Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollanda Türkler'i araştırdı.Ortaya çıkan tablo şu oldu...

Yorum için giriş yap 15 mesaj · 4.441 görüntülenme

Hollanda Türkler'i araştırdı

11 Mart 2008 Salı 13:40

Hollanda'da yaşayan Türkler araştırma konusu oldu. Ortaya çıkan tablo şu oldu;

Hollanda'da Türklerin en yoğun olarak yaşadığı Rotterdam'da yapılan bir araştırmada, Türklerin yaklaşık dörtte birinin akraba evliliği yaptığı belirlendi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) tarafından 653 Türk ailesinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, bu ailelerin yüzde 24'ünün çocukları, yakın akraba evliliği yaptı. Evlilikler daha çok dayı ve hala çocukları arasında oldu.

Araştırmada, 60 bin dolayında Türk vatandaşının yaşadığı Rotterdam'da ikinci büyük yabancı grubu oluşturan Faslılar arasında görülen akraba evliliği oranının ise yüzde 22 olduğu belirlendi.

Hollanda'da daha önce yapılan bir araştırmada, yabancıların yeni doğan çocuklarında ortaya çıkan, ölüm dahil sağlık sorunlarının, Hollandalı ailelerin çocuklarıyla karşılaştırıldığında altı kat yüksek olduğu ortaya çıkmıştı.

Haber Kaynağı:
Çok doğru bir tespit yapmışlar.

Bunun tek nedeni, (kusura bakmayın ama) bizimkilerin yobazca düşüncelerinden kaynaklanıyor.

''Elin adamını getireceğimize, akrabayı getirip işçi yapalım burada'' düşüncesi var genelde.

Mal da dışarı gitmemiş oluyor.

Severek akraba evliliği yapanlar ayrı. Onlar du tanımın dışında, alınmasınlar.
adamlar işi biliyolar neyi nasıl araştırcaklarınıda arkadaş çok doğru söylemiş işci getirmek için ee elin adamı getirilmesi doğru olmaz düşüncesiyle hala dayı çocukaları evlendiriliyolar ama ben aslını söyleyim size başınıza ne geliyorsa amca hala dayı yani akrabadan geliyor...
dedikleriniz doğru arkadaşlar çok yanlış bir durum akraba evliliği. Birde birlikteliğimizin uzun sürmesini istediğimiz insanlarla fazla içli dışlı olmamak lazım para alışverişi gb veya yaşadığımız yere getirmek gb bir sorun olsa kendi başımız ağrıyor ve zamanla o insanla uzaklaşıyorsunuz onun için hep mesafeli olmak lazım derim ben bilmem yanlışmıyım.

SAYGILARIMLA

askerprens
valla sizi bilmem ama ben gidince oraya akraba makraba tanımam..
turkiyede yasayan aileler avrupada yasayan ailelerden daha demokrat ve anlayislilar artik turkiyede kimin kiminle evlenecegine anne veya baba degil evlenecek olan kisiler karar veriyor artik gorucu usulu yok ama avrupa da yasayanlar hala gorucu usulu ile evlilik yapiyor. erkek ve kiz birbirini kesinlikle tanimiyorlar sadece 1 hafta icinde evleniyorlar ve avrupa yolu.avrupa ya geldikten sonra noluyor tabiikide anlasamiyorlar kultur farki ortaya cikiyor.birbirlerini tanimamaktan dolayi cikan farkliliklar ve sonuc bosanma...bir cok kisinin bu sekilde turkiyeye geri dondugunu duyuyoruz ve goruyoruz.avrupada yasayan aillelerdeki aile baskisi turkiyedekinden belki 10 kat daha fazla ve ayrica akraba baskisi........................bundan dolayida bence yalanci mutluluklar. mutlu degiller ama mutluluk oyunu oynuyorlar...........
napsak gitmesek mi acaba ben ciddi ciddi düşünmeye başladım..
arkadaşlar şimdi avrupada yaşayan arkadaşlar yanlış anlamasın inş. yakında bende gideceğim ama şöyle bir gerçek var:

Türkiye tatmin edici doygunluğa erişmemiş bir ülke avrupa ise artık tatmin olmuş sistemini kurmuş saat gb işleyip gidiyor. Bu sebepdendirki türkiye her geçen gün ilerleme ve tatmin olmak güdüsüyle hızlı bir şekilde ilerlemekte avrupa ise sabit artık olabileceğinin en iyisinde denilebiir. Türkiyeden avrupaya giden türkler ise türkiyeden gittikleri günkü gibi biliyorlar türkiyeyi halbuki türkiye o gittikten sonra çok büyük ilerlemeye adımlar attı artık çağdaş bir ülke olma yolunda ve eski türkiye her geçen gün ilerlemede avrupadaki türkler ise türkiyeyi bıraktıkları gb sanıyorlar ama yanılıyorlar asıl kendileri gittikleri gb kalıyor düşünceleri asıl sorun bu benim düşüncelerim bunlar.

SAYGILARIMLA

askerprens
aslında türkiye gibisi varmı var diyen varsa buyursun bakalım..
cozi03 yazdı:
aslında türkiye gibisi varmı var diyen varsa buyursun bakalım..

TÜRKİYE gibisi yok arkadaşım ben aşırı milliyetçi biriyim ama şartlar böyle oldu.TÜRKİYE'Mİ dünyanın hiçbir ülkesine deyişmem en ücra köyünü bile.gülüm
evet arkadasım haklısın valla..ben en son 3 aylık vize aldıgımda hollandada 3 ay kaldım ve turkıye'ye gerı dondum ve dalaman havalımanından cıktıgımda nerdeyse yeri öpücektım :D

ınsanın kendı memleketı gıbısı varmı be arkadaslar ya!
yok tabi......nerde görülmüş.ah ah umarım ilerde daha çok aramayız memleketımızı :geek: :geek: :geek:
valla sen ne dersen de be arkadasım,,insan kendı memleketını arıyor..
vizeti almadan önce bi alsam diyodum ama şimdi gitme vakti yaklaştı içime öyle bi hüzün çıktıki ailemin yüzüne ne zaman baksam gözlerim doluyo allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin ama ben çok üzüntülüyüm..
Merhaba arkadaslar ben de hollanda ya gıdecek gıbıyım.Ama sıze bısey sorucam orada oturma ıznı olmayan bıri turkıyeden goturdugu bırı ıle evlenebılır mı?????Buna cok ıhtıyacım var tesekkurler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol