Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HoLLandaCa (BeLirSiz GeÇmis Zaman)

Yorum için giriş yap 2 mesaj · 16.478 görüntülenme
Achilles---------------

HoLLandaCa (BeLirSiz GeÇmis Zaman)

Belirsiz Geçmis Zaman

Belirsiz Geçmis zamanı, Geçmis zaman kipi ve yardımcı fiiller hebben, zijn ya da worden ile yaparsın. Yardımcı fiil bir çekimli filldir.

Belirsiz geçmis zamanın son harfini belirlemek için 'T Kofschip kuralını uygulamak gerekir.

Belirsiz geçmis zamandaki son harfi belirlemede bir baska yol ise aynı fiille belirsiz geçmis zaman yapmaktır.

• ik heb gewerkt werkte

• ik heb gelegd legde

• ik heb gewacht wachtte

• hij heeft gerepareerd repareerde
Tesekkurler ufoss abi yazdiklarin icin. Benim gramatica da en karistirdigim konu bu. Cumle siralamasinda yada hebben -zijn da bir sorunum yokta ne zaman verledentijd ne zaman voltooidtijd kullanacagimi hala anlayamadim. Mesela turkcede bir -mis li gecmis zaman vardir birde -di li gecmis zaman vardir bunlardan hangisi -mis li hangisi -di li gecmis zaman. Bide "hebben'' verleden tijd da ''hadden'' zijn da ''was, waren'' oluyor. Bazen vol.tijd dada bunu goruyoruz. bijv. ( Ik had het gezegd) gibi bunun (ik heb het gezegd ) den farki ne? bunlara cevap yazarsan cok sevinirim. :)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol