Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda’da geri dönüş yaş sınırı 55’e çekliliyor

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 3.108 görüntülenme
Hollanda Uyum Bakanlığı, 1985 yılında yürürlüğe giren geri dönüş yasası ve daha sonra yeni bir değişiklik ile 45 yaşına çekilen yasa ile ilgili yeni bir değişikliğe daha gidiyor. yasa 45 yaş sınırının 55’e çekilmesinin öngörüyor. Hollanda Uyum Bakanı Eberhard van der Laan, kesin dönüş yasasından yararlanmak için istenen 45 yaş sınırının 55'e çekilmesi gerektiğini söyledi.

İşçi partili Bakan Van der Laan'ın, geri dönüş yasasında yapmak istediği değişiklik, ödenekli dönüşün aynı zamanda ilk gelen yabancılar ile sınırlandırılmasını da içeriyor. Hollanda'da 3 yıl yasal ikamet eden ve 45 yaşını dolduranlar yasadan yararlanabiliyor.

Hollanda Göç Enstitüsü Direktörlüğü"Bakan van der Laan yaş hattının 45'ten yukarıya çıkartılması fikrini benimsemekle birlikte bize gelen net bir bilgi yok. Biz bir takım tavsiyelerde bulunmuştuk. İnsanların yaşı değil, Hollanda'nın iş pazarı önemli. Bakan yakın‘zaman içinde net önerilerini bakanlar kuruluna sunacak.’ Şeklinde açıklamada bulunuldu.

Yürürlükte olan mevcut göç yasasına göre, geri dönüş uygulamalarından faydalanabilmek için en az 45 yaşında olmak ve 3 yıl Hollanda'da ikamet etmiş olmak gerekiyor.
bu sanırım 45 ten emekli olmayla alakalı.eğer böyleyse benim amca var gelmek istiyor onu hemen getireli buraya.fakat vize parası gibi buda hala meclisten geçmedimi yoksa yada kesinleşeceğine dair bildiğin bir tarih varmı.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
pasakurt yazdı:
bu sanırım 45 ten emekli olmayla alakalı.eğer böyleyse benim amca var gelmek istiyor onu hemen getireli buraya.fakat vize parası gibi buda hala meclisten geçmedimi yoksa yada kesinleşeceğine dair bildiğin bir tarih varmı.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

hayir arkdsm yanlis anlamissin haberi,,,bu hollandada yasayan calisan kisiler icin gecerli bi kanun,,,yani suanda 45 yasindaki bir insan temelli turkiyeye donmek icin basvuru yaparsa ...geri donus yasasina tabi tutuluyor ve turkiyeeye temelli dondugu takdirde belli bi miktar emekli maasi aliyor aylik yanlis bilmiyorsam bide esyalarinizi turkiyeye tasimada yardimci oluyor hukumet ...buda suanda 55 yasina cekilmek isteniyormus,,,daha kesinlesmedi sanirsam,,,umarim yardimci olmusumdur...
tamam işte dediğimiz aynı şey bizde 45ten emekli diyoruz kendi aramızda yani türkiyeye dönüşü eklemedim deminki iletimde sanırım ben tam açıklayamadım ama umarım olmaz pektee güzel birşey değil bence çünkü nice insanlarımız var 45 dolsada azda olsa bir maaşla ülkeme geri döneyim diye bir ümitle bekleyen.hayırlısı olsun yinede ne diyeyim
pasakurt yazdı:
tamam işte dediğimiz aynı şey bizde 45ten emekli diyoruz kendi aramızda yani türkiyeye dönüşü eklemedim deminki iletimde sanırım ben tam açıklayamadım ama umarım olmaz pektee güzel birşey değil bence çünkü nice insanlarımız var 45 dolsada azda olsa bir maaşla ülkeme geri döneyim diye bir ümitle bekleyen.hayırlısı olsun yinede ne diyeyim

hee ayy pardon arkdsm okuldayim biyandan hocayla sohbet biyandan buraya yaziyorum seni bian hollandada sandim,,,amcan turkiyede ve emekli ve buraya gelmek istiyo diye anladim kusura bakma lutfen ozur dilerim,,,evet eger amcaniz hollandada ve turkiyeye donus yapmak istiyosa kesin kararliysa biran once yapsin kanun cikarsa 55 yasi beklemek zorunda kalicak,,,umarim bu sefer dogru anlamisimdir...
asıl siz kusura bakmayın ben tam açıklama yapmadım sanırım.hem okul hem sitede zor olur kendinizi derse verin bence kolay gelsin.başarılar
pasakurt yazdı:
asıl siz kusura bakmayın ben tam açıklama yapmadım sanırım.hem okul hem sitede zor olur kendinizi derse verin bence kolay gelsin.başarılar

estagfurullah arkdsm,,,yok aslinda benim okulum bitti nt2 yi aldim ama okula gelip niveau mu yukseltmeye ve hocalardan bilmedigim seyler hakkinda yardim almaya calisiyorum...ama sorun degil ben computer odasinda tek basima calisiyorum suanda hoca gitti yani ooyuzden problem degil,,,herzaman bu siteye ayiricak vakit yaratirim ben cunku ayakta kalmasi gerektigini dusundugum bi site...tesekkurler arkdsm sizede kolay gelsin islemlerinizde ve ilerleyen hayatinizda...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol