aldım.selam arkadaşlar.bugün saat 9 da sınava girdim!sizlere kısaca anlatayım.konsolosluga gitmeden önce pasaportunuzun 1,2,3 ve son sayfasının fotokopisini çektirmeyi unutmayın!yoksa benim gibi etrafta fotokopici ararsınız.=-) neyse konsolosluktan içeri girdim.kargo ücretini ödedim ve yeşil ışıgı beklemeye koyulduk.ışık yandı içeri girdim.içerdeki bayan çok sevimli bi kişi herşey yolunda ve sınav başladı.ilk bölüm bildiginiz gibi naar nederland kitabından 30 soru!baglantı ve ses gayet güzel ve anlaşılır seviyede!ve karşınızdaki bilgisayar aynı kitapla verilen cd de ki kayıtın aynısı yani hızlı bi şekilde konuşmuyu.yani ilk bölüm çok basit arkadaşlar.ben 97 aldım...=-) neyse...ilk bölüm bitti.bayan 10 dakika mola verecegiz dedi..bende vermesek olurmu dedim...ok. dedi ve ikinci bölüme başladık.arkadaşlar ikinci bölüm ilk bölüme oranla çok zor ama imkansız degil!!ilk önce cümle tekrarı.bazıları zor bazıları kolay ama tabiki o sizin seviyenizede baglı.ama bu sitedeki kaynaklardan çalışıp biraz kafa yorup zaman ayırırsanız gecerlı notu alırsınız!!!neyse sınava dönelim.... cümle tekrarlaının ardından kısa sorular var.bana gelen soruların 4 tanesini ben bilemedim!yani anlayamadım tam olarak.çüki gerçekten çok hızlıydı!ama geri kalanlarını 100%100 bildim.kısa sorulardan sonra ikinci tekrar kısmı ve sonrada zıt anlamlı kelimeler..10 tane zıt anlamlı kelime vardı ben sanırım 9 unu bildim!çıkan zıt anlamlıların hepsi sitedeki kaynaklarda mevcut!!!ve enson hikaye bölümü...iki tane hikaye ve 30 ar saniyelik zaman diliminde sizden istenen tekrar..ben ilk bölümde ve ikinci bölümde aklımda kaldıgı kadarıyla söyledim.cokda iyi degildim hikaye tekrarında çünki gerçekten hızlı ve uzundu ama yinede tutabildigim şeyleri söyledim.gerisine ik snap je niet...ik wwet het niet...wat a moeilijk he =-) gibi şeyler söyledim..sonra sınav bitti ve bayan naslı diye sordu bende normal dedim.ok dedi biraz beklede sonuca bi bakayım dedi..geldi ve geçmişsin ve iyibi puan almışsın dedi.iil bölüm 97..ikini bölüm 55 almışım..neyse kocaman bi yük kalktı üzerimden şimdi.sitres bitti..=-)
sınava girecek arkadaşlara tavsiyem ise;zaten ilk bölüm çok basit!!!!ikinci bölüm için bol bol hollandaca dinleyin bu tekrarlar için.zıt anlamlıları ezberleye bildiginiz kadar çok ezberleyin!kısa soruları çalıştıgınız takdirde bileceginize eminim ama bilmediginiz herşeyde kesinlikle susmayın ve ik wet het niet deyim.onada puan veriliyo!!!!hikaye bölümü içinse anlatılan hikayeyle ilgili yakalaya bildiginiz herşeyi söyleyim!!!!!bu sınav bazı arkadaşların dediği gibi kolay degil yanlız zorda degil!!!bu siteyi tesadüfen bulmuştum ve bana gerçekten çok faydası oldu!sitede bayagı kaynak var ve sadece bu kaynaklardan yararlanıp çalışsanız sizin için yeterli olacaktır.buna eminim.bu sitede emegi geçen herkese ayrı ayrı teşekkürler vede ALLAH razı olsun arkadaşlar.paylaşımlar çok güzel!!!
işte buda benim sınav teccübem arkadaşlar.umarım sınava girecek arkadaşlara bi faydam olur.hadi ALLAHA emanet olun.sonra görüşürüz...
bu arada benide yeşillendirirseniz mutlu olurum =-)
evet arkadaşlar kazandım =-) sınav teccubem 7 NİSAN PAZARTES
tebrikler arkadasim :ugeek:
Allah vize islemlerinde kolaylik verir ve sevdigine en kisa zamanda kavusursun insallah
kolay gele
Allah vize islemlerinde kolaylik verir ve sevdigine en kisa zamanda kavusursun insallah
kolay gele
allah vize işlemlerinde yardımcı olsun arkadasım..bol şans..
emrah/muğla
emrah/muğla
sagolun arkadaşlar.Allah hepimize yardımcı olsun.bu arada emrah muglanın neresinden?bende marmarisdeyim her sezon.
selam devrım arkadasım,,bende marmarıste calıstım zamanında ama uzun sure oldu fakat kendımı bıldı bıleli dalyanda calıstım..marmariste sadece staj yapmıstım,,agua'da yaptım ıcmelerde,,club armar'da calıstım,,bırde ıcmelerde munamar vardı ama sımdı joy oldu sanırım oralarda staj yaptım..ve ondan sonra dalyanda calıstım ve 3 sene once restaurant actım ortakla ankaradan..eşim turızmde calısmamı ıstemedıgı ıcın 2 sene once restaurantı devır ettım ortaga..sımdı beklıyoz ıste vızenın cıkmasını..sen nerelısın aslen arkadasım???
sagolun arkadaşlar.Allah hepimize yardımcı olsun.bu arada emrah muglanın neresinden?bende marmarisdeyim her sezon.
BEN ASLEN GİRESUNLUYUM AMA DOGMA BÜYÜME ANKARADA YASIYORUM.BENDE 10 senedir marmaristeyim sezonları.bende cok yerde çalıştım son iki sezondur bi apartın yüzdesini aldım işte devam ediyoz.bende bu sezon gidip biraz para yapıp hollandaya geçecem inşallah..
guzel sevgılı arkadasım,,ınsallah ıstedıgın ve umdugun gıbı olur hersey.
allah yardımcın olsun..
allah yardımcın olsun..
Tebrık ederım arkadasım :ugeek:
Vıze ıslemlerınde sabır ve basarılar..
Vıze ıslemlerınde sabır ve basarılar..
tebrik ederim arkadaşım :ugeek:
tbr ederim arkadaşım bundan sonraı için de bol şans dilerim darısı benim de başıma:)
tebrik ederim arkadaşın :ugeek: :ugeek: :ugeek: .benım san bir sorum olacak.sınav randevusunu ne zaman aldın.yanı 15 marttan önce mı sonra mı ? bir de sadece sıteden mı çalıştın daha önce alt yapın var mıydı? marmarıste kaldıgını söylemışsın de..............
tebrik ederim arkadaşın :ugeek: :ugeek: :ugeek: .benım san bir sorum olacak.sınav randevusunu ne zaman aldın.yanı 15 marttan önce mı sonra mı ? bir de sadece sıteden mı çalıştın daha önce alt yapın var mıydı? marmarıste kaldıgını söylemışsın de..............
sınav randevumu 15 martan sonra aldım.ya evet alt yapım vardı.hollandalılarla uzun yıllar çalıstım.
sınav randevumu 15 martan sonra aldım.ya evet alt yapım vardı.hollandalılarla uzun yıllar çalıstım.
ya bide evet sadece sitedeki bilgilerden faydalandım.naar nederland kitabımda vardı ama inanın sitede onda olandan daha cok bilgi var.alacak arkadaşlar bos yere alıpda paralarını heba etmesinler!!!
şimdi arkadaslar ben bişey soracam size bu hollandaca uyum sınavında herkese aynı cd ve kitap mı gönderiyolar ne gibi kısa soru soruyolar birde onları yazarsanız sevinirim ben bu siteden bir 100 soruluk cd indirdim ona çalısıyom şimdiden benim sınava girmem daha epey zaman var yanı nişanlım kontrat alacak yılbasında ondan sonra oluyorcevaplarınız için tesekkür ederim arkadaslar
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol