Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HOLLANDADA İŞ HAKKINDA

Yorum için giriş yap 3 mesaj · 2.631 görüntülenme
ARKADASLAR BEN TR DE İSTANBULDA 5 SENEDİR BİLGİ İŞLEM DEPARTMANLARINDA Sytem Support Exper görevi yapmaktayım şirketlerin bilgisayar bakımlarını bilgi işlem departmanlarına hizmet veren bildiğiniz türk firmaları varsa yardımcı olursanız sevinirim C.V. gönderip kendimi geliştirmek ve daha iyi işler yapabilmek adına hollanda yada avrupa ülkelerinden birinde çalışmak istiyrum ilgilenmiş olduğum Bilgi Sistemleri( IT) yurt dışındaki iş potansiyeli ve kaynakları nelerdir yardımlarınızı bekliyorum...
daha önce yurtdışında da(isviçrede) çalışmış bir bilgisayar mühendisi olarak size tecrubelerimi aktarmak istedim.

bir kere avrupada IT profesyoneli olarak çalışmanın ilk şartı çok iyi derecede dil bilmenizdir. dil bilmeden IT alanında iş bulayım diyorsanız maça 1-0 yenik başlarsınız. ikinci en önemli konu tecrübedir. üçüncü konu ise hangi ülkenin vatandaşı olduğunuzdur. yani açılan bir pozisyona başvurduğunuzda adaylar arasında ilk önce o ülkenin vatandaşlarına yada çalışma hakkı olanlarına öncelik verilir. bulamazlarsa AB üyesi diğer ülkelerden adaylara sıra gelir. gene bulamazlarsa artık Türkiye gibi 3. ülkelerden adaylara sıra gelir. ancak çok extrem özellikleriniz vardır mesela MCSE, CCNA gibi sertifikalarınız, TOEFL sınavınız vardır, uluslararası iş deneyiminiz vardır o zaman yukardaki prosedürleri elersiniz ve işe alınırsınız. bildiğim kadarıyla Hollanda da şöyle bi kanun var. Dışardan birini işe alıp Hollandaya getirmek isteyen bir şirket o elemana 30 yaşından büyükse yılda en az 45.000 Euro maaş ödemeyi taahhüt etmek zorundadır. 30 yaşından küçükseniz bu rakam biraz daha az. Ama her halukarda firmalar bu kanundan dolayı dışardan adam getirmeye çok sıcak bakmıyorlar. burda da yine yukarda anlattığım ince nokta devreye giriyor. çok extreme özellikleriniz vardır, firma bu 45.000i sizin için gözden çıkarır ve sizi işe alıp Hollandaya getirebilir.

sorularınız olursa cevaplarım...

selamlar.
selam arkadaslar

hollandadaki Turk isyerlerini toparladigimiz bi sitemiz var, isterseniz oraya bakin, belki biseyler bulursunuz

kolay gele

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol