Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Herkese merhaba!

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 3.353 görüntülenme
Evet sonunda başlayabildim hollandaca çalışmaya.Malum hayat şartları.Zor bir yol benim için 8.ci yılımız bitecek eşim ile olan birlikteliğimizin.2.5 yıl kadar da resmi evliliğimiz var.Ben hiç istemedim hollandaya gitmeyi ancak eşim orada uzun yıllar kaldığı için yapamadı burada,neyse ki ortama ayak uydurabilen sakin bir yapım var sonunda iş başa düştü .Bu konuda umarım beni yalnız bırakmazsınız arkadaşlarım.Bu gün bunları kısaca paylaşıyorum sizlerle gelecek günlerde güzel paylaşımlarımızla birbirimize moral olur ve dileklerimiz gerçek olur umuduyla artık buradayım.Şimdiden ilgi ve alakadarlığınıza teşekkürlerimi borç bilirim.Şimdilik hoşçakalın!

saygılarımla,Akın ÖZAKGÜN

rexmanmax
Aramiza hosgeldin arkadasim...

Umarim kisa zamanda sende mezun olabilirsin...

Siteyi inceledikce korkun azalacaktir...
arkadaşım anlattıkların benim durumuma çok benziyor. eşimle isviçrede tanıştık. o sıralar orda çalışıyordum. 6 yıllık bir beraberliğimiz var. son 1 yılını evli olarak geride bıraktık. bende sonunda dayanamayarak sınava girmiş ve kazanmış bulunuyorum. vize için beklemedeyim şu an. her türlü tecrübelerimizi paylaşırız. rahat ol. sende, yaş ve meslek bilgini paylaşırsan sevinirim. benim yaş 32. bilgisayar müh.

selamlar...
Evet ilk mesajımı almış bulundum sizlerden çok teşekkür ederim sizlere ufoss ve Leonardo06!

Leonardo06 arkadaşım benim mesleğim elektrik ancak şu an inşaat ile ilgili tüm detaylar ile ilgili tesisat-tadilat-sıva-boya-pergule çatı....v.s.çalışmaktayım .İskenderunda yaşıyorum.Yaşım:37.Malum buralı değilim kazanç olarak düşük bir memleket.Yani çok iş az para:).Bu arada umarım ki vizen çabuk gelirde hasretliğiniz biter.Gerçekten çok zor çok iyi bilirim.Dediğim gibi daha yolun başındayım.Ancak sınavdan korkum yok tek derdim zaman ayırabilmek.Ekonomi şartları piyasa bu tür şeyler engelliyor ve yavaşlatıyor insanı.Hakkımızda hayırlısı.Çalışmak için eğitim cd seti aldım ayrıca buradanda takip ediyorum.Ancak bana hitab eden birşey arıyorum çok pratik bir yapıya sahibim detaylar öğrenmemi engelliyor gibi.Mesela bu uyum sınavının tüm orijinal kayıtları nerede bulunur yani konsolosluktaki ellerindeki sınav soruları hikayeler dahil böyle bir imkan var mı onu araştırıyorum.Okuyarak iyi anlayabiliyorum ancak hızlı konuşmalarındaki telaffuzda zorlanıyorum.Ezber işide iyi birşey değil aslında çabuk unutabiliyoruz haliyle.Neyse çok karmakarışık bir konu oldu.Kusuruma bakmayın ZAMAN HERŞEYİN REÇETESİ!

Saygılarımla,
arkadaşım verdiğini bilgiler için teşekkürler. önce sana bu formu incelemeni kesinlikle tavsiye ederim. deneme sınavlarından tutta, 100 adetlik görüntülü sorulara kadar bir çok çalışma argumanı mevcut. ben hiç kursa gitmeden tamamen burdaki kaynaklardan hazırlanarak sınavı geçtim.

yapacağın ilk iş sınav formalitesi olan o 100 görüntülü soruyu ezberlemen. ezbere bende karşıyım ama malesef sınavın formatı bu. bu 100 görüntülü sorudan 30 tanesi karışık olarak sınavda karşına çıkacak. zaten bu bölümden herkes 95-100 arası puan çekiyor rahat.

milleti asıl kastıran 2. bölüm:) bu bölümde cümle tekrarları, sorulara kısa cevaplar, zıt anlamlı kelimeler ve hikaye kısmı var. 2. bölümüm püf noktası kesinlikle bu bölümde susmaman. en kötü cevap hiç cevapsızlıktan iyidir felsefesi yani. bu bölümde ağzından çıkan her kelimeye puan var. senin için bi analiz yapayım.

cümle tekrarları: cümleler çok hızlı söyleniyor. tamamını yakalamak çok zor. cümle içindeki kelimeleri yakalayıp söylemek bile puan kazandırıyor. yüksek başarı için tavsiyem bol bol radyo vs dinlemek.

kısa sorulara cevaplar:bu kısım tam bir ironi. masanın kaç ayağı vardır? bir metre kaç santimdir gibi akla zarar sorular var. burda bu sorulara cümle kurmadan kısa cevaplar veriyorsun. tecrubeme dayanarak söylüyorum, burda da ses çok hızlı oluyor. soruyu yakalayıp anlamak gerçekten zor. burda tavsiyem sorunun formatını iyi bilmek. yani welke ile mi başlıyor? hoe veel(ne kadar) ile mi başlıyor dikkat etmelisin.

zıt anlamlılar:bu forumda yüzlerce zıt anlamlı kelimeleri bulabilirsin. yine ezbere dayanıyor iş. ben 200 kadar ezberlemiştim ama sınavdaki sorulardan 5 tanesi ezberlediklerimden çıktı. yaklaşık 600 kadar zıt anlamlı kelime olduğu söyleniyor ama hiç saymadım.

hikaye kısmı:herkesin en çok çekindiği kısım: 2 adet kısa hikaye anlatılıyor ve 30 saniye içinde özetlemen isteniyor. ben 1.hikayeyi anlamaya çalıştım. ve içinde geçen kelimeleri yakalayıp söyledim. ama 2.hikaye tam bir kabustu. yine hızlı olduğundan bişey anlamadım ve alakasız olarak kendi özgeçmişimden bahsettim. adım soyadım, yaşım, mesleğim ve son olarak ik wil in nederland leven en werken dedim.

sonuç olarak birinci bölümden 97 ikinci bölümden 49 almışım. dediğim gibi 2. bölümün püf noktası kesinlikle susmamak. sınava hazırlanırken bu formatların dışına çıkmanı pek tavsiye etmem. ama kulak dolgunluğu ve kelime haznesi için internetten yada çeşitli dil öğrenme yazılımlarından faydalanabilirsin. kolay gelsin...
Dostum gerçekten mükemmelsin.Bu kadar öz kimse anlatamazdı sanırım.Yani tam kafa yapıma göre bir cevap aldım.Gerçekten tanımak isterim sizi zamanla aynı kalıp düşünüyorum karşımda ben gibi yani.Bu kadar işte tek anlatımla kalıbı dökmüşsün ortaya bravo .Bu kadar da zaman verip cevap yazdığın için de ayrıca minnetarım sana.Tüm hayallerin içtenliğimle diliyorum ki gerçek olsun arkadaşım.Ne diliyorsan olsun.Zaman sorunlarım olduğu için geç yazabilirim kusuruma bakma. Ancak özel bir zaman ayırıp yazacağım sana.Bu arada mail atmak istersen veya atmak isteyen arkadaşlara da bu radan vermem doğrumu bilmiyorum.Yinede yazayım.

ozakgunproject@gmail.com şimdilik hoşçakalın saygılarımla.
rica ederim arkadaşım. hiç önemi yok. iyi dileklerin içinde ayrıca ben teşekkür ederim. seninde en kısa zamanda sevdiklerine kavuşmanı dilerim.

bir önceki yazında ne demek istediğini anladım ve sana kısa-öz bir analiz yapayım dedim. biraz olsun sınav hakkında aydınlatabildiysem ne mutlu bana. adresim izzethan.yildirim@gmail.com her zaman yazabilirsiniz.

selamlar...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol