Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Forum Oyunu 1: Bugun Ne Ogrendik..!

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 15.574 görüntülenme
selam arkadaslar,

bu baslik altinda sadece, bilgisayar arkasina oturup bu basliga cvp yazdiginiz gun Hollandaca ve Hollanda hakkinda ne ogrendi isek onu paylasalim..!

hem sizin aklinizda daha iyi kalir hemde sizin yazdiginiz mesaji okuyan arkadaslar sizden bilgi edinir..!

Hadi bakalim

kolay gelsin herkese,

Not: lutfen katilimda bulunun..!

Kolay gele
geluk ablacim ben nl geleli biryil oldu rotterdamdayim ve albeda kolejinin kursuna gidiyorum haftada dort gun tek isledimiz ders ise meyve sebzelerin isimleri yani bir arpa boyu yol alamadik ben kendi cabamla hollandaca ogreniyorum bir kac kez sikayet ettim banamisin diyen yok ve yedinci aya dogru benimde sinavlara girmem gerekiyor kazanacamdan emin degilim smdi ben meyve sebzelerin isimlerini yazsam cok komik olur gercekten iyi birrseyler ogrenenler varsa yazsin bizde yararlanalim
Selam Acer Abla,

Senin adina uzuldum, yapilabilcek biseyler vardir mutlaka. belki siniftaki arkadaslarinla tek olursaniz sesiniz duyulur ... mu aceba ? :roll:

evet u baslikda seninde dedigin gibi arkadaslarin bu basliga mesaj yazarken ne ogrendiklerini yazarlarsa, bu yolda yuruyen arkadaslara yardimi olur diye dusunup acildi bu baslik..!

Not: bu basligin amaci, bugune kadar ne ogrendigimizi degil, bu mesaja cvp yazarken gunluk ogrendigimizi yazmakdir

kolay gele
SLM ÖNCELİKLE BENDE OKULA İLK BAŞLADIĞIM GÜN ÖĞRENDİKLERİMİ YAZMAK İSTEDİM ARKADAŞLAR TAFEL_MASA STOEL_SANDALYE DEUR_KAPI KAST_DOLAP RAAM_PENCERE BORD_TAHTA MAP_DOSYA PEN_KALEM POTLOOND_KURŞUN KALEM GUM_SİLGİ

dogrusu potlood olmaliydi,,,

NOT;lutfen iletilerinizde kucuk harf kullaniniz sadece vurgulamak istediginiz yeri buyuk harfle yaziniz cunku forum kurallarina gore buyuk harfle yazmak bagirmak anlamina gelmektedir,,,
HOOFD_YÜZ OOG_GÖZ OOR_KULAK NEUS_BURUN MOND_AĞIZ ARM_KOL HAND_EL BEEN_BACAK VOET_AYAK RUG_SIRT BUİK_ GÖBEK
merhaba arkadaslar bende zıtlar ogrendım bugun

achternaam-voornaam (ad-soyad)

begin-eind (başlangıç-son)

inland -buitenland (yurtiçi-yurtdışı) (BINNENLAND=yurtici)

arm -been (kol-bacak) kolla bacak nasıl zıt oluyosa hehe :lol:

dood-leven (ölü-canlı )

dag -nacht (gündüz gece )

broer - zus (erkek kardeş -kız kardeş)

sımdılık bu kadar arkadaslar .ben daha sınava hazırlandıgım ıcın zıtları ezberlıyom su anda...

tot ziens doeii
bizim sinif sadece misafirlige geliyor oturup gidiyorlar issizlikten aldiklari icin geliyorlar okuma yazmada yok yaslilarda neyse kendi cabamla ogrendiklerimi yaziyim bende

ik begrijp-ben anladim ik begrijp het niet-ben anlamadim kunt u wat langzamer spreken-biraz daha yavas konusurmusunuz tot straks-birazdan gorusmek uzere wat is dit- bu nedir ik wil graag pen-kelem istiyorum mah ik een strippen kaart-ben bir strippen kaart istiyorum(otobus karti)

goeden avont iyi aksamlar (GOEDENAVOND)

goedennacht iyi geceler

goedendag iyi gunler

ochtend sabah

renklerkleur

beyaz wit siyah zwart kirmizi rood mavi blauw gri grijs pembe roze yesil groen mor paars kahverengi bruin sari geel

el hang parmak vinger bilek bewust yumruk vuist basparmak duin isaretparmagi wist vinger ortaparmak middel vinger yuksuk parmagi ring vinger serce parmagi pink

benim ogrendiklerim bu gunluk bunlar
1 een

2 twee

3 drie

4 vier

5 vijf

6 zes

7 zeven

8 acht

9 negen

10 tin

11 elf

20 twintig

30 dertig

40 viertig

50 vijftig

60 zestig

70 zeventig

80 tachtig

90 negentig

100 hondred
stad-zitten

STAAN-ZITTEN (AYAKTA DURMAK - OTURMAK)

STAD: SEHIR

yokmu bıse ogrenen arkadaslar alooo
ben varim ogrendiklerimi seve seve paylasirim ama diger uyeler ilgilenmiyor heralde yada birsey ogrenmiyorlar

sebze groente

meyve fruit

biber paprika

karpuz meloen

et vlees

un bloem

portakal sinaasappel

fasulye boon

salatalik komkommer

lahana kool

marul kropsla

salata salade

limon citroen

cilek aardbei

uzum druiven

visne kiraz kers

armut peer
het bord_tabak het mes_bıçak de vork_çatal de lepel_kaşık het glas_bardak de pan_tencere tekst_metin oefening_alıştırma,egzersiz bladzijde_sayfa luister_duymak lees mee_okumak zeg na_tekrarlama vul in_boşluk doldurmak waar_ja niet waar_nee vragen_sormak, istemek,talep etmek titel_başlık kijk_bakmak voorstellen_tanışma
de seconde_saniye de minuut_dakika het kwartier_çeyrek het uur_tam maandag_pazartesi dinsdag_salı woensdag_çarşamba donderdag_perşembe vrijdag_cuma zaterdag_cumartesi zondag_pazar
yenı zıt anlamlılar

binnen-buiten

arm-rijk

zomer-winter

anbezig-afbezig (AANWEZIG- AFWEZIG)

aangenaam-onaangenaam

alles-niets

iemand-niemand

ingnag-uitgang

hand-voet

ouders-kinderen

geluk-ongeluk

actief-passief

voorjaar-najaar

neet(F)-nicht

zon-maan

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol