ehliyet yasi 17'ye dustu. yasin 17 ise ehliyet alabilirsin ama 18 yasina girene kadar arabayi kullanirken, yaninda annen, baban veya ehliyeti olan birisinin olmasi sart ve birde sadece ehliyet B'yi 17 yasinda alabilirsin(ehliyet B: sadece araba icin olan ehliyet)
bence guzel dusunulmus..!
kolay gele
bildigim kadariyla bu kanun 2008 ocakta yururluge girecek.ayrica bu yeni cikan kanunun bir farki daha var.direksiyon sinavinda artik nefegasyon ile sinav yapilacak.yani yaniniza oturac ehliyete onay verecek kisi saga sola don demeyecek.sinava girecek kisi nefegasyonu takip edecek...
Bunada sukur daha zorlasacagini duymustum gerci ehliyet sorunum yok ama artik esim geldiginde o alir :) arkadaslar Turk ehliyetiyle Hollanda ya geldiginde 3 ay kullanabiliyomus dogrumu bu? ben kalkti biliyodum ama aydinlatirsaniz sevinirim..
selam arkadaslar,
Osman arkadasim, ben bu konun cikti diye duydum ama sende hakli olabilirsin..1 bi arastiralim..!
Gucci arkadasim, seninde dedigin gibi o kanun artik kalkti, yani buraya geldikten sonra 3 ay araba kullanmak ve sadece direksiyon sinavina girmek yok artik..! simdi 3 ay araba kullanmayi bi yere birakalim, buraya gelince sil bastan yapip, teori sinavinada giriyorsun..!
kolay gele
Cok saol bende senin gibi biliyorumda bundan 2 ay once bi arkadasin eside gelmisti iki gun sonra adami araba kullanirken gordum sasirdim bende etraftan 6 ay kullanabiliyosun dediler o yuzden tereddut icerisinde kaldim cok tsk..
BEN BU KANUNLARI YANLIŞ BULUYORUM NASIL TÜRK GELİNDİGİNDE ORANIN EHLİYETİ GEÇERLİYSE BURDAN GİDİLDİGİNDEDE BURANIN EHLİYETİ GEÇERLİ OLMALI.SONUÇTA BURDADA KOLAYLIKLA ALINMIYOR BENİM EHLİYETİM VAR 1 BUÇUK YIL OLDU AMA ORAYA GİTTİGİMDE HİÇ Bİ İŞE YARAMAYACAK SONUÇTA BENDE SINAVA GİRDİM.BİLMİYORUM NEYE GÖRE YAPIYOLAR FAKAT BENCE DOGRU DEGİL.
ÖZOM D sana tamamen katiliyorum . neden benim ehliyetimde gecersiz oluyor anlamis degilim . 13 yillik ehliyetim var ve uluslar arasi gecerlidir diye veriliyor bizim ehliyetlerimiz . elinizdeki ehliyettede goreceksiniz ki cok dilededir turk ehliyetleri . adamlar yillardir hala pembe bir kartondan kagidi ehliyet diye kullanirken ben 13 yil once dunya standartlarinin uzerindede fiziksel kalitesi olan ehliyetimin gecersizligini hazmedemiyorum . bizim sinavlarimiz sinavdan sayilmiyormu yada baska bir dunyadanmi aliyoruz kurallarmi farkli ne bu ayrimcilik ne bu kendini ustun gorme politikalari :(
ARKADIŞIM TÜRKİYE HERZAMAN EZİLME AŞAMASINDA ONLARIN YAPTIRIMLARI KUVVETLİ AMA BİZİM YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK AVRUPA ÜLKELERİ BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ KULLANIYORLAR.BİZİMKİDE SADECE LAFTA KALIYOR FALİYET YOK.
selam arkadaslar, size bende katiliyorum ama birazda Hollandalilara hak vermek gerekmezmi?
buraya gelen 1. ve 2. nesildeki Turkler, hollandaya geldikten sonra acik gozluluk yapmis ve gercekle alakasi olmayan evraklari bu benim Turkiye'deki ehliyetim diye gostermisler..! ve tabiki birde hollandalilar Turkiyede nasi ehliyet alindigini ogrendiler..!
e artik maymun gozunu acti burda yeniden ehlieyete girmemiz gerekiyor..!
kolay gele
ARKADIM SADECE ORDA DEGİL BU TÜR İNSANLAR HER YERDE BULUNUYO BUNLARIN TÜRÜNÜDE TÜKETEMEYECEGİMİZE GÖRE...
...... gore, onlarin cezasini biz cekmek zorundayiz..!
kolay gele
bu konu hassas konu...
Bilmeyen almasin ehliyet... Ben ve benim kardeslerim icinde gecerli. Turkiyede aliyolarda ne oluyo...
Bende 3. kerede aldim...
Hem sizin hemde baskalarinin cani yanmamasi icin iyice ogrenip almali.
Burda Turkiyeden farkli bazi kurallar var.. Ozelliklede yaya ve bisikletliler. Sonra sagdan gelene yol verme meselesi... Bunlari ogrenmeli
Trafik ufak bi yanlisi affetmez !!!
ufoss yazdı:
bu konu hassas konu...
Bilmeyen almasin ehliyet... Ben ve benim kardeslerim icinde gecerli. Turkiyede aliyolarda ne oluyo...
Bende 3. kerede aldim...
Hem sizin hemde baskalarinin cani yanmamasi icin iyice ogrenip almali.
Burda Turkiyeden farkli bazi kurallar var.. Ozelliklede yaya ve bisikletliler. Sonra sagdan gelene yol verme meselesi... Bunlari ogrenmeli
Trafik ufak bi yanlisi affetmez !!!
Evet cok dogru bende hak veriyorum en basitinden emliyet kemeri Hollan da da arabayi calistirmadan emliyet kemeri takiyosun bu otomatikmen oluyo alismissin cunku ama gecen sene Turkiye de araba kullandim yanimda bir kac tanidik vardi ben direk kemeri takinda tip tip baktilar ve gulduler burada kurallar cok farkli ole bakkaldan alma olmuyor..
Hadi ben de Size Bir Gulmenizin Zaman Ne zamanmis Diyeyim..
Turk Ehliyetiniz Ne zaman ki AET(Avrupa Ulkemizi Onaylarsa)her Meslek Talindaki kisiler Hakkini Koruyacaklardir!
Eger ki Bu Kisilerde Avrupa Ulkesinde en az 3 yillik meslek(calismasi bulunuyorsa) Avrupada Arac surmus iseniz Hadi
Simdiden Kolay Gelsin,Gel Gel Avrupa Kapimizi Sana Actik Sen Avrupaysan Ne zaman Kalici Musafir Olabilecegiz!!ki..
onu ah bulabilsek..olur sabir sabir!!!!
siz bir türkiyeli olarak bunları söylerseniz hiç kusura bakmayın biz herşeyi hakediyoz.nasıl onların kanunları kuralları varsa neden bizim yok ...
ÖZOM yazdı:
siz bir türkiyeli olarak bunları söylerseniz hiç kusura bakmayın biz herşeyi hakediyoz.nasıl onların kanunları kuralları varsa neden bizim yok ...
selam arkadasim ilk once su kelimeni duzelteyim,
biz bir Turkiyeli degil, biz Turkuz..!
birde mesajini biraz daha acik yazarmisin? bu mesajin kime? kim ne dediki sen boyle bi mesaj yazma hissine kapildin..?
kolay gele
Türkiyeli derken türkiyede yaşadıgımız için dedim yoksa türk olup bi çok ülkede yaşayan var...ben onlarıoradaki ehliyet kanununa hak verenler için yazdım.neden onların bi kanunu bi kuralı varda bizim yok diye yani anlıycan ben kabul edemiyorum.türk bi çok şeyin serbest avrupa ülkelerindede çogu şeylerin kanunla falan filan olması anlatabildimmi.
ÖZOM yazdı:
Türkiyeli derken türkiyede yaşadıgımız için dedim yoksa türk olup bi çok ülkede yaşayan var...ben onlarıoradaki ehliyet kanununa hak verenler için yazdım.neden onların bi kanunu bi kuralı varda bizim yok diye yani anlıycan ben kabul edemiyorum.türk bi çok şeyin serbest avrupa ülkelerindede çogu şeylerin kanunla falan filan olması anlatabildimmi.
Banada tas geldi o zaman ben dehak verenlerdenim simdi ne desek bos gelip kendin gorursen anlarsin Turkiye ve Hollanda arasindaki ehliyet konusundaki farki biz Turkuz ve bir cok hakka sahipiz yada degiliz neden aceba birde kendimize sorsak bunu genel bakis acim bu sekilde Turkiye dede araba kullandik Avrupada da fark sasirtici.
arkadaslar turk ehliyeti burada 6 ay gecerli oluyor,sonrasinda mecburen yeni ehliyet alman gerek
Arkadaşlar benimde çok kafam karıştı şimdi.
Kimi diyor Hollanda' da Türk ehliyetini kullanamıyorsun , kimide 6 ay kullanabiliyorsun diye yorumlar yazıyorlar.
Şimdi bu olayı kim net olarak açıklayabilir?
Biri desinki kardeşim,
Hollanda' ya kim ayak bastımı Türk ehliyetini kullanabilir yada kullanamaz !!
Hadi kolay gele ;)
ARKADASIM O ZAMAN SANA KESIN BIR CEVAP VEREYIM.BEN BURDA GEREKLI YERLERE SORDUM.HOLLANDAYA GELDIGIN GUN ITIBARIYLE 6 AY BOYUNCA ARAC KULLANMA HAKKIN VAR TURK EHLIYETIYLE TABIKI.DAHA SONRA TURK EHLIYETIYLE ARAC KULLANAMAZSIN YAKALANIRSAN GEREKLI ISLEMLER BASLAR.VE CEZAYI ALIRSIN..
6 AY SONRA HOLLANDA EHLIYETINI ALMAK ICIN GEREKLI ISLEMLERE BASLAMANI TAVSIYE EDERIM...SUCCES!
sağolasın arkadaş ;)
SELAM ARKADAŞLAR BEN DE İKİNCİ SEFERDİR HOLLANDAYA GELİYORUM TÜRİS OLARAK TÜRK EHLİYETINLE 3 AY ARABA KOLLANA BİLİYORSUN ÇÜNKÜ BEN KULLANDAM BİR AY KADAR POLİSEDE SORDUK GEÇERLİ DEDİ KOLLANA BİLİRSİN DEDİ HATTA BELÇİKAYA ARABAYLAN TOR BİLE ATTIM EHLİYETIMLEN SAYGILAR
mereba arkadslar su bir kesin oncelikle 6 ay kullanabiliyosun turk ehliyetini bunda kimsenin suphesi olmasin ama 6 ay sonra hem teori sinavi , sinavi istersen turkce olarakta secebiliyosun sinavdan sonra ( praktijk ) yani direksiyon sinavi son.
selam arkadaslar ben hollandaya geldigimde belediyeye gittim ve bana burda turk ehliyeti ile 6 ay araba kullana bilirsin dediler . Ama bunu ehliyet veren buroya yada sinava hazirlayan kisilere sormak daha garanti olur . tamam buraya gelindiginde sil bastan ehliyet teori ve diroksiyon sinavina girmek gerekiyo ama eger belediyeden duydugum dogruysa 6 ay burada araba kullanabilmek cogumuzun isini kolaylastirir diye dusunuyorum..
Arkadaslar benimde belki isinize yarayacak bir sorun var ogrenince kafama yatarsa ben onuda almak istiyorum arkadaslar ben simdi teori sinavini kazandim ayin 20 sinde direksiyon sinavim var ama hani istiyorum ki araba ehliyetimin yaninda birde motor olsa kotu muu olur sizce bunu nasil ogrenirim nerden ogrenirim motor ehliyetini almak icin ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz
bahargecesi yazdı:
Arkadaslar benimde belki isinize yarayacak bir sorun var ogrenince kafama yatarsa ben onuda almak istiyorum arkadaslar ben simdi teori sinavini kazandim ayin 20 sinde direksiyon sinavim var ama hani istiyorum ki araba ehliyetimin yaninda birde motor olsa kotu muu olur sizce bunu nasil ogrenirim nerden ogrenirim motor ehliyetini almak icin ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz
arkdsm bendede motor sevdasi var bende istiyorum,bildigim vede ehliyetimin arkasinda yazdigi kadariyla b ehliyeti kucuk motorbisikletlerede gecerli diye gosteriyo ama bu gosterdigi kucuk mmotor mu kayisli motorbisikletmi normal motormu bilmiyorum,,,ben simdi kendi ehliyet hocamda motor dersleri aliyo,o alinca bende ondan almayi dusunuyorum,yani nasil suruldugunu ogrenmek icin...
pardon arkdsm sorunun cvbini yazmamisim,motor derslerini nasil alabilcegini direksiyon hocana sorbilirsin onun ya bi tanidigini tavsiye eder yada kendiside biliyodur belki,oraya sorabilirsin yada arastirabilirsin surucu okullarina sorabilirsin...
slm arkadasim verdigin bilgiler icin tsk ederim ama tam cevap olmadi ama hocana sorarsan eger be ehliyeti olan bir kisinin buyuk motor surme hakki varmi yadaa surebilmemiz icin herseyi tekrardan mi yapmamiz gerekir yani teori sinavina girmemiz mi gerekiyor bende hastayim buyuk motorlaraa :))))
bahargecesi yazdı:
slm arkadasim verdigin bilgiler icin tsk ederim ama tam cevap olmadi ama hocana sorarsan eger be ehliyeti olan bir kisinin buyuk motor surme hakki varmi yadaa surebilmemiz icin herseyi tekrardan mi yapmamiz gerekir yani teori sinavina girmemiz mi gerekiyor bende hastayim buyuk motorlaraa :))))
bu aralar bi gorusucem direksiyon hocamla kendim icin sorucaktim zaten sorarim buraya yazarim senin icinde,,,ama herseyi tekrardan yapmamiz gerekecegini sanmiyorum,,,buyuk motordan kastin ne benim scooterlaar hosuma gidiyo,yada honda,jawa,kawazakiydi ( :P ) sanirim adini tam hatirlayamadim,o tip motorlari cok seviyorum ama hollanda trafiginde bisiklet yolunda en uygunu scooter denilen motorlar ayak yeri duz oluyo ayak yerinde pedal olmuyo elle tutulan yerlerde gaz fren oluyo sanirim,bisiklet yolundaki en uygun motor diye dusunuyorum...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol