Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda Turistik Vize Başvurusu

Yorum için giriş yap 2 mesaj · 1.487 görüntülenme
Merhabalar arkadaşlar. Oncelikle çok faydalı bir site, yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Aynı zamamda çağdışı uygulamalara maruz bırakılan, milletimizi

ülkesini yurdunu seven bir TC vatandaşı olarak bizi bu uygulamalara sessiz kalan devlet büyüklerini dirayetsiz politikacıları kınıyorum.

Detaylı kaynak bulmakta zorlandığım için bir konuyu sizlere de danışma gereği duyuyorum.. İşin kolayına kaçmayıp Her türlü araştırmayı yapmaya çalıştım maalesef bi yere kadar...

Öncelikle biraz bizden bahsedeyim:

2 yıldan uzun bir süredir Türkiye'de birlikte yaşadığım (şimdiki eşim) nişanlımı ağustos 2009 da maddi sıkıntı ve kriz durumları dolayısıyla, çalışabilmesi ve de olası bir hollanda'ya yerleşme durumunda geçerli şartları sağlayabilmesi açısından ülkesine geri göndermiştim.

Uzun Türkiye arasından sonra hollanda şartlarında şanslı bir şekilde 1 ay içinde işe başladı. İlk bulduğu 1400 euro (vergiler düşmeden) başladığı iş geçiciydi ve rotterdam da devam edecekti 2 ay kadar çalışıp süresi dolan işten sonra Rotterdam da daha iyi maaş ama daha kötü bir çalışma ortamında (Hergün trenle 1 saat yol gidiyor ve çalışma ortamınındaki kişilerin sevimsiz insanlar olduğundan bahsediyor) 1800 euro maaşla 2. işine başladı... Kendisi ülkesine döndüğünden sonra ben de en sonunda uygun maaş ve sosyal şartlarda iş bulmuştum ki (kasım - aralık 2009) eşimin beni ziyaret etmek istediği tarihlerde izin alamayacak olmam (otelde çalışıyorum ve ancak 2 gün otelde beni ziyaret etmesine müsaade alabildim) sebebiyle işten ayrılmaya karar verdim.. Antalya dan istanbul'a döndüm ve evlilik işlemlerine başladık...

Beni ziyarete geldiği bu yıl ocak ayında da, allaha şükürler olsun Kendi imkanlarımızla evlenebildik.. Yalnız İlişkimizde aradan geçen iki yıla rağmen hollanda'da yaşama isteğine bir türlü haiz olamadım... bu durumda kendisiyle sık sık tartışmalar yaşadık, önyargılarımı zar zor yıkabilip en azından ülkesine gelip onu ziyaret etmem konusunda , ve oraları kendim görüp sonrasında karar vermem konusunda ikna etti.. Çok doğal olarak ailesi de benimle tanışmak istiyor tabi ki... (onlar 7 kardeşler benimse sadece ablam var tezat değilmi)...

Benimse bu yapılan yaptırımlardan dolayı Hollanda dendiği zaman elim ayağım titriyor. (2005 yılında arkadaşlarım davet etmişlerdi, 8000 lira param vardı, tapulu yazlık evim var ama red yedim ve daha da gitmem dedim avrupa'ya ne olursa olsun) şimdi yemini bozup Oralara gidip tatilden bile keyif alamayacağımı düşünüyorum.. Ayrıca eşim de araştırma vs. konularında çok zayıf kalıyor ve bu konularda yalnız kalıyorum.. (Maalesef Kişisel mi yoksa hollanda uyruklu olmasından mıdır nedir anlayamadım) neyse sabrınız için teşekkürler... Özel konulara girdim... Asıl onemli kısma geliyorum (benim durumumda hissiyatımda olanlar olabilir die detaylarıyla yazıyorum)

Pasaportumun süresini 1 yıllık geçerli hale getirttirdim birkaç gün önce (defteri inadına değiştirmedim vizeler kısmında red gözüküyor)

Turistik vize davetiyesi de geldi... Randevu almak için IKS yi aradığımda,

Eu vatandaşı ile evli olmama rağmen hala çalışıyormusunuz, gelirinizi belgelemeniz gerekecek gibi söylemler oldu telefonda.. Ben ise görüştüğüm kişiye evlilik sebebiyle işimden ayrıldığımı, ayrıca Eu vatandaşıyla evli olmamdan ötürü Schengen vize başvuru formu üzerinde belirtilmiş ''(*)'la başlayan sorulara Eu vatandaşı ile 1. derecede akraba olanların misal 34, 35, 36 gibi maddelerdeki soruları yanıtlaması gereği yoktur'' ibaresinden hareketle cevap verme zorunluluğum olmaması gerektiğini söyledim.. Bana vize başvuru formuyla ilgili bilgi veremeyeceğini bunu gerektiğinde konsoloslukta bildirmem gerekeceğini, ve de gelirler kısmını ispatlayamayacağımdan (ssk işe giriş bild. vs..) bunu sağlamadığımı işaretlediğini söyledi.. ve diğer kısımlara geçip görüşmeyi sonlandırdık. En nihayetinde 10.02.2010 tarihine randevu aldım.

Şimdi yine malum uygulamalardan rahatsızlığımdan dolayı hiçbir kredi kartı ekst., gelir bildirimi, sahip olmama rağmen tapu, ruhsat vs gibi evrakı vermek istemiyorum.. Eşimin maaş çekleri ve yalnızca gerçekten gereklli (Passport foto., evlenme cüzdanı fotokopi ya da V. N.kayıt orneği dışındaki evrakı vermek istemiyorum.. ) O kadar stresteyim ki Avukat olan teyzeme vekalet verip vize başvurusuna bile birlikte (tabi hollanda toprakları olduğundan geçerli olmayabilir.) gitmeyi falan düşündüğüm bile oluyor.. (Eşim Evlenme cüzdanıyla beni kayıt ettirme işlemini yaptı ancak tamamlanmasının da 8 hafta süreceğini bildirmişler Hollanda'da - kayıt olduktan sonra ne gibi haklar var bilmiyorum tabi, bi arkadaşım sen eşin üzerine sigorta ile bile kayıt oluyorsun demişti ancak kendisinin eşi alman fark var mıdır bilmem)...

Neyse arkadaşlar araştırmalarımda avrupa komisyonun yasal internet sitesinde bununla ilgili birşeyler buldum..

Link:

http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/living/right-residence-up-3-moths/for-family-members-who-are-not-citizens/index_en.html

Anladığım kadarıyla otomatik giriş hakkı die tabir edilen paragrafta bununla ilgili bilgiler var.. Yani eğer Eu vatandaşı değilseniz ama Eu vatandaşıyla evliyseniz, pasaport ve evliliğinizi belgeleyen evraklar dışında size gelir durumu vs. gibi şeyler sormaya hakları yok.. Ancak eğer eşim ziyaret öncesi (ülkeye girişte ) yolculukta ancak yanımda bulunursa bu otomatik giriş hakkı geçerli oluyor.. belki de daha yeterli ingilizcesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler.. En azından herkesin haklarını bilmesi, haklarını savunabilmesi amacıyla ve de daha fazla bilgili kişilerin bizleri bilgilendirmesi ve bu gibi prüzlerin giderilmesi amacıyla bunları yazıyorum... Yorumlarınızı bekliyorum..

Sizlere gerçekten büyük saygı duyuyorum ancak ne olduğunu bilmediğim bir memleketi görmeden, insan hakları'na aykırı bir şekilde kendi ülkemizde daha ülkeleri sınırları dışında, zorlaştırılmış bir prosedürü aylarca stress içinde bekleyerek sabretmek büyük erdem işi..

Red ederlerse hollanda benim için biter düşüncesindeyim. Bu durumda da en kısa zamanda hanımımı geri türkiye'ye getirip hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.. Tabi ailesinin ve kendisinin benim gerekli fedakarlığı yapmadığım sebebiyle düşncelerinde değişiklikler olacaktır.. Maalesef burada bizim çektiğimizi ancak yaşayanlar bilir....

Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı varsa daha açık tecrübelerinizi bekliyorum.. Teşekkürler
Turist vizesi alabilmek icin gelirinizi belgelemek zorundasiz..sigorta,tapu,banka hesabi vs. eu vatandasiyla evli olmaniz bir fark yaratmiyor.Ama aile birlesimi vizesi icin basvurursaniz sigorta,tapu,banka hesabi vs. ye gerek yok.. isin ozu,size yeni bir "red" gozukuyor..

Pasaportumun süresini 1 yıllık geçerli hale getirttirdim birkaç gün önce (defteri inadına değiştirmedim vizeler kısmında red gözüküyor)

bence inatlasmayi birakip,belgeleri hazirlarsaniz vizenizi alirsiniz..

kolay gelsin..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol