Arkadaslar buraya geldigimden beri dil ogrenip hollandalilarin yaninda is bulmamiz tavsiye edilmisdi.Bende dedim acaba burdakiler rahatliga alisdigi icin mi denedim gordum
TuRK IS VERENLERDEN UZAK DURUN :((((
gozlerini para hirsi burumus gordumm
1- calisma iznim yokken bi konfeksiyon isi buldum TURK IS YERINDE
adam turkiyeden eleman getiriyor saati 3-5 euro arasinda calistiriyor ve gozleri acilmasin diye nerelere gittiklerini kontrol ediyor ( bizzat elemandan duydum )
oraya gittim gun sonunda adam bana saat basi 5 euro teklif etti aylik 800 veririm dedi ... izin parasi vs.. yok ogrenci kontrati
2-utrecht de doner fabrikasi isi buldum TURKLER calistiriyor
bize uzakdi 35 km ... 1500 euro veriyor sabah 6-15 arasi yollar felan 12 saat
izin parasi yok ... 0 derecede ucuz isciler (polonya bulgar vs.. ) calisiyor ... koca doner fabrikasinda insanlar kendilerinden bikmis ve yemeklerini kendileri getiriyorlar
3- TURK LOKANTASINA girdim GUnluk ciro lari 2000 eurodan asagi dusmuyor ...
part kontrat yapiyordu ... aksam 17-02 arasi gunluk 50 euro dedi .
tamam girelim calisalim evimize yakin .... bakdim adamlarin gozu para hirsi burumus hic durma duraklama yok 9 saat calisiyorum bunun 8saat.35 dakikasi ayaktayim ve kosturuyorum ABARTISIZ ARKADASLAR 15 dk yemek molasi ... ve isi bilmedigim halde benden cok sey bekliyorlar ... gece 12.30 dan sonra oturuyorlar diyebilirim bana 50 euro verecekler ya o parayi cikartmaya calisiyorlar ve amele gibi davraniyorlar bi telefondan sparisleri alsam birde gelenleri ustadan farkim kalmicak hatta gececegim o derece ve hic acima vicdan yok ... yemegini ye duser halsizlesirsin felan da birde onla ugrasmayalim diyor dusunun artik ....
neysee
diyecegim su ki BURDAKI %100 SIMDIYE KADAR TURK IS VERENLERDEN UZAK DURUN DIYORDU BURADAN SESLENIYORUMM IS VERENLERIMIZE NEDEN BOYLESINIZ PARA SIZI BU KADAR MI HAYSIYETSIZ YAPIYOR YINEDE GENELLEME YAPMAYIM %98 INIZE YAZIKLAR OLSUN DIYORUM PARANIZI DOYA DOYA YIYIN ...
yakin zamanda hollandalilarda ise baslamak istiyorum ama en onemli hedefim OKumak ...
kUsura bakmayin Moralim bozuk ...
TURKIYE desen hep kazik bura desen bole kazik .... off off
ALLAHCC guc saglik huzur versin cumlemize
HOLLANDADA TURK IS VERENLER HAKKINDA SIKAYET MESAJIM
Hollandaya hosgeldin kardesim:) Dag:)
burda bosuna bagirmamislar hollandali yaninda is bulmaya calisin diye.
turkiyedeki mantik neyse burda da ayni turk isverenler icin. benim turkiyedeki patronum, ankaranin ortasinda ayda 200 liraya deposunda kacak sudanli, afganli calistiriyordu. varin gerisini siz dusunun artik.
selamlar
Leonardo
burda bosuna bagirmamislar hollandali yaninda is bulmaya calisin diye.
turkiyedeki mantik neyse burda da ayni turk isverenler icin. benim turkiyedeki patronum, ankaranin ortasinda ayda 200 liraya deposunda kacak sudanli, afganli calistiriyordu. varin gerisini siz dusunun artik.
selamlar
Leonardo
arkadaşım bu dediğin aynen doğru benimde onlarca akrabam var orda ve gitmeden soruyorum nerde nasıl çalışsam diye türklerde olurmu gibisinden diye ama nafile aynen dediklerin.bir kaç tnae iyi var tabi ama çoğu iman eksikliğinden ötürü şeytana uymuş para para para başka birşey yok.bende onlara şunu diyorum umarım bir kaç kişiye vesile oluruz diye.
namaz kılmak, oruç tutmak, KAÇ PARA
zina, kumar, içki, KAÇ PARA.
şimdi kendini uyanık zanneden bu bizim uyanık türklere sesleniyorum.bedava cennetmi isityorsunuz yoksa paranızla cehenneme mi gitmek istiyorsunuz. yol burda hadi gidin.
ALLAH (cc) HEPİMİZE HİDAYET VE MERHAMET EYLESİN
namaz kılmak, oruç tutmak, KAÇ PARA
zina, kumar, içki, KAÇ PARA.
şimdi kendini uyanık zanneden bu bizim uyanık türklere sesleniyorum.bedava cennetmi isityorsunuz yoksa paranızla cehenneme mi gitmek istiyorsunuz. yol burda hadi gidin.
ALLAH (cc) HEPİMİZE HİDAYET VE MERHAMET EYLESİN
Türkiye de insana ne kadar değer veriliyor ki! başka diyarlarda verilsin yazık!!! hiç olmazsa oralarda destek olabilsek birbirimize ama nerde..
Degerli insanlar bunlar serbest meslek isleri(garantisiz is)imkanlari
Nedenmi ?Risikolu isler...............Turistler icin dahi...........!!!Icinden cikilmaz Isler!!
yasiniz 24 yasi altin da ise malum saat ucreti cok az, bu Hollanda ki Marketlerin (Dukkan)larin de de O sekilde
yaslari 24 yasinda olanlarda CO Standar Imalatci(isci)saat ucreti........€8
ayda 800-1000 arasi..eski iscilerin ki ucreti yuksek 5 yillik 10 yillik vasifli isciler 15.00Saat ucreti
Turklerden Uzak Durulmasi(ozel Konular)da Dikat isder her yone(tehlikeli)durumlara
Surukluyebilir!!
Calisdiginiz Firmalar(Isbulma Ofisleri)Direk Is yeri Is kontratlar Resmi olarak
calismanizda standar tempo calisma saat net 8 saat(yemek molasi)Isttirahat Haric Tabii..
Degerli insanlarimiz var,Insana, iscisine Deger Veren, Isverenler(Firma Sahibleri) haricindekilerden uzak duralim,
www.cwi.nl
uitzendbureu ofislerin den is arayiniz en az bir yerde 3 ay duzenli calismis olmaniz halinde
surekli is bulabilirsiniz!!
Ayrica cocuk bakiciligi ev hanimlari icin kolay is 0-04 yaslari--belirli yaslar icin
turk cocuklari ornegin.........kolay is bulabilirsiniz REsmi Vergi Dairesinden maas li dahi
is bulamiyan insanlarimiz icin.........
Calismak isdeyen insanlarimiz icin is bulma imkani cok
Ornegin iki arkadas olarak is arayiniz bayanlar da erkeklerde ayni kolay sekilde ayni aracla gidip gelirsiniz uzakda sehir disinda.......15 km kadarlik mesafe ,uzak yerlerde is var, ikinci ilde sehirde koylerde bakmalisiniz!!!
Oncelile Komsularinizdan Ogreniniz Temiz Is yerlerini.......!!!
Cesaretli olunuz!!Kendinize Guveniniz Kadinla calisan Bolumlerde bayanlar Calissin!!
Bazi Insanlardan(Sebeke)lerden uzak Duralim!!!
Uyari:sakin kacak isde calismayiniz Eger Resmi Oturum lu iseniz,Aman Ha.........DOVBE!!!!
ONEMLI OLAN RESMI VERGI DAIRESINDE ORDA KAYITLI CALISIYOR GOZUKMENIZ O ZAMAN SORUN YOK
Nedenmi ?Risikolu isler...............Turistler icin dahi...........!!!Icinden cikilmaz Isler!!
yasiniz 24 yasi altin da ise malum saat ucreti cok az, bu Hollanda ki Marketlerin (Dukkan)larin de de O sekilde
yaslari 24 yasinda olanlarda CO Standar Imalatci(isci)saat ucreti........€8
ayda 800-1000 arasi..eski iscilerin ki ucreti yuksek 5 yillik 10 yillik vasifli isciler 15.00Saat ucreti
Turklerden Uzak Durulmasi(ozel Konular)da Dikat isder her yone(tehlikeli)durumlara
Surukluyebilir!!
Calisdiginiz Firmalar(Isbulma Ofisleri)Direk Is yeri Is kontratlar Resmi olarak
calismanizda standar tempo calisma saat net 8 saat(yemek molasi)Isttirahat Haric Tabii..
Degerli insanlarimiz var,Insana, iscisine Deger Veren, Isverenler(Firma Sahibleri) haricindekilerden uzak duralim,
www.cwi.nl
uitzendbureu ofislerin den is arayiniz en az bir yerde 3 ay duzenli calismis olmaniz halinde
surekli is bulabilirsiniz!!
Ayrica cocuk bakiciligi ev hanimlari icin kolay is 0-04 yaslari--belirli yaslar icin
turk cocuklari ornegin.........kolay is bulabilirsiniz REsmi Vergi Dairesinden maas li dahi
is bulamiyan insanlarimiz icin.........
Calismak isdeyen insanlarimiz icin is bulma imkani cok
Ornegin iki arkadas olarak is arayiniz bayanlar da erkeklerde ayni kolay sekilde ayni aracla gidip gelirsiniz uzakda sehir disinda.......15 km kadarlik mesafe ,uzak yerlerde is var, ikinci ilde sehirde koylerde bakmalisiniz!!!
Oncelile Komsularinizdan Ogreniniz Temiz Is yerlerini.......!!!
Cesaretli olunuz!!Kendinize Guveniniz Kadinla calisan Bolumlerde bayanlar Calissin!!
Bazi Insanlardan(Sebeke)lerden uzak Duralim!!!
Uyari:sakin kacak isde calismayiniz Eger Resmi Oturum lu iseniz,Aman Ha.........DOVBE!!!!
ONEMLI OLAN RESMI VERGI DAIRESINDE ORDA KAYITLI CALISIYOR GOZUKMENIZ O ZAMAN SORUN YOK
doğru söze ne denir! insanın içi sızlıyor kendi insanı hakkında böyle konuşur ve düşünürken ama hakikat bu! türk işverenler (istisnalar vardır mutlaka) ucuz işgücü olduğu için özellikle kaçak ya da zor durumdaki insanları çalıştırıyorlar. peki bunun yanında, sosyalden, işsizlikten ya da hastalıktan ödenek aldığı halde ekstra kaçak olarak çalışanlar, çocuğumu okuldan alamıyorum, ekmek dahi alamıyorum deyip hastalıktan maaş alan, ama bunun yanında evlere temizliğe giden bayanlar, aynı şekilde erkekler, karı-koca ayrı gözüküp ayrı ayrı ödenek alanlar, 18 yaşını geçen çocuğu evinde kaldığı halde başka bir adreste kalıyor gösterip, o çocuğu 18 yaşı dolar dolmaz sahtekarlığa alıştıranlar, bunu yapmayanları enayi olarak görenler... maalesef bunlar hep bizim insanımız. fakat bunların kazançlarının hayırsızlığından dolayı evlerinin ne kadar bereketsiz olduğu da apaçık ortada!
doğru söze ne denir! insanın içi sızlıyor kendi insanı hakkında böyle konuşur ve düşünürken ama hakikat bu! türk işverenler (istisnalar vardır mutlaka) ucuz işgücü olduğu için özellikle kaçak ya da zor durumdaki insanları çalıştırıyorlar. peki bunun yanında, sosyalden, işsizlikten ya da hastalıktan ödenek aldığı halde ekstra kaçak olarak çalışanlar, çocuğumu okuldan alamıyorum, ekmek dahi alamıyorum deyip hastalıktan maaş alan, ama bunun yanında evlere temizliğe giden bayanlar, aynı şekilde erkekler, karı-koca ayrı gözüküp ayrı ayrı ödenek alanlar, 18 yaşını geçen çocuğu evinde kaldığı halde başka bir adreste kalıyor gösterip, o çocuğu 18 yaşı dolar dolmaz sahtekarlığa alıştıranlar, bunu yapmayanları enayi olarak görenler... maalesef bunlar hep bizim insanımız. fakat bunların kazançlarının hayırsızlığından dolayı evlerinin ne kadar bereketsiz olduğu da apaçık ortada!
Hep reppena, Diyoruz!!Ye ye !!!
bir cok olaylar(Gunluk yasam tarzlari)para kazanma hirslari(Direk zengin)olma Ev ustune ev alma........................(evlatlarini Yol usdun de birakma)E buda Gerekir Bu zenginlikle tabii ,,
ki bunlar Kural disi uygulamalarimiz(Torunu Gormeden)Dorun (cocuk bakiciligi)calisan kadinlarda Bakiyoruz diyerek maliyeyi(vergi Dairesin)den yillik 30,000 alanlarimiz mecvut,bu kisiler malesef uyuyorlar, onlar da yeni systemle tek tek arastiriliyor,
GGD ve Vergi Dairesi(Diger Kurum)lar tarafin dan Bolge bolge!!!!
Ben 83 milleti burda Tanidim ,Ne milletiz,Diye!!!
Kolay Gelsin!!!
Burda bir komsum artik bu yeter,Ben bu Kazanc,dan yemek yemem son(TOVBE)dedi.onu kutladim....artik faydasi yok.......son olsun deyip her iki es huzuru bulduklarini sahsen gordum!!
bu tur iyi kalpli son gunde hatasini anlayan cahil insanlarimiz da oluyor onlara da gelecek nesil olmasi uzre.........yeni nesil duzgun nesil,
yetismesi umutiyle!!!!!!!
Barisci,huzurlu,mutlu kalmak umudiyle Hosca kalin!!EL ELE Tabiii.....!!!
evet arkdslar simdi daha iyi anliyosunuzdur beni neden sinavlari gecmek icin bukadar stres yapip uykusuz kaliyorum,,,neden biran once okula baslamak ve bitirip meslek yapip hollandali yerlerde calismak istiyorum,,cunku eger calisirsam hakkimi almak istiyorum herkese kolay gelsin bu yollarda,,,,
aynen okumak tek care ... sokakda gorunce begenilmeyen hollandali elestirilen hollandali bu kadar hassiyetli ve hak yemeden calistiriyor ...
senelerdir devleti soyarlar bizim turkler turkiyeden biri 5 kurus isteyince bizi soyuyorlar parayi nerden alak bizi bilmio anlamiyorlar sokaktan mi topluyoz oluyor oda var ... :S
senelerdir devleti soyarlar bizim turkler turkiyeden biri 5 kurus isteyince bizi soyuyorlar parayi nerden alak bizi bilmio anlamiyorlar sokaktan mi topluyoz oluyor oda var ... :S
aynen okumak tek care ... sokakda gorunce begenilmeyen hollandali elestirilen hollandali bu kadar hassiyetli ve hak yemeden calistiriyor ...
evet yani haklisniz ne diyeyim gercekten buraya gelmis olan (istisnalar kaideyi bozmaz elbette)bizim insanimiz gercektende para soz konusu oldugunda bi ayri degisiyolar tavirlari insanlara bakisi,,,eger kendilerine para veriliyosa ne mutlular ornegin vergiler,vergi dairesi kendilerine para odedigi zaman ne kadar seviniyolar ama kendileri vergi odemeye geldiginde formlari doldurmakdan kaciyolar ve bu ne kardesim bu kadar vergimi olur diyolar aldiklarini hic dusunmuyolar arar abimizinde dedigi gibi hep bana hep bana diyolar....
meraba arkadaslar,
iyi bir konuya deyinmissin,
burdaki turk uitzendbureaus lardanda uzak durun,,,,
hem coook az veriyorlar hemde izin parasi yok...hastalik yok,,,paranida gec veriyorlar,,,,
arkadaslar bu is verenleri ve uitzendbureaus leri kiraliceye veya devler buyuklerini sikayet etsek ,,,sonucv alabilirmiyiz..
bu konuda bize UFOSS YARDIM EDEBVILRIMI ACEBA
hem coook az veriyorlar hemde izin parasi yok...hastalik yok,,,paranida gec veriyorlar,,,,
arkadaslar bu is verenleri ve uitzendbureaus leri kiraliceye veya devler buyuklerini sikayet etsek ,,,sonucv alabilirmiyiz..
meraba arkadaslar,
haklisin ... acaba oralar gitmemek yada sikayet etmek care mi ... o zaman bizlere hic is veren olmaz bunlari devlet denetleyerek halletmesi lazim .. yoksa yine madur olan biz oluruz
arkdaslar turk heryerde turktur ayni mantigi burayada getiriyorlar zamaninda buraya gelenler genelde vasifsiz kisilerdi buraya gelince ne olduklarini sasirmislar sonradan gorme olmuslardir kusura bakmayinda bu gercek boyle sonradan gelen turklerede kendileri ingiliz kraliyetinden gelmeymis gibi havalara girip turist muamelesi yapiyorlar nasilsa burayi bilmiyo paraya ihtiyaci var fazlada dil yoksa ellerinde oyuncak olursunuz bari doru duruz yapabilseler tabiki basarili prestijli turkler var ama goze en cok curukler batiyor buraya gelenler anlarlar neden avrupa bizi istemiyor
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol