Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Herşeye yeni başlıyoruz...

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 1.053 görüntülenme
Merhaba arkadaşlar biz iki yıllık evli bir çiftiz eşim çifte vatandaş ve doğma büyüme Hollanda da yaşayan birisi evlendikten sonra Türkiyede yaşamaya karar verdik ancak umduğumuz gibi olmadı şimdi Holladaya dönmeye karar verdik eşim şu anda Hollanda da işe başladı üç aylık maaş bodrosu olduktan sonra bende dil sınavına girerek Hollandadan vizeye başvurmayı düşünüyoruz ancak eşim çift iş ve çift kontrat alarak ancak İND nin istediği maaşı karşılayabilecek bundan bi sorun çıkarmı birde kontrat vizeye başvurulan tarihten itibarenmi 1 yıl geçerli olması lazım yoksa maaş bodrosu tarihinden itibarenmi lütfen yardım edin bu gitme işini çok araştırdım halen araştırıyorum ancak çok endişeliyim inşallah herşey çok güzel olur... Son olarak başvuru Türkiyeden mi Hollandadanmı yapılmalı?
arkadaşım iki işte çalışanilir eşin bunda bi sorun yok. önemli olan iki işinde başlama tarilerinin vizeye başvurduğun tarihten sonra başlaması. zaten başvururken ind iki iş içinde kontrat ve maas bordrosu isteyecek. ek işe yeni başlamışsa ek evrakda isteyebilir bi iki ay sonra.

örnek bizim kontratlar ayın 15 inde başlıyodu biz 6 sında verdik kağıtları.

hollandadan başvurun tr den başvurursanız ve olmazsa paranız gider...

endielenecek bişi yok maaş sağlam olsun evraklar tam gerisi sadece beklemek içiniz rahat olsun...
Arkadasım Tr den basvurun sorun olsa bile itiraz edersiniz ve para yanar diyede bir olay yok.Hollanda dan basvurularda red gelırse ıtıraz hakkınız yok ama Tr den yapılan basvurularda bu hakkın var.Ayrıca 2 işte calısman ınd ıcın problem degil yeterki onların istedigi limiti verin ve kontratlara dikkat.Hepimizin kadir gecesi mübarek olsun...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol