arkadaşlar, hollandadaki ehliyet sınavı bizim türkiyede alıştığımız türden bir sınav değil. gerçi ben türkiyede ehliyet alalalı 8 yıl olmuş ama hala aynıdır sanırım. sınava giriyoruz, öss gibi kağıt üzerinde soruları döne döne cevaplıyoruz. oysa burda bir ekranda görüyorsunuz soruları ve düşünmek için öyle dakikalarınız yok. tam olarak her soru için ne kadar süre var bilmiyorum ancak -tıpkı trafikteki gibi- birkaç saniye içinde hızlı düşünüp karar vermeniz gerekiyor. aslında doğru olan da bu gerçekten. mesela araba kullanırken bir başka arabayla karşılaşınca 'yol hakkı benim mi onun mu' diye oturup düşünmüyoruz, ya da bir levha görünce anında anlamamız gerekiyor ne anlama geldiğini. sınava henüz ben de girmedim, oturum kartım gelir gelmez girecem inşaallah. sınavda 50 soru soruluyor ve en fazla 6 soru yanlış yapma hakkınız var. sınavlar türkçe de yapılıyor. türkçe sınava hazırlık cd ve kitapları bulabilirsiniz. ama eminim pek çoğunuz bu kitap ve cd lerdeki türkçe hataları yüzünden biraz zorlanacaksınız. ayrıca bizim türkiyede alışkın olduğumuz sağlık raporu olayı da yok. sadece direksiyon sınavından önce examinator belli bir mesafeden araba plakası okutarak test ediyormuş gözlerinizi Smile
türkçe sınav alıştırmaları yapabileceğiniz bir link.
http://www.istifade.com/trafikteori/teoriturkce.htm
kolay gelsin herkese.
not : Helin adlı bir üyeden alıntıdır !!
Hollanda' da Ehliyet Alma Sistemi !!
guzel bir paylasim tesekkurler...
ay ben kaybettim ehliyet sinavini ilk sinavda (2) sorula kaybettim ikinci sinavimida (1)soruyla kaybettim
ondan sonrada birakdim ehliyeti. Hocam arayip soruyor birakdin dersi felen diyor baslamicakmisin diyor hocam benden cok beni o dusunuyor
ne biliyim okadar calisdim sonra kaybettim hesim kirildi isn tekrar baslasim ama nezaman:)))
ondan sonrada birakdim ehliyeti. Hocam arayip soruyor birakdin dersi felen diyor baslamicakmisin diyor hocam benden cok beni o dusunuyor
ne biliyim okadar calisdim sonra kaybettim hesim kirildi isn tekrar baslasim ama nezaman:)))
Slm arkadaslar,
efeler diyari arkadasiminzin bizimle paylasdigi bilgi gibi burda sinava girmek hem zor hemde bi o kadar kolay cunku Theori sinavi bildiginiz gibi 50 sorudan olusuyor ve bu sorudan 6 soru yanlis yapma hakkiniz var 7 yanlis yaparsaniz tekrar girmek zorundasiniz.
theori sinavina basvuru yapmak isteseniz assagidaki linki kullanibilirsiniz!!
https://theoriereservering2.cbr.nl/CbrWebV1_1_1/index.php
theori sinavina girerken yaninizda goturmeniz gerekenler:
Gecerli oturum karti
bir adet vesikalik fotograf
de theorie-examenkaart nida satin almaniz gerekiyor onu ders aldiginiz hoca ayarlar veya cbr burosundanda kendiniz alabilirsiniz
eger hollandaca dil sorununuz var ise hic sorun degil cunki sinava Ingilizce veya Turkcede girme imkaniniz var
Sinav ucretleri:
theorie-examen A, B of AM (=Bromfiets) klassikaal € 30,80
toeslag theorie-examen A, B of AM (= Bromfiets) individueel € 34,00
toeslag klassikaal theorie-examen andere talen € 4,85
not: theori sinavini yaptiktan sonra sinav sonucunu 10 veya 15 dk sonra size bildigiriyorlar ve ege sinavi kazandiysaniz bir yil icinde ehliyeti almaniz gerekiyor aksi takdirde bir yil sonra sinava tekrar girmeniz gerekir
birde konu acilmisken sunu soylemek istiyorum onceden buraya yeni gelen ve ehliyetini olan arkadaslar hollandada 3 ay araba kullanma haklari vardi ve simdi o haklari artik yok yani Turk ehliyetiniz burda gecerli degil
ama uzulmemek lazim cunki TUrkiye ve Hollanda trafigi birbirinden gercekten cok farkli mesala
Hollandadaki trafik lambalari kirmizidan direk yesile geciyor sari isik ise yesilden sonra yanar bu demek oluyorki sari isiktan itibaren durmaniz gerekiyor yoksa € 130 polisler size guzel bi sari cek veririler :D
kolay gele
hakan
efeler diyari arkadasiminzin bizimle paylasdigi bilgi gibi burda sinava girmek hem zor hemde bi o kadar kolay cunku Theori sinavi bildiginiz gibi 50 sorudan olusuyor ve bu sorudan 6 soru yanlis yapma hakkiniz var 7 yanlis yaparsaniz tekrar girmek zorundasiniz.
theori sinavina basvuru yapmak isteseniz assagidaki linki kullanibilirsiniz!!
https://theoriereservering2.cbr.nl/CbrWebV1_1_1/index.php
theori sinavina girerken yaninizda goturmeniz gerekenler:
Gecerli oturum karti
bir adet vesikalik fotograf
de theorie-examenkaart nida satin almaniz gerekiyor onu ders aldiginiz hoca ayarlar veya cbr burosundanda kendiniz alabilirsiniz
eger hollandaca dil sorununuz var ise hic sorun degil cunki sinava Ingilizce veya Turkcede girme imkaniniz var
Sinav ucretleri:
theorie-examen A, B of AM (=Bromfiets) klassikaal € 30,80
toeslag theorie-examen A, B of AM (= Bromfiets) individueel € 34,00
toeslag klassikaal theorie-examen andere talen € 4,85
not: theori sinavini yaptiktan sonra sinav sonucunu 10 veya 15 dk sonra size bildigiriyorlar ve ege sinavi kazandiysaniz bir yil icinde ehliyeti almaniz gerekiyor aksi takdirde bir yil sonra sinava tekrar girmeniz gerekir
birde konu acilmisken sunu soylemek istiyorum onceden buraya yeni gelen ve ehliyetini olan arkadaslar hollandada 3 ay araba kullanma haklari vardi ve simdi o haklari artik yok yani Turk ehliyetiniz burda gecerli degil
ama uzulmemek lazim cunki TUrkiye ve Hollanda trafigi birbirinden gercekten cok farkli mesala
Hollandadaki trafik lambalari kirmizidan direk yesile geciyor sari isik ise yesilden sonra yanar bu demek oluyorki sari isiktan itibaren durmaniz gerekiyor yoksa € 130 polisler size guzel bi sari cek veririler :D
kolay gele
hakan
buarada tirafik cezalarini simdiden paylasiyimki geldiginizde hic sasirmayin :D
Arabada telefonla konusma yoksa € 130
Emniyet kemeri tak yoksa € 75
yaninda ehliyetini veya kimligini tasi yoksa € 50
Otobanda polis yolundan gitme yoksa € 200
Ozurlulerin park yerine park etme yoksa € 130
Parali park yerleine tarifini ode yoksa € 50
Kirmizidan gecme yoksa € 130
tecrube konusuyor
kolay gele