Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda'da aile birleşimi ve çalışma vizesi ucuzladı

Yorum için giriş yap 12 mesaj · 14.232 görüntülenme
Avrupa adalet divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli kararı çerçevesinde 830 euro olan geçici oturum izni vizesi 60 euro'ya, 188 euro olan ilk oturum harcı da 41 euro'ya indirildi.

Hollanda'da geçici hükümetin bakanlar kurulu, Avrupa Adalet Divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli görüşü çerçevesinde Geçici Oturum İzni ile ilk oturum harcını düşürmek zorunda kaldı.

Aile birleşimi ya da çalışma amacıyla Hollanda'ya gelecek olanların Hollanda'ya gelmeden önce aldıkları MVV vizesi 830 Euro'dan 60 Euro'ya, ülkeye yerleştikten sonra alınan ilk oturum harcı da 188 Euro'dan 41 Euro'ya indirildi.

Değişiklik konusunda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin'in önergesini kabul eden geçici hükümetin bakanlar kurulu, geriye dönük iadeler konusunda ise Avrupa Adalet Divanı'nın görüş belirttiği 29 Nisan 2010 tarihini esas aldı.

Hollanda oturum izni uzatmalarında olduğu gibi MVV vizesi ve ilk oturum izini harçlarında da geçmiş yıllara ait geriye dönük iadeye yanaşmıyor. Oturum izni harçları da Avrupa Adalet Divanı'nın kararı ile indirilmişti.

ATAD kararını, sadece AB ülkelerinde yaşayan Türklerin hakların kötüleştiremeyeceğini öngören 1980'de imzalanan 180 Ortaklık Konseyi Kararı'na dayandırmakla kalmadı. Divan, Türkiye'nin AB ile imzaladığı ilk anlaşma olan 1963'teki Ankara Antlaşması'nın "Türk vatandaşları AB'de ayrımcılığa maruz kalamaz içerikli 9. maddesini de kararına gerekçe göstererek Hollanda ve Almanya'nın Avrupa hukukunun Türkiye'ye ilişkin iki maddesini çiğnediğini özellikle belirtti.
Burdan anlaşılan şu 29 Nisan 2010 dan sonra 830 Euro vize parası

verenler iade alabilecekler. Ve gerçekten çok ama çok iyi olmuş.

Arkadaşlar şurayı incelerseniz müracaat için gerekli dilekçe örneği var,

şahsen gittiğimde müracaat edeceğim. ;

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5884
şimdi vizesi çıkanlar 60 euro mu ödiycekler. eğer öyleyse çok güzel bir haber bu.
waayysss iimiş 830 coktu bence iyi iyi
bu kesinmi vize onaylandığında 830 euro ödemiycekmiyiz..
Ufos Adminim şaka yapmayaaaa :D

bu bakanlar kurulu kararının tarihi ve sayısı nedir acaba ve

bu karar IND nin resmi web sayfasında yayınlandımı?
gecende burda birinde duymustum boyle birsey fakat ind nin sitesine baktirdim henuz birsey yazmiyor demisti.eger yeni olduysada paramizi geir alabiliyormuyuz.
conhoney yazdı:
Ufos Adminim şaka yapmayaaaa :D

bu bakanlar kurulu kararının tarihi ve sayısı nedir acaba ve

bu karar IND nin resmi web sayfasında yayınlandımı?

Bende bunu bir haber sitesinden kopyalayip koydum
bu işin gecerlilik payı varmı suan..bende okudum bu haberi ins.. dogrudur..
Bu haberi bende okudum bir web sayfasında but IND nin web sayfasında fiyat hala 830 euro olarak duruyor. :cry:
Ben bugun IND ye telefon actim ve boyle bisey yok arkadaslar, bu sadece Turkiyeden buraya calismaya gelenler icin gecerli yani calisma izni icin basvuranlara, aile birlesimi icin degil. Zaten bu karari hollandacasini okudugunuz zamanda oyle yaziyor. Yani mvv ucreti hala 830 euro :( sadece hollandaya geldiginiz zaman basvurup alcaginiz 1 yillik vize veya uzatmak icin basvurdugunuzdaki 288 euro turk vatandaslari icin 41euroya indirilmistir.( bu 41 euro suresiz oturum almak icinde gecerli, turk vatandaslarina 41 euro, baska uyruklu insalara 401 eurodur)

Persbericht

Legestarief aangepast aan uitspraak EU-hof van Justitie

11-06-2010

De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie om de legestarieven in overeenstemming te brengen met een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 29 april 2010 in een zaak die was aangespannen door de Europese Commissie. Voortaan zullen Turkse onderdanen die in Nederland als zelfstandige of werknemer willen werken en hun gezinsleden 60 euro betalen voor een inreisvergunning (machtiging tot voorlopig verblijf) en 41 euro voor een verblijfsvergunning.

Het Europese Hof van Justitie oordeelde op 29 april 2010 dat op grond van het Turks associatierecht het legestarief dat Nederland heft voor Turken niet onevenredig hoger mag zijn dan de leges die burgers van de lidstaten van de Europese Unie moeten betalen. Het Turks associatierecht bepaalt dat aan Turkse onderdanen die als zelfstandige of werknemer in de Europese Gemeenschap willen werken en hun gezinsleden geen hogere leges geheven mogen worden dan van burgers uit een Europese lidstaat.

De structurele inkomstenderving als gevolg van de legesverlaging worden geschat op circa 2 miljoen euro op jaarbasis. Daarnaast zal de Immigratie- en Naturalisatiedienst de reeds teveel betaalde leges van aanvragen waarop op de datum van de uitspraak nog geen beslissing was genomen, of waartegen nog beroep of bezwaar openstond, terugstorten. Het gaat hierbij naar schatting om 140.000 euro
.
''1 yillik vize veya uzatmak icin basvurdugunuzdaki 288 euro''

Peki eskiden odedigimiz bu 288 euro geri alabiliyormuyuz ?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol