Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

hollanda

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 2.607 görüntülenme
Hollanda ekonomik, bilimsel ve tarihi yönden çok gelişmiş bir ülkedir. Hollanda uluslararası ilişkiler bakımından oldukça gelişmiştir. Amsterdam ve Antwerp gibi dünyaca ünlü iki limana sahiptir. Dünya’nın en büyük deniz limanlarından biri olan Roterdam önemli bir ticaret merkezidir. Hollanda Turizm açısından çok gelişmiştir. Amsterdam ve Mastricht gibi şehirler turistlerin uğrak yeridir.

Hollanda’da 300.000 civarında Türk yaşamaktadır. Hollanda’da eğitim diğer Avrupa ülkelerine göre fazla pahalı değildir.

Hollanda’da kışların yumuşak, yazların serin yaşandığı ılıman bir iklim hakimdir. Nemli bir havası olan Hollanda’nın kıyı bölgeleri kuzeyden gelen fırtınaların etkisi altında kalsa da kıyı bölgelerinde sonbahar ve kışlar ılık geçer.

Şehir içinde ulaşım otobüs, tramvay ve metro ile sağlanmaktadır. Biletler metrodaki otomatik gişelerden alınabilir. Hollanda mükemmel bir demiryolu ulaşım ağına sahiptir. Araba kiralama şirketleri de çeşitli imkanlar sunmaktadır.

Hollanda da sağlık hizmetleri oldukça gelişmiştir. Sağlık hizmetleri devlet tarafından finansa edilmektedir.

Hollanda’da zorunlu eğitim 12 yıldır ve Zorunlu öğretim ücretsizdir. Hollanda’da üniversite eğitimi oldukça ekonomiktir. Hollanda’da 14 devlet üniversitesi vardır. En ünlü üniversiteleri Amsterdam ve Leiden’dir. Hollanda’da Üniversite eğitimi iki şekilde gerçekleşmektedir. Research universities ( Araştırmaya yönelik Üniversiteler), ve mesleki eğitim professional education (hogescholen). üniversitelerdir.

Hollanda üniversitelerine başvuru için her ne kadar lise diploması yeterli olsa da kimi alanlar için üniversiteler belli sınavları gerekli görebilirler.

Üniversite eğitimini tamamlamak için ortalama kredi sayısı 168'dir.

Üniversite eğitim süresi dört yıldır;ve iki genel sınav yapılır. İlki birinci yılın sonunda alınan, propaedeutisch adlı sınav; diğeri ise dördüncü yılın sonunda alınan doctoraal sınavıdır.

Konaklama sorunlarını öğrencilerin kendilerinin halletlemesi gerekmektedir. Çünkü sadece Twente Üniversitesinin kampüsü vardır. Eğitim yılı 1 Eylülde başlar. Başvuru işlemlerine bir yıl önceden başlanması önerilir
hollanda ilgili geniş bir bilgi almak isteyenler icin hazırlanan bir bilgi ve açıklayıcı kaynak gercekten hazırlayanlar sagolsun cok güzel olmus. sitenin adresi

http://kobi.mynet.com/pdf/hollanda.pdf
eline saglik Fatih,

hollanda hakkinda cok yararli bilgiler var, arkadasimizin isine yarayacagindan eminim..!

kolay gele

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol