Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda’da işsizlik ve stres yabancıları şişmanlatıyor

Yorum için giriş yap 4 mesaj · 1.286 görüntülenme

Hollanda genelinde Sosyal Kültürel İstatistik ve Plan Bürosu (Sociaal en Cultureel Planbureau SCP) tarafından yapılan açıklamada ülkede ki yabancıların Hollandalılara göre daha şişman oldukları açıklandı. SCP Hollanda’da en büyük yabancı grubu oluşturan Türklerin yüzde 55’nin, Faslıların yüzde 51’nin ve üçüncü en büyük grubu oluşturan Surinamlıların ise yüzde 45’nin oldukça şişman olduklarını açıkladı.

Büronun yaptığı araştırmada ilginç bir durumda ortaya çıktı. Göçmenlerin şişman olmasındaki temellerin başında özellikle Türk ve Faslıların uzun süreli işsiz oluşları ve uzun süre evde oturmalarının etkili olduğu açıklandı. Özellikleevde oturan uzun süreli bayanların erkeklere nazaran daha fazla şişman oldukları açıklandı.Araştırmada yabancı kökenli grupların şişman olmalarına rağman çok az spor yaptıklarını belirtti.

Hollanda Sosyal Kültürel İstatistik ve Plan Bürosu bir gerçeği de ortaya çıkardı. Hollanda’da yaşayan yabancı kökenlilerin yerli Hollandalılara daha düzgün Hollandaca konuştukları ortaya çıktı. Fakat yabancıların kendi aralarında ve başka grup yabancılar arasında kötü Hollandaca konuştukları açıklandı. Şişman kişileri ilerleyen yaşlarında bir düzine hastalıkların beklediği belirtiliyor. Bunların başında kalp yetmezliği,şeker ve damar tıkanıklarının geleceği ifade edildi.

Kaynak=Zaman
şişmanlık her yerde sorun türkiyede bakıyorum

kadın erkek coluk cocuk herkez sisman

zayıf insan bulmak cok zorlastı

en güzel yöntemde sigaraymıs

sigara icin kilo almıyor valla :D

bunu kendimde gözlemledim :D
bu tur haberlerin bizi percinleyip hirslandirmasi gerek,bilincli ve saglikli sekilde beslenmek spor yapmak gerekir,bence bu haber eger ki hollandadaki yabancilari(turklerin) sisman ve issiz yakistirilmasi yapildigini anlatiyosa bunun icinde cesitli faaliyetler duzenlenmeli,spora tesvik calismalari yapilmali,yada calismak isteyen kisilere is saglanmali,bu sekilde bu issiz stresli ve sisman imajindan kurtulmak mumkundur diye dusunuyorum,,,
Bir obez olarak en iyi bu konuyu galiba ben biliirm dicem . Boyle haberlere sakin sasmayin . ben 16-17 yasimdan sonra yasitlarimdan daha agir basmaya basladim . Ama sakin kimse sunu soylemesin hareketsizlik felan diye bisey yok . Ben milli olmasamda yilalrca buyuk kuluplerde bir cok dalda kulup sporcusu olarak spor yaptim . vucudumda kendi bedenimi zorlamalarimdan dolayi bircok izde tasiyorum . Ancak bir kaza gecirdim ve asiri kan kaybettim . sonrasinda gelen tedavilerlede kilo almaya basladim . ama tek sucluda bu diyemeyiz . biz akdeniz insaniyiz ve genetigimizle neraber mutfak kulturumuzde cok gelismis durumda. Hollandalilarin bizden zayif olmalarindaki en buyuk etkende budur sanirim . ne mutfak kulturleri varki kilo alsinlar. adamlar yari ac geziyor bana gore. he bide bisiklet ustunde geciyor hayatlari , besikten mezara bisiklet yolunda gidiyorlar.

sigara zayiflatir sozunuzede katilmiyorum . 20 yildirda sigara icerim ben . gerci cok sukur 4 aydir icmiyorum bebegim icin ve kiloda almadim birakinca . isteyince sigarada birakilir kiloda alinmazmis yani

offff amma konustum bende kusura bakmayin . isin ozeti su siz kendinizi nasil mutlu hissediyorsaniz zayif sisman , gerisi teferruat bosverin . sadece sagliginiza bakin

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol