Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

evlilik cuzdani

Yorum için giriş yap 14 mesaj · 4.235 görüntülenme
arkadaslar vize almaya giderken konsolosa evlilik cuzdaninin fotokopisinimi goturuyoz yoksa orijinalinimi,bilen arkadasLar varsa yazabilirmi lutfen,icok tsk lerrrrr simdiden,selametle
arkadaslar kimse vize almaya gitmedimi ya :))))
_black_ yazdı:
arkadaslar kimse vize almaya gitmedimi ya :))))

arkdsm orjinalinide istemislerdi benden,goturdum ama bakmadilar.sen isini garantiye al...
tsk ler sansli Allah razi oLsun senden hizir gibi yetisiyosun bi arkadas acil ogrenmek istemistide uye degilmis basligi ben acmistim,bu arada saliya bir gun kaLdi Allahim yardimcimiz oLsun isallah ehliyeti kazanirsin bende uyumluluk sinavini kazanirim,gun geldikce heyacan artiyo bende 1 gun kaLdi 1,selametle
_black_ yazdı:
tsk ler sansli Allah razi oLsun senden hizir gibi yetisiyosun bi arkadas acil ogrenmek istemistide uye degilmis basligi ben acmistim,bu arada saliya bir gun kaLdi Allahim yardimcimiz oLsun isallah ehliyeti kazanirsin bende uyumluluk sinavini kazanirim,gun geldikce heyacan artiyo bende 1 gun kaLdi 1,selametle

rica ederim arkdsm yardimci olabiliyosam ne mutlu bana,,,evet saliya saatler kaldi bende heyecan had safhada bugun ogrendim aksamustu cok zor bi adam denk geldi yine ben ne sanssiz bi insanmisim yaaa :cry: cok moralim bozuldu hocam eve gitmesi gerekdi evden bekliyolardi ama o saolsun allah bin kere razi olsun hocamdan evdekileri bekletme pahasina beni aksam aldi yeniden adamin genelde goturdugu yollara goturdu bolbol otoban yaptirdi ins ins ins yarin hocamin emeklerini bosa cikarmamda alirim su ehliyeti,arkdsm ins ins ins sende uyum sinavini alirsin,sitemiz ayni gun iki guzel olumlu haberle $enlenir ins ins ins,,,saygilar,,,
arkadaşlar merhaba...evlilik cüzdanını hollandadaki belediyeye götürüp kayıt ettirirken cüzdanın türkiyede herhangi biryerden onayı gerekiyormu?noter gibi mesela...
cikmazsokak yazdı:
arkadaşlar merhaba...evlilik cüzdanını hollandadaki belediyeye götürüp kayıt ettirirken cüzdanın türkiyede herhangi biryerden onayı gerekiyormu?noter gibi mesela...

ben evlilik cuzdani uluslararasi gecerli diye biliyorum,cunku esim bizi nl ye kayit ettirirken hic oyle noterle fln ugrastigimizi hatirlamiyorum,,,kesin bilgisi olan arkdslar cvplarlar umarim,,,
merhaba arkadaşlar...evliliğimizi hollandada kayıt ettirmek için belediyeye gitmek gerekiyor zannetmiştim ama orası biz yapmıyoruz demiş.peki arkadaşlar sizler nerede yaptırdınız?yerini bilen arkadaşlar söylerse sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
yurtdisinda yapilmis evliligin tescili ve belediyeye kaydi icin M46 denilen arastirmadan gecmeniz gerekio. kayit icin direkt olarak belediyeye gidip Burgerzaken'da yani normal islemler altinda yurtdisinda yapilmis evlilik kaydi yapcaginizi soyluyorsunuz. Bazi belediyelerde bu bolum randevu ile calisiyor, onceden aramaniz tavsiye edilir zira bu islemi genelde evlilik islerine bakanlar yapiyor. Once genel bilgi formu dolduruluyor ardindan evlilik cuzdani fotokopisi, pasaport fotokopisi, ve m46 formu dolduruyorsunuz IND(yabancilar dairesinin) sahte evlilik arastirmasi tamamlaninca belediyenizden kaydin tamamlandigina dair belge adresinize gonderiliyor. belediye kaydi (GBA-yani gemeentelijke basis administratie) oluyor bu durumda.

bunun otesinde bu islemden sora nufus kutugu de denilebilecek, Den haag ta bulunan kuruma basvurup, kutuge isletebilyorsunuz kaydinizi, ama buraya orjinal evragi vermeniz gerekiyor ve islem sansli iseniz en az 3 ay suruyor

Sorunu eşime sordum. Yukarıdaki cevabı verdi. Senin için aynen kopyaladım .
teşekkür ederim cevabın için..eşim bugün belediyeye gitmiş.burada yapmıyoruz deyip göndermişler geri..bende bişey anlamadım..acaba küçük bir belediye diye olabilirmiii?
bence baska belediyeye gitsin. çunku bazen ordakılerinde eksik bilgileri olabiliyor. benım eşim ilk beledıyeye gittiğinde evlilik cüzdanının aslını ıstemişler oysa fotokopisi yetiyor. bizde vize işlemleri için evlilik cüzdanı lazım olabilir düşüncesiyle vermedik doğal olarak. eşim sonra başka belediyeye gitti. orası eşimin dediği gibi bu işlem için evlilik cüzdanının fotokopisinin yeterli olduğunu söylemiş.biz 2008 ekimde müracat ettik. yaklaşık 1 ay sonra onaylandığına dair eve belge geldi.
haklısın olabilir...ben ne olur ne olmaz diye pasaport,evlilik cüzdanı, formül a-b hepsinin orjinalini gönderdim.

söyliyim eşime o halde çok sağololasın
çok teşekkür ederim arkadaşım eşim aynı belediyeye tekrar gitmiş biraz uğraştırmışlar ama halledebilmiş sonunda ha bide inanabiliyormusunuz, eşimin orada doldurduğu evrakı benimde imzalamamı istemişler...işi iyice abarttı bunlar....
rica ederim yardımım dokunduysa ne güzel.

yalnız ben imzalamadım formu.ayrıca bana ait bi belgede göndermedim. pasaportumda bendeydi.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol