arkadaslar biliyosunuz ben geleli 3 ay oldu. Geldigim gunlerde IND sigorta istedigi icin OOM dan 3 aylik sigorta yaptirmistim. dun o sigortanin suresi doldu ve esimin sigorta sirketine beni de sigortalatmak icin gittik. ordaki bayan ne dese begenirsiniz. bu OOM sigortasi particular sigorta ve oturum karti gelene kadar gecerliydi, oturum karti geldikten sonra basis sigorta yaptirmaniz lazimdi. bizde dedik ne olacak simdi? bayan; geldigim nisan ayindan itibaren geriye donuk 3 aylik sigorta da dahil olmak uzere her ay 130 Euroya beni sigortaladi. simdi geriye donuk 3 aylik 130X3=390 arti her ay 130 euro odemek zorunda kaldim.
herkes asagi yukari ne kadar sigorta oduyor aylik? benim bu islerde bir tuhaflik var gibi geldi bana. yeni gelmis ve calismayan birine her ay 130 euro sigorta akla mantiga sigmiyor. goruslerinizi bekliyorum.
selamlar...
Hollandada sigorta
leonardo06, durumda bir tuhaflık yok. bizler de oturum karıtımızı aldıktan sonra geriye dönük sigorta paralarımızı yatırdık. aylık eşim ve ben toplam 240 euro ödüyoruz. zorunlu sağlık sigortası, çalışan-çalşmayan ayırımı yapmıyor. 18 yaşından büyük herkes pirim ödeyerek sağlık sigortası yaptırıyor.
ayrıca siz özel sağlık sigortanızı boşa yaptırmış oldunuz. daha önce bu forumda böyle bir konudan bahsedilmişti. bazıları hollandaya aile birleşimiyle gelenlerin özel sigorta yaptırmaları gerektiğininden bahsetmişti. bu vesileyle bunun gereksiz olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz. fakat şöyle bir sıkıntı var, oturum kartı gelmeden sigorta yaptıramıyoruz. bu arada hastalanırsak ne olacak falan denilmişti. umarım kimse hasta olmaz, fakat hadi oldunuz diyelim. kimse sizi geri çevirmiyor sigortanız yok diye. oturum kartınız geldikten sonra sağlık sigortanızı başlatınca geriye dönük de sigortalı olduğunuz için, o sırada yaptığınız harcamaları sigorta şirketinizden geri alabiliyorsunuz.
ayrıca siz özel sağlık sigortanızı boşa yaptırmış oldunuz. daha önce bu forumda böyle bir konudan bahsedilmişti. bazıları hollandaya aile birleşimiyle gelenlerin özel sigorta yaptırmaları gerektiğininden bahsetmişti. bu vesileyle bunun gereksiz olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz. fakat şöyle bir sıkıntı var, oturum kartı gelmeden sigorta yaptıramıyoruz. bu arada hastalanırsak ne olacak falan denilmişti. umarım kimse hasta olmaz, fakat hadi oldunuz diyelim. kimse sizi geri çevirmiyor sigortanız yok diye. oturum kartınız geldikten sonra sağlık sigortanızı başlatınca geriye dönük de sigortalı olduğunuz için, o sırada yaptığınız harcamaları sigorta şirketinizden geri alabiliyorsunuz.
Bu odemis oldugunuz saglik primlerini geri alabiliyorsunuz tek gelirlilerde 120 euro
www.belastingdienst.nl zorgtoeslagen( indirip)doldurum her ay omur boyu saglik primlerini
alabilirsininiz
Daha onceleri bunu belirtmistim!! Hollanda ya ayak bastik dan itibaren saglik primleri odenmis olmasi gerekiyor ki 65 yasin da aow odeneginde faydalanmis olabilesiniz!!!!
eslerden biri calismasi halinde de hic calismamis olsa 65 yasin da esit maas alabilmekdedir ki, bu yuzden saglik primleri(mecburi)olmakdadir!
sunu da belirmek isterim ki Agiszorgverzekeringen de saglik policesi olanlarda 20% Korting !!! indirim ponuskorting turkiyem adina alabilirsiniz soyleyiniz ayni zaman da alberthijn market ponus karti ile de bu munkun yilda 80 euro indirim ki!! extra sigorta bu indirimle faydalanabilirsiniz Disci,aanvullende ilac masraflari(tatil hastalik) durumun da!!!
www.digid.nl
burda kullanici adi sifre!!
ornegin kullanici adi kayseri_38 sifre argincik_38 gibi kendiniz digid link bakiniz !!!!
Leonardo06 kardeş ben ülkeye geldikten 9 ay sonra sağlık sigortasını yaptırdım.Geriye dönük tek kuruş para istemediler.Zaten isteselerdi bile vermezdim.Ayrıca itiraz etme hakkınızda var.Şimdi agis zorgverzekeringen e ayda 125 € ödüyorum.IND ikinci oturum için istedi diye yaptırdım :) .Aanvullende verzekeringen tand compleet yani yüksek sigorta kapsamı ve diş dahil.Türkiyede avantajları ise ; anlaşmalı olduğu çok iyi hastaneler var ve buralarda ücret ödemiyorsunuz.Anlaşmalı özel diş hastanelerinde 500 euroya kadar masrafların yıllık % 75 ini karşılıyor.Şimdi birde kampanya yapmışlar.arar_55 abim yazmış. Yalnız eigen riziko diye bir saçmalık çıktı biliyorsunuz.Yılda bir sefere mahsus peşin 155 € ödemeyince ne yazıkki ilaç yada diş bakım parsını geri alamıyorsunuz.
Bu arada inşallah partner korting yada başaka adıyla heffingskorting e başvurmuşsunuzdur.(Bent u jonger dan 65 jaar, dan is de algemene heffingskorting maximaal € 2.074 (tarief 2008).
Belasting den yılda 2.074 € alma şansınız var haberiniz olsun. Ben almıştım ve bu parayı 6 taksitte ödediler.Eşinizle belasting e gidip ne zaman ödeyecekler öğrenebilirisiniz.Telefon etmek pek işe yaramıyor çünkü.
Bu arada inşallah partner korting yada başaka adıyla heffingskorting e başvurmuşsunuzdur.(Bent u jonger dan 65 jaar, dan is de algemene heffingskorting maximaal € 2.074 (tarief 2008).
Belasting den yılda 2.074 € alma şansınız var haberiniz olsun. Ben almıştım ve bu parayı 6 taksitte ödediler.Eşinizle belasting e gidip ne zaman ödeyecekler öğrenebilirisiniz.Telefon etmek pek işe yaramıyor çünkü.
erkan, bilgiler icin tesekkur ederim. pazartesi gunu birde agise telefon edip soracagim. insallah bu geriye donuk sigortayi odemek zorunda kalmam. agiste dedigin gibi boyle bisey yoksa zilveren kruisi hemen iptal edecegim. 2 hafta icinde iptal edebiliyormusum.
partner korting yada başka adıyla heffingskorting icin hangi formu doldurdun?
selamlar...
partner korting yada başka adıyla heffingskorting icin hangi formu doldurdun?
selamlar...
ö . m . attım
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol