Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HANGİSİ MANTİKLİ ( Hollandaya gitmek? Turkiyede Kalmak? )

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 2.715 görüntülenme
Arkadaslar benim esim hollanda dogumlu ve ora vatandasi ben gitmek istemiyorum hollandaya esimde suan TÜRKİYE'de ama kararsizim gitsem nasil olur oradaki hayat ve sosyal haklar nasil gitmeye karar versek gitmek icin ugrasmamiza cekeceklerimize ve gidersek orada cekecegimiz vatn hasretine toprak hasretine degermi yani iyiki gelmisim mi derim? yoksa keske gelmeseydimmi? derim bana yardim edermisiniz ben cok kararsizim neyse simdiden tsk ederim

ALLAH kekesin gönlüne göre versin insallah
Slm arkadaşım, Benzer sorular hep tartışıldı bu sitede. Orası mı daha iyi yoksa kendi vatanın mı? Cevap kişiye ve şartlara göre değişir tabiki.

Ben de Hollanda'da doğdum, büyüdüm ama sonunda ailece kesin dönüş yaptık. Hiç pişman değilim. Bunda belki de iyi bir mesleğimin oluşu ve maddi sıkıntı çekmememin de etkisi var. Kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyorsan her zaman kendi vatanının tercih edilmesi taraftarıyım ben.

Sizin iş durumlarınızı bilmiyorum ama genellikle yurtdışına gidenler daha iyi imkanlar olduğunu düşünerek gidiyor. (Kİ bana kalırsa orada geçim daha da zorlaştı!)

Size şunu söyleyebilirim;

Eşiniz için buraya alışmak belki çok zor olabilir. Ama hep fedakarlık yapan taraf Türkiye'dekiler olmasın ya...

Şayet burada iş durumlarınız iyi değilse, sıkıntı çektiğinizi düşünüyorsanız , belki o zaman yurtdışını tercih etmek mantıklı olabilir.

Bizler sadece fikirlerimizi söyleriz. İşin zor kısmı , yani karar vermek yine size düşüyor.

Allah yardımcınız olsun.
Eşinizi sevin,çoçuklarınızı sevin,işinizi sevin,ailenizede özlem duyun abartmadan heryerde basarılı olursunuz... buradaki ögretmenlere bakıyorumda adam istanbulda dogup büyüyor kars ,agrı,hakkaride görev yapıyor.istanbulla kars agrı arasında imkan bakımından büyük farklılıklar vardır.onlar ailesinden ayrı kalmıyormu.sevdigi yanında oluyor evlenirse ... avrupada aynı. biz memleketlerimize ayda bir mi gidiyoruz hayır ya bayramdan bayrama yada seneden seneye .. avrupada öyle kısmet nere hayırlıysa ora olsun. önemli olan bu hayata yalnız geldik yalnız gidecegimizi bilmek ve para olmadan memlekettede adam yerine konmadıgını bilmekdir. Nerde güzel para ve huzur ve saglık buluyorsan orada kal... turkiyede 500 milyon alırsın 300 kiraya 150 side elektrik su telefona gider ,, 50 ytl ile ayı cıkartamaz krediye borclanırsın. ordada hemen hemen aynıdır fakat orada eş çalışır ,eşn calısması için uygun yerler vardır . türkiyede genelde yan gözle bakılır , işlere güvenilmez kadınlarımız yada elalem ne der diee olur ,,, yaa sende eşinde okumus olacak güzelce gecineceksiniz .. yada turkiyedede sürüneceksiniz , avrupadada sürüneceksiniz. sürünmee sekli degişik sadece onada bakalım bizleri neler bekliyor.... hayırlısı olsun cümlemize saygılarımla

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol