Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda’da Dışlanmışlık Hissi Hakim

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 1.948 görüntülenme

Hollanda’da son yıllarda artan entegrasyon tartışmaları ülkede yaşayan yabancı kökenli gençleri de olumsuz etkilemeye başladı.

Araştırmalara göre ülkede yaşayan gençlerin önemli bir kesimi kendini dışlanmış hissediyor. Son olarak Amsterdam Belediyesi’ne bağlı İstatistik Araştırmaları Merkezi (O+S) tarafından yapılan araştırmada da benzer sonuçlar ortaya çıktı. Söz konusu araştırmaya göre, Amsterdam ve çevresinde yaşayan özellikle Türk ve Fas kökenli gençlerin önemli bir kesimi, kendilerini sosyal anlamda izole edilmiş gibi görüyorlar. Gençlerin aileleri ile olan bağlarının yaşadıkları şehir veya mahalleyle olan bağlarından daha güçlü olduğunu da ortaya çıkaran araştırma sonucuna göre, Türk ve Faslı gençlerin yaklaşık üçte biri, çevrelerinde konuşacak insanların azlığından şikayetçi. Bu oran Hollandalı gençlerde yüzde 10’larda seyrediyor. Farklı kökenlerden gelen gençlerin birbirleriyle iletişime geçme oranlarının son derece düşük olduğunu da gözler önüne seren araştırma sonucuna göre, hem Hollandalı hem de yabancı kökenli gençler daha çok kendi etnik gruplarına ait yaşıtlarıyla vakit geçiriyorlar.

Araştırmacılara göre gençler, yaşadıkları şehir veya mahalle ile aralarında güçlü bir bağ bulunmadığı için kendilerini dışlanmış hissediyor. Yerli ve yabancı kökenli gençler arasındaki iletişim eksikliğinin en büyük sebebinin ise “siyah-beyaz okul ayrımı” olduğunu belirten araştırmacılar, bu sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğine işaret ediyor.

“Siyah-beyaz okul ayrımı” Hollanda eğitim sisteminin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Daha çok yabancı kökenli çocukların gittiği okullar “siyah”, Hollandalı çocukların gittiği okullar ise “beyaz” olarak adlandırılıyor.
Sağolasın Fatih iyi bir paylaşım.

Aslında seni Türkiye' nin iyi bir gazetesinde yayın yönetmenimi yapsak hehe :lol:

Hadi kolay gele ;)
Fatih Gurbetci medyasinin yani bizim sitenin yonetsicisi:)))))

Ben onda bu isigi gordum o yuzden o bolumun basinda!!
sagolun arkadaşlar teveccühünüz için şımaracam bakın maaşa zam işe son yani;))) elimden ne gelirse yapmaya calısıyorum her gün bilgisayarımda kayıtlı olan yaklası 6 7 sitenin haberlerine bakıyom hangisinde haber varsa ilginç onu seçmeye çalışıyorum. bu sayede haberleri okuyorum.

herkeze kolay gelsin
ellerine sağlık fatih kardeşim

bu arada senin vizede ses soluk yok daha heralde allah hayırlısını versin kardeşim

inşallah en kısa zamanda iyi haberlerini alırız

selametle
bugün ind deden mektup geldi kardes inş. hayırlı haberler 2 3 hafta içinde verecem 25-10 tarihinde mektup ellerine gecti işleme alındı mektubu bugun gelmiş sevindik calışmayqa başladıklarına
hadi bakalım Fatih vizeni bekliyoruz ;)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol