evet arkadaşlar nihayet bende hollandadayım geleli 55 gün felan oldu ekimin 10 unda geldim gelmeden once tr de yasadıklarımdan baslamak ıstiyorum
eşim bana tam 10 eylülde vizemizin onaylandığını haber etti sonra ben 5 gün sonra ankara konsolosluğunu arayarak vizemin gelip gelmediğini sordum onlarda bana vizeniz geldi dediler ve ıks yi arayıp randevu almam gerektiğini soylediler ve bende aradım ıks yi bana 6ekime randevu verdiler ve gelirken yanımda
2 adet resim (35*42 boyutunda)
kendi pasaportum ve fotokopisi
eşimin pasaport fotokopisi
evlilik cuzdanı ve fotokopisi
basvuru formu(mvv basvuru formu)
formula
formulb
nufus kayıt orneği(içinde eşinizde olacak sekilde)istediler ve verdim
daha sonra gorevlı bayan bana hollandaya gıttıkten 3 gun ıcınde beledıyeye gıtmem gerektığını soyledı ve bana adres vermemi vizemin adresime geleceğini soylediler bende ankarada kalmak ıstemediğimi bugünlerde türkiyede heryerde bombalar patladığını bu yüzden bugün almak ısttiyorum dedim ve bayanda bana bi kağıt verdi ve saat 4 de konsoloslukta olmamı soyledi ve o saatte gittim konsolosluğa vizemi aldım
(bu arada vizemi alırken bi arkadas daha vardı benim gibi vizeyi alan ve biz bi anda hasır nesir olduk cocukla ve vizemizi aldıktan sonra o konsolosluktan ikimizin bi cıkısı vardı sankı kacarcasına hanı bızı durduracaklarda vizemizi elimizden alacaklarmıs gibi hemen soluğu otogarda aldık ve en erken otobuslere bilet aldık arkadasla oda kırsehirliydi ve tabi hemen eslerimize vizeyi aldığımızın haberini verdik)
ve tam 10 ekimdede hollandaya geldim bu arada bana konsoloslukta vizeyi 3 aylık verdiler yani dc vizesiydi aSLINDA BEN DUSELDERFO DA GİDEBİLİRDİM AMA KENDİMİ RİSKE ATMADIM VE AMSTERDAMA UCTUM bence vizeyi shengen alan arkadaslarıma tavsiyem ne olursa olsun ılk girisinizi hollanda ya yapın tabiki duseldorftan giren arkadaslarımız olmustur fakat sız riske atmayın kendinizi cunku alman polısı sorunda cıkartabilir yani en fazla cıkartacakları sorun sızı bekletirler biraz arastırırlar ve davet eden sahsa bizzat teslim ederler ayrıca para kontrolude yapabilirler
amsterdama ındım ve esim benı karsıladı
ve kaldığımız sehre arnheme geldik gelderland bolgesi
3 gun sonra beledıyeye gıttık tabı randevu falan almadık dırek gıttık sonra sıra numarası aldık ve gorevlı benı gecıcı olarak kayıt yaptı ve 2 adet kagıt verdı ınd den randevu almamız gerektığını ve ınd ye gıderken bu kagıtları goturmemızı soyledı sonra ınd yı aradık ve randewvu aldık 30 ekim e ben ınd ye gittikten sonrakı pazartesi ggd ye gittim ve rontgenım cekildi
ınd dekı gorevlı sonucun 8 hafta ıcınde geleceğini soyledi daha sonra evımıze geldık ve beklemeye koyulduk ınd ye gittikten 4 gün sonra eve mektup geldı ınd den evrakların ısleme gırdığıne daır sonra bundanda 1 hafta oncede beledıyeden bı meektup geldı benım adıma mektupta benım bs numaram yanı eskı adıyla sofı numaramı beledıye gondermıstı ve hala ınd den bı haber gelmedı sımdı calısamıyorum nl de canım cok sıkılıyo hergun yağmur soguk turkıyedekı gıbı ınsan ılıskılerıde sıcak değıl burda.
evet aradaslar bilenler varsa sormak ıstıyorum beledıyenın gonderdığı mektubun ıcınde bı suru kagıt vardı ve tum herseyim bilgilerimi yazmıslar ve sofı numaramı yazmıslar şimdı bızım bu mektupla bı ısımız varmı yanı saklamaktan baska
ayrıca arkadaslar sunu belirtmek ıstıyorum hollanda bolgelere ayrılmıs ve her bolgenını ınd yı ayrı uygulamalar yapmaktadır ben arnhemde kalmaktayım ve buda gelderland bolgesı oluyor bu bolgeden olan arkadaslar daha ıyı bılırler bu ıslerı ayrıca benım oturum kartımı ne kadar surede gelir sıkıldım beklemekten ınd ye gideli tam 34 gün oldu
şimdilik bu kadar herkese selamlar allah vıze bekleyenlere sabır versin
hollandaya geliş tecrübem ve sofi numaram ile ilgili bi soru
arkadasim biri yazmis bir yillik oturumu 34 gunde aldim diye yani seninkide gelmek uzeredir benim anlamadigim senin sofi numaran gelmis niye calisamiyosun
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol