Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

`Het `ve `De` ile baslayan substantief kelimeler

Yorum için giriş yap 8 mesaj · 13.135 görüntülenme
HET ile Baslayan substantief kelimeler icin Tiklayin...

DE ile Baslayan substantief kelimeler icin Tiklayin...
HET ile Baslayan substantief kelimeler icin Tiklayin...

DE ile Baslayan substantief kelimeler icin Tiklayin...

de ve het tanimlik ile baslayan /verilmis isimler...

tekil ve cogul durumlari da takilari /tanimliklarida ogreniniz

de-het -die
eline saglik Yasgok,

cok yararli bi paylasim olmus

kolay gele
bisey sorabilirmiyim ben ogretmenlerimede sordum neden de neden het hicbiri cevap veremiyor sistem boyle diyolar hollandaca boyle iste diyolar ama yani iki kelimede misal genc erkekte de geliyor kizda isa het geliyor simdi yani sadece ezberlememizmi gerekiyor yoksa kendimizinde kelimeleri ezberlemeden cikartabilecegimiz bi yontemi varmi.
Cok guzel bır paylasım,tesekkurler

Elıne saglık..
BozkurtKaan35 yazdı:
bisey sorabilirmiyim ben ogretmenlerimede sordum neden de neden het hicbiri cevap veremiyor sistem boyle diyolar hollandaca boyle iste diyolar ama yani iki kelimede misal genc erkekte de geliyor kizda isa het geliyor simdi yani sadece ezberlememizmi gerekiyor yoksa kendimizinde kelimeleri ezberlemeden cikartabilecegimiz bi yontemi varmi.

bu konu hakkinda paylasimda bulunulmustu..!

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=12&t=816&p=3468&hilit=lidwoorden&sid=3b5bc4b08c62eca4fea6ad0e40021df6#p3468

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=12&t=810&start=0

kolay gele
Hollandaca öğrenmeye başladığımda ben de sürekli sorguluyordum hep bi mantık ya da kolay bi yol arıyordum bazı kuralları öğrenebilmek için. ama hollandalılar kendileri de açıklayamıyorlar bazı şeyleri. hemen hemen tüm kuralların mutlaka istisnaları var. fakat günlük hayatta dili kullanmaya ve dinlemeye ve tabi anlamaya başladıkça kulak da alışıyor, zamanla oturuyor.
BozkurtKaan35 yazdı:

bu isin baska yontemi yok malesef ogrenmen gerekiyor hepsini benim bildigim kadariyla erkeksi kelimeler de ile basliyor kadinsi kelimeler het ile bunlarin da heceleri var ama bunlar verdigim sitede yaziyor bende cok iyi bilemiyorum ama ezberlemek en guzeli..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol