Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda'da örnek uygulama!

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 4.601 görüntülenme
Hollandalı müslümanların topladığı kurban etleri, fakir hristiyanlara dağıtıldı! Hollanda'nın 12 şehrinden toplanan kurban etleri, yaşlılara, bakımevlerine, fakirlere yardım derneklerine ve Hollanda gıda bankası temsilciliklerine teslim edildi.

Hollanda'da müslümanların topladığı kurban etleri fakir Hristiyanlara dağıtıldı.

Kurban Bayramı süresince birçok evin bayraklarla süslendiği Hollanda'da bu yıl ikinci kez fakir insanlara et dağıtımı yapıldı. Hollanda'nın 12 şehrinden toplanan kurban etleri, yaşlılara, bakımevlerine, fakirlere yardım derneklerine ve Hollanda gıda bankası temsilciliklerine teslim edildi. Kurban Bayramı süresince ülke genelinde toplanan kurban etlerinin miktarının 4 tona yaklaştığı ve et dağıtım kampanyasından Hollanda'da sayıları giderek artan fakirlerin ve kimsesizlerin istifade edebileceği bildirildi.

Yardımı düzenleyen Hollanda'daki Türkevi'nin geçen yıl topladığı yardımlar Hollanda medyasınca ilgiyle takip edilmişti.

Etlerin Amsterdam şehrindeki dağıtımı Sosyalist Parti'nin Türk kadın milletvekili Songül Akkaya, Türkevi Dernek Başkanı Veyis Güngör ve vatandaşların işbirliğiyle yapıldı. Veyis Güngör, geçen yıl ilkini düzenledikleri kampanyaya ilginin giderek arttığı belirterek, "Bu yıl da Hollanda'nın 12 büyük şehrinde başlattığımız kurban eti kampanyamızda 4 bin kilo et toplandığını gördük. Hollanda'da fakir insan sayısı arttığı için böyle bir çareye başvurduk" dedi. Güngör, kampanyanın Müslümanların içinde yaşadığı toplumla işbirliği içerisinde olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Akkaya ise bu kampanyanın ihtiyaç sahibi insanlara yardım açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Kampanya organizatörü Mikail Güneş de, bu kampanyanın İslam'ın hoşgörüsünü ortaya koyduğunu belirterek, "Kampanyaya katılım yüzümüzü güldürdü. Bunun gelecek yıllarda devamını getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Kurban Bayramının amacının bu olduğunu bas bas insanlara anlatmaya çalışıyoruz ki nafile !!!

Çünkü bunların içinde sosyete müslümanlarda dahil,

Kurban kesmek canilikmiş , barbarlıkmış falan filan

Neymiş efendim, Kurban kesmeyinde gidin onun yerine para verin

tamam bu mantıklı birşey fakat, herkes böyle yaparsa o zaman Cenabı Allah' ın bize bahşettiği bu uygulamayı değiştirmiş oluyoruz ve bunun

çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum.

Gidiyoruz fakire koyun yerine, koyunun parasını veriyoruz kurban al ve kes eşine çocuklarına yedir diye.

Fakat kimi kendini bilmez insanlar ise bu parayı alıyor gidip meyhaneye yada gazino pavyona, sigara ve bira - rakı alıyor

parayı kötü amaçlarda kullanıyor o zaman bu ne anlama geliyor.

Vallahi arkadaşlar kimse kusura bakmasın,

Ne zaman Kurban Bayramı geldiğinde, Kurban kesileceği zaman

televizyondaki programlar, diziler yada günlük hayatta Kurban kesmek ilkellikdir, canilikdir diyen insanlara

çok acayip gıcık oluyorum ve onların Müslüman olup olmadıklarıyla ilgili kendilerini bir sorgulamasını tavsiye ediyorum !

Herkese kolay gele ;)
bu güzel ve sevindirici bir olay hem ibadetimizi gercekleştirmiş olduk hemde başka bir dine mensup olan insanlara müslümanlın paylaşmak ve yardımlaşmak oldunu göstermiş olduk organize edenlerden allah razı olsun
Müslümanlığa yakışır bir davranış sergilenmiş.

Tabi İslam’ın kurallarını yerine getirmek kadar, onları doğru uygulamak :!: da önemli.

Yeri gelmişken babamın bir anısını paylaşmak istedim.

70’li yılların başı, babam Hollanda’ya geleli birkaç sene olmuş. O sene arkadaşları babamı kurbanı kesmek için çok övdükleri bir kesimhaneye götürmüşler. Herkes birer koç seçmiş. Babam nasıl kesildiğini merak ettiği için izlemeye karar vermiş.

Bir de ne görsün! Hayvanlar ayaklarından makineye asılmış, sırası gelenin kafası yine makine ile bir çırpıda kesiliyor. Kafa bir tarafa, gövde bir tarafa…

Babam hoplamış tabi. ‘’Bu bizim dinimize uygun değil arkadaşlar’’ demiş. (Kurban kesmenin de bazı kuarlları vardır, hepimiz biliriz.)

Demiş ama arkadaşlarının pek de umurunda değil. ‘’Ya büyütme bu kadar. Burada ancak böyle olur. Ne bekliyordun ki. Tertemiz kesiyorlar işte’’ demişler.

Babam ben kestirmem diye tutturmuş. Bağırtılara Hollanda’lı bir görevli gelmiş. ‘’Bizde böyle. İşine gelirse! Yoksa git, kestirme’’ demiş.

Babam hemen yukarı, sorumlu müdürün yanına çıkmış. Çat pat Hollandacasıyla durumu izah etmiş:

‘’Ben şimdi gidiyorum ama buradaki durumu Hollanda’daki tüm İslam Kuruluş ve Derneklerine anlatacağım. Müslümanlar olarak bir daha sizden alış veriş yapmayacağız!’’ demiş.

Müdür tutuşmuş tabi. Babama, ‘’Özür dileriz, düşünemedik. Siz haklısınız. Hadi aşağı inelim, siz bize nasıl olması gerektiğini anlatın; öyle keseriz.’’ demiş.

Babam Müslüman bir çalışanını istemiş. Hemen bir Fas’lı gelmiş. Tabi o da biliyor kuralları ama babam yine de anlatmış.

Neticede babamın koç İslami kurallara uygun olarak kasap tarafından kesilmiş (öteki tarafa da Müslüman gitmiş. :lol: )

O günden sonra hiç Hollanda’da kurban kesmedik, hep Türkiye’ye gönderdik ama önemli olan, babam diğerleri gibi boşvermişlik yapmadı! (Babam kavga dövüş genelde fikirlerini ve isteklerini kabul ettirmiştir Hollandalılara.)

Eğer Müslümansak, Müslümanlığın bize getirdiği bir takım görevleri korumalı ve değiştirmeden, eksiksiz yerine getirmeliyiz. Yoksa Müslüman olmanın ne anlamı olur değil mi?
Hollanda lı siyasetçiler ve ırkçılar görsünde kim teröristmiş kim zararlıymış anlasın...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol