Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HOLLANDA DA EVLILIK

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 3.272 görüntülenme
Merhba arkadaslar;

Bir sorunum var; esim benimle 2. evliligini yapti.Hollanda da bosanali 10 yil oldu.Ama TR'deki nikahi Eylul ayinda sonuclanacak. Bosanma icin mahkeme acildi. Boyle bir durumda biz Hollanda da nikah yapabilir miyiz? Bilen arkadaslar beni bu konuda aydinlatabilirler mi?
Selam arkadasim

aramiza hosgeldin,

Hollanda'da bosanali 10 yil olmus. tabiki hollandada nikah yapabilirsiniz..!

kolay gele
buradaki nikahin dusmesini beklememize gerek yok yani
GKOYUNCU yazdı:
Merhba arkadaslar;

Bir sorunum var; esim benimle 2. evliligini yapti.Hollanda da bosanali 10 yil oldu.Ama TR'deki nikahi Eylul ayinda sonuclanacak. Bosanma icin mahkeme acildi. Boyle bir durumda biz Hollanda da nikah yapabilir miyiz? Bilen arkadaslar beni bu konuda aydinlatabilirler mi?

Benim burada anlamadığım şu,

eşim benimle 2.nci evliliğini yaptı diyorsun,sonrada Hollanda'da 10 yıl önce boşandı ve

Hollanda'da evlenebilirmiyiz diyorsun ve Türkiye'de boşanma davası açtı diyorsun,

şimdi siz evlimisiniz yada değilmisiniz onu anlamadım,

Hollanda'da evlenmenize mani yok ama eşin boşanmadan türkiye'de evlenemezsiniz,

birde IND eşinin daha önce türkiyede evli olduğunu biliyordur,ve IND vize başvurusunda türkiyede boşandığına dair mahkeme karırını eşinden isteyebilir,bu düşük bir ihtimal ama sen yinede bu işi bilenine sor derim,yani eşeğini sağlam kazığa bağla ve her ihtimali düşün.
Hollanda resmiyetinde tabiki evlenebilirsiniz,ama tr hukukuna göre eski eşinden boşanmadan nikah

yapmasının mümkünatı yok, şayet aile birleşimi için müracaat yapmayı düşünüyorsanız eylül ayını

beklemenizi tavsiye ederim. Tabi bu konuda bir avukattan daha detaylı bilgi almakta fayda var.

Kolay gelsin.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol