Web üzerinden eğitimin gittikçe daha fazla popüler olmaya başladığı günümüzde, Internet, bilgi aktarma, arama ve geliştirme aracı olarak daha fazla kullanılır olmaya başlandı. Kelime dağarcığımıza Sanal kütüphane, interaktif eğitim, sanal dersane, online sözlük, internet okulu ve uzaktan eğitim gibi bir çok yeni kavramda eklendi.
Bir çok kütüphane internet'e taşındı. Yine sayısız eğitim siteleri açıldı. Araştırmacı olanlar için bilgiye erişim kolaylaştı ve sınırsızlık kazandıi. Belkide bire bir eğitim felsefesi bu vesile ile güç kazanmaya başlamış oldu.
Alışılmış olan kara tahtalı eğitim sistemi ve metinden oluşan materyaller, günümüzde iletisim, ses ve görüntü, video konferans gibi Internet aracılığıyla kullanılabilen görsel servisler ile zenginleşti. Eğitim materyaline bu mültimedya servislerinin eklenmesinin hem kullanıcının ilgisini çekmesi ve motivasyonunu arttırmasi, hemde istediği kadar izleyebilmesi açısından önem taşıdığı açıktor. Bu işlemin yeterince hızlı başarılabilmesi durumunda kullanıcının dikkatini dağıtmadan daha etkin bir öğrenme sağlanadabilir. Ayrıca böyle bir hizmetin sunulmasi eğitim materyalinin içeriğini zenginlestirecek ve görsel olarak ögrenebilme stiline sahip kullanıcılar için büyük bir avantaj saglayacaktir.
Önümüzdeki günler Hollanda da ilk ve orta dereceli okullarda egitim görenler için sinav(examen) dönemidir. Bu bilgilerden yararlanilmasi tavsiye olunur, başarılar.
Internet'teki eğitim siteleri
www.leren.nl
Internet'te ögrenin, bilginizi arttirin ve kendinizi gelistirin, neyi nasil ve nerede ögreneceginizi kendiniz belirleyin. Bir çok konu hakkindaki bilgiye bu sitede mevcut olan yüzlerce online bilgi kaynagini kullanarak erisebilirsiniz. "Ne ögrenmek istiyorsun?" sorusu altinda tarama yapabilirsiniz.
www.schoolweb.nl
VBO, MAVO, HAVO, VWO ögrencileri için hazirlanmis bir site. Okul seçimi, yurtdisinda egitim, sinav öncesi ve sonrasi, magazin, çalisma, is imkanlari vs gibi ana konu basliklari altinda genis bilgi sunulmakta.
www.digischool.nl
Ilk ve ortaokul seviyesindeki ögrenciler için hazirlanmis bir site. Egitim programlari ögrencilerin yas ve hangi sinifta okuduklari göz önüne alinarak tasarlanmis. Çizim, dil bilgisi, matematik, tarih gibi konular animasyonlu bir biçimde sunulmus.
www.kennisnet.nl
Sinavlara(examen) hazirlik, notlarin hesaplanmasi, sonraki egitim, kütüphane, tartisma formlari gibi konu basliklari altinda genis bilgi ve hizmet sunan bir site.
Egitim Linkleri:
Hollanda Egitim Siteleri
www.schoolweb.nl
http://scholieren.pagina.nl
www.studentlinks.nl
www.jongerenweb.nl
www.jongerenonline.nl
www.studiehulp.com
www.cyberschool.nu
www.afterschool.nl
Sinav (Examen) Siteleri
www.examen.nl
www.examen-net.nl
www.eindexamens.com
www.eindexamen.nl
Kitap Özetleri ve Ev Ödevleri siteleri
www.boekverslagen.com
www.huiswerkbegeleiding.nl/boekverslagen/
http://huiswerk.leerlingen.com/boekv...kverslagen.htm
www.uittreksels.nl
www.studiehulp.com
www.boekverslag.com
Ögrenciler için yardim ve danisma
www.lsr.nl
www.studentssupport.nl
www.laks.nl
www.iso-student.nl
Hollandada Internetten Online Egitim websiteleri
Cok tesekkurler arkadasim her ne kadar internete girme sansim az olsada her zaman ki gibi cok faydali seyler paylasiyorsunuz.Allah razi olsun ne zaman siteye girsem sayenizde daha bilgili cikiyorum.Insallah bizimde faydamiz olur birgun :oops:
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol