arkadaslar holandaya gelecek olanlar ıcın kı bunlara bende dahılım..hepımızın kafasında soru ısaretlerı var dıye dusunuyorum....acaba orda hayatımız nasıl olacak bızı nerle beklıyor neelr farklı neler ıyı yada kotu vs. vs.
nl de yasayan ayda oraya aıle bırlesımı ıle gıtmıs olan arkadaslarımızın tecrubelerını ve bızlere tavsıyeelrını burada belırtelım ınsallah
allaha emanet olun
hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?
İsterseniz ben hemen ilk şıkkı söyleyeyim ama bu sizin için iyimi yoksa kötümü siz karar verin.
Bence aile birleşimi ve Hollanda için en önemli durum siz daha NL ye gelmeden önce tanıştığınız partneriniz yada eşiniz.Yani işin başlangıcı birazda TR deki aşama oluyor.İster akraba evliliği yapın ister somenwonen (benim gibi) yaparak gelin yada ister gerçek bir Hollandalı ile evlenin.Her durumunda da evlendiğiniz kişiyi ancak buraya geldikten sonra tanıyacaksınız.İnsanlar buraya genellikle aşık oldum ,birbirimizi deli gibi seviyoruz ,o olmadan asla yapamam gibi söylemlerle gelir yada getirilir.Ama buraya gelindiğinde havasından mı suyundan mı nedir bilinmez o eski söylemlerin yerinde yeller eser.İşte bu durumda aranızdaki bağ ne kadar kuvvetli ise Hollanda da şansınızda o kadar yüksek olur.Çünkü gerçektende bir süre partner üzerinde yaşama zorununluluğu vardır.Burada prosedürler ve dil öğrenme yada iş konusunda problemler yaşayabilirsiniz ama bunları aşmanızda en büyük yardımcınız yine partneriniz veya eşiniz olacak.
Bence aile birleşimi ve Hollanda için en önemli durum siz daha NL ye gelmeden önce tanıştığınız partneriniz yada eşiniz.Yani işin başlangıcı birazda TR deki aşama oluyor.İster akraba evliliği yapın ister somenwonen (benim gibi) yaparak gelin yada ister gerçek bir Hollandalı ile evlenin.Her durumunda da evlendiğiniz kişiyi ancak buraya geldikten sonra tanıyacaksınız.İnsanlar buraya genellikle aşık oldum ,birbirimizi deli gibi seviyoruz ,o olmadan asla yapamam gibi söylemlerle gelir yada getirilir.Ama buraya gelindiğinde havasından mı suyundan mı nedir bilinmez o eski söylemlerin yerinde yeller eser.İşte bu durumda aranızdaki bağ ne kadar kuvvetli ise Hollanda da şansınızda o kadar yüksek olur.Çünkü gerçektende bir süre partner üzerinde yaşama zorununluluğu vardır.Burada prosedürler ve dil öğrenme yada iş konusunda problemler yaşayabilirsiniz ama bunları aşmanızda en büyük yardımcınız yine partneriniz veya eşiniz olacak.
erkan doğru söylüyor. Türkiye hava sahasından çıkınca insanlar 180 derece değişebiliyor. Hollandaya ben getirdim havalarına falan girenler oluyor. çalışamayacağınız süre içinde kullanmak üzere, yanınızda yüklü bir parayla gitmenizde fayda var:) hanımın eline bakmaktan kurtulursunuz:)
bizde suanda ev konusundan sikayetciiyiz,onun disinda cok sukur bi problem yok.suanda is aramadigim icin o problemimde yok,(buda bayan olarak gelmenin artilarindan galiba ) ama okul bittikden sonra hersey baslicak gibi gelio bana meslek okulu,hayat sartlari,is,guc problemler ozaman baslicak gibi sankki.ha bide benim icin buyuk belki baskalari icin kucuk bi problem PORTFOLIO yapimi.bunu yapmassak veya iyi yapamassak sinava giremiyomusuz galiba.ve suanda cok zor gorunuyo gozume.umarim hersey daha guzel olur zaman gectikce.ama son cumlemi soyle soylemek istiyorum;hayat hollandaya gelmek kime ve neye gore arti,veya neye ve kime gore eksi bunu buraya gelen birey kendisi yasayip karar vericek cunku herkesin geldigi yasam ve ortam farkli olucak.bana suan hollandada gozume yasanmaz bu ulkede denilcek kadar kotu bi durum yok.(ins ins ins da olmaz)buna gelen kisi karar vericek dedigim gibi...herkese gelmek isteyen herkese hollandada guzel sorunsuz bi hayat diliyorum rabbimden cunku biz herseyimizi(ailemizi,isimizi,gucumuzu,okulumuzu,birakip geliyoruz)...
Oncelikle Sabirli HOS gorulu (Huzurlu) Buyuklere SAygi, Kucuklere Sevgi(Af Etmeyi veya Dilemeyi)Bilmeliyiz!! Cocuklarimizla ilgilenmeliyiz(Oveylik gibi Davranmammaliyiz)!!!
Kucuk bir olayi Esler arasinda O senin Annan , baban MI demekden uzak Durmaliyiz!!MUTLU YASAMAK ICIN BIRBIRIMIZIN AILESINE SAYGILI MADDI MANEVI DESTEK OLMALIYIZ BUTCEMIZCE!!
SAGA SOLA PARA KACIRMA ASIRI YOLAMA DURUMLARINDAN TABIIKI UZAK OLMALIYIZ
EVLILIKDE BIRLIKDE KARAR VERMELIYIZ!!SEN CALIS SEN YE AYRIMCILIK OLMAMALI!!
AVRUPADA UZUN SURELI YASAYABILMEK ICIN BIRLIKDE(ESLER)PARA BIRIKTIMEYE ONEM VERMELIYIZ!!ASIRI KOMSU EVINE BAKIP MOBILYA KREDISINE (BORC ICRALIK OLMAMALIYIZ) BUTCEMIZE GORE ARABAMIZI ALINCA BIR KERE IYI TEMIZINI ALMAYI DUSUNUP OLMAMALIYIZ!!
BURDAESLER OLARAK DIKKALI HARCAMA YAPARAK ARZU EDILEN DUSUNCELERIMIZI KARSILAYABILIRIZ(SATIN ALABILIRIZ)DUSUNMEDEN YAPILAN ISLERDE MUTLULUK SON BULMAKDADIR(AYRILIKLAR YA PARA YUZUNDEN YADA GUVENCESIZLIKLERDEN SOGUKLASMA(EVI TERK)!!!!!!!!!!BIR BASKALARININ KISKANCLIK IFTIRANLARINDAN ESLERIMIZI KORUYALIM!!
EL ELE MUTLU VE HUZURLU YASAYABILMEK ICIN GAYRET EDELIM,
KOLAY GELSIN 2009 YILIMIZ!!!!!
HOLANDADA KI KANUNLARIN ZARALARI NELERDIR ,BUNLARADA DIKKAT EDELIM ,HEP BANA REB BANA DUSUNCELERINDEN UZAK DURALIM!!
DUSUNCELERIMIZDEN UZAK DURALIM!!!
SAHTE EVLILIKLERDEN UZAK DURMALIYIZ(UMIT VERIP ESLERIMIZI KANDIRMAMALIYIZ)DOPRA DOPRA ANLASMALI EVLILIK(KISA SURELI EVLILIK) OLDUGUNU ONCE BELIRTMELIYIZ!!!!
Kucuk bir olayi Esler arasinda O senin Annan , baban MI demekden uzak Durmaliyiz!!MUTLU YASAMAK ICIN BIRBIRIMIZIN AILESINE SAYGILI MADDI MANEVI DESTEK OLMALIYIZ BUTCEMIZCE!!
SAGA SOLA PARA KACIRMA ASIRI YOLAMA DURUMLARINDAN TABIIKI UZAK OLMALIYIZ
EVLILIKDE BIRLIKDE KARAR VERMELIYIZ!!SEN CALIS SEN YE AYRIMCILIK OLMAMALI!!
AVRUPADA UZUN SURELI YASAYABILMEK ICIN BIRLIKDE(ESLER)PARA BIRIKTIMEYE ONEM VERMELIYIZ!!ASIRI KOMSU EVINE BAKIP MOBILYA KREDISINE (BORC ICRALIK OLMAMALIYIZ) BUTCEMIZE GORE ARABAMIZI ALINCA BIR KERE IYI TEMIZINI ALMAYI DUSUNUP OLMAMALIYIZ!!
BURDAESLER OLARAK DIKKALI HARCAMA YAPARAK ARZU EDILEN DUSUNCELERIMIZI KARSILAYABILIRIZ(SATIN ALABILIRIZ)DUSUNMEDEN YAPILAN ISLERDE MUTLULUK SON BULMAKDADIR(AYRILIKLAR YA PARA YUZUNDEN YADA GUVENCESIZLIKLERDEN SOGUKLASMA(EVI TERK)!!!!!!!!!!BIR BASKALARININ KISKANCLIK IFTIRANLARINDAN ESLERIMIZI KORUYALIM!!
EL ELE MUTLU VE HUZURLU YASAYABILMEK ICIN GAYRET EDELIM,
KOLAY GELSIN 2009 YILIMIZ!!!!!
HOLANDADA KI KANUNLARIN ZARALARI NELERDIR ,BUNLARADA DIKKAT EDELIM ,HEP BANA REB BANA DUSUNCELERINDEN UZAK DURALIM!!
DUSUNCELERIMIZDEN UZAK DURALIM!!!
SAHTE EVLILIKLERDEN UZAK DURMALIYIZ(UMIT VERIP ESLERIMIZI KANDIRMAMALIYIZ)DOPRA DOPRA ANLASMALI EVLILIK(KISA SURELI EVLILIK) OLDUGUNU ONCE BELIRTMELIYIZ!!!!
eğer sevgin icin geliyorsan buraya ne artıları nede eksileri gözün görmez....
Ha burayı özenerek geliyorsanız sanırım eksiler ağır basar...
Ha burayı özenerek geliyorsanız sanırım eksiler ağır basar...
ben bir artisini goremiyorum karanlik, surekli yagmur yagan bir ulke insanlar hafta ici ev, is arasi mekik dokur hafta sonu alisveris ve akraban varsa oraya gidersin dil bilmiyorsun etrafindakiler esin dahil zaman gelir senin dil bilmedigini unutarak umarsizca konusur ve sen fransiz kalirsin kendini aptal bisi bilmeyen biri gibi hissedersin ki Turkiye de cogumuz universite bitirdik sosyal hak diyorlar sigortani bile kendin oduyorsun Turkiye de devletim oduyor ilac parasini maasindan hemen keserler Turkiye de %10 nu odersin hergun bi mektup gelir fenalik gelir insana sunu odeyin bunu odeyin guya burda kamu isleri duzenli isler karisiklik olmaz (okula cagirdilar kitap yok dediler geri gonderdiler vb) cat kapi komsuya gidiyim bir cay iciyim diyemiyorsun burda bir gelenek var randevu alman lazim, disarda oynayan cocuk sesi yok, bayramlarda herkes calisir kapiyi calan seker toplayan cocuklari goremezsin bu ulkede yasayan insanlarin %90 depresyonda gerisini siz dusunun artik
Evet ozgurlukler ulkesi herkes kendi halinda rahatca yasayabiliyor hatta o kadar rahat ki sokagin ortasinda cocuklar ot icebiliyor eger bunlari arti olarak goren varsa buyursun gelsin
Ama ben Turkiyem'in copunede, hastane kuyrugunada, trafiginede, duzensiz evlerinede ama sicak mutlu insanlarina denize, gunesine, simitine, baklavasini hic ama hic bir yeri degismem burda yasayan Turkler bile Turkiye'den gelenlere guluyor artik cunku herkes Turkiye'ye donmek istiyor hayat sizin ama Turkiye diyorum baska bisi demiyorum
Evet ozgurlukler ulkesi herkes kendi halinda rahatca yasayabiliyor hatta o kadar rahat ki sokagin ortasinda cocuklar ot icebiliyor eger bunlari arti olarak goren varsa buyursun gelsin
Ama ben Turkiyem'in copunede, hastane kuyrugunada, trafiginede, duzensiz evlerinede ama sicak mutlu insanlarina denize, gunesine, simitine, baklavasini hic ama hic bir yeri degismem burda yasayan Turkler bile Turkiye'den gelenlere guluyor artik cunku herkes Turkiye'ye donmek istiyor hayat sizin ama Turkiye diyorum baska bisi demiyorum
ben bir artisini goremiyorum karanlik, surekli yagmur yagan bir ulke insanlar hafta ici ev, is arasi mekik dokur hafta sonu alisveris ve akraban varsa oraya gidersin dil bilmiyorsun etrafindakiler esin dahil zaman gelir senin dil bilmedigini unutarak umarsizca konusur ve sen fransiz kalirsin kendini aptal bisi bilmeyen biri gibi hissedersin ki Turkiye de cogumuz universite bitirdik sosyal hak diyorlar sigortani bile kendin oduyorsun Turkiye de devletim oduyor ilac parasini maasindan hemen keserler Turkiye de %10 nu odersin hergun bi mektup gelir fenalik gelir insana sunu odeyin bunu odeyin guya burda kamu isleri duzenli isler karisiklik olmaz (okula cagirdilar kitap yok dediler geri gonderdiler vb) cat kapi komsuya gidiyim bir cay iciyim diyemiyorsun burda bir gelenek var randevu alman lazim, disarda oynayan cocuk sesi yok, bayramlarda herkes calisir kapiyi calan seker toplayan cocuklari goremezsin bu ulkede yasayan insanlarin %90 depresyonda gerisini siz dusunun artik
evet arkdsm haklisin dogru soyluyosun tr hakkinda yazdigin seyler cok guzel seyler,kimse demiyoki zaten turkiyenin baklavasini buranin oliebolluna degisiriim diye,ama boyle derseniz yasadiginiz yer cennet de olsa mutlu olamazsiniz bence,eger buraya gelmissek burayi isteyerek veya zoraki olarak tercih etmissek buranin sartlarina uyum saglamak zorundayiz yoksa dedigim gibi eksiler agir basar ve geri donme imkanimizda olmassa depresyonda olur,mutsuzluk had safhaya cikar,,,mutlu yarinlar herkese...
elbette ki surekli bunlari dusunursek ne burda mutlu oluruz ne de esimizi mutlu edebiliriz uyum saglama va buraya alismaya calisiyoruz iste burya dayanma sebebim sadece esim bi gun bile pisman olmadim insan ozluyor vatanini herkesin Allah yardimcisi olsun tabiki herseye ragmen hayat guzel:)
elbette ki surekli bunlari dusunursek ne burda mutlu oluruz ne de esimizi mutlu edebiliriz uyum saglama va buraya alismaya calisiyoruz iste burya dayanma sebebim sadece esim bi gun bile pisman olmadim insan ozluyor vatanini herkesin Allah yardimcisi olsun tabiki herseye ragmen hayat guzel:)
heh simdi oldu arkdsm bak ne guzel hayat dolu konustun simdi.yani herkes ozluyo hepimiz ozluyoruz ama iste dedigim gibi burayi esimiz icin veya baska bi sebeple tercih etmissek birazda gozumuze artilarini gostermeye calismaliyizki hayat daha kolay gelsin gozumuze dimi ama.amin amin amin arkdsm rabbim hepimizin herkesin yardimciisi olsun.heleki ailesini yurdunu birakipda bi insan icin gurbet ellere gelenlerin daha cok yaninda olsun ins ins ins cunku cok duyuyoruz oyle canim cicim deyip getiripde burda gozunden yasini eksik etmeyen,kapi disari cikartmayan insanlari.eger mutluysak bunun degerini bilmeli ve bu mutlulugu elimizde tutmak icinde yanina geldigimiz insana yardimci olmamis lazim uyum saglayarak.sen ben bu sitedekilerin cogu belkide sansli insanlardanizki iyi insanlara denk gelmisizdir belkide allaha sukur sitemizdeki arkdslarimizdan buraya gelipde nalet olsun bu insan icinmi herseyimi birakip gelmisim diyen cikmadi aramizdan,,cikmasinda ins ins ins...ve tabiki hayat herseye ragmen guzel dediign gibi...ben herzaman sunu diyorum hayat felsefesi edindim bu lafi kendime
yasamayi bilene heryer guzel ...
vatanınızı özlüyorsanız, hiç biyere değişmem diyorsanız boş boş oturmayın. bişeyler yapın. lafla peynir gemisi yürümez. Nasıl diyeceksiniz?
eve kapanıp kalmayın. dil öğrenin. asimile olmadan uyum sağlayın bulunduğunuz ülkeye. gündemi takip edin. olan bitenden haberiniz olsun. her platformda ülkenizi savunun. bu da iyi dil bilmekle olur. bilginizle görgünüzle davranışınızla örnek olun. haksız oluşan, kötü Türk imajını düzeltelim. Bu bile vatana hizmettir.
selamlar...
eve kapanıp kalmayın. dil öğrenin. asimile olmadan uyum sağlayın bulunduğunuz ülkeye. gündemi takip edin. olan bitenden haberiniz olsun. her platformda ülkenizi savunun. bu da iyi dil bilmekle olur. bilginizle görgünüzle davranışınızla örnek olun. haksız oluşan, kötü Türk imajını düzeltelim. Bu bile vatana hizmettir.
selamlar...
leonardo06 arkadasim kesinlikle sonuna kadar katiliyorum sana 10 aydir nl deyim burdaki Turkler beni geldigimden beri saskinliga ugratiyorlar sanki Hollandali olmuslar sanki vatanlari burasi bir millet ulkesini bu kadar mi kotuler ben her gittigim ortamda elimden geldigince Turkiye'nin bulunmaz bir cennet oldugunu anlatiyorum en acisida bunlari yabancilara degil kendi milletimize Turklere anlatiyorum biz daha kendi milletimize ogretemedik baska milletlerin bizim hakkimizda yanlis seyler bilmeleri ve dusunmeleri gayet normal ama cat pat hollandacam ile cumle kuramadigim halde bile dil kursunda surekli Turklerden ve Turkiyeden bahsediyorum tabiki bu dili en iyi sekilde ogrenicem ama bildidigm kadariyla bisiler yapmaya calisiyorum fakat anadili gibi konusan Turkler aksine vatanimizi kotuluyorlar cok yazik diyorum ben sadece lafla peynir yurumedigini en iyi bilenlerdenim ben icraatta bulunuyorum ve faydaLi oldugumu dusunuyorum herkes keske en az bu kadar cabalasa...
duyarlılığın için teşekkür ederim. dediğine bende şahit oldum. anadili gibi hollandaca konuşan türkler vatanı kötülüyo hollandalılara. askerden polisden şikayet edenleri gördüm malesef.
Merhabalar arkadaslar guzel konuya parmak basmissiniz Hollandaya gelmenin artilari eksileri Peki nedir artilari eksileri Bence her sey once kadar kismet diyerek basliyim soze ama sunu soyliyim Burdaki Turk vatandaslarimizin bizi hic iyi yansittiklarini soylemem bu bir ikincisi saten tr den eskiden kuusr bakmayin oyle modern kafasi genis insanlar gelmedi simdiki nesil gibi biraz sonradan gorme biraz karekter birden avrupayi gormek bence onlara yaramamis hepmizin koylu cocuguyuz demek istedigim bu degil ama yani tuaf olmuslar ozunu yitirmisler kultur saygi ne avrupali olmuslar ki olamazlar olamiyacaklar nede bizim gibi Turk adat gelenejk saygi ve kultur cercevesinde kalmislar... Ben Alanyada rehber olarak calisirken adamlara Ter deki insanlar soyle boyle ove ove biteremezdim onlarda haklisuj gel yurt disindakileri gor derlerdi aynen oyle .....
Ikinci konu Hollandaya gelmek benim cocukluktan berli en buyuk hayalimdi Van basten Gullutten baslayarak :)) o hayal bana gore cok buyuktu gercek oldu sunu soylemek isterim gozumuzde fazla buyutmusuz hi bu demek olmuyor ki NL Cok kotu hayir sadece gozumuzde fazla buyutmusuz Ikinci evlenerek gelmek de farkli bir olay esiniz bura dogumlu bir Turk olursa bunu herkes icin soylemiyorum ama genel konusuyorum biraz Tr den kulturu uzaklasmis ve Turk hanimlari gibi davranmayarak yok sinirlendigi zaman ben getirdim seni falan havasina girmeleri insani cileden cikartir orasi kesin esiniz hollandaliysa ne kadarda modern ve olsaniz biribirinizi sevseniz yinede kultur farki oluyor ve siz onlarin yasam tarzi dusunme tarsiz biraz farkli olunca catisma cikiyor catisma demiyelimde munakasa ve cok daha zor oluyor acik olmak gerekirse....
Ama Dilde bir en onemli konu bence guzel karakterden sonra hemen hemen hser sey dil Allah ika sukur ben 5 sene once evledim 2.5 sene kitaplar aldim sozluk her gun cok calistim chat yaptim :) ogrenmek icin dil ogrenme delisiydim sinava bile kursa girmeden en yuksek puani aldim su an 5 aydir burdayim kimse inanmiyor :) ama yine tyeterli olmuyor gazetelerin 100 70 ini anlayabiliyorum 100 yuz anlamak lasim yoksa bu ulkede NL De cok iyi dil bilmedikten sonra mutlu olmak daha dogrtusu guzel bri is bulmak bence cok zor onun icin gelmeyi dusunen arkadaslar evine kapansin benim gibi :) tr deyken gece gunduz calissinlar tabiiri caizsse Bunlar benim dusuncelerimde paylasirsiniz paylasmazsaniz saygi duyarum bende paylasmak istedim... Bu arada Belcikanin NL Den yasama sartlari olarak daha iyi oldugunu burdaki cok kisidende duydum gelir ve vergi azligi acisindan gitmek isteyenlere duyurulur :)) ALLAH herkesin kalbine gore versin :geek:
Ikinci konu Hollandaya gelmek benim cocukluktan berli en buyuk hayalimdi Van basten Gullutten baslayarak :)) o hayal bana gore cok buyuktu gercek oldu sunu soylemek isterim gozumuzde fazla buyutmusuz hi bu demek olmuyor ki NL Cok kotu hayir sadece gozumuzde fazla buyutmusuz Ikinci evlenerek gelmek de farkli bir olay esiniz bura dogumlu bir Turk olursa bunu herkes icin soylemiyorum ama genel konusuyorum biraz Tr den kulturu uzaklasmis ve Turk hanimlari gibi davranmayarak yok sinirlendigi zaman ben getirdim seni falan havasina girmeleri insani cileden cikartir orasi kesin esiniz hollandaliysa ne kadarda modern ve olsaniz biribirinizi sevseniz yinede kultur farki oluyor ve siz onlarin yasam tarzi dusunme tarsiz biraz farkli olunca catisma cikiyor catisma demiyelimde munakasa ve cok daha zor oluyor acik olmak gerekirse....
Ama Dilde bir en onemli konu bence guzel karakterden sonra hemen hemen hser sey dil Allah ika sukur ben 5 sene once evledim 2.5 sene kitaplar aldim sozluk her gun cok calistim chat yaptim :) ogrenmek icin dil ogrenme delisiydim sinava bile kursa girmeden en yuksek puani aldim su an 5 aydir burdayim kimse inanmiyor :) ama yine tyeterli olmuyor gazetelerin 100 70 ini anlayabiliyorum 100 yuz anlamak lasim yoksa bu ulkede NL De cok iyi dil bilmedikten sonra mutlu olmak daha dogrtusu guzel bri is bulmak bence cok zor onun icin gelmeyi dusunen arkadaslar evine kapansin benim gibi :) tr deyken gece gunduz calissinlar tabiiri caizsse Bunlar benim dusuncelerimde paylasirsiniz paylasmazsaniz saygi duyarum bende paylasmak istedim... Bu arada Belcikanin NL Den yasama sartlari olarak daha iyi oldugunu burdaki cok kisidende duydum gelir ve vergi azligi acisindan gitmek isteyenlere duyurulur :)) ALLAH herkesin kalbine gore versin :geek:
merhaha bu konu daha oncede farkli isimlered acilmisti ama yinede yazalim bizde 1 yildir burdayim sanirim objektif olabilrim bu 1 icindede 1 kere izinede gittim
aradiginiz seyler gore kendi cevabinizi bulursunuz mesela ben Turkieyede calisiyorum belli yasamim var sevdigim insanda orda ordada calsirim diyorsaniz yer farketmez zaten siz bu olayi asmissiniz demektir bu ulke cok karmasik oncelikle dunyanin heryerinde Turkiyeden aldiginiz ehliyetiniz aynen gecer veya basit bir sinav yapilirsiniz ama burda gecmiste yasadiklari deneyimlerden dolayi burda gecmez benim gibi bir daha lamak zorunda kalirsiniz gecmiste yapilan sizde once gelenlerin yaptigi hatalari cekersiniz cogu yerde hemen hangi milleten oldugunuza gore size davranis tipleri degisir bunlar gercektir ve itiraz edecek cok kiside yoktur sanirim ama ben belli bir yasam standardinda yasiyacagim bunun icin farketmez diyorsaniz burasi tam size gore bir yer ama sunu unutmayin her zaman 1 adim geriden baslayacaksiniz bunu kapatmak icin daha fazla emek harcamaniz lazim bunlari bilin DIL en buyuk problem bunu asmak icin kisiden kisiye degisir ama 1ila 3 yil arasinda ugrasmaniz lazim surekli cevrenizle iliski icinde olursaniz biraz istek ve yeteneginiz varsa olur ama mesela 23 yasinda bir insan Turkiyede coktan hayata atilmis ise buraya 23 yasinda gelen birisinin kendi seviyesinde dil konusarak bir hayata tailmasi 25-26 yasinda olur ya hic dille ugrasmayip bir ise girip calisacaksiniz ekonomik olarak sikinti cekmeyip evinize gelen kagidi anlamdan yasayacaksiniz cocugunuzun okuluna gittiginiz ogretmeninin size soyledilerinin ancak %30 anlayip kalanina da jaa jaa okey diyeceksiniz ve surekli size sagir moron muamelesi yapip bagirarak konusacaklar yada buraya gelip aslanlar gibi dil ogrenip iyi islere gireceksiniz elinizden geldigi kadar okulllara devam edecesiniz avantajlar ve dez avantajlar size kalmis
ONCELIKLE KENDINIZE SORUN ARADIGINIZ NASIL BIR YASAM ? rahat yasamakmi ? para mal mulk sahibi olmakmi ? sevdiginiz isi yapmakmi? dininizi yasamakmi?
ve daha bir suru soru bunlara gore cevaplar gelir evet bende burdayim donerim ulkeme bir gun ama buraya kadar gelmisken neden bu dili ogrenmeyeyim neden okulumu tamamlamamayim ben kendime bunlari sordum ve cevapladim sizde kedinize gore sorun ve cevaplayin kimseyi dinlemenize gerek yok
GELIN YASAYIN VE GORUN
aradiginiz seyler gore kendi cevabinizi bulursunuz mesela ben Turkieyede calisiyorum belli yasamim var sevdigim insanda orda ordada calsirim diyorsaniz yer farketmez zaten siz bu olayi asmissiniz demektir bu ulke cok karmasik oncelikle dunyanin heryerinde Turkiyeden aldiginiz ehliyetiniz aynen gecer veya basit bir sinav yapilirsiniz ama burda gecmiste yasadiklari deneyimlerden dolayi burda gecmez benim gibi bir daha lamak zorunda kalirsiniz gecmiste yapilan sizde once gelenlerin yaptigi hatalari cekersiniz cogu yerde hemen hangi milleten oldugunuza gore size davranis tipleri degisir bunlar gercektir ve itiraz edecek cok kiside yoktur sanirim ama ben belli bir yasam standardinda yasiyacagim bunun icin farketmez diyorsaniz burasi tam size gore bir yer ama sunu unutmayin her zaman 1 adim geriden baslayacaksiniz bunu kapatmak icin daha fazla emek harcamaniz lazim bunlari bilin DIL en buyuk problem bunu asmak icin kisiden kisiye degisir ama 1ila 3 yil arasinda ugrasmaniz lazim surekli cevrenizle iliski icinde olursaniz biraz istek ve yeteneginiz varsa olur ama mesela 23 yasinda bir insan Turkiyede coktan hayata atilmis ise buraya 23 yasinda gelen birisinin kendi seviyesinde dil konusarak bir hayata tailmasi 25-26 yasinda olur ya hic dille ugrasmayip bir ise girip calisacaksiniz ekonomik olarak sikinti cekmeyip evinize gelen kagidi anlamdan yasayacaksiniz cocugunuzun okuluna gittiginiz ogretmeninin size soyledilerinin ancak %30 anlayip kalanina da jaa jaa okey diyeceksiniz ve surekli size sagir moron muamelesi yapip bagirarak konusacaklar yada buraya gelip aslanlar gibi dil ogrenip iyi islere gireceksiniz elinizden geldigi kadar okulllara devam edecesiniz avantajlar ve dez avantajlar size kalmis
ONCELIKLE KENDINIZE SORUN ARADIGINIZ NASIL BIR YASAM ? rahat yasamakmi ? para mal mulk sahibi olmakmi ? sevdiginiz isi yapmakmi? dininizi yasamakmi?
ve daha bir suru soru bunlara gore cevaplar gelir evet bende burdayim donerim ulkeme bir gun ama buraya kadar gelmisken neden bu dili ogrenmeyeyim neden okulumu tamamlamamayim ben kendime bunlari sordum ve cevapladim sizde kedinize gore sorun ve cevaplayin kimseyi dinlemenize gerek yok
GELIN YASAYIN VE GORUN
buraya gelecek olan arkadaşlara tavsiyem, öncelikle ne istediklerini çok iyi bilmeliler. türkiyede belli bi düzeni olan, işi olan, çevresi olan bi insanın hele hele belli bi yaştan sonra buraya gelmesi o kişiye, hollandadaki hayata uyum sağlayana kadar (ki bu genelde 1 yılı bulur) hayatının en kötü günlerini yaşamasıyla eş anlamlı oluyor -malesef-. ne olursa olsun biz tecrübeliler ne yazarsak yazalım, gelmeyi kafasına koymuş arkadaşlar kararından vazgeçmeyecektir. ha ben de şu anda düşünüyorum gelmekle iyi mi ettim kötü mü diye. hala bir karar veremiyorum. terazi öyle bir yerde duruyor ki bazı günler eksiler ağır basıyor bazı günler artılar. bunun yanında diğer arkadaşlarımın bahsettiği gibi burda yaşamak isteyen dil öğrenmeli. imkanı olanlar çalışmadan 1 sene sadece dile ağırlık versin. ama dediğim gibi arkadaşlar eğer türkiyede bir düzeniniz varsa işiniz maaşınız yerindeyse ve türkiyede kalmanız size ekonomik açıdan sıkıntı olmayacaksa buraya gelmeyi oturup iyice bir düşünün. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir Nl deyim.Aşağıdaki yazı benim Nl hakkında düşüncelerimin büyük bir kısmını paylaşıyor.
Buraya gelecek olan yurdumun insanları bu yazı iyi okusunlar.Biraz abartılı bir yazı ama pekçoğu aynen gerçek.
[website]http://www.sivridilli.com/yazi.php?id=160[/website]
Buraya gelecek olan yurdumun insanları bu yazı iyi okusunlar.Biraz abartılı bir yazı ama pekçoğu aynen gerçek.
[website]http://www.sivridilli.com/yazi.php?id=160[/website]
helal olsun...
guzel yazmis.
guzel yazmis.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol