Hollanda hükümeti, Türk vatandaşlarından bu ülkedeki ikamet izinleri için alınan harç miktarları konusunda Avrupa adalet divanı'nın geçen eylül ayında verdiği karara uyacağını açıkladı . Cezaevleri ve yabancılar politikasından sorumlu Devlet Bakanı Nebahat Albayrak, parlamentoya gönderdiği yazıda, Avrupa Adalet Divanı'nın kararı uyarınca,bundan böyle Türk vatandaşlarının ikamet izin başvuruları ve izinlerinin uzatılmasına ilişkin resmi işlem harçlarının, AB üyesi ülke vatandaşları düzeyine çekilerek yalnızca 41 avro olarak alınacağını bildirdi.
Nebahat Albayrak, kararın açıklanmasından sonraki geçen süre içinde Türk vatandaşlarından resmi işlem harcı olarak alınan yaklaşık 250 bin avro düzeyindeki fazla paranın da geri ödeneceğini belirtti.
Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı, Rotterdam'dan Şahin ailesinin Hollanda'da açtığı bir davaya bağlı olarak görüş sorulması üzerine, 17 Eylül'de verdiği kararda, Hollanda hükümetinin Türk vatandaşlarına uyguladığı yüksek harç miktarlarının "geçersiz" olduğunu açıklamıştı.
Avrupa Adalet Divanı, bu kararını, Türk vatandaşlarından yüksek miktarlarda harç alınmasının, Türkiye ile birlik arasında daha önce imzalanan ikili ve çok yönlü anlaşmaların doğurduğu Ortaklık Hukukuna aykırı bir uygulama olduğu görüşüne dayandırmıştı.
Hollanda hükümeti düşük harç alacak
bu karar geçende bir arkadaş tarafından da burda verilmişti fakat meclisten henüz geçmediği söylenmişti şimdi geçtimi yoksa.
bu karar geçende bir arkadaş tarafından da burda verilmişti fakat meclisten henüz geçmediği söylenmişti şimdi geçtimi yoksa.
biliyorum arkdsm bi arkds daha yayinlamisti hatta bende yayinlamistim ama o haberin icerigi bi ailenin bu yasayi mahkemeye verdigi kazandigi ve bundan sonra hollanda hukumetinin ne yapicagi konusuluyodu ama bu haberin icerigi ozellikle kirmizi yaziyla yazdim hollanda bu karari uygulayacagini belirtmis ama bugun ama yarin hollanda bu karari uygulucaz demis....hatta onceki odenen bedellerin 250 bin eurosununda geri odenecegini belirtmisler....hakkimizda hayirlisi olsun bakalim,,,
biliyorum arkdsm bi arkds daha yayinlamisti hatta bende yayinlamistim ama o haberin icerigi bi ailenin bu yasayi mahkemeye verdigi kazandigi ve bundan sonra hollanda hukumetinin ne yapicagi konusuluyodu ama bu haberin icerigi ozellikle kirmizi yaziyla yazdim hollanda bu karari uygulayacagini belirtmis ama bugun ama yarin hollanda bu karari uygulucaz demis....hatta onceki odenen bedellerin 250 bin eurosununda geri odenecegini belirtmisler....hakkimizda hayirlisi olsun bakalim,,,
gerçekten yüksek bir mevla alınıyor ülkemizden umarım biran önce halledilir durumu iyi olmayanlar için ağır yük oluyor bu aile birleşimi.
gerçekten yüksek bir mevla alınıyor ülkemizden umarım biran önce halledilir durumu iyi olmayanlar için ağır yük oluyor bu aile birleşimi.
tabiki bicok insan zaten yuksek meblaglar harciyo esini buraya getirebilmek icin,,,getirio burdada bitmiyo cilesi bide burda odemeye devam ediyo,,,umarim en kisa zamanda geri odemeler ve yeni uygulama baslatilir...
Evet ben yayınlamıstım arkadaslar insallah bir an önce yasalasır biz paralarımızı alırız ve gelecek arkadaslarada baya bi yardımı olur.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol