Günther Verheugen: AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha fazla ihtiyacı var
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günther Verheugen, Türkiye'nin üyeliğinin AB için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. 'AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha fazla ihtiyacı var'1AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Ver-heugen, AB'nin Türkiye'ye Türkiye'nin AB'ye olduğun-dan daha çok ihtiyacı oldu-ğunu söyledi.
Alman radyo-su Deutschlandfunk'ta bu-gün yayımlanmak üzere de-meç veren Verheugen, ''Bi-zim Türkiye'ye Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha çok ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı. Konuşma metnin-de Verheugen, ''Türkiye'nin çok büyük stratejik önemi var. Ben bütün bölgenin gü-venliğinden söz ediyorum. Türkiye'nin Batılı devletler topluluğunda sağlam bir yer edinmek yerine başka bir yol tutması halinde ne-ler olacağını düşünmek ge-rek.
Bu bizler için çok çok büyük bir risktir, almasak iyi olur'' ifadesini kullandı. ''Türkiye'nin AB'ye üye ol-ması bizim için çok büyük bir avantaj, bu, Batılı demokra-silerle 21. yüzyıl Müslüman dünyası arasındaki ilişkile-ri sorunsuz yola koymamıza yardım eder'' diyen Verheu-gen, ''Buna karşın, sadece AB için stratejik öneme sahip diye Türkiye'ye AB üyeliği koşul-larında hafi fl etme, indirim ol-maz'' görüşünü savundu.
Almanya ve Fransa'nın or-taya attığı imtiyazlı ortak-lık fi kriyle ilgili olarak değer-lendirmelerde bulunan Verhe-ugen, Türkiye'nin reddettiği bu fi kri reddetti ve ''Türklerin za-ten imtiyazlı bir ortaklığı bu-lunuyor. Diğerlerinden (ülke-lerden) çok daha fazla AB'nin içinde. Zaten bir gümrük bir-liği var. Bundan daha fazla Türkiye'ye sahip olmadığı ne ve-rilebileceğini bilmiyorum, bunun dışında bir tek üyelik kalıyor'' ifadesini kullandı.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol