Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HANGI SEHIRDESINIZ ? ( Belcikada gittiginiz? gideceginiz? )

Yorum için giriş yap 48 mesaj · 63.597 görüntülenme
Arkadaslar bende Liege deyim burdada bir suru turk var pek belcikali yok zaten maruk kardesler ve herkez yabanci birlesmis milletler gibi herkese tavsiye ederim.
bodomyali selam nasil liege ev olsun is imkani olsun ben belcikada yasamak istiyorum bana biraz tanitirmiasin
ev iş problemi olmayan tek bölgedir heralde bence ben eve yazıldım o süre içinde bir ev kiraladım biraz pahalı amma olsun idare etmek için ideal 8-10 ev gezdim inannırmısın 8 i türk çıktı mal sahiplerinin iş konusuna gelince türkler iş veriyorlar burda gezip bakman lazım. Şunu tavsiye derim sana liege commune süper hiç zorluk çıkarmadılar bana commune de çalışanlar her zaman yabancılarla muhattap oldukları için çok iyiler çünkü herkes yabancı burda.
arkadaslar benden size arkadas tavsiyesi olsun is bulmak icin cok acele etmeyin hollandadan belcikaya gelecek arkadas icin zannedersem belcikadan issizlik parasi almaya hakkin oluyor eger bi uitzendbreudan 1 gun calisirsan bunu belcikadaki bi sendikaya yazilarak ornegin ACV onlara sorup ogrenebilirsin ilk geldigimde bende turkun yaninda calismistim adam ne sigorta yapiyor ne prim veriyor ne tatil parasi veriyor ustune ustuk kopek gibi calistiriyor en guzel git bi fabrikaya gir calis 10000 kat daha iyi sizlere tavsiyem turklere yem olup bedavaya calismayin aklinizi kullanin...
Selam arkadaslar,

Ben hollandanin rotterdam sehrinde yasiyorum.Yakinda mola tasinacagim insallah allah kismet ederse.Mol belediyesi ve is hakkinda bilgisi olan varmi?

Iyi gunler

Saygilar.
Molda genelde cok turk yasiyor is imkanina gelince kendini yeteri kadar gelistirebildiysen her sekilde is bulursun sorun deil tabi onemli olan kariyerinin iyi olmasi is konusunda bi sIkIntI yok.
merhaba arkadaslar bende antwerpen,de Noord da,yim ilk zamanlar biraz zor oldu ama alıştım buralara turk cok sıkıntı çok :D okulda eglenceli geciyor birde işler basladımmı o degmeyin keyfime:)
merhaba arkadaslar.. lokeren de yasayan varmı aranızda..ben zeledeye gıdecegım kucuk bır kasaba... ama dıl kursu varmıs kapnmıs en yakın sehır lokeren mıs orda.. orda kalıtelı bır dıl kursu varmı.. bılen lutfen cevaplasın cunku ssanırım basvurular ocakta olacakmıs kacırmak ısxtemıyoruz...
slm arkadaslar ben de belcıka yolcusuyum yakında oraya damlarım yanı:)

allah ızın verırse tabı kı de bende turk arkadaslarla beraber olmaktan yanayım en azından nerden geldıgımızı bılıyoruz dımı orada kı dıl egıtımını bılen var mı acaba oraya gelınce ılk ısım dıl kursuna gıtmek olacak galıba zorluk vaya kolaylık hakkında bılgı verırsenı sevınırım
a.selam ela buraya geldiginde kagıt kürek işleri baslıyor:)oturum unu aldıktan sonra okul işleri başlıyor uyum kursuna dil kursuna yazılıyorsun ben ikisine birden basladım uyum kursu bitti dil kursuna devam örgenıyorsunuz yavas yavas herşey oturuyor yerine.sanırım istanbuldan gelıceksiniz şöyle sahile bir inin son gelmeden bir gün önce oranın havasını içinize depolayın çok özledim bogaz turunu:)Allah kolaylık versin vize işleriniz en kısa zamanda biter insallah.
bodamyali yazdı:
Arkadaslar bende Liege deyim burdada bir suru turk var pek belcikali yok zaten maruk kardesler ve herkez yabanci birlesmis milletler gibi herkese tavsiye ederim.

Haftaya bende Liege e geliyorum Nasip kısmetse.Lakin ben havaalanından girerken ne gibi bir prosedur işliyor onu bilmiyorum.Bu konuda fikir beyan edersen sevinirim.
ben Belcika havaalanindan gelmedim ama korkmani gerektircek bisi olcagini sanmiyom. hatta bi arkadastan duymustum geldiginde polisin biri turkce olarak hosgeldin demis:) zaten yeni oldugun icin cok fazla soru sorcaklarini sanmiyorum hele ki dil bilmeyince. kolay gelsin
Çok teşekkür ederim OZL ingilizcem var ama yinede endişeliyim..Yada gerginim diyelim :)
heyy belcikali turkler nerdesiniz?ben yoktum uzun zamandir,alper buradamisin arkadasim son durumun nedir merek ettim?bu arada belcikaya yeni gelenler arkadaslar varmi belki bana yakin oturan vardir :)
Bende Maasmechelen deyim:burasi cok guzel ve nereye baksan turk.bazen oyle bi an geliyoki kendimi hala turkiye de gibi hissediyorum. ama diger arkadaslarinda dedigi gibi dedikodu cok.uzaydan gelmissin gibi bakiyolar..bugun ben belcikaya geleli tam 1 ay olmus ama sanki 1 yil gibi.cok cabuk adapte oldum.etrafimdakilerde bu kadar cabuk uyum saglamamin saskinligini yasiyolar :D :D
zeyna kolay uyum sağlamana senin adına sevindim, dil konusunuda çabucak halledersin inşallah...
BENDE ARANIZA YENI KATILIYORUM.BURUKSELDE KALIYORUM HERKEZE SELAMLAR
atabilgin yazdı:
zeyna kolay uyum sağlamana senin adına sevindim, dil konusunuda çabucak halledersin inşallah...

saolasin atabilgin.darisi basina insallah

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol