Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HOLLANDA"YA GELDIMMMM...

Yorum için giriş yap 40 mesaj · 12.832 görüntülenme
elif ikra yazdı:
emrah insiyatifine dayanarak vizemi aldığımı,senin açmış olduğun başlık altında yazıyorum..inşallah kısa zaman sonra nl'deyim bende..

Aaaaa cok sevindim arkadasim,Tebrik ederim.

En kisa zamanda da gelirsin insallah..HAdi hayirlisi olsun.
biraz gec oldu ama hosbulduk Hollanda ya Emrah

bende 14 mayista geldim Belcika uzerinden

sadece 45 dk. chek yapmalari icin bekleme salonunda beklettiler beni

daha sonra iste 2 tane sivil polis geldi bay ve bayan.

bana sorular sordular Turkiye de ne is yaptim falan filan

sonrada pasaportumu ve evlilik cuzdanimini verdiler ve havaalanindan ayrildim :)

ben pek fazla internete gelemiyorum.

duzen tutturmaya calistigim icin daha dogrusu zaman yok internete gelmek icin

hadi tekrardan bize hayirli olsun ;)
hosgeldın kardesım hosgeldın..

bende fazla gırmıyorum ınternete,,suanlarda mesgulum,,gıttınmı beledıyeye falan?ne gıbı ıslemlerını halletın??msn e gelırsen haberım olsun ali..

yaw gıcık oluyorum ben boyle adamı aradılarmı havalanında...ben kardesım tam 4 adet valız getırdım ve 2 el cantası ama benı adam okadar valızle gorunce hıc bısey sormadı,,sadece pasaport kontroldekı adam sordu nereye gıdıyosun,,frıesland'ta dedım bende,,dedı daha oncee geldınmı dedı bende 7 defa vızeyle geldım ben buraya dedım :D ondan sonra vurdu muhuru gectım ;) ..ben ıste saat 20:40 taydı ucak ve roter yaptı saat 9 a aksam..9da kalktı saat 12:30da falan schıphol daydım..tamam kardes gorusuruz kendıne ıı dıkkat et..

ne yapılıyo ne edılıyo dıkkatlıce takıp et oke ;) ımzadır carttur,,attıgın yerlere bak ıyıce bılmedıgın yerlerıde sor ondan sonra ımzala..

hadı gorusuruz kardesım..

emrah
Efeler Diyarı yazdı:
biraz gec oldu ama hosbulduk Hollanda ya Emrah

bende 14 mayista geldim Belcika uzerinden

sadece 45 dk. chek yapmalari icin bekleme salonunda beklettiler beni

daha sonra iste 2 tane sivil polis geldi bay ve bayan.

bana sorular sordular Turkiye de ne is yaptim falan filan

sonrada pasaportumu ve evlilik cuzdanimini verdiler ve havaalanindan ayrildim :)

ben pek fazla internete gelemiyorum.

duzen tutturmaya calistigim icin daha dogrusu zaman yok internete gelmek icin

hadi tekrardan bize hayirli olsun ;)
allah yenı yaşamınızda hiç birinizi utandırmasın.sızın adınınza çok sevindim.darısı vıze bekleyen ve başvuru yapacak tum arkadaşların başına inşl.
tesekkürederız sahra arkadasım..

evet darısı tum bekleyen arkadaslara..

emrah
siirtli sahra yazdı:
allah yenı yaşamınızda hiç birinizi utandırmasın.sızın adınınza çok sevindim.darısı vıze bekleyen ve başvuru yapacak tum arkadaşların başına inşl.
arkadaslar bende kısa bı bılgı vermek ıstıyorum nl ye geldıgınızde yapılması gerekenler hakkında..benım yaptıkarım yanı suana kadar;

once arkadaslar ınd'yı arayıp geldıgını bıldırıyorsunuz ve sızın ev adresınıze kagıtları gonderıyolar ondan sonra GGD'yı arayıp randevu alıyorsunuz TBC ıcın(tuberculos)rontgen cektırceksınız yanı(ucretsızdır aklınızda bulunsun)

GGD'nın Teli( Leeuwarden ıcın telefon fakat arayıp bu teldende ogrenebılırsınız sıze en yakın GGD yı) 0582334334

ınd'den kagıtlar geldıgı zaman o kagıtların ıcınde TBC dıye kagıt goruceksınız,onunla bırlıkte randevuyu aldıgınız tarıhte ve saatte gıdıp tuberculos rontgen cektırıp ısınız bıtıyor GGD'de,,sızın verıdgınız kagıtları GGD kendı ınd ye gonderıyor,,sız gondermıyorsunuz..

NOT:ınd'nın sıtesınden ındırebılıyorsunuz TBC belgesını fakat orada sızın kendınız gondermenız gerektıgı yazıyor belgelerı,,o yanlıstır..sız GGD ye verıyorsunuz onlar gonderıyor..

sonra ınd yı arayıp randevu alıyorsunuz,ve sıze verılen tarıhte sıze en yakın ınd burosuna gıdıyorsunuz..ama ınd'ye gıtmeden once beledıyeye randevu alın ve adres kayıdı yaptırın,,kırada oturuyorsanız ev sahıbınden kıra kontratı ımzalı muhurlu,,eger evsahıbı esınız veya baska bırısı ıse evımde oturabılır dıye belge alıyorsunuz beledıyeye gıderken..

IND Adresleri.

size en yakın olanına randevu alırsınız..

1. Zwolle Zuiderzeelaan 43-51

8017 JV Zwolle

2. Utrecht Gebouw Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen

Arthur van Schendelstraat 500

3511 MH Utrecht

3. Rijswijk Sir Winston Churchilllaan 293

2288 DC Rijswijk

4. Den Haag Immigratiekantoor

Stadhoudersplantsoen 24

2517 JL Den Haag

5. Rotterdam Stadswinkel Centrum

Coolsingel 40

3011 AD Rotterdam

6. Eindhoven Rijksverzamelgebouw 'Hooghuis'

Keizersgracht 5

5611 GB Eindhoven

7. Den Bosch Magistratenlaan 222

5223 MA 's-Hertogenbosch

8. Amsterdam Orlyplein 141 – 147

1043 DV Amsterdam

9. Hoofddorp Mercuriusplein 1

2132 HA Hoofddorp

IND TEL: 0900-1234561
bugun beledıyede randevum vardı,,gittim 1 saat konustum bayanla ve bana bırtane kagıt verdı ve benım formul A ve formul B lerın fotokopilerini cektıler ve pasaportumun fotokopısı,,ve benım bu kagıdı ınd ye goturecegımı soyledıler,,fakat benım anlamadıgım konu bana daha sofi nummer vermıyolarmıs,,sofı nummerı ınd ye gıttıkten sonra verceklermıs,,bu konuda bılgısı olan arkadaslar benımle paylasırlarsa sevınırım..??

yarında randevum var GGD ıle,,tuberkuloz,rontgen cektırıcem,,,kagıtlar geldı ınd den bugun,,onları doldurduk tamamını ve 2 hazıranada randevu aldım ınd ıle...ınsallah bu beledıye ıle bı problemım cıkmaz,,beledıye hıc bıseyden anlamıyor..

neyse bılgısı olan arkadaslar bılgı verırse sevınırım beledıyeden verrılen belgeler hakkında..

emrah
İşleminiz tamamdır emrahtr arkadaşım problem yok. Bu arada Hollanda ya hoşgeldiniz ...

IND ye hangi evrakları götürülecek daha önce Hollanda da İlk Gün Yapılması Gerekenler başlığı altında yazmıştım.IND ye başvuru yaptıktan sonra BSN nummer ( sofi nummer ) genellikle 10 günde yada daha önce adresinize mektup ile gönderiliyor.Ama bu süre olayı bölgeden bölgeye farklılıklar gösterebilir.
tamam erkan arkadasım bılgıler ıcın tesekkurederım...

emrah
erkan yazdı:
İşleminiz tamamdır emrahtr arkadaşım problem yok. Bu arada Hollanda ya hoşgeldiniz ...

IND ye hangi evrakları götürülecek daha önce Hollanda da İlk Gün Yapılması Gerekenler başlığı altında yazmıştım.IND ye başvuru yaptıktan sonra BSN nummer ( sofi nummer ) genellikle 10 günde yada daha önce adresinize mektup ile gönderiliyor.Ama bu süre olayı bölgeden bölgeye farklılıklar gösterebilir.
o günleri bizde görürmüyüz ki... :)

senın adına çok sevındım.. :)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol