Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

hollandaya gelmis ve kursa gidecek olan arkadaslara duyuru..

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 5.784 görüntülenme
selam arkadaslar,

benim arkadasimda esini buraya getirdi ve simdi esi dil kursuna basladi, kurs ve sinav ucreti icin Ib-groep'a muracaat ettiler ama sonradan belediye arkadasima tel acip, Ib-groep'a muracata gerek olmadigini cunku dil,sinav ucretini belediye kendi karsilayacagini soylemis..!

arkadasimin ikamet ettigi yer Arnhem, yani Arnhemde kalan arkadaslar kurs ve sinav ucretini odemeyecekler, belediye karsilayacak..! bu kural belki sadece Arnehm belediyesinde gecerli olabilir ama siz yinede ikamet ettginiz belediye ile kontaga gecip bi sorun..!

cunku ben Ib-groep sitesinde okumustum, bazi belediyeler kurs ve sinav ucretini kendileri karsiliyorlarmis..!

kolay gele
merhabalar,benim dil okulum 4 ay sonra aciliyo.ben almere buitende kaliyorum.tam bilmiyorum ama biz kendimiz oducez galiba.almerede kalan arkadas varsa belediyemi oduyo bizmi parayi?bilgi verirseniz sevinirim
merhaba arkadasim bende Lelystad dayim bende bu carsamba gidicem gorusme icin Flevoland da genelde tum sehirlerde ayni oluyor ama bana ilk on gorusmede belediye verecek dediler ben de bekliyorum umarim hayirli olur
slm arkadaslar bende size yardimci olabilirsem sevinirim bende pazartesi beldiyeye gittim ve .. okul masraflarini arti yol masrafi ve okula giden cocugunuz da varsa onun okulda kaldigi surec masrafini karsiliyorlar bende tatil sonrasi basliyacagim ins. kolay gelsin herkese
selam Senay

Hayirli olsun arkadasim

umarim en kisa zamanda dili ogrenir ve istedigin mevkiye gelirsin

verdigin bilgi cok guzel ama ikamet ettigin yeride yazarsan, senle ayni sehirde kalan arkadaslar icin daha iyi olur..!!

Arkadaslar, bu arada kurs ve sinav hakkinda asagidaki linkde bilgi verdik

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=25&t=2238

kolay gele
selamlar hollandaya geleli iki hafta oldu bugun beldiyey gittik isleri hallettik ve ordan ind ye gectik tum evraklarimizi verdik hanimla baya bir konustular tabii ben anlamiyorum fakat biraz anladim esimin is evraklarifalan diye ama hersey yolunda gitti ve pasaportuma o stikirt yapistirildi artik beklemedeyim en az uc hafata icinde mektup geleckmis ondan sonra kursla ilgili gorumeye gidecegiz mektup geldikten sonra bu arada benim vize turum tek girisli D tipi olunca hollandadan biryere cikamiyorum bu benim icin cok kotu oldu ankarda beni yaniltilar eger cokgirisli olsaydi C ve D olacakti heryere girip cikabilridim bu sorunu yasiyorum simdi fakat sglik olsun hollandada olmak yetiyor sevdiginin yaninda simdilik yaptiklarimiz bu kadar birde o 201 € ind parasi biz 188 € odedik bilmiyorum neden benim hanim ogretmen

herkese basarilar sabirla beklemeler dilerim
bende oturum kartimi almaya gittigimde okulumuda hemen ayarladilar,eylulde basliyorum bende roc mondriaan'a,bizimde okul parasini belediye karsiliyomus,sadece kitaplar icin ve okulda bilgisayari kullanabilmem icin,150 euro odicekmisiz,cek gonderceklermis,bide eger okulun %80 inini tamamlamam gerekiyomus eger %80 in altina dusurursem 270 euro cezasi varmis oyle dediler,okula baslicak olan akrdslar kitapdan fln yada bu 150 eurodan hic bahseden olmadi sadece bendenmi istediler acaba bu parayi,yada kitap alacak olan varmi okuldan boyle bisey soylendimi okula baslicak olan arkdslara,simdiden tskrler cvplariniz icin,,,
slm arkadslar benimde bu pazartesi okulla ilgili gorusme yapicam randevu verdiler oraya gidip konuscaz sizedemi boyle oldu valla ben kartimi almaya gittim fakat bana okulla ilgili bi kagit verdiler taalwijzer.nl ordan bizi yonlendirdiler bu sene giderim okula demi
bende kendi capımda arastırdım ve coğunda ücretsiz olarak gidildiğini öğrendim

tilburgda oturan kız arkadasımda öyle söylemisti ..
slm arkadaslar iki haftaonce testten gectim seviye tespit icin ne kadar hollandaca biliyorum diye seviye testi yapilan yerin adi MR.DUTCH orda girdim iyi gecti cevap bekliyorum kursa baslamak icin ...herkese basarilar
unal1981 yazdı:
slm arkadaslar iki haftaonce testten gectim seviye tespit icin ne kadar hollandaca biliyorum diye seviye testi yapilan yerin adi MR.DUTCH orda girdim iyi gecti cevap bekliyorum kursa baslamak icin ...herkese basarilar

arkdsm bisey sormak istiyorum sen sinava girip kazanip geldinn demi,eger oyleyse bana hangi kursa gidecegimi ayarlamak icin test ffln yapmadilar size yapmislar oyuzden sordum bana sadece eylulun 23 unde su okula dil kursuna baslicaksiniz dediler daha dogrusu o okulu ben sectim bana yakin oldugu icin,,,bilgilendirirsen sevinirim,,,,
evet arkadasim sinavi kazanip geldim esim burali bana belediyeden dediler bir yillik oturum kartimi alidigim zaman dediler bu adrese gideceksiniz orda test yapilacak sonra okula gideceksiniz dediler

test bitti iki hafta once yakinlarda gelelbilir bir haber ama senin durumunu bilemiyorum cunku her belediye farkli calisiyor o yuzden senin okul rotterdamdami acaba insallah yakinda baslarsin

basarilar
unal1981 yazdı:
evet arkadasim sinavi kazanip geldim esim burali bana belediyeden dediler bir yillik oturum kartimi alidigim zaman dediler bu adrese gideceksiniz orda test yapilacak sonra okula gideceksiniz dediler

test bitti iki hafta once yakinlarda gelelbilir bir haber ama senin durumunu bilemiyorum cunku her belediye farkli calisiyor o yuzden senin okul rotterdamdami acaba insallah yakinda baslarsin

basarilar

benim esimde oz degil ama nl vatandasi,,,bana oturum kartim icin mektuplar geldi,uc tane ilki oturumumun kabul oldugunu yaziodu ikincisinde kagitlarimizin isleme alindigini ucuncu mektubu beklememizi orda karti almaya giderken neler goturmemiz gerekio onlari belirteceklerini soyledikleri mektup ve ucuncu mektupda randevvu gununu vermisler saatini vermislerdi ve o saatten oncede okulla ilgili bilgi vereceklerini belirtmislerdi yani oturum kartimi almaya gittigim gun belediye ve ind loketleri bi binanin icinde,once belediye loketine girip okul icin bilgi aldik sadece bilgi alacagmizi sanmistim ama okulumuda hemen ayarladilar su gun su tarihte okula baslicaksin dediler bana en yakin iki okulu gosterdiler ve ben en yakin olanini sectim yurume mesafesinde olani,,,gerci ikisindede yurunur ama bunda 5 dk lik mesafe oburude 15 dklik fln herneyse,sectim baska birsey demediler 150 euro kitap ve okulda bilgisayar kullanabilmem icin para yatirmam gerektigini baska bisey gerekmedigini soylediler,,,sonra karsi lokete gectim ve kartimi aldim evimegeldim hepsi bu.denhaag da okulum benim, neden degisik oluyo anlamadim,bide kac sene okula gideceginiz belli oldumu peki bana 1 yil verdiler okulu ama ben 3,5 sene icinde nt 2 yi vermemiz gerek diye biliyorum,,,saygilar,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol