sorun muş beni aydınlatırsanız sevinirim. Eşim ev başvurusunda bulunuyoır ama anladığım kadarı ile kolay kolay çıkmıyormuş sıra çokmuş buda demek oluyorki biz daha çok bekleriz buda bni korkutuyor arkadaşlar.
Merhaba arkadaşım.. Bende de aynı sorun var.. Arkadaşlara sordum.. Kiralık evde oluyormuş.. Yeterki birlikte yaşayacağınız bir ev olsun.. Yoksa çoookkkk bekleriz..
askerprenses duyduğuma göre sorun cıkartılıyor eğer ailesiyle yaşıyorsa. kendine ait bir evde yaşıyorsa sorun olmuyor. demiştim daha önce kiralık dahi olsa ailesinden ayrı yaşaması lazım diye. bilen arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.

hadi kolay gelsin
Yani şimdi diyorsunuzki illahi bir ev olacak kiralıkta olsa of offffffffff arkadaşlar peki kolay ev bulmanın yollarını biliyormusnuz eşim her hafta dolduruyor ev formu ama sıra çok. birde arkadaşlar eşimin annennesinin evi var orda orayı başvuru için gösterebilirmiyiz . arkadaşlar şuan o kadar kötyümki anlatamam biz hep sorun olmuyor diye bakmıştık olaya :((( bu arada teşekkürler arkadaşlar .
askerprens benim basima gelmedi ama ev yuzunden sorun yasayanlari biliyorum . soyledigin gibi ev basvurusu yapsanizda sira cok uzun diyorlar . ancak bu isinde kolayi var . esin tabi daha net aydinlatir seni bu konuda ama pansiyon gibi evler var oda kiraliyorsunuz . yada kiralamasaniz bile ev sahibinin odeyecegi vergiyi oderseniz size odayi kiraya vermis gibi kontrat yapiyorlar . buda sizin icin yeterlidir sanirim .

benim esimde bu sekilde bir arkadasimiza oda kiraladi kagit uzerinde . yasadiginiz bolge neresi bilmiyorum ama yakin civarlarinizda bu sekilde oda kiralayan yerler bulabilirsiniz . internetten kiralik odalara bakin . en azindan zamandan kazanirsiniz . vize icin 5000 kiislik sinirlama konuldugunu duymustum . bu piyangolara kalmadan acele ediniz

kolay gelsin
hollandanin neresinde oturuyosun bilmiyorum ama woningnetten zaandam isaretlerse daha cabuk cikiyo.benim kuzenime 1 ay icinde ev cikti.bi de siz deneyin...
brrnyksl arkadaşım ben bayan değilim :) Eşim amsterdam merkezde yaşıyor teşekkür ediyorum hepinize
ya ozur dilerim ablam valla kafa kalmadi bende bir asker prens var birde asker prenses kime ne yazdim bende hatirlamiyorum . neyse siz kusuruma bakmayin isiniz orulsun yeter :)
ahh arkadaşlar ahh.

işte bizim Türk milletinin birazda araştırma çabası olsa bazı şeyleri başından ondan sonra rahat edecekler.

Buna ben siz ve herkes dahil.

Bizim birşey yapacağımız zaman hiç araştırma lüksümüz yok.

bundan dolayı hayatımız zorluklarla ve streslerle dolu oluyor.

Aslında güzel arkadaşım keşke, herşeyi sınava girmeden önce ayarlamış olsaydınız ve ondan sonra sınava girip rahat bir şekilde stressiz ve zorluksuz bir şekilde vizenize başlardınız.

Eee ne diyeyim güzel arkadaşım Allah sabır versin ve tek temennim bir an önce sevdiğine kavuşursun.

Arkadaşlarlar ben dahil lütfen şu tabularımızı yıkalım ve daha girişken ve araştırmacı bir millet olalım sessiz kalmayalım.

Allah herkesin nasibini hayırlı bir şekilde versin ;)
abla düzeltme yapıldı. asker prens oldu tekrar. kusura bakma askerprens bazen oluyor hepimizin kafaları dalgın karışıyor.;)
arkadaşlar ben ilk zamanlar sormuştuk evin şart olmadığını söylemişlerdi sağlıklı bir adres vermeniz yeterli demişlerdi ama burda okuduklarım beni çelişkide bıraktı ve biraz önce ind ye eşim tekrardan sordu ve gene aynısını söylediler senin ev olması şart değil oturum izninin olması ve sağlıklı bir adres olması yeterli demişler maaşıda sormuş eşim 1424 euro en az olması lazım demişler içim biraz rahatladı ama gene kuşkularım var eğer içinizde bu durumu bire bir yaşayan arkadaş varsa onunda yaşadıklarını bilmek isterim yazarsanız sevinirm teşekkür ediyorum

SAYGILARIMLA

askerprens
Ya arkadaslar,

Hepinizin esi nl de ve eminim hepsi hollandaca biliyodur ve anliyodur. Ind nin sitesine girip neden bilgi edinmiyolar ki. Hersey orda gayet acik ve net yaziyor.

Burda cvp bekleyeceginize neden o siteye girip istediginiz bilgiyi edinmiyorsunuz ?

Ben bunu burda defalarca bildirdim. Tekrar siteyi veriyorum.

www.ind.nl

Ve buarada basvuru yapabilmek icin ev sart kosmuyorlar.

En az 21 yasinda olman gerekli

Yeterli maasin olmasi gerek

Kadrolu calisman gerek

Sinavi kazanmis olman gerek.

Ind nin en cok dikkat ettigi sart, maas ve sozlesmenin suresi.

Umarim yeterince bilgi sahibi olmussunuzdur.

Daha sormak istediginiz seyler olursa bana ozelden msj atabilirsiniz.
tşk ediyorum erhan valla süper destek verdi bu yazdığında bana sağolasın.
valla biz ind yi 4 -5 sefer aradık ev olayını bi adresi olsun yeter demişler biz ayrı ev felan göstermedik üstüne basa basa sordu eşim gerek yok eve illaki şart değil demişler evi olmadıgı için red cvbı alanda yok ama tabi cinslik edermi ederler belli olmaz ama ev sorununu takmayın oraya giden arkdasımın ind de tanııdıgı var onada sordurdum ev şart varmı diye yok demiş o kadar stres etmeyin ama tabi bi adresi olcak
aynı sorunu bizde yaşıyoruz arkadaşlar..

evimiz hallolmadı hala o yüzden elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz bakalım ne olacak..
BENDE AYNI DURUMDAYIM EV SORUNU BİZİM EVİMİZ VAR ASLINDA EŞİM OTURUM SORUNU CIKINCA TEYZESİNİN OGLUNU ÜSTÜNE YAPMIŞ 8 -9 SENE ÖNCE ŞİMDİ KENDİ ADINA ALAMIYOR EVE YAZILMAK ZORUNDA KALDI HAYIRLISI
burda eve yazilip ev cikartmak gercekten buyuk bi sorun..! ev burolarina yaziliyorsun, beklemeye aliyorlar seni, kim bilir ne zaman cikar...! emlakcilardan kiralasan, oda ayri bi dert cunku kira parasi yuksek..!

Allah hepimizin yardimcisi olsun..!

kolay gele
Arkadasim takma kafana tokadan baska bisey,Ev Ind icin ikinci planda kaliyor,Ilk bas esinin bundan once gecen 5 senesi Tabi bu yazacaklarim evi olmayanlar icin ona gore.Eger esin 5 sene oncesine kadar devletten yardim almamissa isin kolay yirtarsin,Evi dert etmezler,istersen oturacagin evi komsun olarak goster,Onlar sadece oda sayisina bakar okadar.Önemli olan esinin 1385 euro maas almasi ve en az bir senelik is kontrati olmasi.bide bu arada oh rahatmis demeyin esinin eve yazili belgesi olacak ve bunun ustunden en az 12 ay gecmis olacak.Adamlarin baktigi bu.Ama tabi bunlar gicik insanlar.Senin dua edecegin sey burda senin islemlerine bakan kisinin ogün karisiyla,coluk cocuguyla kavga etmemesi.ise huzurlu gelmesi.

ALLAH kolaylik versin insallah.
peki arkadaş son beş sene içinde yardım derken kastedmek istediğini anlayamadım. eşim okuyordu ve okuyanlara verilen aylık var o yardıma giriyormu. 12 ay öncesinden ev başvurusu demişsin ama 12 ay öncesinden evleneceğini bilemezki insan yeni bir ev ihtiyacı olacağını yani bir çözümü yokmu bunun????
askerprens yazdı:
peki arkadaş son beş sene içinde yardım derken kastedmek istediğini anlayamadım. eşim okuyordu ve okuyanlara verilen aylık var o yardıma giriyormu. 12 ay öncesinden ev başvurusu demişsin ama 12 ay öncesinden evleneceğini bilemezki insan yeni bir ev ihtiyacı olacağını yani bir çözümü yokmu bunun????

Kardesim cok SIKINTILI olma O aldigi okul yardimi sosyal yardim degil ona bakmazlar,onlarin bakacagi sosyale dusmusmu? Birde Ev icin adamlarin baktigi 12 ay yalniz oda bakarlarsa.Dedim ya ev onlar icin ikinci planda.Yeter ki esin Hollandaya zarar verecek birsey yapmis olmasin.Yani komsuna bile gelebilirsin.Sorun degil.

Bari hollandaya geldiginde yaz burayada bu yazdiklarimiza bakip ohhh cekelim.

ALLAH kolaylik versin
Gördüğüm kadarıyla sorular ve sorunlar hep aynı.. Acaba siteye yeni katılan arkadaşlar için işin en başından sonuna kadar ne yapılması gerektiği, neler istendiği ile ilgili konularda siteye daha giriş kısmında ayrı bir yer açılsa daha mı faydalı olur acaba. Tabi bu benim fikrim..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol