Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda' da Evliliğin Belediye Kayıtlarına Geçirilmesi

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 7.658 görüntülenme
1. Formul a-b ( yani çok dilli doğum belgesi ve evlenme kayıt örneği imzalı mühürlü. fotokopi olmaz !! )

2. Evlilik cüzdanı ( aslı)

Bu iki maddeyle beraber eşiniz Belediyeye evliliğinizi onaylatmak için müracaat ediyor .

Belediye madde 1 deki evrakların hepsini alıyor

Evlilik cüzdanınızın aslını görüyor ve fotokopilerini çekiyorlar ve Evlilik cüzdanını eşinize geri iade ediyorlar.

sonra eşinize bir kaç form veriyorlar ve eşiniz bu formları dolduruyor, imzalıyor ve Belediyeye gönderiyor.

sonra Belediye bu müracaatla ilgili evraklarınızı İND' ye yolluyor.

Kanuni olarak 4 ila 8 hafta içerisinde evliliğinizin onaylanıp onaylanmadığını size bildiriyorlar.

Eğer onaylandıysa, eşinizin adresine Belediyeden yazı geliyor evliliğiniz onaylanmıştır soyadı değişikliğiniz kayıtlara geçmiştir diye ( eğer Hollanda' da yaşayan eş bayan ise). imzalı mühürlü.

Bu evrak çok önemli ve sakın kaybetmemeli ve çok iyi muhafaza edilmelidir.

NOT= ayrıca belediyeden size M-46 basvuru formu verilir bu form suradanda görülebilir. bu form dolduruluyor başvuru sırasında

[website]http://www.boxmeer.nl/documenten/pdf/Burgerzaken/Model_M46_formulier.pdf[/website]

Not : Eğer üsteki formu göremiyorsanız bu alttaki "download now" linkinden adobe reader yükleyiniz bilgisayarınıza ;)

[website]http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html[/website]

Not: Hollanda' daki eş haklarını çok iyi bilmelidir ve eğer evlilik onayınız için verilen kanuni zaman o süreler üzerine aşmış veya sadece telefonla arayıp evlilik onayı hakkında bilgi almak için karşıdaki görevli ile konuştuğunda, görevli tamam evliliğiniz onaylanmış burada bilgisayarda görünüyor dediği zaman katiyen onaylamayın !!! Bir üst metnimde yazdığım gibi Evliliğinizin onaylandığına dair belgenin imzalı mühürlü aslı elinize geçmek zorundadır önemle dikkat !!!

Bu 2 problemlerden herhangi birini yaşıyacak olursanız; Haklarınız çerçevesinde baskı yapmaktan sakın kaçınmayanız ve korkmayınız !!!

Burada eğerki verilen bütün kuralları doğru ve eksiksiz yaptığınıza inanıyorsanız Baskı uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum !

Çünkü karşı tarafın amacı, yabancıların artık Hollanda' ya gelmesini istemiyorlar ve işlemlerinizi çok ağır bir sürece sokup, uzun aylar almasını ve eşlerin artık birbirinden sıkılmasını, boşanma eşiğine yada Hollanda' daki eşin Türkiye' ye dönmesini hedefliyorlar.

Umarım küçük de olsa yardımcı olmuşumdur size ;)

Allah herkesin yolunu açık etsin
eline sağlık ali güzel hazırlamışsın devamını bekleriz.

kolay gele
fyesil yazdı:
eline sağlık ali güzel hazırlamışsın devamını bekleriz.

kolay gele

tşk. fatih ;)
sağolasın kardeşim eline sağlık eyw.
sende sağol arkadaşım ;)
SELAMLAR arkadaşım gerçekten çok güzel açıklamışın sağol ben de size kendimle ilgili bir olayı anlatayım eşim evliliğimizi onaylatmak için belediyeye gittiğinde sadece evlilik cüzdanımızı istmişler neyse ardan zaman geçti mektup falan yok eşim soruyor fakat bilgisayara geçtiğini mektuba gerek olmadığını söylediler en sonunda sürekli giderek aldı ama neden diğer formülleri istemediler anlamadık gerçekten çok dikkatli ollun hoşçakalın
SİBEL yazdı:
SELAMLAR arkadaşım gerçekten çok güzel açıklamışın sağol ben de size kendimle ilgili bir olayı anlatayım eşim evliliğimizi onaylatmak için belediyeye gittiğinde sadece evlilik cüzdanımızı istmişler neyse ardan zaman geçti mektup falan yok eşim soruyor fakat bilgisayara geçtiğini mektuba gerek olmadığını söylediler en sonunda sürekli giderek aldı ama neden diğer formülleri istemediler anlamadık gerçekten çok dikkatli ollun hoşçakalın

sevgili sibel aynısı bendede oldu istemediler hicbirsey oraya gittiginde kayıt ettiler 1.5 hafta sonra onaylandı. kagıtıda gecen hafta geldi 4 haftada. gercekten belli olmuyor ne yapacakları. dikkat etmek lazım.

kolay gelsin
merhaba fyeşil arkadaşım ben sitede daha önce de üyeydim daha önce ki kayıtlı ismim necip bilmem hatırlıyomusun neyyse bu arada biz deistek yapcaktık yaşım doldu eşimin kendi iş yeri vardı ortak olduğu zaten ortağıyla anlaşamıyorlardı ama sırf bu istek için sabredip isteğimizi yapıp ordan ayrılmayı düşünüyorduk ama olmadı eşimin ortağı biraz yalancı hatta dolandırıcıda diyebilirim çok kullanmaya çalıştı en sonun da da eşimin üzerine vergi borcu yıkmaya çalıştı ve eşim mecburen ayrılmak zounda kaldı şuan geçici olarak bir işe girdi 3 aylık maaş kontratını bekliyoz zamanımız dolsun 1 yıllık ta kontrat olcak isteğimizi yapcaz eşimin maaşıda şuan 1500euro sende sormak istediğim bu konuda bilgin varmı şuan doğrumu ilerliyoruz inan okadar stresliyim ki tam isteğimizin yapılacağı sıra böyle bi olay yaşadık üstelik site kapalıydı giremedim bilgi alamdım hala pisikolojim çok bozuk senden ve diğer arkadaşlardan istediğm bana bu konuda yardımcı olmanız lütfen. şimdiden teşekkürler allah kimseye bu durumu yaşatmasın allahtan isteğimizi yapmadık bu seferde üzerimize borç kalsaydı ret gelseydi napcaktık neyse şimdilik hoşçakalın bu arada uğur abi benide yeşil yapsan sınavı geçenlerdenim ...
kardes maas yeterli gözüküyor ama kontar olmadan basvuru yapmayın sonuc red olur kontrat dan önceki 3 aylık dönemin maas bordrosunu istiyorlar siz genede ind yi arayın bilgi alın ayrıca bilen arkadaslar varsa sana yardımcı olurlar. kolay gelsin
paylaşmın için tşk ederim arkadaşım..sibel çok üzüldüm olanlar için..yani gerçekten çok zor..inş bu günler de geçicek..sen de kendini bırakma olur mu??keşke yapabiliceğimiz bişi olsa..ama olmuo..şuan için yapabiliceğimiz en ii ve en güsel şey birbirimize destek olmak..allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..inş hayırlısıyla sevdiklerimize kavşucaz arkadaşım..
arkadaşlar benim eşim de belediyeye nikahın onayı için başvuru yapmıştı..evlilik cüzdanının aslını almadı,sadece nüfüstan belge götürdü,ve formül a ve b..7 hafta oldu,salı günü 8 olcak ama hala cevap yok..eşim belediyeyi aradığında kağıtlarınızı bakanlığa gönderdik demişler..sürekli bişiler çıkartıolar,bizi yıldırmaya çalışıolar ama bu zevki onlara yaşatmıcaz,yaşatmayalım..allah hepimizin yardımcısı olsun..
iyi iyi belediyeden onay mektubunuz gelmiş gözün aydın ;)
Efeler Diyarı yazdı:
iyi iyi belediyeden onay mektubunuz gelmiş gözün aydın ;)

haberler ne çabuk yayılıo :lol: :lol: saol kardeş ;)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol