Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollandadaki Sinav==> INBURGERINGSEXAMEN

Yorum için giriş yap 32 mesaj · 30.922 görüntülenme
selam arkadaslar

bu konu hakkinda ne kadar mesaj yazdiysam bi aksilik cikti iyimi :o

Neyse konumuza donelim

Hollandaya geldikten sonra Tekrar bi sinava girmeniz gerekiyor ve bu sinavin ismi Inburgeringsexamen. Bu sinav hakkinda asagida soru cvp seklinde aciklama yapmaya calistik..!

Bu sinava girme surem ne kadar?

Eger Turkiye'de uyum sinavi yaptiysaniz 3,5 sene icinde sinavi almaniz gerekiyor ama eger Hollandaya uyum sinavi yasasi cikmadan geldiyseniz 5 sene icinde sinavi almaniz gerekiyor..!

Oturum kartinizi aldiktan sonra sureniz basliyor

Sinava ve kursa nasil baslayacagim?

Belediye sizi konusmaya cagriyor

Bu konusmanin icerigi

ilk once kendinizi tanitiyorsunuz(bunu pasaportunuz, ehliyetiniz veya oturum kartinizla ispatlamaniz lazim)

Belediyede bu sinav ve kurs hakkinda bilgi aliyorsunuz ve hollanda hakkinda bilgi ve dili hakkinda neler bildiginizi belediye ile birlikte bakiyrosunuz, eger belediye bilginizi ve dilinizi yeterli bulursa sinava veya sinavin bi kac bolumune girmenize gerek kalmiyor..!!!

Belediye ile birlikte kursa nerde nasil gideceginizi, kurs parasini kendinizin veya belediyeninmi odeyeceginizi soyluyor belediye

KURS VE SINAV PARASINI NE ZAMAN BELEDIYE ODUYOR?

eger , WWB, WW, WAO, IOAW, IOAZ, WAZ, Wajong, WIA, BIA, TRI gibi issizlik parasi aliyorsaniz kurs ve sinav parasini belediye oduyor..! ve eger

KURS HAKKINDA BILGI

hollandaya uyum saglayip saglayamadiginizi ve dili ogrenip ogrenemediginizi ispatlamak icin inburgeringsexamen(sinavina) girmeniz gerekiyor bu sinana hazirlik icinde kursa gitmeniz lazim. kursta flamenkce ve hollanda hakkinda bilgiler ogreniyorsunuz

yukarda belirtigim gibi issizlik parasi aliyo durumda iseniz belediyeden sinav icin kurs aliyorsunuz o zaman belediye size hangi kursa gitmeniz gerektigini soyluyor. belediye bazi durumlarda kurs paranizi oduyor ve sinava bi seferlik girmek bedava olabiliyor ama yinede 270 euro odemeniz lazimmis, odeme kosullarini belediye ile anlasabiliyorsunuz

ama eger issizlik parasi almiyor iseniz, kurs secimini ve kurs ucretini kendiniz ayarlamaniz lazim, bunun icin IB-groep'tan para yardimi alabiliyorsunuz

IB-GROEPTAN NASIL PARA YARDIMI ALABILIRIM, NEREYE BASVURMAM LAZIM?

Ib-groep, kurs ve sinav ucretini direk sizin hesabiniza gondermiyor.sizin yapmaniz gereken sey, kurs ve sinav faturalarini isminiz,adresiniz ve imzanizla birlikte orjinal halini asagidaki adrese gonderiyorsunuz.

Informatie Beheer Groep

Servicecentrum Inburgering

Postbus 764

9700 AT Groningen

Para yardimi icin basvuru formunu asagidaki linkden temin edebilirsiniz

http://www.inburgeren.nl/Images/10040-SCI-03%20Formulier_tcm12-4416.pdf

SINAV HAKKINDA BILGI

sinav iki bolumden olusuyor

bunlar;

een praktijkexamen

een centraal examen

EGER SINAVI KAZANAMAZSAM NE OLUR?

Yukardada belirttigimiz gibi, belediye sinava hazirlik asamanizi kontrol eder ve eger elinizden geldigini yaptiniz yinede sinavi alamadiysaniz belediye size biraz daha sure sunar ama eger belediye sizin elinizden geldiginizi yapmadiginizin kanaatine varirsa ya ceza aliyorsunuz yada oturum kartinizi suresiz alamidiginiz gibi bazende hakkinizi tamamen kaybetme ihtimali olabilir..!!

arkadaslar ceviri yaparken o kadar bilgi toplayip oyle ceviri yaptik eger eksik buldugunuz konular varsa sorun, yardimci olmaya calisalim..!

Sinav hakkinda alistirma yapmak icin paylasimda bulunmustuk

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=25&t=1342

Birde sinav hakkinda diger bilgi ve sinava giren arkadaslarimizin tecrubelerini asagidaki linkde bulabilrisiniz..!

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=25&t=180

simdilik bu kadar

kolay gele
arkadaslar sinava calismak icin asagidaki linkde kitap tanitimlari var

ordan istediginizi siparis edip calisabilirsiniz.!

http://www.nt2.nl/html/listcat.php?catid=26&cat2=Inburgeren+%28KNS%29

kolay gele
bence okulda ogrenmek daha iyi;cunku eger ileride calismak istiyorsan grammer de lazim olacak sana.hem eger inburgeringsexamen a girme mecburiyetin varsa;inburgeringsexamen in bir bolumu olan MO toets icin okulda ek derslerde veriliyor.onlardan da yararlanabilirsin.
Merhaba

ben okulda ROC de(eylulde) niveau4 e basliycam;inburgeringtoets u gece sene yapmistim.

normalde niveau4 ten sonra NT2 denilen staat examen 2 sinavina giriliyor ama ben sadece seviyemi ogrenmek icin 17/18 temmuzda NT2 sinavlarina giricem.sinavlardan sonra sorulari sizlerle paylasirim.

su an gunluk yasamimi idare edecek kadar Hollandaca konusabiliyorum;ama calisma hayati icin mutlaka niveau4 un alinmasi gerekiyor.butun is basvurularimda su an dilim yetersiz bulunuyor
Merhaba

Evet dedigin gibi okul ve bulunabilirse part time bir iste calisilarak daha cok pratik yapilabilir.Ben oturdugum yerde yada yakinlarda boyle bir is bulamadim.Haftada 3 gun ders icin bir gun de gonullu kisilerle hollandaca konusmak icin toplam 4 gun okula gidiyordum.Eger cevrende part time calisabilecegin bir takim isler varsa pratik yapman acisindan tabiki yararli olur.
INBURGERINGSEXAMEN sinavi alindigi taktirde kazanilan haklar neler?bu konu hakkinda bilgi yazilmamis..yada benim gozume carpmadi..eger bilgisi olan arkadasim varsa paylasirsa bilgilerini sevinirim...
bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu arkadaslar????
selam

Turkiye deydim yeni geldim onun icin bayagi bir yeni mesaj birikmis.

Inburgering toets Hollanda vatandasligi icin gerekli olan bir sinav.Inburgering toets ve MO toets adinda iki sinava giriliyor.

Mo toets Hollandada yasamla ilgili;trafik,egitim,saglik,vergi,cevre,bos zamanlari degerlendirme gibi konularda toplam 40 soruluk bir test.Basari olabilmek icin % 80 almaniz gerekiyor.

Inburgering toets denilende hollandacayla ilgili 4 ana konuda sinava giriliyor;schrijven,lezen,luisteren ve spreken. bu sinavdada en az niveau 2 almaniz gerekiyor.

eger bu iki sinavdanda gecilirse eger esiniz hollanda vatandasiysa 3 yil hollandada yasadiktan sonra hollanda pasaportu icin basvuruda bulunabiliyorsunuz.Esi hollanda vatandasi olmayanlar icin cok emin degilim ama sanirim bu sure 5 yil.
ozlem batman arkadasim ben Inburgering toets sinavina girdim.schrijven,lezen,luisteren ve spreken bu bolumlerden girmedim.benim girdigim bolumler

een centraal deel(drie examens)

1-kennis van de nederlandse samenleving

2-toets gesproken nederlands

3-elektronisch praktijkexamen

bu sinavlari aldim..

onumuzdeki ay ise een praktijkdeel (een examen) sinavina girecegim..

benim sorum bu sinavlari alinca kazanilan haklar neler?yani inburgeringsexamen diplomasini alinca ne haklarim olcak?
Merhaba

Onceki mesajda da yazdigim gibi bu sinav Hollanda vatandasligi icin gerekli olan bir sinav.sinavlardan sonra bir sertifika veriyorlar hollanda pasaportu icin basvuru yaptiginda bu sertifikayi isteyecekler.

baska bir getirisi yok diye biliyorum.

uzun senelerdir burda yasayip hollanda vatandasi olmayanlar suan pasaport icin basvuru yaptiklarinda bu sinava girmeleri isteniyor.
bu sinava girme mecbiriyetinin oldugunu paylasmistik, buraya gelmis olan arkadaslarimiz Turkiyedeki yaptiklari uyum sinavi disinda hollandada sinava girme mecburiyetleri var..!

bu sinavin amaci, buraya (yeni) gelmis yabancilarin hollanda ulkesine uyum saglamis oldugunu ispatlamaktir..! diyelimki calismak istiyorsunuz, size sorulan ilk sey bu sinavi alip almadiginiz olcak tabi bu okumak icinde gecerli..!

diyelimki bu sinavi alamadiniz, ikamet ettiginiz belediyeden para cezasi aliyorsunuz veya devletten alacaginiz yardimin miktari dusuruluyor..!

tabi ozlem arkadasimizinda dedigi gibi hollanda vatandasi olmak istiyorsaniz bu sinavi almaniz gerekiyor..!

bu arada sinavdaki tecrubelerinizi lbizimle paylasirsaniz seviniriz..! cunku sinava girecek arkadaslara birazda olsa isik tutarsiniz

kolay gele
gercekten b inburgering sinavina giren arkadaslar biraz da olsa yasadilarini sinavla ilgili gorduklerini burda bizimle paylasirlarsa cok seviniriz suan bende

roc de okula gidiyorum yaklasik 1 yil sonra sinavim var ama roc de cok da bisey ogrendigim soylenemez hic egitim yok gunde 3 saat okula gidip bilgisayari acip sonrada saatim bitince kapatip eve geliorum hic bisey ogrenemiyoruz okulda ki herkes cok sikayetci bu durumdan ama sistem boyle diyip bisey gsteren yok sinavlari cok merak ediyorum zor mu kolay mi irdesizlere bisey sorcam ben portfolio diye bir dosya verdiler bu dosyanin icindekileri belediye gisip konustugumuz insnaalra imzalaticakmsiz felan anlamiyorum daha 1 odu geleli burya anliorum ama konusamiyiorum bilmiyorum nasil olc ak acaba her roc boyle mi ? sinavla ilgili tecrubelerinizi ercekten paylasirsaniz sevinirim 1. sinav zwolle de 1.sinavimda oldenzaal da biri konusmakla ilgili digeride yazili sinavmis bu sinavi alan arkadaslar lutfen anlatin ...
evet bilgisi olan arkdslar bu sinavlar icerigi neler soruluyo bunlara dair bildiklerini bizlerle paylasirlarsa cok seviniriz bende cok merak ediyorum bu sinavlari zor mu kolaymi bizi neler bekliyo cok merak ediorum,,,bende bu ay roc e basliycam ins ins ins dediginiz gibi degildir butun roc ler,bisey ogrenemiceksek bizim icin cok ama cok kotu bi durum olcak bu,cunku dili ogrenemessek hicbisey yapamiyoruz konusamadigimizdan dolayi,,,bide ben henuz okula baslamadim bu ay baslicam sira sira madde madde hangi sinavlara ne zaman girildigini bilen biri yazabilrise cok sevinirim,bicok cesit sinav ismi geciyo bunlari sirasiyla yazan olursa cok sevinirim,,,simdiden cok ama cok tesekkurler vereceginiz bilgiler icin,,,saygilar,,,
merhaba arkadaslar ben sinava girmis biri olarak size bu konuda bilgi vereyim.sinav adi inburgeringexamen..kisaca hollandaya uyum sinavi diyebiliriz...1 ocak 2007 den sonra gelen ve 21 eylulden sonra suresiz oturuma basvuru yapmak icin bu sinavin diplomasini istiyorlar..1 ocak 2007 den sonra hollandaya gelen ve dil okuluna giden arkadaslar belediyenin size 3.5 yil icinde almaniz gerek dedigi sinav budur...simdi sinav hakkinda bilgilere gecelim..sinav ikiye ayriliyor

centraal deel(drie examens)--(bu kendi arasinda 3 e ayriliyor)

bu gruptaki sorularin nasil cikacagi hakkinda bilgi almak istiyorsaniz asagidaki linki tiklayin 3 konudanda 2 ser ornek cozebilirsiniz.sinav ornekteki gibi benzer konular...yani ahmetin cocugu oluyor nereye bildirmesi lazim veya trafik kazasi oldu mehmet bu olayi gordu nereyi aramasi lazim.fatma is ariyor nereye muracaat etmesi lazim..bunun gibi basit sorular..sorular videolu ornektede goreceksiniz...lutfen asagidaki linki tiklayin..

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Oefenvragen/Oefenvragen_inburgering.asp

praktijkdeel (een examen) --portfolio dedikleri sinav bu sinavdir..
sinava girmak icin kendiniz muracaat ediyorsunuz sinav ucretleri asagidaki gibidir...

1-kennis van de nederlandse samenleving-----37 euro

2-toets gesproken nederlands----------------52 euro

3-elektronisch praktijkexamen----------------37 euro

bu sinavlara basvuru yapmak icin asagidaki linki tiklayin ve formu dolfurup ib-groep a gonderebilirsiniz.arkasindan size cek gonderirler eger yatirdiginiz taktirde sectiginiz sehirde sinava girebilirsiniz..

http://www.inburgeren.nl/Images/10020-03_tcm12-4414.pdf

amsterdam

utrecht

nijmegen

rotterdam

eindhoven

zwolle

sadece bu sehirlerde sinava girme hakkiniz bulunmaktadir..
mstosman yazdı:
merhaba arkadaslar ben sinava girmis biri olarak size bu konuda bilgi vereyim.sinav adi inburgeringexamen..kisaca hollandaya uyum sinavi diyebiliriz...1 ocak 2007 den sonra gelen ve 21 eylulden sonra suresiz oturuma basvuru yapmak icin bu sinavin diplomasini istiyorlar..1 ocak 2007 den sonra hollandaya gelen ve dil okuluna giden arkadaslar belediyenin size 3.5 yil icinde almaniz gerek dedigi sinav budur...simdi sinav hakkinda bilgilere gecelim..sinav ikiye ayriliyor

bu gruptaki sorularin nasil cikacagi hakkinda bilgi almak istiyorsaniz asagidaki linki tiklayin 3 konudanda 2 ser ornek cozebilirsiniz.sinav ornekteki gibi benzer konular...yani ahmetin cocugu oluyor nereye bildirmesi lazim veya trafik kazasi oldu mehmet bu olayi gordu nereyi aramasi lazim.fatma is ariyor nereye muracaat etmesi lazim..bunun gibi basit sorular..sorular videolu ornektede goreceksiniz...lutfen asagidaki linki tiklayin..

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Oefenvragen/Oefenvragen_inburgering.asp

praktijkdeel (een examen) --portfolio dedikleri sinav bu sinavdir..

umarim anlattiginiz gibi kolaydir ve biz yeni gelenlerde alnimizin akiyla cikariz ins ins ins bu sinavdan,,,bilgilerin icin cok tesekkurler,,,
Gelelim diger sinavimiza..

praktijkdeel--portfolio

bu sinava girmek icin belirli belgeler hazirlanip bir dosya halinde ib-groep a gonderilir.dosyalar incelenir ve size bir randevu verilir sectiginiz sehre gidip iki examator ile sinava girersiniz.biri size sorular sorar digeride konusmalarinizi not edip notlarinizi verir..

bu dosyayi hazirlamak icin iki grup vardir..eger kisi staj yapamiyacak durumdaysa(mesala evli ve 2 cocuk sahibi) o zaman portfolio werk (bewijzen en assessment) dosyasini hazirlar..eger kisi staj yapacak durumdayse bu kiside portfolio werk(allen bewijzen)dosyasini hazirlar..simdi genelde calisamiyacak durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida

portfolio werk (bewijzen en assessment)

burgerschap 6 aantal assessments 1

werk zoeken3 aantal assessments 1

werk hebben 6 aantal assessments 1

TOTAAL 15 aantal bewijzen 3 aantal assessments

bu belgeleri hazirlamak zorunda..en az bu kadar belge hazirlanmasi lazim fazla olabilir ama..(tavsiyem 2 ser belge fazla hazirlayin yedekte olmasi icin)

staj yapabilecek durumda olanlar icin hazirlanmasi gereken evraklar asagida

Portfolio werk (allen bewijzen)

burgerschap 12

werk zoeken 6

werk hebben 12

TOTAAL 30 belge hazirlamak zorunda (en az)

sorusu olan arkadaslar yazarlarsa yardimci olmaya calisirim..

succes.
arkadaşım teşekkürler ve tebrikler, gayet açıklayıcı olmuş yazınız. bu arada şanslı arkadaşım ve sınava girecek diğer arkadaşlar bu sınav sizleri korkutmasın. (hoş ben de girmiş değilim henüz ama çok zor bir sınav olduğunu düşünmüyorum) zaten kursu ya da okulu güzelce takip ederseniz bu sınavı verebilecek seviyeye geleceksiniz. herkese başarılar.
helin yazdı:
arkadaşım teşekkürler ve tebrikler, gayet açıklayıcı olmuş yazınız. bu arada şanslı arkadaşım ve sınava girecek diğer arkadaşlar bu sınav sizleri korkutmasın. (hoş ben de girmiş değilim henüz ama çok zor bir sınav olduğunu düşünmüyorum) zaten kursu ya da okulu güzelce takip ederseniz bu sınavı verebilecek seviyeye geleceksiniz. herkese başarılar.

bu pozitif yazin ve moral verici sozlerin icin cok tesekkurler,,,umarim dedigin gibi olur ve bizde o seviyeye gelebiliriz,ben duzenli olarak(allahdan bi mani cikmazsa)ookulu takip edecegimi dusunuyorum,ama roc de egitimin iyi olmadigini yazmis bi arkdsmz bu simdi benim kafami karistirdi umarim her roc bir degildir ve iyi bir egitim aliriz da bian once su dile hakim oluruz,tekrar tesekkurler,,
şanslı kardeşim okullardan çok şikayetler var gerçekten. hemen hemen kimse memnun değil. fakat öyle ya da böyle bu dil öğreniliyor bir şekilde. aslında insanın kendisine çok bağlı, okul ne kadar iyi de olsa kötü de olsa, sonuçta bizim gayretimiz çabamızla ilerleme olabilir. sana ve diğer tüm arkadaşlara tavsiyem, okulu iyi değerlendirmeniz. gerçi ben senin çok iyi değerlendireceğinden eminim. elinden geldiği kadar hollandaca konuşmaya çalış, hata yapmaktan korkma. (ben de sanki hollandacayı şakır şakır konuşur gibi anlatıyorum yaa :D )
helin yazdı:
şanslı kardeşim okullardan çok şikayetler var gerçekten. hemen hemen kimse memnun değil. fakat öyle ya da böyle bu dil öğreniliyor bir şekilde. aslında insanın kendisine çok bağlı, okul ne kadar iyi de olsa kötü de olsa, sonuçta bizim gayretimiz çabamızla ilerleme olabilir. sana ve diğer tüm arkadaşlara tavsiyem, okulu iyi değerlendirmeniz. gerçi ben senin çok iyi değerlendireceğinden eminim. elinden geldiği kadar hollandaca konuşmaya çalış, hata yapmaktan korkma. (ben de sanki hollandacayı şakır şakır konuşur gibi anlatıyorum yaa :D )

tesekkur ederim gercekten bu yazini okuyunca cok mutlu oldum,hollandacayi bukadar ogrenmeyi istedigimi nasil anladin anlayamadim ama gercekten icimde okadar buyuk bi azim varki soyle seninde dedigin gibi sakir sakir hollandaca konusabilmeyi bi hollandali kadar konusabilmeyi okadar cok isterdim ki anlatamam saana,,hatta belki bana kizan arkdslarm olabilir ama biara tr deyken yani henuz sinav stresi cekerken hep hayal kurardim dilerdim isterdim artik adina ne denirse,keske derdim bi sabah uyansam soyle sakir sakir hollandaca konusuo olsam anadilim gibi konusabiliyo olsam,turkceyi unutmaya bile raziyim derdim,nasil olsa bizim dilimiz kolay yeniden ogrenebilirim ama yeterki su hollandacayi sular seller gibi konusabilsem derdim,,,gerci bi azimle o zamnlar 1 ayda 500 den fazla kelime ogrenmistim ama konusamadikdan sonra istersen 2000 kelime bil onemli degilmis,,,simdi cat pat konusabiliyorum,yani bi hollandaliya bile derdimi anlatabiliyorum,tabi cumle kuramiorum ama kelimeleri ardarda siralayinca onlar anliyolar beni,,, :lol: ,,,haftanin dort gunu pazar olunca alisveris yaparken sokakta yururken adres soranlar oluyo beni hollandali saniyolar genelde(rengimden olsa gerek :lol: :lol: )mecburen az cok konusmak zorunda kaliyorum ve bi bakiorumki kulak dolgunlugununda verdigi tecrubeyle az cok konusur hale gelmisim,ama umarim okul bana cok yardimci olur ve daha daha cok ilerletirim dilimi,,,herkes ilerletir ins ins ins bu dili cunku dil olmayinca gercekten bunu cok ciddi soyluyorum insan evinin kapisini bile acip disariya cikmaya korkuyo,,,umarim hepimiz icin butun yeni gelen ve gelecek olanlar ve daha once gelipde dili ogrenmeye calisan herkes cok kolay bi sekilde ogrenir bu dili,,,,
Selam sansli arkadasim,

Bence sen bu azimle hollandacanin yanisira arti bir dil daha sokersin insallah.

Tum dilegim Turkiyeden gelen butun arkadaslarimiz hollandacayi ogrenip, istedikleri mevkilere gelirler..
gokkusagı yazdı:
Selam sansli arkadasim,

Bence sen bu azimle hollandacanin yanisira arti bir dil daha sokersin insallah.

Tum dilegim Turkiyeden gelen butun arkadaslarimiz hollandacayi ogrenip, istedikleri mevkilere gelirler..

cok tesekkur ederim arkdsm,,,destekleyici yazin icin,,,saol,,evet umarim herkes hepimiz hollandacayi en kisa zamanda cok iyi sekilde ogrenip istedigimiz seviyelere ve mevkilere gelebiliriz,,,
ben yardimci olmaya calasayim biraz arkadasim .henuz belediyeden geleli yarim saat oldud ve sicagi sicagina aktarayim bilgileri.oncelikle ben iki sene once geldim buraya ve biz geldigimizde sadece nt 2 sinavini almamiz gerekiyordu burada simdi birde inburgeringsexamen cikti.oncelikle benimle birlikte ulkeye girenlerden bahsedeyim bizim kurs masraflarinin buyuk bir kismini belediye karsiliyor ve artik nt 2(diger adi staat exemen) sinavini kazanma mecburiyetimiz yok buna mo sinavida dahil.yalniz hollandaca bana lazim diyenler icin bu sinava hazirlayan kurslara veya okullara gitme hakkiniz var nivonuzu yukseltmek icin ama bunu iosterseniz cebinizden 400 ile 600 euro arasinda bir cikartmaniz gerekiyor kalan ucreti belediye oduyor.ama dedigim gibi buna gitme zorunlulugunuz yok.ise girmek icin istiyorlar bu nt 2 belgesini onun disinda oturumunuzla veya yapacaginiz hollanda pasaport muraacati icin bir engel teskil etmiyor.

gelelim inburgeringsexemen olayina eski gelen arkadaslardan bu gune kadar nt 2 sinavini alamamis olanlar artik bu sinavi almak zorundalar.eski gelenler bes sene yeni gelenler 3.5 sene icerisinde bu sinavi almak zorundalar.bu sere zarfinda sinavi almazlarsa belediye sizin adiniza odedigi parayi size fatura edebilir.ayrica para cezasi alabilirsinizki bu her yeni sinav tarihinde syenilenir ve her yeni sinav tarihinde sinav ucretini yatirip sinava girmek zorunda kalirsiniz.oturumunuz kesinlikle suresiz verilmez ve sadece her seferinde 1 sene uzatilir.dolayisiyla hollanda pasaportu felanda hayal olur.insallah yardimci olmusumdur.

dedigim gibi ben geleli iki sene oldu kesinlikle kendimi idare edebilecek kadar hollandaca bilgisine sahibim bunu gecen sene gittigim mondrial okuluna ve son bir senedir hollanda firmasinda calismamam bagliyorum.ama calismak daha ogretici haberiniz olsun okulda hersey sizin cabaniza kaliyor ama yarari tabiki oluyor.nt 2 sinavina yazdan once girdim ve mo dan ve yazmadan kaybettim .simdi caporal diye bir kursa basladim ve arkadaslar inanin bize ders veren adamin hollandacasi berbat inanilmaz sekilde.bugun onun icin gittim belediyeye sikayet icin cok iyi bir sekilde dinlediler yarin tekrar okula gidip neler yasandigini not etmemi istediler bakalim yarin yarin neler yasicaz sinifta.pes etmek yok devam arkadaslar turk uz biz unutmayalim saygilarimla

groetjes murat
murat.kara yazdı:
ben yardimci olmaya calasayim biraz arkadasim .henuz belediyeden geleli yarim saat oldud ve sicagi sicagina aktarayim bilgileri.oncelikle ben iki sene once geldim buraya ve biz geldigimizde sadece nt 2 sinavini almamiz gerekiyordu burada simdi birde inburgeringsexamen cikti.oncelikle benimle birlikte ulkeye girenlerden bahsedeyim bizim kurs masraflarinin buyuk bir kismini belediye karsiliyor ve artik nt 2(diger adi staat exemen) sinavini kazanma mecburiyetimiz yok buna mo sinavida dahil.yalniz hollandaca bana lazim diyenler icin bu sinava hazirlayan kurslara veya okullara gitme hakkiniz var nivonuzu yukseltmek icin ama bunu iosterseniz cebinizden 400 ile 600 euro arasinda bir cikartmaniz gerekiyor kalan ucreti belediye oduyor.ama dedigim gibi buna gitme zorunlulugunuz yok.ise girmek icin istiyorlar bu nt 2 belgesini onun disinda oturumunuzla veya yapacaginiz hollanda pasaport muraacati icin bir engel teskil etmiyor.

gelelim inburgeringsexemen olayina eski gelen arkadaslardan bu gune kadar nt 2 sinavini alamamis olanlar artik bu sinavi almak zorundalar.eski gelenler bes sene yeni gelenler 3.5 sene icerisinde bu sinavi almak zorundalar.bu sere zarfinda sinavi almazlarsa belediye sizin adiniza odedigi parayi size fatura edebilir.ayrica para cezasi alabilirsinizki bu her yeni sinav tarihinde syenilenir ve her yeni sinav tarihinde sinav ucretini yatirip sinava girmek zorunda kalirsiniz.oturumunuz kesinlikle suresiz verilmez ve sadece her seferinde 1 sene uzatilir.dolayisiyla hollanda pasaportu felanda hayal olur.insallah yardimci olmusumdur.

dedigim gibi ben geleli iki sene oldu kesinlikle kendimi idare edebilecek kadar hollandaca bilgisine sahibim bunu gecen sene gittigim mondrial okuluna ve son bir senedir hollanda firmasinda calismamam bagliyorum.ama calismak daha ogretici haberiniz olsun okulda hersey sizin cabaniza kaliyor ama yarari tabiki oluyor.nt 2 sinavina yazdan once girdim ve mo dan ve yazmadan kaybettim .simdi caporal diye bir kursa basladim ve arkadaslar inanin bize ders veren adamin hollandacasi berbat inanilmaz sekilde.bugun onun icin gittim belediyeye sikayet icin cok iyi bir sekilde dinlediler yarin tekrar okula gidip neler yasandigini not etmemi istediler bakalim yarin yarin neler yasicaz sinifta.pes etmek yok devam arkadaslar turk uz biz unutmayalim saygilarimla

groetjes murat

aciklamalarin icin tesekkurler arkdsm,,,

dedigin ve dediigim gibi hollandaca sart hollandaca sart hollandaca sart,,eger sen dili bilmiyo olsaydin o ogretmeni hergun anlamadan dinlemek zorunda kalcaktin ve gidip sikayet etme gibi bi sansin olmicakti dilin olmadigi icin,tercumanla gitsen bu seferde dili siz bilmiyosunuz hocanin kotu oldugunu nasil anladiniz deyip ilgilenmiceklerdi belkide,,,ama ben en kisa zamanda ne yapip edip bu hollandacayi ogrenmeyi ve konusabilmeyi kafama taktim cunku biyere gittiginizde biri size bisey dediginde yaninizdaki kisinin gozune bakip ne dedi tercume edermisin sunu bana muhabbeti insani cok SIKIyo.ve dedigin gibi nl vatandasi olmak istiyosak nt 2 sart,,hatta bazi arkdslar iyyi bisekilde konusabilmek icin nt2 ninde artik az geldigini soylediler ve bende oyuzden ilerletebildigim kadar iletletmek istiyorum dilimi,mesela burdaki okula giden kisiler bazilarini haric tutuorum bu konudan,okula gidip dersi dinliyolar yaziyolar ciziolar hocalar diomuski eve gidince kalemi kitabi atmayin kenara yoksa ogrenemessiniz evde tekrar edin,sayfa seklinde dersler veriliyomus ama cogu kisi(yine diyorum yapanlar haric)yapmiyolar bunlari ve sonrada aaman ogrenemiyoz iste napalim deyip cikiyolar isin icinden,,,bu yeni bi dildir ve ayni nasil ilkokula baslaidgimizda okumayi yazmayi ogrenip ogretmenlerin verdigi dersleri yapmak zorunda oluyoduk ogrenebilmek icin buda aynen oyle,,,tekrardan tesekkur ederim arkdsm bilgilerin icin,,,
arkadaslar hakikaten herseyi okullara birakmayalim yoksa yerimizde sayariz oyle tr deki gibi disiplinli felanda okul aramayin buralarda sakin tek kelime yok .dedigim gibi iki senedir burdayim abartili bilmesemde bu dili en azinda bir yere gidip bir sekilde derdimi anlatabiliyorum ben okulun yarari oldu tabiki ama cok daha fazlasida benden ve calisma ortamimdan kaynaklandi .herseyde oyle degilmidir arkadaslar bir seylere kavusmak icin bir yerlerden odun vermelisiniz.bende bos zamanimda eglencemden odun verdim biraz ve halada veriyorum takii bir haksizlik karsisinda kimsenin dil destegini almadan kendimi savunabilecegim gune kadar .

bu arada buraya yeni geldigimde birisi ne zaman hollandaca ruya gorursen o zaman bu dili ogrendin sayilir demisti ben o ruyayi gormedim henuz.zaten uyku yok nasil goriiiimmm
arkadaşım nt1 e geçme diye birşey yok. çünkü nt1: nederlands als eerste taal(moeder taal) yani hollandaca anadili olanlar. nt2: nederlands als tweede taal. yani hollandaca anadili olmayanlar demek. fakat nt2 nin bazı niveau'ları var. önceden 1,2,3,4 idi şuanda A1, A2, B1,B2 şeklinde oldu.
slm arkadaslar benim yasim tutmadigi icin biz belcika yolunu kullandik ben belcikadan 5yillik oturumu aldiktan sonra hollandaya geldigim zaman bende bu sinava girecekmiyim??bu konuda bilgisi olan varmi ??
sumelya yazdı:
Selam Arkadaslar

Simdi Nt1den baslayanlar icin ne gibi sinavlar bizi bekliyor hangi sinavdan sonra Nt2 ye geciyoruz..Bu NT1 kac ay suruyor.NT1de basari gosteren Nt2 gecme hakki varmi..NT1 derslerini anlatan bir site varmi paylasirsaniz sevinirim...Basarilar...

helin arkadasimizda aciklamis ama bende bu konuda biraz arastirdigim kadariyla nacizane bilgilerimi aktarayim :!: Ayrica benim esim yeni gelenlere dil kursu veren bir sirkette calisiyor bilgilerim surekli guncel oluyor :) :!: NT1 diye bir sinav yok NT2 nederlands als tweede taal bu sinavin bircok degerlendirme yolu var A1 A2 B1 B2 ..... diye devam ediyor simdi ise deel 1 deel 2 felan diyede bahsediyorlar deel 1 sadece normal yasam calisma hayati birde istersen mbo okumak icin yeterli olan kismi deel 2 daha yuksek okumak ve daha nitelikli islerde calismak icin isteniyor birde benim gittigim kursta soyledinde diploma denkliginin tamamlanmasi icin diplomaniza gore seviye almaniz gerekiyor ve ayrica universite ve daha yuksek okumak deel 2 den yuksek bir puan almak gerekiyor baraji sinirdan gecince olmuyormus bunuda bildireyim selamlar
cevap olarak dediki ***her Provincie de durumlar cok farkli bizim oldugumuz yerde daha cabuk olurken baska yerlerde daha uzun olabiliyor yani bu cok ozel bir soru ve cevabida ancak yakin bir yerde calisan kisi tarafindan verilebilecek bir soru o yuzden kusura bakma *** ozetle bunu anlatti zaten Hollandada ilk bilecek seylerde biri her bolge ve belediye digerinden farkli ozerk bir yapiya sahip yani ayni durumdaki iki kisi ayri beledielere farkli sonuclar alabiliyor sana kola gelsin

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol